Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» ArcheAge

16921 levél
Válasz 19.10.31. 08:06 #22
david139
Na answer so far
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
16921 levél
Válasz 19.10.19. 14:51 #21
david139
Megvettem az Archeage Unchained-et (ugyan az, mint a sima, csak nem p2w, de ddl not found miatt nem indul. 5 reinstall meg egyéb faszkodás után most írtam a supportnak, hogy kérem vissza a pénzem.
Külön vicces, hogy ez a probláma már 2014-ben is előfordult emberekkel, és azóta sincs megoldás...
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
10213 levél
Válasz 14.09.25. 18:22 #20
davkar9
Pont ez zavar. Jönnek szembe 4en, kveszt miatt tömörülnek vagy trollok? Magányos figuráknál szintén, szépen elfutunk egymás mellett, tartsam rajta a kamerát amíg el nem tűnünk egymás látóteréből vagy támadjam meg? Hellswamp utáni tengerparton voltam úgy hogy jöhet az uninstall, a térkép közepi hídon kempeltek vagy 10en. Még éppen ment a war, pontra mennek a nyomorultak, hát jó, ezt még úgy ahogy elfogadom. Visszakerültem a hazai kontinensre, ott a kezdésnél leálltam, bízom benne, hogy itt már én is csak a kiégett figurákkal találkozom. Ez az endgame nem fog érdekelni, nem is látom át, nem is enged építgetni ingyenesen, megyek amíg kveszt van aztán megy a játék az emlékek közé. Tájakat nagyon élvezem, gyönyörűek, részleteiben+egészében, ilyen szép helyszínekkel utoljára a Conanban találkoztam.
All me best mates are trees.
827 levél
Válasz 14.09.24. 17:55 #19
_Sun_
A gankelés mindig ott a legaktívabb, ahol ezt a legkisebb szintű területen engedi a rendszer. Gondolom nem kell magyarázni.

Rengeteg a gerilla ültetés. Itt tényleg érdemes felfedezni, és minden kis zugba benézni, mert szép kis elhagyatott ültetvények vannak a senki földjén, amiket már büntetlenül lehet szedni.

Gaming is about killing time, not killing people
16921 levél
Válasz 14.09.24. 14:12 #18
david139
Én most 43-as vagyok, egy ideje benne vagyok a pvp zónás questelésben, nem mondanám, hogy különösebben zavar. Az első zónában még viszonylag sok volt az indokolatlan köcsögölés, de így a 3. vagy 4. zónára eléggé beleuntak az emberek. Simán elquesteltem ma is 3 ellenséges frakciós mellett és egy szavuk nem volt. Ha meg 1v1-ben támad meg valaki, annak még örülök is
Van két köcsög a saját frakciómban, azokkal sokkal jobban meggyűlt a bajom, mint a másik frakcióval.

Viszont összességében ez egy pvp játék, szóval ha ezzel bajod van, akkor nem biztos, hogy neked való. Mert az endgame ugye a kereskedelem, ahol bármikor kinyírhatnak És most semmit nem buksz, csak egy kis bónusz séta jár vissza a questhez, akkor viszont már a rakományodat fogod.

A növényeket meg meg kell termeszteni. Ritkán bele lehet futni 1-2 vadon növőbe, de azok főleg virágok. Minden mást magadnak kell csinálnod.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
10213 levél
Válasz 14.09.24. 13:59 #17
davkar9
Jól van, kezd a végére érni a játék. Rém logikus módon a kveszteknek az ellenséges kontinensen kell folytatódniuk. Éppen béke volt, nézzük. Minden ment a szokásos módon, fegyver, páncél stb, egyik végből a másikba. Igen ám csak ugye az ellenséges játékosok is lophatják a killeket. Nagyon fasza volt 20 percet várakozni egy-egy csillagos bossnál. Átértem egy balhés vidékre, itt már előjött, hogy miért is egy rohadtul elbaszott koncepció az open world pvp. Azért szerencsére csak egy-két faszkalap volt, többi ment a dolgára, néhány random emberkével összetársulva (de jó is összevárni a kvesztelésnél...) azért a párfős nagypofájú köcsögök is hamar elvéreztek, és solozó legénykék is inkább eltakarodtak. Map végére érve lemorzsolódott a csapatunk. Belefutottam egy 3as idióta trollcsapatba, szerencsére szobor közelében voltam így nem tudtak megölni. Pályavégi utolsó küldinél jártam, sikerült is felvennem amikor is megtámadott egy sunyi rohadék és természetesen a pálya eleji templomnál spawnolt a játék. Ragequit.

