Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Emberi Jogok és igazság szolgáltatás

3313 levél
Válasz 02.01.26. 17:44 #26
Reapest
Aha, társadalmat is akartam írni, csak valami olyan piszok fáradt voltam tegnap már negyed nyolckor is, hogy amikor 10 után kilőttek a MoH-ban és össze-vissza kattintgattam és betöltött egy korábbi állás, elég rendesen elcsodálkoztam, mi történt, hogy keveredtem vissza az U-Boatra.

A jogokat, törvényeket meg (szerintem) úgy a legegyszerűbb megérteni, ha beleképzeled magad valamelyik fél helyzetébe, de egy csomó büntetőjogi ponton nem ártana még finomítani, főleg így az EU-s csatlakozás előtt...

"Ha ezt vizsgán hintem el akkor biztos meghúznak." - Hát ez a vizsga típusától is függ. Pl. bizti van olyan hely, ahol nem szívesen látják leírva, hogy olyan, hogy egyenlőség nincs nálunk igazán. Gondolom ismeritek azt a képet, amin egy öreg néni kezet csókol az Orbán Vikinek, ő pedig ezt hagyja és ezután semmit se tesz csak vigyorog. Mellesleg ez a kép van Kende Péter új könyvének (A Viktor) borítóján is, amiből az első napon elkelt szinte az összes darab és mindet egy nagy vállalt vette meg....érdekes.
2705 levél
Válasz 02.01.25. 23:29 #25
hadzsi
Egyébként így igaz. De ez nemegy adott jogrendszerben mutatkozik meg, hanem egyes társadalmak felépítésében, rétegződésében. Nem a jogban áll fenn hierarchia, hanem a társadalomban. Ennyiben tévedtem és ennyiben van igazad.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
2705 levél
Válasz 02.01.25. 23:27 #24
hadzsi
Egy pirinyót hibáztam és ki is használtad. Ha ezt vizsgán hintem el akkor biztos meghúznak. Na mindegy. Túl bonyolult ez a kérdés és nincs kedvem sokat gépelni, ezért mindenkinek ajánlom, hogy nézzen bele valamelyik demokratikus jogállam alkotmányába. Ott taxatíve fel vannak sorolva az alapvető emberi jogok és el lehet gondolkozni mélyen ezek szükségességéről. Ha van olyan idióta, aki ezeket szükségtelennek tartja, akkor lelke rajta. Ha valaki ezekkel nincs tisztában akkor azzal nem érdemes vitatkozni ilyen kérdésekben. Ezt halál komolyan mondom. Laikusoknak egyszerűen nem érdemes ezzel foglalkozni. Ez nem nagyképűség, hiszen csak el kell olvasni, hogy milyen blődségeket írtam alant.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
3313 levél
Válasz 02.01.25. 19:16 #23
Reapest
"Persze ez az egyenlőség csak formális." - Úgy, bizony! Ebben van az egész lényege. Egy bizonyos szintű hierarchia elengedhetetlen minden rendszerben.
2705 levél
Válasz 02.01.24. 23:38 #22
hadzsi
Na itt alapvető félreértések vannak. Megpróbálom mostan egy kicsit felvázolni miért is van szükség az alapvető emberi és szabadságjogok betartására. Vegyük sorra. Ahhoz, hogy te biztonságban érezd magad kis hazánkban, nem elég ugye ha van munkád, lakásod családod, ha nem tudod őket megvédeni. Márpedig nem lehet mindenki svarcenegger, hogy ököljoggal érvényesítse az őt megillető jussot. Ekkor lép a képbe a jog. Azt akarod mondani, hogy miért van ugyanannyi joga a csövesnek mint neked? Miért van ugyanannyi jogod neked, mint a miniszterelnöknek, vagy egy gyári munkásnak aki lehúzott 25 évet egy gyárban, és valószínű egy kicsit többet tett le az asztalra, mint Te. Egy jogállam nem engedheti meg magának, hogy több jogot adjon egyes rétegeknek, vagy osztályoknak, mert az a hatalmi egyensúly felborulásához vezetne idővel és uyganaz történne, mint ami 40 évig itt volt Magyarországon. Persze ez az egyenlőség csak formális. Na itten megpróbáltam pár mondatban megvilágítani, miért van szükség egy demokratikus állam alkotmányában helyet biztosítani az alapvető emberi- és szabadságjogoknak. De erről nállam okosabb emberek egész köteteket töltöttek meg. Bocsi, ha nem voltam egész érthető. Kérdezzetek ha valami nem világos.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
3313 levél
Válasz 02.01.24. 22:55 #21
Reapest
Semmi, csak az, hogy lényegében az ország szarik a betegekre, csövesekre, öregekre. Ez van az állatoknál is: a gyenge, öreg, suta lemarad a többitől és vagy éhendölgik vagy felfalják. Akkor beszélhetünk emberi jogokról, ha állati színvonal van? Könyörgöm! Az egészségügy romokban hever!
750 levél
Válasz 02.01.24. 22:10 #20
Ackbar Admiralis
Még mindíg nem értem mi az összefüggés a kettő között

