Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Marvel Cinematic Universe (MCU)Írd ide hozzászólásod:

800 levél
19.05.06. 16:10
pb69
Én úgy vettem ki a sztoriból, hogy a gép az egész folyamat lelke. A kisebb kütyü, amit hordoznak, önmagában nem működik, az csak amolyan "távirányító". A géppel belépnek a kvantumvilágba, ahol mivel másképp működik az idő, tudnak a távirányítóval szabadon össze-vissza utazgatni.

A "visszatérés" csak egy kifejezés, ami a saját szemszögükből valahol logikus is, szerintem ezen nem érdemes fennakadni. Az, hogy miért a gépbe tér vissza mindenki? Hová térjenek vissza? Ez így tök logikus, onnan indultak, ott találkoznak újra. Mehettek volna a gyrosozóba is, vagy Tony mosdójába, igazából bárhova, de miért mentek volna?

Az a random ugrás pont azért fontos, mert az ad értelmet az egésznek. Ott nem visszatérnek, hanem inkább máshová ugranak el, hogy megszerezhessék a követ és ami még kell. Ez szépen mutatja, hogy a kvantumvilágban történő ugráshoz nem kell a gépnél lenniük. Az ahhoz kell, hogy beléphessenek oda, meg ne ragadjanak ott.

Én azért nem értem az ilyen jellegű fanyalgásokat, mert ez olyan, mintha még soha nem láttak volna képregényfilmeket, pláne MCU alkotásokat. Mindegyik tele van ilyen dolgokkal, nem értem miért most kell ilyeneken fennakadni...
Most komolyan az a probléma, hogy a "felhőtechnológia" nem úgy működne a valóságban, mint itt? Ez a baj egy olyan filmnél, ahol egy csettintéssel el lehet pusztítani az univerzum felét? Meg ahol morális elven működő villámszóró kalapácsok röpködnek?
A történet belül logikus és konzisztens, max. pár kiseb logikai baki lehet benne, de egyébként rendben van. Most azt ne keverjük bele, hogy az egyéni ízlése alapján kinek mi tetszik vagy nem tetszik.

Attól, hogy itt a "múltban" való kotorászás nem hat ki a jelenre, még ez nem lesz logikátlan baromság, legalábbis semmivel nem logikátlanabb, mint amit megszoktunk. Nekem meg pont az tetszett, hogy nem megint ugyanazt a sablonos "menjünk vissza a múltba és töröljünk el mindent" klisét vették elő.
Az pedig megintcsak nem igaz, hogy így nincs tétje a dolgoknak. Csak nem a múltbeli variálások adják a tétet, hanem az, hogy bizony itt nem lehet eltörölni és megváltoztatni semmit. Itt nem meg nem történtté lesz téve a csettintés, csak egy újabbal "felélesztik" a halottnak hitteket.
Végig lehet gondolni, hogy ennek az egésznek, a 3 csettintésnek, és főleg az 1. és 2. közt eltelt időnek milyen hatásai és következményei lehettek. És többek között ez is adja ennek a filmnek és lezárásnak az erejét. Nem egy sablonos happy endről van szó, ahol minden helyreállt és hurrá, hanem sokkal összetettebb a dolog.

Vissza