Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Greenpeace , WWF , környezetvédelem

1 levél
Válasz 10.12.15. 10:41 #67
bazsito
Itt ülök gyakornokként az irodában és nézem hogy mennyit nyomtatunk és fénymásolunk(rengeteget) . Számolgatom hány fa életbe kerül ez, és mennyi energiát emészt fel a papírok legyártása.  Miért nem lehetni Magyarországon legalább egy papírmentes napot tartani amikor az irodák csökkentik a papírfelhasználást?
13 levél
Válasz 10.10.30. 16:46 #66
tarus21
Sziasztok!

Egyetértek én is az előttem hozzászólókkal! Minden apró lépés számít, és a pazarlás megfékezésével igenis a "kis emberek" is tehetnek a környezetükért. Fel lettek sorolva nagyon jó gyakorlati példák - stand by mód kikapcs és egyéb dolgok!
Akinek van kedve és érez magába ambíciót kérném ossza meg energiatakarékossági tippjeit az erre a célra létrehozott topicon! Hátha ezzel is elősegíthetjük a pazarlás megfékezését!

http://forum.megujuloenergia.eu/viewtopic.php?f=2&t=4

Üdv!
6 levél
Válasz 10.10.26. 14:23 #65
itsanewbadday
Jó de itt is meg van kötve a kezünk - mert nem tudjuk befolyásolni a választást sem érdemben, illetve a termékek közül sem tudunk nagyon válogatni, hisz ha valami kell akkor kell, nincs mese.
Az biztos, hogy többet kellene törődni a figyelemfelhívással. Mondjuk ha Barátok közt 2 része között minden este lemenne, hogy gyűjtsünk szelektíven a szemetet pl, akkor lehet hogy többen gyűjtenék.
13 levél
Válasz 10.10.26. 13:29 #64
panchoo
Helló!

Én is úgy gondolom, hogy első sorban mi vagyunk a felelősek azért, hogy óvjuk a környezetünket. Persze a politika és a nagy vállaltok azok aki érdemi döntést tudnak hozni, mégis rajtunk múlik, hogy kire szavazunk vagy melyik terméket vásároljuk meg.
32 levél
Válasz 10.10.26. 10:39 #63
matuska
Sziasztok!

Sajnos valóban egyet kell értenem abban, hogy jó lenne, ha a politikusaink és tennének bizonyos lépéseket annak érdekében, hogy tisztább környezetben élhessünk. De nem várhatunk mindig csakrájuk, hiszen, abból nem lesz semmi (ez egy kicsit pesszimista hozzáállás, de a mai politikai helyzet sajnos ezt a képet festi). Vannak olyan dolgok is, amiket akár mi magunk is megtehetünk. Szerintem nem ártana az iskolában is, ha a gyerekeket tanítanák egy kicsit a környezettudatos életmódra. Így lehetséges, hogy a felnövekvő generáció egy másképp állna a környezetvédelemhez.
A fák tisztítják a levegőt, mégis mennyi hír szól mostanában arról (főleg így a fűtés szezonhoz közeledve), hogy kiirtják az erdőket, és nem ültetnek helyette facsemetéket.
Jó lenne, ha "állambácsi" kicsit felelősségteljesebben gondolkodna ebben a kérdésben. Amíg ez nem történik meg, addig tegyünk mi lépéseket annak érdekében, hogy ne egy szemétdombon éljünk 20-30 év múlva.
41 levél
Válasz 10.10.22. 16:36 #62
Gammerdan
Szívemből szóltál! Amikor az emberek méltatlankodnak a növekvő környezetszennyezés és a politika félrenéző cinizmusa miatt - egyébként teljesen jogosan, akkor közben sokszor elfelejtik, hogy maguk is tehetnek valamit a természet megóvásának érdekében. Egyenként nem kell nagy erőfeszítéseket tenni, viszont a sok kicsi sokra megy.

Én például figyelek, hogy ne maradjon feleslegesen bekapcsolva a gépem, ha nem vagyok otthon (sokan ki sem kapcsolják, mert kényelmetlen, ez elég rossz hozzáállás ) Sőt, eleve kapcsolós elosztón keresztül csatlakozik a hálózatra, így mikor kikapcsolom, közvetlenül utána a hálózatról is könnyen le tudom kapcsolni, így a készenléti állapotában sem fogyaszt áramot!