A képet meg én csináltam THX
3313 levél
Válasz 02.01.23. 23:19 #19
Reapest

"De ennek mi köze van az Emberi jogokhoz?"
Hát csak annyi, hogy mi is magyarok vagyunk, csúnyán átbaszva, lehülyézve, igába fogva látástól vakulásig. Nyugdíjas korunkban pedig megfagyhatunk a kis lakáskánkban kezünkben egy szelet kenyérrel, amit még az egész hónapra be kellett volna osztani.
11787 levél
Válasz 02.01.23. 21:25 #18
Ghoost
hi
Most nem olvasom végig a témát de
KING volt az a kép a cs.hu -n máér ha te az az Ackbar Admirális vagy.
750 levél
Válasz 02.01.23. 20:34 #17
Ackbar Admiralis
Reapest: én tisztellek téged!
Ennyi írni!
Magyarország szar helyzete megérdemel egy külön topicot! De ennek mi köze van az Emberi jogokhoz?
3488 levél
Válasz 02.01.23. 19:25 #16
jatfield
1. A "Hogy volt! Hogy volt!" a tetszésnyilvánítás egyik formája .
2. Megnyugodhad aki szavaz, hogy -talán- a legkevésbé rossz felé segíti az országot , és szidhatja a kormányt. (Ha nem az nyer akire szavazott, akkor azért, ha igen, akkor azért mert nem tartja be amit ígért )
3313 levél
Válasz 02.01.23. 19:21 #15
Reapest
Mi hogy volt?
Mellesleg nem hinném.
1. nem múltam el 18
2. Mire? Végülis mind1. Így is, úgy is szar marad minden! Nem fog minden megváltozni egyik pillanatról a másikra. A mélypontról nehéz felkapaszkodni. Most tényleg az EU tagságra kellene rádolgozni és akkor pumpálnának minket + azért fizetnének, hogy ne dolgozzunk (mert a végén még kibaszunk agrár területen a franciákkal: jó minőség, alacsonyabb árak , ez komoly, ez van Portugáliánál is.
2580 levél
Válasz 02.01.23. 15:22 #14
AriAmi
Szar az élet, Reapka? Végső megoldás: halál! Élien rulz.
3488 levél
Válasz 02.01.23. 07:28 #13
jatfield
Hogy volt! Hogy volt! Te fogsz idén szavazni?
3313 levél
Válasz 02.01.23. 00:11 #12
Reapest
Jaja, bazd meg valóban. Akkor mi a fasznak ilyen sok a munkanélküli, diplomás ember? Mellesleg, aki tud valamit és megteheti, elhúzza innen a belét, mert a mi kis drága hazánk egy olcsó szar. Arról ne is beszéljünk, hogy ezek a mindenki számára elérhető munkák milyenek. Például ezeket is lehet ugyanolyan becsületesen csinálni, mint bármely más, komolyabb munkát, de nem teszik. Jó példa erre a McDonald's, a Burger King, stb...Kilóra veszik fel az embereket! Olyan hülyék mint a seggem! Mindent 2X kell elmondani nekik, ha elvitelre kérsz, mindig kihagynak valamit, stb...
Egyáltalán: hazánkban nem él a "vásárlónak mindig igaza van" duma. Eddig egy boltban tapasztaltam. Mondta az eladó, hogy "Biztos vagyok benne, hogy ez a TNT2 hibátlan, de visszavesszük, hiszen mindig a vásárlónak van igaza". Még ha nincs, akkor is, mert ez egy üzleti fogás. Ez egy HW bolt volt, de mondjuk a CD Galaxisban történt velem az, hogy egy sík lamer eladóval kellett beszélnem a játékokról (kérdem, hogy akkor mit keres ott) meg a hibás CD-ről, amit eladtak. Na a vita végére kiderült, hogy tulajdonképpen én rongáltam meg a CD-t, még mielőtt kibontottam a csomagolást, ráadásul még CD másoló is vagyok, ezért feljelentenek.
Emiatt marad ez az ország ott, ahol van.

