Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Epic - Unreal Engine bemutató

Az Unreal motor lehetőségeit mutatták be a GDC-n.

2008.02.21. 12:13 | szerző: Retee | kategória: Játék

Továbbra is tartja magát a pletyka, hogy az Epic és a Microsoft közeledik egymáshoz, ám amíg erről konkrétumok nincsenek, addig arról van, hogy az Epic bemutatta az Unreal Engine képességeit a GDC-n. Az UT motorok már hosszú évek óta rendkívül népszerűek, hiszen a fejlesztőcsapatok egy jó része ezt vásárolja meg saját projektjükhöz, hiszen mindig rengeteget lehet variálni vele. Az persze, hogy ki mit hoz ki belőle, és mekkora gépigénnyel, az egy másik kérdés, mindenesetre most az említett bemutatón az Epic megpróbálta a legeket bemutatni: ■

hozzászólások (5)

McCl@ne
McCl@ne 2008.02.21. 12:59
A padlóaprítás és a folyékony/rugalmas/élő felületekkel történő interakció királyság, de ezt a "vízben húzom az ívet"-dolgot, mint újdonságot beállítani: pofátlanság. Az első játékban, ahol pixel shaderes víz volt (Morrowind) is nagyjából meg lehetett csinálni ugyanezt, és azóta szinte mindenhol, szóval nincs ebben semmi különös.

Meg úgy általánosságban is elmondható, hogy a videó eleje parasztvakítás, viszont a már kiemelt két dolog bizony nem rossz.
Alapvetően a legjobb motor ez az UE3, mert a képességeihez mérten nem túl erőforrásigényes, csak most már végre kezdeni kellene vele valamit... (úgy értem valami innovatív cuccot kihozni vele, vagy legalább egy olyat, ahol igyekeznek kihasználni a képességeit)
eti8
eti8 2008.02.21. 14:31
GoW-ban nem használják ki? (nem játszottam vele, csak ahogy láttam azzal mutatták be a dolgokat)
McCl@ne
McCl@ne 2008.02.21. 15:05
Én úgy kb. a feléig gyűrtem le a Gears of Wart, de addig semmiféle ilyen jellegű megoldással nem találkoztam, nyilván utána sincs, plusz vízzel nem sikerült interakcióba lépnem, gondolom nem is lehet.
Amúgy a videó valószínűleg friss technikákat tartalmaz, legalábbis az Epic szerint (:D), szóval feltehetőleg a soron következő játékokban fogják majd alkalmazni... Mert ugye csak gondolj bele, a GoW egyidős az XBoX360-nal, tehát nem mai gyerek már, talán éppen ez volt az első UE3-mas játék...
Gondolom majd a folytatásba belekerülnek az új feature-ök.
eti8
eti8 2008.02.21. 15:10
naja... Remélem a Vegas 2-ben már benne lesznek :D
McCl@ne
McCl@ne 2008.02.21. 15:14
Kizárt.
Totál muliplayer orientált lesz, minden előzetes hír erről szól.
Mondjuk én nem bánom, mire kijön, addigra úgyis épp megunom a CoD4-et...
ajánlott olvasnivaló