Tényleg élvezem a lvlinget, a világot, de ha még sok ilyen lesz akkor hagyni fogom a fenébe mert ez így alaposan tönkrebassza a játékélményt. Az ilyen mindent megtámad akit lát féle rohadékoknak is a fején kéne kettétörni a billentyűzetet...
All me best mates are trees.
10213 levél
Válasz 14.09.23. 14:41 #16
davkar9
Érdekes ez a sorban állás, pénteken nekem sem volt. 3 és fél óra várakozás (alt tab és játszottam mást) után közel ugyanennyi játék után kidobott, estefelé volt ezért megijedtem/mérgelődtem, de egyből vissza is engedett. Másnap belépéskor megint queue fogadott de egyből be tudtam lépni, aznap délután viszont megint jött egy 5 ezres sor. Mostanra viszont megoldották/nem lépek ki és elég sokáig eljutottam benne.

Sajnos úgy néz ki, hogy a 30as szint körül véget ér a történet. Nem nagy dolog, a nagyját nem is értettem mert nem figyeltem, de a concept artos videókat egész megszerettem. Az eddig nagyon kényelmes terelgetésnek (új pálya, innen ide, közben fegyver, potik, páncél a jutalom, következő pálya, ismétel) is kezd vége lenni. Úgy ahogy irányítgatnak még az npck, de tartok tőle, hogy hamarosan meg fog akadni a fejlődés. Crafting, ház, miegymásba úgy érzem nincs értelme belevágni. Labor pontok jövögetnek (az indiás terület küldi-páncélkraftja húzós volt a darabonkénti 100 pontos craftinggal, ráadásul mire meglett - itt volt a dungi is - addigra a pályavégi küldi jobb páncélt adott), de ha komolyan akarja ezt valaki csinálni ahhoz fizetős játékosnak kell lenni. Nyersanyag egyszerűen nincs/nem találok, kertben kell termeszteni mindent mert máshogy nem jön össze. Japán pályán kaptam egy pecabot készítős küldit, hát azóta se futottam bele bambuszba.

Ezt leszámítva egyébként élvezem, tényleg nagyon kényelmesen vezetnek a kvesztek egyik helyről a másikra. A harcrendszer a 3 kasztos kombinációval kicsit talán feleseleges, én csak az első kettőtőbl szemezgettem, 25 fölött is inkább csak a paszzívokra raktam, amúgy csak 7-8 gombot használok. A helyekszínek pedig egyszerűen gyönyörűek, öröm utazgatni! A japán pálya instant kedvenc lett, szoros második az indiai és az erdő a nagy tóval. Még megnézem, hogy meddig tudok elmenni komolyabb mmorészek (pvp, hc raidek meg a többi szar) nélkül aztán lehet belevágok a lángosképű elfbe. Remélem a másik frakció területei is ugyanilyen szépek és változatosak.
All me best mates are trees.
16921 levél
Válasz 14.09.20. 20:30 #15
david139
Nekem már nincs queue
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
10213 levél
Válasz 14.09.20. 12:51 #14
davkar9
Reggelről eljutottam oda ahol múltkor töröltem (tényleg jobb ez az íjász), fél 11 körül kiraktak mert 2 óra karbantartás jött. Oké, azt is kell, most lépnék be, megint 3000-es queue. Elmennek már a picsába.

Az a baj, hogy most még érdekel, de ha egy szint fölött tényleg játszhatatlanná válik az openworld pvp szarság miatt akkor sajnos mérgesen, mi a francért is raktam bele ennyi órát hangulatban fogom otthagyni.
All me best mates are trees.
827 levél
Válasz 14.09.19. 18:17 #13
_Sun_
30-tól már izzasztóbb lesz. Ráadásul bejön a képbe a pvp is, és vége a békes questelésnek
Remélem végre tényleg egy pvp játékot kapunk, mert GW2 ilyen szempontból számomra csalódás volt.
Gaming is about killing time, not killing people
10213 levél
Válasz 14.09.19. 17:27 #12
davkar9
Ha már megvan a Definace gondoltam kipróbálom (trion acc). Karikészítőben eltöltöttem egy 10 percet, gyorsan áttekertem az arcokat, nekem ez már nagyon koreai. Miután visszanyeltem a hányást indítottam egy macskát (bazz, még a nőstény macskaemberek is ezek a visszataszító klónok...), viszonylag jól sikerült, szokásomhoz híven mágussal vágtam neki. Az élménybeszámolók alapján tudtam, hogy tabos a harcrendszer, az végül is nem baj, de mikor az első harcnál megállt a mozdulathoz. Pff, azt hittem a helybőlcastolásos időknek vége. Na mindegy, 5 perc után még ne lépjünk ki. Csinálgattam, az első 7-8 szinten próbáltam figyelni is az npckre, aztán meguntam, oké, oké, klikk, levág, lead, tovább. Kezdőpálya végére belejöttem, maga módján élvezetes volt. Kicsit olyan mint a Tera "fénykorában".<- Anno a lvl korlátos trialnál szerettem bele, több karival is elmentem a határig. Itt is valami hasonlóba kezdtem, legyűrtem az undoromat és csináltam egy lángosképű elfet. Hogy valami új legyen, egy íjászt. Ez meglepő módon még élvezetesebb volt, harc közben tudtam mozogni, a másodlagos kasztnak a szurkálós pont jó volt, szóval kezdtem már nagyon jól érezni magam. Loret is kezdtem megérteni, az íjász leírásánál a név a macskák nagy hőse, így hát gondoltam ha már mmorpg akkor kezdjük újra azzal. Itt ért egy apró meglepetés mert mint kiderült 10 fölötti kari törlése 1 napig tart. Ezt értem, sok a cucc a karakteren, háza van meg minden, de egy teljesen csupasz karinál? Accfeltörő trollok ellen is jól véd, de nem hinném, hogy a nemfizetős f2p fiókok ellopása/-ban komiszkodás akkora üzlet lenne.