Adhatnánk egymásnak tippeket ilyen energiatakarékossági téren, gondolom itt mindenki használ számítógépet (anélkül mondjuk nehéz is lenne ide írni )
Valami hozzáértőtől kérdezném: szoftveres megoldásokkal lehet befolyásolni egy pc fogyasztását?
5 levél
Válasz 10.10.22. 11:17 #61
lakbarnabas
Sziasztok!

Azt hiszem a mai rohanó világunkban az egyik legfontosabb témává vált a környezetvédelem. Azt hiszem nincs mire várnunk, nem épp rózsás a helyzet.
Épp itt lenne az ideje, hogy ennek a problémának az orvoslására végre lépéseket tegyünk. Ez persze nem csak a mi dolgunk lenne. Jó lenne, ha a felső vezetés is felismerné a környezetvédelem fontosságát, és tenne is intézkedéseket ez ügyben. De amíg ez nem történik meg, mi ne várjunk ölbe tett kézzel, hanem kezdjünk el környezettudatosan élni. Ezt ne csak a környezetünkért, és magunkért cselekedjünk, hanem gyermekeink jövőéért is.
Nem kerül nagy áldozatokba az, hogy megőrizzük a természet szépségeit. Gyűjtsük szelektíven a hulladékot, ne szemeteljünk, nem dobáljuk el a nehezen lebomló műanyagzacskókat. Használjunk kevesebb vizet és áramot. Ugye van olyan minden családban, hogy feleslegesen megy a televízió, vagy felkapcsolva hagyjuk a villanyt. Esetleg fürdés helyett zuhanyozzunk. Ültessünk pár fát ahelyett, amit kivágunk, vagy esetleg csak úgy...
Minden apró lépés közelebb visz minket egy egészségesebb, zöldebb környezethez. Tegyük meg ezeket az apró lépéseket... és reménykedjünk abban, hogy a "nagy-emberek" is rájönnek, hogy lépéseket kell tenniük egy élhető, tiszta Földért.
13 levél
Válasz 10.10.14. 14:29 #60
tarus21
Sziasztok!

15 megawattos szélerőmű-parkot adtak át Bábolnán! A 27 millió euró beruházással kiépített szélparkban hat szélturbina üzemel.

http://www.megujuloenergia.eu/
1 levél
Válasz 10.09.06. 14:22 #59
kebazs
Sziasztok!
Egy egészen új metódusra szeretnék rávilágítani, ami szintén hozzájárul a föld erőforrásainak ésszerű kihasználására. Szerintem nem sokan ismerik és én is csak azóta, mióta a cégnél dolgozom: http://www.dmsone.hu
Dokumentumkezelő rendszereket fejlesztünk és értékesítünk. El sem hinnék az emberek, hogy mennyi fölösleges papír anyag keletkezik egy vállalat életében és, hogy minél nagyobb egy vállalat, ezt annál több példányszámban teszik. Már egy egészen kicsit vállalkozásban is minimum 3 példányszámmal dolgoznak.
Egy dokumentumkezelő szoftverrel az iratok tárolása elektronikus formában egy adatbázisban történik, ami innentől az öszes dolgozó számára elérhetővé tehető.
Megvizsgálták és a költségek tekintetében a befektetések 3 éven belül megtérültek! Racionálisabb a vállalat papírfelhasználása, arról nem is beszélve,hogy mennyi időt spórol meg az ember,ha tudja mit hol kell keresni. Pl. mint ha valamit Googleben keresnél kontra felcsapsz egy lexikont.
Remélem nem veszitek tolakodásnak és reklámnak a hozzászólásom,de szerintem érdemes figyelmet szentelni ennek egy vállalatnál. Még sajnos nem tartunk ott, külföldön már nem csak a good-will vagy vállalati image a fontos,hanem van egy kialakult környezettudatossági kép is. Ezt a trendet kishazánkban is érdemes lenne erősíteni.

