Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Clint Eastwood filmjei

4178 levél
Válasz 09.08.15. 00:29 #29
U.R.H.
1 hete előkaptam filmjeit. Maréknyi dolláral kezdtem és azóta szépen nézem őket sorjában. Most tartok a Piszkos Harry 3-nál. (Az igazságosztó) 2 filmjét hagytam ki idáig: Fesd át a kocsit, Tizedes Háreme. Ezek nincsenek meg.

Hát annyit tudok mondani eddig, hogy az öreg elég sok mindent lerakott arra a képzeletbeli asztalra. Le a kalapom előtte. El se tudom képzelni, hogy mennyi el leszek alélva többi filmjétől. (pl.: Unforgiven, szív hídjai. Amik idáig nagyon tetszettek:

Maréknyi dollárért
Pár dolláral többért
A jó, a rossz és a csúf [Ezek kegyetlen jók.]
Kémek a sasfészekben [ez is. Gondolom alapműnek is számít.]
Kelly hősei [ez is, igaz ezt már láttam korábban. Alapmű szerintem]
Piszkos Harry [kegyetlen jó kategória]
Játszd le nekem Mystit [Clint papa első rendezése. Kezdetnek nem rossz]
Piszkos Harry 2 - Magnum ereje [kegyetlen jó kategória]
Fennsíkok Csavargója [érdekes film. Misztikus Western. Tetszett, ugye ő is rendezte]
Villám és Fürgeláb [Jeff Bridges a társa benne. Érdekes szerethető párost alakítanak benne. Vicces, nevetgélős Road Movie-nak indul, de aztán az utolsó félórára megkomolyodik.]
Bosszú az Eiger csúcsán
A törvényenkívüli Josey Wales [összes westernje közül, maréknyi trilógia után, nekem idáig ez jött be a legjobban.

Filmjei, amik annyira nem hatottak meg, vagy nem jöttek át:

Coogan blöffje [Olyan semmi nem történik típusú film.]
Két öszvért Sara nővérnek [A zene jó, de vígjátékként 2szer tudott megnevettetni. Shirley MacLaine karaktere is valahogy idegesítő. No meg az a apácás keresztényes zene. Hát attól a falramásztam.]
Akasszátok őket magasra [Meg lehet nézni, de semmi extra. Denis hopper egy mellékszerepben feltűnik a filmben. Jó fiatal]

127 levél
Válasz 08.09.16. 18:29 #28
tylerdurden
most az M2-n minden vasárnap 21:00kor Clint Eastwoodos westernek mennek, eddig volt a Nincs bocsánat és A törvényenkívüli Josey Wales