De térjünk csak egy picit át az egyéb elektronikai cuccokra. Nevetséges, hogy nyugaton olcsóbban hozzájutok mindenhez. Ennek az az oka, hogy a bevezető darabok mindig drágábbak, mert nincs kialakult vásárlóközönség. Kár, hogy nálunk minden bevezető áron kapható és soha sincsenek potenciális vevők, csak a megszokott gazdagok. Persze ők meg megveszik milliókért is a cuccost, a többiek meg menjenek mucsára, mert csóri parasztok, stb, stb... Ha látják a boltban, hogy valamit venni akarsz, a segged kinyalják. Ha pedig csak nézelődsz, elküldenek a picsába.

Munkát illetően meg bebetonozhatod magad takarítónőnek 50ezres fizetéssel vagy orvosnak (1000 év tanulás után) 50100 forintos fizetéssel!!! Ezek az adatok nem kamuk, ennyire remek a helyzet! De sebaj! Jöjjenek a románok meg tüzijátékra is van pénz. Ha meg valami korrekt állást vállasz, arra is számítanod kell, hogy nem tart örökké, akkor vagy találsz újat, vagy ha már elmúltál 35, mehetsz egy gagyibb kategóriába. Max. télen nem lesz fűtés és hetente 3X zabálsz. Ez a másik őrület: külföldön a fiatalok ÉS a szakemberek számítanak, akik már egy ideje benne vannak az adott szakmában(az előbbit nem fizetik meg, ezért szeretik alkalmazni, az utóbbit megfizetik és szakértelme miatt szeretik alkalmazni). Hazánkban persze csak az a lényeg, hogy fiatal legyen, még azt se kell tudnia, mivel foglalkozik, csak az a lényeg, hogy ne is legyen pofája sok fizetést elvárnia (ha eladó az a lényeg, hogy még szőke csaj is legyen, komoly! ezekkel nagyon szeretek baszakodni pl. tech-cuccos boltokban). A szakértelem nem számít, mert hát annak nem lehet keveset adni, hacsak nem alacsonítja le magát kezdőnek, de még így se valószínű, hogy felveszik, hiszen idősebb és a helyére 20 hülye barmot lehetne felvenni, akik elvégezték a 8 általánost, talán a szaksulit, aztán csá!

Ezért írom, hogy az emberek nagyrészét hazánkban pengeélen táncoltatja a sors és elég egy kisebb katasztrófa és már utcán is van a muksó! Pl. 45 éves és kihúzzák a lába alól a kórházat (mert ugye az egyébként se fontos, csak a tüzijáték meg az olimpia) és csak ahhoz ért (rendszerváltás előtt, 18 éves korától tanult bele és akkor még tényleg jogosan hihette azt az ember, hogy abból az állásból megy nyugdíjba, amibe először belekeveredett). Az ilyen embereknek vége. De gondolom te se egy rózsaszín álomban élsz, látod mi van itt, mi van a románoknál! Bah! Már csak az kéne, hogy visszakapjuk a régi Mo.-t! Dobna is a gazdaságunk egy hátast.

Megemlítettem az olimpiát: Ezzel mi van? Minek? Most szilveszterkor voltak itt ezek a keresztény szekta tagjai csekély 70ezre lélekszámmal. A tömegközlekedés kifingott. A vendéglátó üzemek is teljesen készen voltak. Akkor gondolom el tudod képzelni, hogy mi lenne itt egy olyan dili esetében, mint az olimpia. Nem egy metró vonal kellene még, hanem minimum 2!

Ez a tálib - 100 másik meg a te szöveged volt, akkor meg most miért kérdezősködsz? Kit kérdezel? Magadat? Még jó, hogy saját magad el nem küldöd.
3488 levél
Válasz 02.01.22. 20:25 #11
jatfield
Egy tálib megkínzása hogyan segítené 100 ember életben maradását? Amíg van esély arra, hogy azokat az információkat máshonnan is megszerezzék, addig semmi szükség az inhumánus módszerekre. Különösen akkor nem, ha a kínzás előtt nem bizonyítható nagy valószínűséggel, hogy tényleg életet menthet az információ. Én ebben hiszek.
Az viszont más téma, hogy az érzőszívű felszín alatt mi van, ha az amerikai hadseregről, vagy annak hírszerzéséről vagy a CIA-ról van szó. Szerintem nem haboznak suttyomban megsérteni az emberi jogokat, de ez meg nem bizonyítható.
750 levél
Válasz 02.01.22. 19:49 #10
Ackbar Admiralis
"Belőled is lehet még koszos, csórós csövi, ha úgy hozza a sors."

Ezt miből gondolod?
Ezt azért nem mondanám sőt egésszen biztosan nem. Ma Magyarországon csak az NEM dolgozik aki NEM akar.