Š ELiza69


42 levél
Válasz 10.08.05. 10:24 #58
Alfa093
nézzetek képet kép keresőben ezt írjátok Globális felmelegedés

AZ LESSZ 1 KÉPEN HOGY Elnézést kérünk az éghajlat változásért (Shell stb.)
39 levél
Válasz 10.06.10. 15:21 #57
matatok
Jaja, tuti jó idő lesz, reméljük a rekord is meglesz, hagy híresítsuk kicsi hazánkat
74 levél
Válasz 10.06.10. 14:23 #56
Zsoni
Hát nem tudom... én nem gondolnám, hogy aszály lesz. Gondolj bele, ha ez a sok víz elpárolog...
Az biztos, hogy a hétvégén jó idő lesz, ugyh fel a túracipőt emberek!
26 levél
Válasz 10.06.10. 10:58 #55
zbalika
Hát nem kizárt amilyen tempóban melegszik az idő. Azért remélem a fák hidegek maradnak és öröm lesz ölelni őket.
110 levél
Válasz 10.06.09. 13:11 #54
TATUS
áhh, amennyit esett úgy már az várható hogy az elkövetkező két hónapban országos méretű aszály veszi kezdetét

Mondjuk ettől én még simán ki fogok menni
39 levél
Válasz 10.06.09. 09:34 #53
matatok
ááá kizárt a rossz idő
Én ezt a napot várom már nem tudom mióta, bekattannék ha esne az eső de nem hiszem hogy ilyen para lesz
Egyre kiváncsibb vagyok hányan leszünk ott ...
5 levél
Válasz 10.06.09. 09:24 #52
jnagy449
Már most nagyon meleg van. Hétvégén ugyanilyen jó idő lesz. Biztos sokan kimennek. Én is tervezek kimenni, ilyenkor jó egy nagy fa alatt lenni.
3 levél
Válasz 10.06.03. 13:44 #51
jaccaccap
Én attól izgulok, hogy esni fog... Az nem kéne.
Egyébként nem kell a kezdeményezésen szerintem röhögni, inkább elszomorító az, ahogyan a fákkal viselkednek az emberek a Földön. A sok erdőírtás hova vezet vajon? ....
68 levél
Válasz 10.06.03. 12:49 #50
RomiHami
Szerintem megleszünk simán én attól izgulok inkább, hogy beférjek a 400ba
66 levél
Válasz 10.06.03. 11:33 #49
Sabotage_Jim
Sok jó infót leírtál, annyival egészíteném ki, hogy 2ig lesznek programok, gondolom utána meg szabadon lehet ölelni
Bár azt nem hiszem, hogy 2kor mindenki eltűnik, biztos lesznek ott utána is emberek. Azért remélem jó sokan lesznek, és könnyen meg lesz a 400 ember.
Why so serious?
68 levél
Válasz 10.06.03. 10:11 #48
RomiHami
Hát én úgy tudom ahogy utána néztem, hogy 12.én 8tól 11ig lehet majd regisztrálni és az első 400 jelentkező fog részt venni a rekordkísérletben (a fák száma miatt). Meg pár híresség is lesz akik a nevüket adták a rendezvényhez. Ennél pontosabban én se igen tudom, hogy lesz.
43 levél
Válasz 10.06.01. 13:51 #47
raven6
jó ötlet Amúgy nem tudjátok hogy fog ez pontosan lezajlani? Nem voltam még csak hasonlón se, szóval kissé tudatlan vagyok.
74 levél
Válasz 10.06.01. 12:12 #46
Zsoni
Én tuti kimegyek,hajt a kíváncsiság és ha már ott vagyok akkor tuti részt is veszek rajta Egy értelmes amerikai ötlet...végre Utána mondjuk lehetne még egy Guinness rekord kísérletet csinálni: a legtöbb együtt piknikező ember
38 levél
Válasz 10.06.01. 10:06 #45
sebhelyes
Jó lenne ha Magyarországon is sikerülne valami közösségi rekordot elérni, olyan kevés rekord köthető magyar emberekhez, változtassunk ezen!
9 levél
Válasz 10.05.28. 09:12 #44
grezoo
Érdekes és jó elgondolás A jövő lehet az, hogy újrapapírra nyomtatjuk amit nyomtatunk, és nem nyomtatunk, ahová nem szükséges.