bár az előbbi kapta a sok oscart, én imádtam mindkettőt, az előbbi nagyon újszerű, utóbbi meg nagyon változatos, ródmúvis volt, kár hogy már nem nagyon csinálnak ilyet
"What I see makes me feel Twisted from inside, Get a gun, Kill the scum, Justify what is right!"
2647 levél
Válasz 06.11.09. 07:24 #27
riddick21
Már jónéhány napja mozikban a Flags of our Fathers, kurva nagy a kísértés, hogy letöltsem, de eddig még sikerült megállnom. Az IMDB-n eddig nem áll rosszul, a valós értéke persze nem itt dől el, de kritikát még nem olvastam róla. Van bármilyen dátum esetleg a hazai bemutató kapcsán? Illetve a magyar címre is kíváncsi lennék, remélem nem mennek messze az Apáink zászlaja c. verziótól.
"Jeti, add ide a bőröd!"
2647 levél
Válasz 06.07.11. 23:09 #26
riddick21
Első rendezésén vagyok most túl, Play Misty for Me! a címe, '70-es évek elején készült thriller, nem csoda, hogy ilyen kezdés után nem hagyta abba. Most, hogy végetért, már elmondhatom, hogy minden olyan filmjét láttam (a közelmúltban, vagy rohadtrégen), amiben nemcsak mint rendező, de főszereplő is jelen van.
Ezután következik a Bird-Charlie Parker élete c. film.
Nem tudja esetleg valaki, hogy a Dollár Trilógiát honnan lehet beszerezni eredetiben? Mármint magyarul...
"Jeti, add ide a bőröd!"
2647 levél
Válasz 06.06.29. 17:39 #25
riddick21
Az Államérdek c. filmben érdekes módon -most megnéztem újra, azért hozom fel- minden (!!!) karakter remekül játszik. Szerintem Laura Linney az egyik legerőteljesebb játékkal rendelkező színésznő, aki nem vágja, hogy értem, nézze meg a Titokzatos folyó végét. Scott Glenn ha jól rémlik, főleg mellékszereplőként domborít, mármint más filmekben, nagyon ismerős az arca, csak lusta vagyok imdb-zni, aztán az elnök főtanácsosa -vmi nő- is meggyőzött és ezzel gyak. vége is. Kb. a Mystic River ugrik még be, ahol a legutolsó szereplőig minden a helyén van és ez ráadásul még szemet is szúr az embernek.
"Jeti, add ide a bőröd!"
990 levél
Válasz 06.06.26. 22:29 #24
Control
Már vagy fél órája válaszoltam...
Control (2006.04.07. - 2007.03.16.) | Szívsebész
2647 levél
Válasz 06.06.26. 22:23 #23
riddick21
OFF: kaptál e-mailt. Én is szeretnék.
ON:
"Jeti, add ide a bőröd!"
990 levél
Válasz 06.06.26. 22:15 #22
Control
Nem. Gene Hackman és Ed Harris most kedvenceim lettek, egyre több filmjüket látom az utóbbi időben, gondolom az Államérdekben is a szokásos formájukat hozzák.
Control (2006.04.07. - 2007.03.16.) | Szívsebész
2647 levél
Válasz 06.06.26. 22:11 #21
riddick21
Csak egy ekkora "vén róka" képes ilyen szereposztásokat összehozni:
Államérdek: Ed Harris, Gene Hackman, Laura Linney, Scott Glenn
Titokzatos folyó: Sean Penn, K. Bacon, T. Robbins,L. Linney, L. Fishbourne
És bizony köztudott, hogy ezen színészóriások többsége nem gázsiért dolgozik, hanem megtiszteltetésnek veszi a felkérést. Nem tudom, lehet-e ennél többet elérni abban a városban...
"Jeti, add ide a bőröd!"
990 levél
Válasz 06.06.26. 21:52 #20
Control
Nekem is egyik kedvenc rendezőm Clint Eastwood. Színészként is sok remek filmjét láttam (Piszkos Harry sorozat, Dollár trilógia), de rendezőként érzésem szerint sokkal tehetségesebb. Millió dolláros bébi, A szív hídjai, Titokzatos folyó, és kedvencem, a Nincs bocsánat. Én is igyekszem minél több filmjét megnézni, most például az Államérdek, és az Űrcowboyok című filmek vannak soron, ha minden igaz.
Control (2006.04.07. - 2007.03.16.) | Szívsebész
2647 levél
Válasz 06.06.26. 21:08 #19
riddick21
Ez a Lynch dolog nem 100%, de mintha ezt olvastam volna, talán pont itt a dome-on vmelyik topicban.
Én még annyit remélek -amellett, hogy mindennél jobban várom ezt a két filmet-, hogy visszatér még legalább egy film erejéig a kicsit még személyesebb hangvételű témákhoz, mint amilyen a Szív hídjai is. Bár úgy néz ki, most minden műfajban ott hagyja a kézjegyét, romantikus film, dráma, western, krimi kipipálva, jöhet a háború!
"Jeti, add ide a bőröd!"
1029 levél
Válasz 06.06.26. 20:51 #18
taposoakna
bazzze, nehogymá most volt Lynch benne!!! Kb. 1 éve lenyomták már ezt a sor-t és akkor kérdezte egy haver, h néztem-e. Hát nem. Azóta vártam, h ő legyen benne, és most meg pont ezt nem néztem megint?!?!
De hogy legyen ON is, Eastwood filmjei tényleg olyan letisztultak, meg a hangulatuk is olyan, h bármikor ha belenézek egy filmjébe, akkor leragadok elé.
Én már nagyon várom a Flags of Our Fathers-t és a párját a Red Sun, Black Sand-et, mert Eastwood rendezőként zseniális és a 2 vháborús témák is érdekelnek.
3933 levél
Válasz 06.06.26. 20:37 #17
Samu G
Eastwood westernfimje nem épp átlagosak. az említett kettő sem. Mindíg van bennük valami különleges íz. (A nincs bocsánat meg maga az antiwestern - és mekkora film!)
hát igen : nehéz az élet. nekem is lassan gyarapodik csak a gyűjteményem pénzszűke miatt (de én nem tudom megvárni míg összegyűlik a pénzem, inkább letöltöm, aztán ha meglesz a lé, megveszem.)
Sajnos ezek nem túl keresett filmek, és sosem fognak a budget kategóriába menni
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2647 levél
Válasz 06.06.26. 20:33 #16
riddick21
Ja, amúgy nem látom, mert éjszaka melózok, rendszerint hétfőn-kedden vok szabad, ez a sorozat pedig szombat éjjel megy, ha jól tudom. Most volt benne David Lynch, hát megnéztem volna, asszem vennem kellene egy videót, mert ez nem állapot.
De amúgy komolyan: nincs még egy rendező, akinek minden filmjét bátran merném ajánlani szinte minden korosztálynak. Engem pl. megnyugtatnak a filmjei -elég ideges gyerek vagyok- tetszik, ahogy az öregedést kezeli, olyan méltóságteljes marad. Szerintem értékközvetítésre nincs jobb anyag. De ez szubjektív.
"Jeti, add ide a bőröd!"
2647 levél
Válasz 06.06.26. 20:29 #15
riddick21
Szeretem a western-t, tetszik a világképe. Olyan egyszerű... Főleg a Nincs bocsánaté. Gyakorlatilag már a címében benne van minden. Utána is nézek ezeknek a régebbi daraboknak, szerencsére az xpress.hu-n szinte minden megvan, 25 rendezését lehet megrendelni, csak kezdek szétcsúszni, már 26 filmnél járok, ami rohadt sok, darabra is, meg pénzben is és alig van benne Eastwood... Nem igen akarják leárazni a szemetek, pl. Tökéletes világ 4 rongy és még szinkron sincs rajta, ill. van rajta egy előzetes és annyi. A Játszd le nekem a Misty-t! meg kapásból 6 ropi. Kész rablás.
"Jeti, add ide a bőröd!"
3933 levél
Válasz 06.06.26. 20:22 #14
Samu G
Nem tudod láttad e de az mtv-n megy (vagy néha megy) egy jó sorozat (ált este 11 körül van nagyritkán). mindegyik rész egy-egy rendezőről és munkájásságáról szól (megszólal a rendező, a színészek, és minden filmjéről van egy kevés szó is). Egyik részben Clint Eastwoodról volt szó. (én már 2x is láttam és még fel is vettem)