"Emberi jogok szerint egy tálib élete többet ér mint 100 másik ember élete." Nem.
Akkor miért nem lehet megkínozni egy tálibot azért hogy megmentüsnk másik 100 embert?2580 levél
Válasz 02.01.22. 11:38 #9
AriAmi
Az igazság oda át van, vagy mi.
3313 levél
Válasz 02.01.21. 23:16 #8
Reapest
3488 levél
Válasz 02.01.21. 23:06 #7
jatfield
Halkan megsúgom, te vagy az egyik utolsó, akiről azt gondolnám, hogy "semmit se vág" .
3313 levél
Válasz 02.01.21. 22:53 #6
Reapest
Jó, rendben, akkor sértődj meg. Csak éppen rühelem, hogy azt hiszik, semmit se vágok, azért mert őnekik nem esett valami a "szent miséből".
3488 levél
Válasz 02.01.21. 22:47 #5
jatfield
Köszönöm a szíves magyarázatot. A gyengébbeknek: A Reapestnek címzett hozzászólásom legalább annyira magyarázat, mint nemtetszésem kifejezése az admirális rasszizmusával kapcsolatban.
BTW, tényleg fárasztó tud lenni mostanában ez a fórum. Nemsokára én is nyitok egy könnyes mártírtopikot .
3313 levél
Válasz 02.01.21. 22:38 #4
Reapest
Na jó, még 1X a gyengébbek (Jatfield kedvéért:
"Ezt az etnikum szót nem értem a szövegedben...." Az a .... nem véletlenül van ott. Pihenj le vagy olvass figyelmesebben.
3488 levél
Válasz 02.01.21. 22:34 #3
jatfield
Reapest: Valahogy így gondolta:"alkoholista lopós hazug"=etnikum. Azt már rád bízom, hogy az alkoholista lopós stb-t tartja egy etnikumnak, vagy valamelyik etnikum alapvető jellemzője a felsorolás (szerinte és kopasz elvtársai szerint).
Ackbar: Az emberi jogok -ahogy a nevébenm is benne van- minden egyes embert megilletnek.
"Emberi jogok szerint egy tálib élete többet ér mint 100 másik ember élete." Nem.
3313 levél
Válasz 02.01.21. 22:27 #2
Reapest
Belőled is lehet még koszos, csórós csövi, ha úgy hozza a sors. Örülnél ha veled is kibasznának ilyenkor? Plusz nem árt az országnak, ha nem hevernek szanaszét az utcán a hullák. A segély pedig éppen a lopásos esetek mérséklésére van (mert ha nincs mit enni, jön a kényszer). Ezt az etnikum szót nem értem a szövegedben....de hagyjuk, gondoljad, ahogy te jónak látod.

Mellesleg a tálibok élve megnyúzása szerintem jó ötlet. Habár ők elméletileg most hadifogolyként vannak Kubában és vannak bizonyos törvények ilyenkor. Habár most nagy veszély nincs is: Osama Bin Laden nem tartotta be ígéretét, ami a sötét jövőre vonatkozik.
Egyébként igazából azt se hinném, hogy tényleg olyan jól bánnak az amcsik a tálibokkal, mint ahogy azt a médiának híresztelik (lásd: ugyanebben a hadműveletben a kamu ejtőernyőzés).

U.I.: Már csak azért se lehet minden tolvajt lealacsonyítani és elítélni, eladni néger rabszolgának, stb..., mert akkor ki maradna a politikus gárdából?
750 levél
Válasz 02.01.21. 22:03 #1
Ackbar Admiralis
Visszatértem emberek, fél év kimaradás után ismételten itt vagyok:

Nektek mi a véleményetek az emberi jogokról, ami olyan nagyon felkapott téma mostanában?

Mert szerintem az egyik legnagyobb marhaság amit az emberek kitaláltak hogy emberi jogok.
Először is:

Miért van az alkoholista lopós hazug (Etnikum) munkanélkülinek ugyan annyi joga mint nekem?
Mirt ugyan olyan ember ő is mint én aki dolgozok és füzetem az adót míg ő csak megy a segélyért, kocsma aztán lopni?
Eccerűen iszonyat hogy olyan emberek kapnak jogokat a társadalomtól akik semmit nem tesznek érte!

Aztán, miért vannak az afgán teroristáknak jogai?
Mikor megölnek 1000embert elviszik őket kubába börtönbe aztán jönnek a fejlett államokból az okos emberek hogy már azzal hogy elaltatják őket megésrtik az emberi jogokat!

Miért nem lehet kínzásos vallást alkalmazni azért hogy megmentsük több 100 vagy 1000 ember életét?
Valahol olvastam hogy a tálib foglyokon alkalmaznának kínzásos vallatást ami nagyon hatásos. Nos az Emberi jogok szerint egy tálib élete többet ér mint 100 másik ember élete.

Iszonyat nagy marhaság ez csak ezt tudom rá mondani!

Más vélemény?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.