A regisztráció alapján az is előfordulhat, hogy újabb terjesztési terület kerül képbe.. és valamely terület kiesik. Továbbá a terjesztők kapnak pénzt!! Nemterjesztési díjat, ugyanis a területet továbbra is végig kell járniuk.. Nem maradnak munka nélkül.. sőt!!
import in the future...
2791 levél
Válasz 10.05.27. 21:10 #43
Aryx
Én továbbra sem hiszek ebben, de hajrá. Sok ember munkája van abban, hogy egy-egy szórólap eljusson egy postaládába, ott van ugyebár maga a megrendelő, a nyomdászok, a terjesztő vállalat, és a sor végén maguk a kihordók. Ilyen gazdasági helyzetben ennyi embert fosztanának meg ezektől a munkáktól? Szép... nekem azonban továbbra sem stimmel itt valami, ez is egy újabb fake. De ha ennyi ember hisz benne, ám legyen.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
9 levél
Válasz 10.05.27. 11:36 #42
grezoo
A kezdeményezés egy országos terjesztő cég saját terjesztőire is vonatkozik. Tehát amiket a cég visz, azokat tuti nem dobják be. És a regisztrációk alapján egy -egy környékre kevesebbet gyártanak. Ez a jövő, de az ma születik! ma kell tenni, hogy holnap egy működő szervezet álljon készen!
import in the future...
110 levél
Válasz 10.05.26. 15:47 #41
TATUS
szerintem érdemes kimenni, márcsak azért is, hogy segítsd a rekord elérését, emellett szerintem nagyon jó közösségi élmény is lesz utána akár lehetne szervezni egy hatalmas pikniket is
17 levél
Válasz 10.05.26. 12:25 #40
tüzkolbasz
elég szomorú lenne ha az ölelést géznak tartanák az emberek:S ha jó idő lesz és ráérek és nem felejtem el akkor kinézek... max ha nem jön be akkor eljövök (:
17 levél
Válasz 10.05.26. 09:54 #39
iktotter
Én kerestem, de nem találtam, hogy jelenleg mennyi a rekord. Azt tudom, hogy itthon az első ilyen kísérlet. Szerencsére mi nem vagyunk messze a Normafától, így valószínűleg kint leszünk.
21 levél
Válasz 10.05.25. 14:16 #38
kispocok1
Lehet, hogy egy Greenpeace-es csaj rád ugrik egy ilyen mondat után...
Sose vettem részt semmi hasonló nagyobb, rekord méretű megmozdulásban. Nem tudjátok mennyi ember kell, hogy rekord legyen? A facebook-os csoportban már sokan vannak, ha annak csak a fele eljönne már az is rekord lehetne.
1 levél
Válasz 10.05.25. 12:47 #37
krampuszedli
Mindenképpen megéri kimenni. Ha nem is annyira a faölelő kultúra növelése miatt de egy olyan rekordban lehet részt venni amit nem sokan művelnek a világon. Ráadásul még a környezetet is véded vele és felhívod a figyelmet az egész mozgalomra. Tényleg jó ötlet volt ezt megcsinálni. Remélem sikeres lesz és sokan leszünk. Remélhetőleg elmondhatom majd magamról hogy: "Faölelő rekorder vagyok". Azért ezzel a szöveggel már csajozni is lehet
29 levél
Válasz 10.05.25. 10:21 #36
Tsabee
Ha már a fele kint lesz a jelentkezőknek, már akkor megérte Én a barátaimmal tervezem, hogy kimegyünk, remélem össze is jön
Life is short...
102 levél
Válasz 10.05.21. 15:29 #35
keruu
1800 tagja van a klubnak, de azért kíváncsi leszek, hogy ebből hányan mennek el a június 12.-ei eseményre.
15 levél
Válasz 10.05.21. 12:09 #34
pepike88
Én személy szerint jónak tartom az ilyen Guinness rekordokat, már csak azért is, mert ezzel sikerül felhívni valamire(most a fák védelmére) az emberek figyelmét. Ha belegondoltok ki menne el ma már egy sima faültetésre? Hát biztos nem annyian, ahányan a facebook-on bejelölték.