amúgy ajánlom a régi (70es évekből származó), általa rendezett westerneket is (pl a törvényenkívüli Josey Wales, Fennsíkok csavargója). szerintem ezek is nagyon jók. (már ha szereted a westernt is)
Amúgy a The Gauntletet is ő rendezte már pl

Amúgy igazad van : Clint Eastwoodot MINDENKINEK !
a világ csak jobbá válhat
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2647 levél
Válasz 06.06.26. 20:09 #13
riddick21
Rendezői gyűjteményre gondoltam, amúgy amit a play.com-on is lehet kapni az egy vegyesgyűjtemény, színészként és rendezőként is kiemelték a szerintük legjobbakat, elég jó lett.
Persze nem gondoltam komolyan ezt a kötelezővé tétel dolgot, csak pl. ideje lenni jó filmeket "nézetni" a gyerekekkel a sok baromság helyett, biztos normálisabbak lennének. Bár ez itt off.
Nekem csak lassan gyarapodik a gyűjteményem, eddig megvan a Szív hídjai, Millió $-os bébi, Nincs bocsánat, Bird, Titokzatos folyó és várom az Államérdeket, a Play Misty for me!-t és a Tökéletes világot.
Csak a rendezéseket veszem.
"Jeti, add ide a bőröd!"
3933 levél
Válasz 06.06.26. 19:58 #12
Samu G
Eastwood gyűjtemény? az hány DVD-t tenne ki. kamionnal hoznák .

