Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Neverwinter Nights 2 (Ismertető)

Neverwinter Nights 2

Neverwinter Nights 2
A legutóbbi Neverwinter Nights 2 cikkek, hírek
8079 levél
Válasz 07.09.07. 16:26 #19
Gerry
Amiatt valóban nem lesz gyenge a grafikája, mert van nálla jobb is. Amiatt lesz gyenge a grafikája, mert van nálla sokkal jobb is.
Jómagad mondottad cinikusan, így szar, meg úgy szar, holott 10 pontból 7 korántsem ezt jelenti, de mintha ezt már leírtam volna...Folyamatosan próbáltal ráerőltetni, mintha össze-vissza fikáztam volna a grafikát, holott erről nincs, és nem is volt szó.
Arra már rá sem kérdezek, hogy a "cikked" szó miért lett idézőjelbe rakva, mindegy, rádhagyom. Hogy én mennyire is vagyok szánalmas, főként Hozzád képest, azt aligha a Te tiszted eldönteni, persze belátom, a személyeskedés mindig is hozzátartozott a "vitának" induló hozzászólásaidhoz- azonban azt azért jelezném, hogy az effajta jelzők használatát itt és most nem én kezdtem el...
13364 levél
Válasz 07.09.07. 16:08 #18
McCl@ne
Mondjuk az őszintén érdekelne, hogy én hol nem szarom le, hogy az Obsidian milyen képeket ad ki a játékról... De gondolom ők az egyetlen fejlesztőcsapat, akik élnek ezzel a módszerrel és szerintem egy tényfeltáró riport segítségével mindenképpen gyalázd szét őket!
Amúgy meg: oda van írva a NWN "cikked" végére, hogy "gyenge grafika". Márpedig az, hogy van jobb, mióta jelenti azt, hogy vmi gyenge? Vagy: "csúnyának semmi esetre nem mondanám"... De azért gyengének igen?

Én semmi másba nem kötöttem bele, mint ebbe a kétszavas kitételbe. Nem vertem a nyálam, nem akartalak lejáratni, eszembe sem jutott semmi ilyesmi. Csak megvettem egy játékot, feltettem a patcheket, játszottam vele pár órát és utána elolvastam a cikket, amivel teljesen egyetértettem, kivéve ezt a két szót.
A te erre adott reakciód a topik 2. levele. Hiába nem tetszik, maximum kibannolsz, de nincs rád jobb szó a szánalmasnál.
Respect is not given. It's taken.
8079 levél
Válasz 07.09.07. 16:02 #17
Gerry
Az átlalam photoshop használatával célzott képek az Obsidian honlapjáról kerültek le, s nem a Te képeidre utaltam-enyhe szövegértelmezési probléma léphetett fel Nálad. Ha ez szénnéégés, akkor biztosan az.
A cikkhez mellékelt képeket jómam csináltam, s csúnyának semmi esetre nem mondanám őket. De csúcsnak sem. Ennyi.
13364 levél
Válasz 07.09.07. 15:58 #16
McCl@ne
Szerinted az én képeim Photoshop-pal készültek?
Pff.. Ember. Nagyon szépen megkérlek, olvasd vissza magad, most már tényleg gáz, amit művelsz, kegyetlenül el vagy szállva magadtól. Hozzáteszem, életemben nem szóltam hozzád egy rossz szót sem, de bizonyára kiérdemeltem az "idétlen fórumozó" címet.
Egy javaslatot azért engedj meg: vegyél szépen egy számítógépet, mert ha szerinted az alábbi minőséget csak Photoshoppal (és nem a képek készítésére használt Fraps nevű programmal) lehet elérni, akkor az körültekintően kimeríti a szénnéégés fogalmát.

