Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Crusader Kings II (Előzetes)

Crusader Kings II

Crusader Kings II
A legutóbbi Crusader Kings II cikkek, hírek
3023 levél
Válasz 12.01.20. 12:20 #12
joccc
Mondjuk a legújabb Total Warra már talán azt mondom,h kevésbé egyszerű,mint az addigiak,mert ott már van 1 csomó diplomáciai csavar,meg építészetbeli,de mind1.

Patrician 4 esetleg ? Azt nem próbáltad ? Ahhoz mérten milyen ? Mert sztem legfeljebb azzal tudja itt valaki összevetni,ha egyáltalán tényleg játszott azzal valaki. Angol tudással nem lesz gond azt hiszem,csak a játékmenetre vagyok kíváncsi,h az mennyire bonyolult.
-
623 levél
Válasz 12.01.20. 12:17 #11
stero
Sokkal összetettebb .. egy total war játékhoz röhögve leültem 14 évesen is és sec perc alatt megtanultam angol tudás nélkül. A paradox játékaihoz 23 évesen ültem le angol tudással és már 3x feltelepítettem, letöröltem, kínkeservesen próbálkozok, hogy megtanuljam a kezelését és nem akar összejönni .. Még mindig halvány fogalmam sincs, hogy mi mire jó .. kb csak telik az idő én meg nézek ki a fejemből, hogy wattafakk?? .. Pedig nem vagyok az egyszerű játékok híve. Fifa managert nem ismerem.
3023 levél
Válasz 12.01.20. 12:15 #10
joccc
Mondjuk a Patrician 4-et is hozhattam volna példának,amit talán jobban is ismertek,s összetettségben is egy szintben van,az időbeli síkról nem is beszélve.


1ébként tudom,h ez relatív,mert ember függő,de én például a Patrician 4-be is beletanultam 2-3 óra alatt,ami talán az egyik legösszetettebb játék,amivel valaha játszottam. Jó persze voltak finomságok,amik csak kb 10 óra játék elteltével jöttek felszínre,de a nagy részét annak a játéknak órák alatt elsajátítottam.
-
3023 levél
Válasz 12.01.20. 12:15 #9
joccc
Mondjuk a Patrician 4-et is hozhattam volna példának,amit talán jobban is ismertek,s összetettségben is egy szintben van,az időbeli síkról nem is beszélve.
-
3023 levél
Válasz 12.01.20. 12:09 #8
joccc
Lényegesen nehezebb ez a játék,mint a Total War széria ? Vagy,aki esetleg abba nem jártas,akkor másik összetett játékot hozok fel példának Fifa Manager 12 ? Csak azért hozom ezeket,mert mind a kettő összetett játék,de persze teljesen/részben különbözik a Crusader Kingstől,vagy attól a műfajtól,amit az képvisel.
-
212 levél
Válasz 12.01.20. 00:16 #7
Kopiati
Embere válogatja, EU3-ban azért elég sok mindenre kell figyelni, Victoriában kevesebbre kell figyelni, és sztem jobb. Nekem a Victoria (első) volt az első paradoxos játékom EU3-al csak utána ismerkedtem meg, és emiatt számomra mindig is a Vicky lesz az egyszerűbb-jobb (a kiegészítő csak épülésére válik).

Lehet USA nem túl élvezetes( embere válogatja, van aki inkább Texasszal szív ), de a játék legfontosabb dolgait meg lehet könnyen tanulni, és az egyik legkönnyebb ország, a britek után. Mivel demokrácia, a politikára csak félszemmel kell figyelni, és liberális ezért iparosítás is megy szinte magától Közben meg lehet tanulni a játék logikáját, ismerkedés a POP-okkal EU3-ban kutatás, westernizálódás, infláció, öröklés, stb... cb szerzés, megyék fejlesztése, ezekre nem lehet egyből ráérezni, gyakran 2-3adjára sem. Aki meg kikapcsol egy funkciót (infláció) kiheréli a játékot...
145 levél
Válasz 12.01.19. 14:33 #6
Turulbirodalom
Vic2-vel kezdeni?! Az USA-val pedig nem élvezet játszani, és attól még, hogy minden magától megy, az egyik legösszetettebb játék mind közül. Én továbbra is az EU3-at ajánlom, szerintem az a legegyszerűbb.