Nekem a kedvenceim megvannak tőle DVD-n. a többi nagy része meg divxben. de pl a The Gauntletet régóta keresem. (tvbe is láttam már párszor)
A Szív Hídjai nekem nem jön be annyira. nem azért mert nem jó film, csak egyszerűen nem vagyok fogékony ilyen filmekre. nem az én stílusom.
(kötelező anyaggá nem kéne tenni mert ami kötelező azt megutálják úgyis.)
amúgy nyílván biztos ismeritek, de talán vki még nem :
Clint Eastwood.net
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2647 levél
Válasz 06.06.26. 19:46 #11
riddick21
Eastwood saját bevallása szerint a Szív hídjai c. filmje a legőszintébb és legfigyelemreméltóbb alkotása, erre a legbüszkébb. Ez egy néhány évvel ezelőtti kijelentése, tehát a Million $ Baby elkészülte előtti időről származik. Az én véleményem: a filmbeli Robert Kinkaid karaktere -ő a National G. fotósa- az egyik leghihetőbb figura, akivel mozgóképen találkozni lehet, ez az egyik oka annak, hogy iskolákban, filmklubokban ajálott anyaggá tenném a filmet, nem tenne rosszat annak a pár fiatalnak, aki végig bírná ülni.
Nagyon jó lenne egy Eastwood gyűjtemény, külföldi oldalakról (play.com, sendit.com) lehet rendelni, de sajna mindenféle felirat nélkül, ami elég gáz, legalább egy angol sub jó lenne az extrák alá. Talán majd eccer...
"Jeti, add ide a bőröd!"
7161 levél
Válasz 06.06.25. 21:37 #10
Sturmgewehr
Kelly hősei 4ever !!!
2647 levél
Válasz 06.06.25. 21:05 #9
riddick21
Hidd el, semmi gond.
Látta amúgy valaki a Bird c. filmet? Charlie Parker jazz-zenész életéről szól és ott rohad az eredeti DVD a polconom vagy 2 hónapja... De mindig van, ami jobban érdekel. Talán most hétfőn-kedden, szabadnapokon.
"Jeti, add ide a bőröd!"
11406 levél
Válasz 06.06.25. 20:45 #8
Tyrn
kétszer is sorry, akkor.
2647 levél
Válasz 06.06.25. 20:41 #7
riddick21
Én meg úgy hallottam, hogy ez egy játék lesz, gondolom vmi XBox-os cucc, szal azért csak a hangja.
Amúgy a Titokzatos folyóban nem alakít sehogy, mert azt "csak" rendezi
"Jeti, add ide a bőröd!"
501 levél
Válasz 06.06.25. 20:40 #6
Kenobi1989
Nos, ime egy adalek a temahoz. Clint Eastwood osszes filmje, ami DVD-kent kaphato:

