Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Interstellar

29488 levél
Válasz 13.01.11. 13:18 #1
Germinator
Hagyományokhoz hűen megnyitom az aktuális új Nolan-film topicját Aztán valószínű kiderül, hogy a külön topic nyitása minden filmnek már nem olyan menő mint régen, de hát ez legyen a legnagyobb problémánk

Szóval Interstellar, egy jó régi (asszem 2006 körüli) project, amit eredetileg Steven Spielberg rendezett volna. A forgatókönyvet Jonathan Nolan, Chris Nolan öccse írta meg már egy jó ideje, viszont a film sosem készült el - pedig emlékszem, annó IMDb-n láttam már 2009-re kiírt megjelenési dátummal. A sors ironiája, hogy akkor még nem is vágtam Nolant, mint rendezőt (sőt, kevesen vágták), erre most pont ő fogja megrendezni - ha minden igaz.

Azt nem tudni, Spielberg mennyire lesz benne a project előkészületeiben (a Robopocalypse csúszása miatt pont lenne rá ideje), ha egyáltalán benne lesz, de különböző forrásokból azt hallani, hogy Nolan az öccse eredeti forgatókönyvébe új, saját ötleteket ír most bele, úgyhogy újra kaphatunk egy Nolan-Nolan scriptet, aminek én nagyon örülök (lásd még: The Prestige, meg az összes Batman-film [kivéve a Begins, abban még David Goyer keze is benne volt]).

Alapvetően, ha jól értem, ez egy űrhajós sci-fi, ahol a jármű utasai különböző féreglyukak segítségével utaznak párhuzamos dimenziók és időpontok között - mindezt egy híres asztrofizikus/csillagász/tudós, Kip Thorne elméleteire alapozva. Hogy tényleg Nolané-e a film, és hogy pontosan hogy is kell ezt majd elképzelni, a nem is túl távoli jövő zenéje. Mindenesetre ami leginkább érdekel engem, az az, hogy hogyan fog majd festeni egy olyan Nolan-film, aminek nagy része a világűrben játszódik - ergo full CGI, ami hát nem épp Nolanes Szóval kíváncsi vagyok!

Még annyi, hogy sokan azt mondják, nem Wally Pfister lesz az operatőr ennél a filmnél, mivel ő rendezésre adta a fejét. Bár én sosem értelmeztem úgy, hogy az, hogy Pfister rendez, azt jelenti, hogy már nem segít Nolan filmjein, de sokan így gondolják. Ennek nem annyira örülnék, mert szerintem ez egy mesés páros, de ha mégis új operatőr kerül a képbe, bízom Nolan döntésében.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.