Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» TömegközlekedésÍrd ide hozzászólásod:21406 levél
05.07.05. 12:13
Pyrogate
NA ja régi szép idők, amikor még egy ezresért elengedték az embert, és amikor még így volt ahogy leírtátok. Manapság inkább az a rend áll fenn, hogy az ellenőrök mellett biztonsági, sőt manapság RENDŐR is utazik a buszokon. Tehát a rendőrség embereit ide irányítják át, ahelyett, hogy ellátnák az igazi feladatukat, védenék azt a kurva rendet. És még így sem mondanám, hogy biztonságban vagyok a buszon...Szóval érdekes, az egészet azért találták ki, hogy a bkv pénzét védjék, a mi állítólagos kényelmünk érdekében. Hát remek...

A másik meg, hogy tényleg undorítóak a járatok. Tegnap épp a 18as villamoson utaztam (tehát nem túl mocskos), és bár nem a bkv hibája, de 5 perces menetidő alatt kb. 10 szúnyogcsípést szereztem. (inkább az államot kéne szidni hogy nem végeztek szunyogírtást). NAmost ami ennél is durvább, hogy a 19esen szó szerint a tetőről bábok lógtak lefelé, körülötte ezernyi szunyog, namost nem ismerem ezen állatok szaporodását, de valószínűsítem hogy ott fejlődnek ki. Tehát, ha elméletem helyes, akkor a bkv járatain születnek az új szunyogok. Vagy ha nem is a szúnyogok, de vmilyen állat ott bizony kikelt. Szerintem egy kis takarítással ezt meg lehetne előzni. (a 61es villamost mindig takarítják, kár hogy már nem ott lakom).

Az új Volvo buszoknál meg csak a zöld korlátosokat (tehát a leges legújabbakat) szerelték fel légkondival, a többiben csak levegőforgató van. ( a narancssárgán). Így a hetesen és alkalmanként a 3mason (meg nemtom még hol használják) ne várja senki a légkondit. Viszont az ablakok aránytalanul kicsik, gondolom mert a nyarat könnyebb elviselni mint a telet, amikor ezekben a buszokban tényleg jó meleg van (nemúgy a 47es villamoson, amin télen vacogva konstatálom hogy bizony sokkal kellemesebb az időjárás...).

19-49-41-47-es villamost mégis hogy lehet szeretni? Kényelmetlen, és ami még rosszabb, a közéső kabin 40km/h fölött erősen cikáz balra jobbra, kihozza belőlem az aznapi ebédemet. És még zajos is mint a kurvaélet.
Mindenesetre még mindig azt mondom, hogy a bkv jobb helyzetben van mint a MÁV, annyira talán nem mocskosokak. Az meg hogy a város ilyen szaros...hát ez van.
Szenvedély nélkül a foci halott.

Vissza