Több ilyet kérünk!
17 levél
Válasz 10.05.21. 09:36 #33
iktotter
Én is örülök a sok csoporttagnak egy egész erdőt fognak ültetni így, de remélem minél többen kint is lesznek az lenne az igazi.
34 levél
Válasz 10.05.20. 15:09 #32
fiefie
Azért a facebook sokat segített a létszám emelésében
Örülök neki hogy "jóérzésből" ennyien ott lesznek, de azért a reklámok (facebook pl)is sokat segített
52 levél
Válasz 10.05.20. 09:58 #31
Walternative
Az ilyen alibi környezetvédők képesek ilyesmire
Egyébként a kezdeményezés tetszik. A facebook-os oldalának elég rendesen megugrott a létszáma. Nem semmi, ha tényleg ennyi fát ültetnek.
Ad astra per aspera.
102 levél
Válasz 10.05.18. 15:34 #30
keruu
17 levél
Válasz 10.05.18. 14:37 #29
utoelo
Majd meglátjuk mi sül ki belőle és hogy mennyien lesznek. Szerintem az ötlet jó,csak hát az embereken is múlik meg ugye amit már előttem mondtak hogy magyarok mentalitásából adódóan ez az ölelés dolog furcsa....
27963 levél
Válasz 10.05.18. 14:22 #28
LordMatteo
De azért remélem megint jól beégeti magát a sok idióta, hogy egy kocsi/egy ember felosztásban mennek majd oda...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
118 levél
Válasz 10.05.18. 14:17 #27
akasha
Magyarországon az ölelést alapból gáznak tartják, meg úgy alapból azt, hogy egymással normálisan kommunikáljanak az emberek vagy csak hogy közvetlenek legyenek egymással, ezek után evidens, hogy a faölelést gáznak tartják, tisztelet a kivételnek. Én nemes ötletnek tartom, mindig a természetvédő/figyelemfelkeltő megmozdulásokat. Nem pedig gáznak.
24 levél
Válasz 10.05.18. 13:16 #26
miranaaa
Igen erre, időközben találtam még több infót elvileg ahányan csatlakoznak az esemény facebook csoportjához annyi fát fognak ültetni a szervezők.
17 levél
Válasz 10.05.18. 13:11 #25
utoelo
Jópofa videó,bár én biztos nem öletem volna meg Amúgy szerintem a természet iránti szeretetüket akarják ezzel felhívni és ez becsülendő. Így talán több ember figyelmét a természetvédelem felé lehet fordítani.
15516 levél
Válasz 10.05.18. 12:59 #24
Silent
ez az egész faölelgetős cucc elég gáz, nem?
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
102 levél
Válasz 10.05.18. 12:41 #23
keruu
Kicsit utánanéztem:
Június 12.én lesz Normafán
@miranaa: erre gondoltál?
24 levél
Válasz 10.05.18. 12:20 #22
miranaaa
Én se halottam még sokat, annyit tudok hogy a Normafán lesz valamikor júniusban. Valahol láttam valami videót is de már nem emlékszem hol.
17 levél
Válasz 10.05.18. 10:10 #21
utoelo
Faölelős guinness rekordos cucc? Ez micsoda? Nem hallottam még róla semmit.
102 levél
Válasz 10.05.14. 15:04 #20
keruu
jim lesz nemsokára egy ilyen faölelős guinness rekordos cucc valahol normafán azthiszem, nemtudom pontosan keress rá gógliban
66 levél
Válasz 10.05.14. 14:16 #19
Sabotage_Jim
Igen mert ez diákmunka, asszem 500ft/óra plusz prémium ha sikerül támogatást kicsikarnod...
Why so serious?
28 levél
Válasz 10.05.14. 12:49 #18
manja
á csak simán leinted őket és mész tovább ha nem érdekel azt annyi jobban félnek tőled mint, te tőlük

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.