Aznapra annyi elég is volt, elindítottam a folyamatot. Egy órája ért véget csak azt elfelejtettem (este még benéztem, akkor röhögtem és paszoltam), hogy ha bármit akarok kezdeni a játékkal akkor ahhoz hazai idő szerint már reggel-délelőtt be kell lépni mert különben nem lesz semmi. Most így közel egy órával később már lement egy ezrest a queue, már csak ~2500. Nem tudom miért töröm magam, nem hinném, hogy jövő ilyenkor is játszani fogok vele, vagy akár 1-2 hónap múlva. A tegnapi jó élmény még elég friss, legalább egy 15-20 órát bele kéne rakni a Mongol MacskaMan-be. Vagy amíg nem kezdenek el megizzasztani a küldik/mobok mint anno a Terában.
All me best mates are trees.
16921 levél
Válasz 14.09.18. 13:53 #11
david139
Így igaz Sebaj, amit felhalmoztam, az ki fog tartani elég sokig.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
827 levél
Válasz 14.09.18. 13:20 #10
_Sun_
Ma volt egy 6 órás leállás, és a hibás Patron státuszok is javításra kerültek, ha jól tudom.
Gaming is about killing time, not killing people
16921 levél
Válasz 14.09.18. 00:57 #9
david139
Én úgy néztem, hogy a questből kapott szett itemek identify-olása ingyen van, csak a többi nem.

----------------

Egyébként most van ~2000 labor pontom, pedig mindent identify-olok amit találok. Bár most én is patron vagyok tisztázatlan okokból, de ha nem lennék, akkor is pozitívban lennék (kb. 200 körül csak, de pozitívban), szóval szintezés alatt nem érzem úgy, hogy bármi hátránnyal járna a f2p. Ha meg annyira jó a játék, hogy megéri benne maxra húzni a karaktert, akkor a) amit kaku mond, nem volt kidobott idő, mert szórakoztató volt, b) félre a magyar mentalitással, ha TV-re nem gáz előfizetni havi háromezerért, akkor mmorpg-re sem

Én egyelőre élvezem. Néha kicsit nehéz questelni a tömeg miatt, de amúgy szórakoztató. A pvp meg a kereskedelem pedig tuti király lesz

Funfact: én 2015.01.15-ig kaptam patront, Kakuluki meg csak 3 napig (Persze kis vigasz a tabletem elnyeréséért )
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
19 levél
Válasz 14.09.17. 23:59 #8
Kakulukio
*Házat és - a public farmon kívül - saját farmot tényleg csak Patron rakhat le, megzavart, hogy egy bug miatt jelenleg mindenki az...

A fő konklúzión azért nem sokban változtat, inkább csak szemétségnek tűnik.
19 levél
Válasz 14.09.17. 23:41 #7
Kakulukio
Én még csak 20-as szint körül járok, de az eddigi tapasztalataimat meg tudom osztani.

Kezdeném is azzal, hogy a küldetéses dolog nagyon el van túlozva. Kb. óránként kapsz olyan jutalmat, ami 3 egymáshoz illő szettdarabot tartalmaz ezeket darabonként ha jól néztem 2 pontért tudod identify-olni. Plusz elvétve kapsz küldikből 1-1 tárgyat, de ez is az említett áron mozog. Lényegében ahhoz, hogy érdemben fejlődni tudj minimális Labor pontra van szükség, ezért azt mondanám a játék ezen felét ez a korlátozás nem is érinti.