Az automatizálást pedig inkább felejtsük el mindegyik esetében, mert a gép állandóan hülyeséget csinál.
1719 levél
Válasz 12.01.19. 09:47 #5
TheHolyOne
Leginkább türelem kell hozzá, ugyanis nem érheted el minden célodat egyből. Gyakran csak ülsz és nézed a képernyőt, várva, hogy kedvezően alakuljanak a körülmények. Ez méginkább igaz a Vic2-re, az EU3 ebből a szempontból sokkal "akciódúsabb". Valamint a játék jellege nagyban függ attól, hogy melyik országgal játszol és mik a céljaid (pl hódítani akarsz, kereskedni, gyarmatosítani). Az EU3-ban nincsen konkrét, kimondott "célja", mivel 1821-ben egyszerűen véget ér, ezért rajtad múlik, hogy célt adj saját magadnak. + Csatlakoznék az előttem szólókhoz, leginkább gyakorlással lehet megismerni a játék kezelését és legfőképpen működését. Ami kezdőknek problémát szokott okozni az az infláció. Elég megnézni a hivatalos fórumot, hetente bukkannak fel ilyen kérdésekkel témák (a másik fajta bizánchoz kér tippeket). A lényeg, hogy próbálj nem hozzányúlni a pénzügyi sliderhez, hanem az év eleji egyszeri, nagy összegű census tax-al húzd ki egész évben. A tooltip egyébként sok segítséget ad. Vagy egyszerűen kapcsold ki az inflációt.

A CK-nál nem árt, ha kedveled a szerepjáték elemeket, mert nem országokat, hanem karaktereket fogsz irányítani. Azt kell ennél a játéknál megérteni, ami egyébként a feudalizmusnak a lényege volt, hogy nem tudsz mindent közvetlenül irányítani, ezért bizonyos területek felett átengeded az irányítást egy másik személynek, aki helyben hatékonyabban tudja a hatalmat gyakorolni. A te hatalmad így a terület fölött csak névleges lesz, a kapcsolatot vele pedig a két karakter közötti viszony határozza meg, melyek tettek és személyes tulajdonságok összessége. Ha kezdőként akarsz CK-val játszani, javaslom hogy kezdj egy nagyobb hatalom vazallusaként játszani, amíg ki nem ismered az irányítást, ill a családod és személyes földjeid igazgatását. Külső támadástól nem nagyon kell tartanod, hisz azért van a hűbérurad, hogy megvédjen. Javasolnám az 1066-os scenárióban a Brandenburgi grófságot, hiszen eleinte a HRE erős, azonban könnyen széteshet, így te is elnyerheted a függetlenséget, valamint ott vannak a szomszédban a balti pogányok, akiket könnyű legyőzni. Egyébként meg itt is áll, amit az EU3-hoz írtunk, a gyakorlás.

A neten biztosan található számtalan olyan videó, ami a játékmenetet mutatja be. A CK2-höz is van jó pár a preview verziókból. Érdemes lehet továbbá AAR-okkat (After Action Report) olvasni, melyek szintén megtalálhatóak a hivatalos fórumon. Ezekben játékosok képekkel illusztrálva mutatják be a közösségnek egyes játékaik lefolyását, jobb esetben bizonyos játékmeneti sajátosságot bemutatva, tippekkel, trükkökkel szolgálva a többi játékosnak.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
212 levél
Válasz 12.01.19. 00:59 #4
Kopiati
Vic 2 az ideális belépés vagy a hoi 3, mert az utóbbiban sok dolgot a gép is megcsinál helyetted, az elöbbiben, meg ha USA-val játszól, lényegében magától megy
145 levél
Válasz 12.01.19. 00:22 #3
Turulbirodalom
Igazából egyszer kell ráérezni az ízére... Én anno 14 évesen kezdtem a Hearts of Iron 2-vel. Gondolom mondanom se kell, hogy első egy-két alkalommal rendesen megszívatott a gép, de harmadszorra, negyedszerre már ment. Eléggé átfogó gondolkodás kell hozzá (no meg nyelvtudás, és nekem akkor még az se volt), viszont kezdésnek az EU3 tökéletes (nem akarlak elkeseríteni, de a HC stratégiákból az a legegyszerűbb).

Ha segítségre van szükséged valamelyikkel kapcsolatban (Europa Universalis III, Hearts of Iron II, Arsenal of Democracy, Victoria II), hozzám nyugodtan fordulhatsz, segítek, ha tudok. Egyébként mi lenne a nagyobb segítség: ha leírnám, hogy mi mire való, és hogy mire kell odafigyelni; vagy ha felveszem, ahogy játszok, és magyarázom, hogy éppen mit csinálok, hogyan és miért?Egyébként ez nekem is nagyon várós, csak kár, hogy még vagy két év, 10 patch és 5 kiegészítő, mire igazán játszható lesz.
623 levél
Válasz 12.01.18. 20:07 #2
stero
Annyira de annyira meg akarnék tanulni játszani az EU3-al is meg ezzel is de egyszerűen nem értem .. nem jutok egyrőla kettőre .. totál nem egyértelmű számomra ez a rengeteg menüpont meg gomb meg parancs ... anno a knights of honorral imádtam játszani nagy kedvencem és aztán gondoltam kipróbálom ezeket is de nem nagyon vágom az irányítást .. nem tud valaki egy jó kis tutorialt mert ami a gémen belül van az eléggé felszínes. Marhára játszanék ezzel is.
212 levél
Válasz 12.01.18. 16:03 #1
Kopiati
Az év egyik legjobban várt játéka Mass Effect mellett
766 levél
Válasz 12.01.18. 16:03
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Crusader Kings II (Előzetes)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.