Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Dungeon Siege (Ismertető)Írd ide hozzászólásod:187 levél
02.06.04. 10:06
Cyrus
Tényleg nem sok újdonság van benne. Egy figurát kell irányítani egy behatárolt környezetben, és ha másik figurák tűnnek fel az egér kattintásával el kell érni, hogy azok eltűnjenek és figuránk tovább haladhasson.
Sajnos azt kell mondjam ezt a sémát minden hasonló "RPG" játékra rá lehet húzni, úgyhogy nem tudom milyen újdonságra számítottál.
Arra, hogy az egyik városban egy F1-es autóba kell beülnöd és versenyezni néhány kört? Esetleg az egyik barlangban a gép átvált firstperson-ba és egy nagy ágyúval irthatod az ellenséget? Netán az egyik városba beérve hirtelen eltávolodik a "kamera" madártávlatig és a kis emberkéket irányíthatod a térképen feltűnő kő/arany halmokhoz bányászni, a többieket meg az ellenséghez, hogy ők ne legyenek te meg igen? Persze lehetne egy sokkal összetettebb játékot létrehozni, de minek? Ez egy egyszerű üsd vágd játék egy minimális stratégiával. Más kategóriákkal összehasonlítani felesleges, a sajátjában meg... Ugyan mit tud a többi, amit ez nem?

Az a bizonyos "semmi" hidd el csak valami. Diabloban (mert gondolom itt van a kutya elásva..., hány tulajdonság is volt? Négy skill van csak aha...Ebből a közelharcot és az íjászatot nem tudom hogy lehetne különösebben további alkotóelemekre bontani, a varázslatoknál meg mindkét típushoz tartozik kb 100-100 varázslat. Diablóban mennyi is volt mondjuk a varázslónőnek, vagy a paladinnak...? hmm A 60-as szintet kb a single végigjátszása után el lehet érni és a multiban is hamar. Szerintem pont ez a határ, ahol elválik, hogy játszik -e az ember tovább vagy sem. Nyilván egy idő után kissé egyhangú az ellenek leöldösése, ez nálam a Diablóban is így volt, de ez a kategóriából adódik, nem a játékból. Használhatatlan cuccok... hmm az én karim jelenleg ~70 melee és ~70 combat és még mindig van jópár cucc/varázslat, amit nem tudok használni. Mi az, hogy jópár? Mostanában csak ilyet találok. Ja nem easy-n és regular-on kell játszani, hanem veteránon pl. (Eliten csak 90 szint után, ott még azt hiszem akadhatnak meglepetések) A pénznek valóan nincs sok szerepe, mivel ezen a szinten már elég kevés. Míg singleben egy lény eldobott 10K aranyat és egy "csodafegyver" volt 200K, addig most sajnos 50K-at dobálnak és ugyan éppen tegnap adtam el egy talált botot 1500K-ért, de az ütősebb fegyver megvételéhez még mindig 6000K kellene. Szóval sajnos a nagy halom pénz mellé még kell egy nagy halom. És akkor ez még egy olyan cucc, amit láttam, de nem tudtam használni. Találkoztam ugyanis olyan multis játékossal, aki olyan szerelésben közeledett, amit még nem is láttam...
Szvsz ezt a játékot vagy gyorsan abba kell hagyni, vagy tovább folytatni, amíg kijönnek az igazi mélységek. Kis hasonlattal A Diablo is jobb volt a nightmare szinten, pedig ugyanazt kellett csinálni, csak jobb cuccok, nehezebb ellen. Ez itt is megvan csak nem nightmarenek hívják, hanem 90. szintnek.

Na de mind1. Aki nem szereti ezt a kategóriát, az ne is próbálja. Aki szereti és a Diablóban van egy "istencsászár" karaktere esteleg klánja a neten és ott nyomul, az talán kipróbálhatja, de el kell ismernem annyival nem jobb, hogy azt otthagyja ezért. Én a Diablot abbahagytam már jó régen most volt egy kis éhségem a műfajra és ezt prószáltam ki nem azt vettem elő újra. Ha mindkettőben 0-ról kéne indulni ezt választanám. Ott akartam egy necro/harcost csinálni, de nem sikerült. Itt van egy harcos varázslóm. Ennyi.

Vissza