Az a kijelentés, hogy f2p játékos nem rendelkezhet házzal és farmmal az tudomásom szint teljes hülyeség (igaz még csak farmom van, de sehol nem találtam csak utalást se, hogy ne lehetne házam). Az egy teljesen más dolog, hogy egy nagyobb háznak/hajónak brutális anyagköltsége van, viszont ez a ritkán játszó játékosnak ugyan olyan probléma akár f2p akár Patron. Mégpedig azért, mert a szükséges nyersanyagok nagy részét neked kell megtermelned (elültetni a facsemetét, felnevelni, kivágni) és erre csak limitált hely áll a rendelkezésedre. Ha nem saját területre ültetsz akkor amint az adott növény felnő bárki learathatja. Így két opció létezik: a szabadban ültetsz és amint a növekedés befejeződik azonnal ott termesz összeszedni vagy a nagyon kicsi, de biztonságos saját területeden gazdálkodsz, ahonnan nem tudják "ellopni". Ebből jól látszik, hogy hiába van a casual Patronnak Labor pontja 200 fát ültetni, ha nem tud ott lenni időben bukta az összeset. Ellenben ha csak saját területre ültet akkor a f2p játékosnak is lesz elég pontja megoldani.

Szerintem egy próbát megér, mire eljut az ember a maximáls szintig úgyis el tudja dönteni mennyire tetszik neki a játék (szerintem jó páran feladják - akár én is - mert eléggé különbözök a mostanában megszokott mmo-k stílusától). Viszont ha egy f2p játék annyi időre le tudott kötni amíg felszintezted a karid már nem érzem "elpocsékolt" időnek, még ha abba is hagyom.
574 levél
Válasz 14.09.17. 22:45 #6
munszu
Érdekelt a játék, de amikor közölték hogy mennyire le vannak korlátozva a f2p játékosok, rögtön mondtam hogy akkor inkább hanyagolom.
Nekem ezt mondták:

"F2P modell úgy van kitalálva, hogy a (casual típusú) ritkán és keveset játszó játékosoknak jó. Ha komolyan szeretnél elmélyedni a játékban, akkor muszáj az előfizetés (Patron rendszer). F2P-nek nem lehet farmja, háza és nagyon kevés Labor Pontot kap, ami gyakorlatilag mindenhez kell (harvestelés, kraftolás, stb). Például 10 Labor Pont kell, hogy a küldetés során megkapott pénz és xp jutalmat kibontsd, ami Labor Pont egy F2P játékos esetén 10 perc alatt jön össze (ha online vagy 5 percenkétn 5 LP jön). Harvesztelés 10 LP/alkalom, stb.

Kyprosa EU szerveren van a magyar Pride not crime guild (honlapot megtalálod az aláírásomban). Ezen a szerveren vannak még a németek is. A Shatigon szervert elárasztották a spanyolok. A többi szerverről nem tudok semmit."

Mennyire igazak ezek, amiket írtak máshol?
28400 levél
Válasz 14.09.17. 21:04 #5
LordMatteo
..!..
A kibaszás társas játék, sose feledd.
16921 levél
Válasz 14.09.17. 20:08 #4
david139
Neked a Gypsy-t javaslom kasztnak.

Amúgy fajból 4 van, azon az oldalon ahol én vagyok van az anime szereplő faj ill. a macskaemberek, a másik oldalon meg passz, guglizz rá

Amúgy Aier szerveren vagyok Sirnaabalot néven.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
827 levél
Válasz 14.09.17. 18:48 #3
_Sun_
Possible classes-ra kattints.
Gaming is about killing time, not killing people
28400 levél
Válasz 14.09.17. 18:21 #2
LordMatteo
Milyen kasztok, fajok vannak benne? Lehet hogy meglesném.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
16921 levél
Válasz 14.09.17. 17:20 #1
david139
Tegnap indult a Trion (Rift, Defiance) új játéka, az ArcheAge. Ígéretesnek tűnik, úgyhogy kap egy topicot.
Amit tudni kell: régi fajta harcrendszer alkalmaz, azaz egérrel/tabbal targetelhetsz, nem pedig az új játékokban megjelenő célzós megoldást. Ettől függetlenül szórakoztató a harc a kombó pontok és a rengeteg kaszt miatt.
A Cryengine 3 miatt a látvánnyal sincs, és az optimalizálás is igen jól sikerült, laptopon is 30 fps körül tudok játszani max beállítások mellett, medium-high környékén pedig hozza a statikus 60 fps-t. Futás közben azért vannak akadások, de 4 giga ram és 5400 rpm vincseszter mellett szerintem ez elfogadható.

Ami hátránya a játéknak, az az enyhén koreai stílus, ami minden mmo-t meg tud ölni. Itt most viszonylag mérsékelten van jelen, de azért a butyuta csilingelések quest leadásnál semmiképp sem maradhattak el. De legalább nincsen kislány kaszt pedofiloknak, ez is valami
Ami még jelenleg elég cinkes, hogy elég sok embernél (nálam is) ha kilépsz a játékból az reset-eli a gépet. Senki nem tudja mi okozza, és megoldás sem nagyon van.

Mindenesetre kipróbálásra ajánlom, mélyebben egyelőre nem nyilatkozom róla, mert jelenleg még csak 17-es szinten vagyok.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.