Így aztán világossá is vált a félreértés oka, miszerint talán akkor tudnál objektív képet festeni a játék megjelenéséről, ha képes lennél azt maximális grafikával futtatni. Ettől a ponttól viszont nem tudom, hogy miről beszélünk, de mindezek tükrében fogom olvasni a további cikkeidet.
Respect is not given. It's taken.
8079 levél
Válasz 07.09.07. 15:52 #15
Gerry
Grafikailag? Az Oblivon tökéletesen porba gyalázza, egy. Kettő, a mégannyira bugos Gothic 3 is ledöngöli. Persze, a pc-re picivel később kijövő, akkor már bő két éves Jade Empire rusnyább, az tény...
A többi kategória játékait pedig hadd ne emlegessem fel..

De persze, gyönyörű photoshoppoljunk még egy kicsit
Egyébiránt Veled ellentétben senki nem állította, hogy a grafika szar lenne. Az ég egy atta világon senki. Csak azt, hogy nem éri el az adott időszak csúcs-játékainak szintjét, amit a 10 pontból kiosztott 7 tökéletesen le is fed. Kákán is lehet csomót keresni, illetve túlozni, persze, tény és való...
13364 levél
Válasz 07.09.07. 15:46 #14
McCl@ne
Te barom!!!! Nem látod, hogy gyenge!!!!
Respect is not given. It's taken.
14701 levél
Válasz 07.09.07. 15:44 #13
Razor03
Nem, épp ellenkezőleg, koppant az állam a grafikától .
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
13364 levél
Válasz 07.09.07. 15:44 #12
McCl@ne
Mi van, ennyire szar? Mert akkor tényleg kotródok, szemészetre...
Respect is not given. It's taken.
14701 levél
Válasz 07.09.07. 15:42 #11
Razor03
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
13364 levél
Válasz 07.09.07. 15:41 #10
McCl@ne
Még mindig nem értem, hogy az első hsz-em ebben a topikban miért vonta maga után azt a stílust, amivel te idejöttél, de legyen.
Ahogy ugyebár egyetlen játékot sem említettél, de azt már 20-adik alkalommal, hogy a többi újságíró mit mondott. Ők most nincsenek itt, te meg igen. Szóval hallgatlak.

Amúgy amíg nem tudod normálisan megválaszolni, hogy mire az alapból támadó hangnem, addig nem igazán érdekel a mondandód. Provokálni akarsz?
Még egyszer jelzem, olvasd el és értelmezd légyszíves: normális hangnemben kezdtem a topikot. Te nem tudtad tartani, nem én.
Respect is not given. It's taken.
8079 levél
Válasz 07.09.07. 15:40 #9
Gerry
Nem rémlik, hogy a cikkben olyasmiket írtam volna, mint "fos" és "hányinger", de látom olvasol a sorok között...csak tudnám, hogy ugyan mit
8079 levél
Válasz 07.09.07. 15:38 #8
Gerry
Hehehe. Hát megintcsak itt tartunk. Tehát kedves McCl@ne, bannolni a stilisztikailag kissé agresszívebben megnyilvánulókat szoktuk, s nem azokat, akik a "erre jösz ugatni szerintem vegyél vissza", illetve a "Szerencsétlen" klisékkel operálnak, nemde? Lehetséges, hogy szenilisedek, de efféle személyeskedést mintha nem ejtettem meg volna Veled szemben. Persze belátom, Te egyéb topikokban is igen hamar elsütsz efféle, sőt, ennél jóban zaftosabb szavacskákat, amire mondhatnám, hogy otthoni refelexek, és nem éppen magas kvalifikáció, de egy párszor már említve volt, hogy talán nem kellene. Az évek alatt valami ragadhatott volna rád e téren, talán, és esetleg.
Hogy a belédkötés szándéka mennyire üvölt, azt nem tudom, részemről ilyesmi nem fogalmazódott meg, s sanszosan egy pöttyet sokat képzelsz magadról, hogy Nekem bármikor is szándékomban állna belédkötni. Minek tenném? Nem szokásom idétlen fórumozókkal foglalkozni, és "beléjükkötni" direkt és készakarva.

