Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

4391 levél
19.05.20. 15:00
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Még most értem haza, de annyit elakarok mondani davkar, hogy a casus belli eddig az év poénja tőled GoT-témában. Még hajnalban olvastam, nem volt időm reagálni, de jót nevettem.

_______________

Az ötödik résszel bezárólag a Daenerys témához még annyit, hogy roppant érdekesnek találom, hogy mennyien képesek relativizálni, kevésbé vitathatónak tűnővé avanzsálni a tetteit, ha az passzol a "felszabadító"-"forradalmár"-"gentle heart" képhez. Nem véletlen figyelmeztette már Ser Barristan Selmy abban a jelenetben, amit itt lentebb linkeltem, illetve Tyrion sem véletlenül tanácsolta, hogy maradjon inkább királynő Meereenben, ahol már ismeri a szokásokat, mert a brékdövíl szépen hangzik, de azért a téma messze összetettebb annál, ahogy ő hiszi.

Đ&Đ, oké, az X-Men Origins: Wolverine nem egy top minőségű film, de azért szerintem Benioff mérlege nem egyértelműen negatív, nekem pl. a Trója, főleg a rendezői változata tetszett. Pusztán csak annyit mondtam, hogy nem fogom előre leírni az SW-filmjeiket, remélhetőleg a Disney azért tanul a nézői visszajelzésekből, és bár egyáltalán nem a kedvencem a mostani trilógia, azért nem temetném a Disney-féle SW-filmeket örökre. Meg, azért szerintem nem egyszerű, írói kvalitásoktól függetlenül úgy befejezni egy szériát, hogy nincs mögötte anyag. Noha az HBO adott volna 2*10 részt, azért nem lennék annyira biztos abban, hogy nem volt megkötve a készítők keze a "rush"-ra, az utolsó évadokra eléggé elszállhattak a fizetések, és az HBO mégiscsak egy profitorientált vállalat, a Rómát/Deadwoodot is szemrebbenés nélkül parkolópályára tette, mert eléggé pénznyelők voltak.

Jaime függőségéhez való ragaszkodásának, Tyrion leépülésének bemutatását (ahogy Daenerys kegyetlen döntésének ívét) valóban elbaltázták, én csak annyit mondok, hogy benne volt a karakterekben ez a kifutási lehetőség.

A könyvekben Cersei felégeti a Segítő Tornyát, szóval ne legyél olyan biztos, hogy nem fogja felrobbantani Baelor Szentélyét (bár, abban egyetértek, lehet simán sorozatos fogás).

________________

Most kaja, aztán megyek nézni és átbeszéljük a nyolc év lezártát.

Vissza