Absolute Power (1997) R

Any Which Way You Can (1980) PG

The Beguiled (1971) R

Bird (198 R

Blood Work (2002) R

The Blues: A Musical Journey (7-Disc Series) (2002) NR

Breezy (1973) R

The Bridges of Madison County (1995) PG-13

Bronco Billy (1980) PG

City Heat (1984) PG

Clint Eastwood (Biography) (2005) NR

Clint Eastwood: Out of the Shadows (2000) NR

Coogan's Bluff (196 R

The Dead Pool (198 R

Directors: Clint Eastwood (2000) NR

Dirty Harry (1972) R

Eastwood After Hours (2002) NR

The Eiger Sanction (1975) R

The Enforcer (1976) R

Escape from Alcatraz (1979) PG

Every Which Way But Loose (197 PG

Firefox (1982) PG

A Fistful of Dollars (1964)
Per un pugno di dollari UR

For a Few Dollars More (1965) UR

Forever Hollywood (1999) NR

The Gauntlet (1977) R

The Good, the Bad and the Ugly (1966)
(Bonus materials available separately) NR

Hang 'Em High (196 UR

Heartbreak Ridge (1986) R

High Plains Drifter (1973) R

Hollywood Biographies: The Leading Men (5-Disc Series) (2005) NR

Honkytonk Man (1982) PG

In the Line of Fire (1993) R

Joe Kidd (1972) PG

Kelly's Heroes (1970) R

Magnum Force (1973) R

Midnight in the Garden of Good and Evil (1997) R

Million Dollar Baby (2004) PG-13

Mystic River (2003) R

The Outlaw Josey Wales (1976) PG

Paint Your Wagon (1969) PG-13

Pale Rider (1985) R

A Perfect World (1993) PG-13

Pink Cadillac (1989) PG-13

Play Misty for Me (1971) R

The Rookie (1990) R

Space Cowboys (2000) PG-13

Sudden Impact (1983) R

Thunderbolt and Lightfoot (1974) R

Tightrope (1984) R

True Crime (1999) R

Two Mules for Sister Sara (1970) PG

Unforgiven (1992) R

Where Eagles Dare (196 PG

White Hunter, Black Heart (1990) PG




May the Force be with you!
11406 levél
Válasz 06.06.25. 20:39 #5
Tyrn
amúgy tényleg egy hatalmas színész és rendező, bőven megérdemelte az életműdíjat. rendezőként és színészként is feltűnt rengeteg filmben, mint például a nagy viszhangott kapó million dolar baby-ben, amivel - ha jol tudom - kulonbozo dijakat is besoport.

nekem nagyon tetszettek a regi western filmjei ( egy mareknyi dollarert, a jo a rossz es a csuf etc ), de nagyon jol alakit az uj filmjeiben is : halálhágó, a titokzatos folyó, és a már elöbb emlitett millió dolláros bébi.

univerzális figura, az biztos. sokaknak tetszett a kelly hősei es a dirty harry, de ezek nekem temajuk miatt nem tetszettek, bar eastwood ezekben is fantasztikus, nem veletlen hogy mindket film nagyon nepszeru.

az imdb-n olvasgattam rola nemreg es ott lattam ezt:

Dirty Harry (2007)

ehhez adja eastwood a hangjat. ha jol szurtem le akkor ez csak egy sima feljavitasa lesz a regi klasszikusnak, nem pedig remake, de cafoljatok meg ha nem igy van/lesz.
2647 levél
Válasz 06.06.25. 20:38 #4
riddick21
Ahogy szeretnénk. Teljesen mindegy, engem mondjuk inkább rendezőként érdekel, nagyon közel áll hozzám a témaválasztása és a filmjeinek a tempója.
De színészként is tett bőven az asztalra, több, mint 60(!!!) filmben vállalt szerepet, ami egészen elképesztő...
Szóval ami csak eszedbe/eszetekbe jut!
"Jeti, add ide a bőröd!"
3933 levél
Válasz 06.06.25. 20:38 #3
Samu G
Szerintem bárhogyan... Amúgy nekem ő a kedvencem a filmvilágból (színészként és rendezőként is). Filmjei közül (amiket rendezett) a nincs bocsánat és a titozatos folyó a kedvenceim. Most meg épp két új filmet csinál (Flags of our fathers, és a Red sun, black sand) mindkettő Iwo Jimáról szól. Az egyik amerikai, a másik japán szemszögből. Nagyon kíváncsi vagyok rájuk, biztos királyak lesznek.

Színészként én leginkább a Jó a rossz és a csúfban bírtam (bár ezzel a filmmel kapcsolatban amúgy is elfogult vagyok), de rosszul játszani még nem nagyon láttam (szintén elfogult vagyok ugye...).
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
11406 levél
Válasz 06.06.25. 20:27 #2
Tyrn
ebben a topikban most rendezőként vagy színészként beszéljünk róla?
2647 levél
Válasz 06.06.25. 20:25 #1
riddick21
Még nem nyitottam topicot, ez az első és nem lesz túl pörgős, de szerintem szót érdemel a téma.
Hihetetlen a színvonalbeli szakadék, ami ezt az öreg mestert és Hollywood fővonalát (ahol egyébként Ő is dolgozik) elválasztja egymástól. A veterán filmezés mintapéldája, pedig ez a terület ingoványos talaj, sorra buknak a nagy nevek, inkább csak rutinmunkákkal jönnek elő a '70-es, '80-as évek nagy rendezői (Spielberg, Scorsese, stb.), viszont Eastwood az életmű-Oscar után kezdett csak bele az igazi alkotásba, sallangmentes és hibátlan darabokkal áll elő minden alkalommal a '92-es Unforgiven-Nincs bocsánat óta.

Személyes kedvencem tőle A szív híjdai c. alkotás, ahol Meryl Streep-pel karöltve írja újra a romantikus film fogalmát és teszi mindezt nagyon őszinte formában...
"Jeti, add ide a bőröd!"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.