Ami a "gyenge grafika" kitétel egy orbitális marhaság" részt illeti, kérésre máshogy is megfogalmazhatom, ha már ennyire akartad. Tehát hozzáértő cikkírók és teszterek szinte kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy a játék grafikája gyengébb mint a 2006-os év végi termés. Nem hozzád hasonló nagypofájú, magukat roppant mód kompetensnek érző, ámde ótvar baromságokkal operáló emberkék, hanem említettem volt hozzáértők. S nekünk sincs mindig igazunk, hogy is volna, de ettől még erősen kétlem, hogy e téren "orbitális baromság"-at beszélnénk. Persze ki merem jelenteni, hogy egységesen leborulunk Nagyságod előtt, és elismerjük zsenidet, s azt, hogy hülyék voltunk. Ha ez boldogítani fog, ám hidd ezt
13364 levél
Válasz 07.09.07. 15:36 #7
McCl@ne
Fos, mi?
Kész hányinger...

Mondjál kategóriában szebbet. Lehetőleg nézetben is, ha már alkalmazott technológiákról magyaráztál az előbb...
Respect is not given. It's taken.
13364 levél
Válasz 07.09.07. 15:20 #6
McCl@ne
Jézusom, te tényleg nem vagy normális, vagy csak mindenáron kötekedni akarsz? Mégis milyen hangnem ez? Full normálisan beírtam, hogy nekem más a véleményem, erre jössz ugatni, szerintem vegyél vissza. Aztán azzal a lendülettel kezdheted is sorolni a '06 év végi játékokat, amik szebbek, mint a full grafikával futtatott NWN2. Lesz egy pár, tudom, de az még mindig nem cáfolja azt, hogy a "gyenge grafika" kitétel egy orbitális marhaság.
Aztán mielőtt nekiállsz verni magad, hogy hogy beszélek, olvasd szépen vissza az első 2 hozzászólást, talán leveszed belőle a stílusbeli különbséget.
Szerencsétlen. Üvölt rólad, hogy csak belém akarsz kötni, egy laza mosoly keretében azért megsúgom, hogy bannolni szoktátok azokat, akik úgy nyomják, mint te most.
Respect is not given. It's taken.
8079 levél
Válasz 07.09.07. 15:14 #5
Gerry
Lehet szarkasztikus benyögéseket postolni, de akkor sem látom sok értelmét teljesen nyilvánvaló és eklatáns dolgokról vitatkozni azzal a céllal, hogy bebizonyítsd az ellenkezőjét annak amit állítottam. Vagy is hogy a kutya az valójában macska akart lenni, csak kisebb gikszerrel lett az, ami.
Az NWN 2 milliónyi eleméről lehet vitatkozni, hogy kinek bejön, kinek nem jön be, de a grafikája mint olyan nem tartozik ezek közé. S hangsúlyozom, mégcsak azt nem lehet mondani, hogy egyedül én értékeltem így, wannabe gengszter módjára, hanem minden egyes mérvadó cikkíró is széles-e világban. Mindenképpen megvédeném az álláspontomat, ha netán szembemennék az árral, akkor is (pediglen nemigen szoktam, legutoljára talán két éve, a Star Wars: Republic Commando esetében esett meg, hogy itthon -=Flatline=- kollégával egyetemben ajnároztuk a játékot akkor, amikor szinte mindenki jóval lejjebb húzta) de most nem érzem úgy, hogy különösebben védeni kéne, lévén annyira nyilvánvaló momentumról van szó...
13364 levél
Válasz 07.09.07. 15:01 #4
McCl@ne
Elnézést kérek, amiért létezem.
Pfff... Majd elmondom százszor, hogy "szar ember vagyok", hátha azzal jóváteszem kicsit ezt a botlásomat...
Respect is not given. It's taken.
8079 levél
Válasz 07.09.07. 14:54 #3
Gerry
Arról, hogy a szép grafika sokat lehet vitatkozni, lévén ez egy szubjektív dolog. Van aki szerint a WoW bűnronda, van aki szerint irdatlanul hangulatos. Az azonban, hogy a technikai részletek milyenek, azaz a felhasznált speciális effektek, a textúrák részletessége, a poligonszám, illetve az optimalizáció, nos ezek már objektív tények, amiket nemigen lehet ferdíteni, és egy vállrándítással elintézni. Az, hogy Neked nagyon bejött az NWN 2 látványvilága, és "ültünk tátott szájjal" egy szubjektív dolog. Ha egy zimbawei gyereknek odaadom a Quake-t az is tátott szájjal fog előtte ülni, azonban ennek ellenére nem hinném, hogy napjaink FPS-nek grafikai standardjai a Quake-nél kezdődnek... Ugyan így grafikailag a 2006-os év végének terméséhez képest erősen lemaradt az NWN 2. Ezt nem csak én állítom, hanem rajtam kívül még párszáz újságíró és teszter egyaránt, márpedig talán egy pöttyet nagyobb a rálátásunk az egész játékvilágra és az értékelési metódusokra, mint a normál júzernek. Lehet azt mondani, hogy "olyan, mintha az Oblivion-t nyomnád egy jóval távolabbi nézetből" de mint technológiailag, mind látványvilág szintjén az efféle kijelentéseken maximum mosolyogni tudok... Mond azt, hogy szerinted szép, és el van intézve-szerintem is az, de hogy nem fenyegeti a csúcson lévő játékok által generált látványvilágot, az egyszer biztos. Meddő vitákat lehet erről folytatni, de én sem szoktam heves vitákat generálni az asztrofizika terén, lévén meglehetősen csekély mértékben értek hozzá… (Egyébként erőteljesen felpontoztam a játékot, lévén a nemzetközi online szaksajtóban szvsz 82.4-n áll a gamerankings állása szerint. De nekem bejött, jobban, mint másoknak, ezért tértem el a nemzetközi átlagtól. De ha be akarod nekem bizonyítani, hogy a grafikája igenis ultrakirály, és szinte mindent überel, az igen nehéz menet lesz…a kutyáról is be lehet bizonyítani, hogy macska, csak kissé macerás, és minek.)
13364 levél
Válasz 07.08.11. 02:12 #2
McCl@ne
Na, mivel most jött meg a játék nemrég, ezért eddig nem is vettem elő ezt a cikket. Most viszont megrökönyödve olvasom, hogy "Gyenge grafika".
Hát emberek, én nem tudom, hogy kinek mi számít gyengének és hol kezdődik a "jó", esetleg a "kiváló", de hogy ez a játék nem gyenge grafikával bír, az biztos. Ritka szépen animált víz, változatos, részletesen kidolgozott (és hibátlanul árnyékolt!) arcok, shaderekkel ízlésesen megpakolt páncélok és fegyverek és tényleg élőnek ható környezet! Olyan, mintha az Oblivion-t nyomnád egy jóval távolabbi nézetből!
Haverral itt ültünk tátott szájjal, mikor eldörrentek az első varázslatok, kegyetlen nagy volt!
"a prezentált látványvilág erős közepes mivolta", mint olyan, nem létezik. Ez nem lehet közepes, mert nem igazán vannak ennél szebb játékok, ill. vannak, csak még nem sok jelent meg belőlük.
Sokkal inkább gyanakszom arra, hogy a játék alá pakolt gép képességei fogták vissza a grafikában rejlő lehetőségeket, márpedig ez sokkal inkább a gépigény -ahogy azt a cikkben is sikerült megfogalmazni-, mintsem a prezentált látványvilág hibája. (bár ebből meg nem sokat érzékeltem, de biztos húzós lehet...)
Respect is not given. It's taken.
766 levél
Válasz 07.08.11. 02:12 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Neverwinter Nights 2 (Ismertető)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.