Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Guild Wars 2 - A tolvaj

Bemutatásra került a Guild Wars folytatásának új karakterosztálya.

2011.03.11. 14:42 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Az egy hete bejelentett Thief (tolvaj) kaszt a Guild Wars 2-ben végre szakít a megszokott WoW-szerű kombópont gyűjtögetős, gyengepont megtalálós és nagy sebzést bevivős metódussal és egy teljesen új színt visz a karakterosztályba. Ez a tolvaj tényleg lop, a szó szoros értelmében, és ennek végre lesz értelme is. Mindezt harc közben teszi az ellenségeitől, amely hatására más és más képességekre tesz szert. Ha ellopsz harc közben valamit az ellenségedtől, az megjelenik a karaktered kezében, mint például egy treantról letört ág, amely egy bunkósbot képében manifesztálódik nálad, ha viszont egy növénytől egy magvat sikerül ellopnod, azzal a csapatodnak adhatsz egy buffot.

Általánosságban az MMO-k rogue karakterosztálya a már említett kombó pontokból, valamint a nem említett, de annál fontosabb energiából táplálkozik. Minden sikeresen bevitt ütés kombó pontot ér, amit aztán speciális kivégző mozdulatokra költhetünk el. Ez a WoW-szerű megoldás. E helyett az ArenaNet egy hasonló, de még is gyökeresen eltérő módot dolgozott ki, hogy a Thief karakterosztály komplex és sokrétű, de könnyen játszható legyen. Bevezetésre kerül az Initiative mérő, ami tíz pontot foglal magában. Minden mozdulat, amire a tolvaj képes, ezekből a pontokból táplálkozik. Ha ez mind elfogyott, másodpercenként egyet kapunk majd vissza belőlük, és így tovább. Ezt kombinálva a lopás képességével, elképzelni sem lehet mennyi lehetőségünk lesz majd a különféle támadások végrehajtására.

Ennek az új rendszernek hála, a WoW-on edződött zsiványok furcsán érezhetik majd magukat, mert ellentétben az ott megszokott közvetlen közeli támadásokkal, a GW2-ben a tolvaj leginkább arra alapoz, hogy ki-be ugrál a csatába, esélyt sem adva az ellenségnek, hogy megüsse. Több szerepbe is bele fog passzolni a tolvaj, végre nem csak sebzést oszthatunk majd velük, de például crowd controlra is alkalmas lesz, valamint a lopott buffjaival támogató szerepbe is bújhat. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Guild Wars 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Guild Wars 2

hozzászólások (18)

Dark Archon
Dark Archon 2011.03.12. 19:29
Hát a Factions kifejezetten a kínai/japán fanok miatt készült szvsz, nekem annyira nem is tetszett. Ahogy ez a videó sem, pedig várom a játékot.
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2011.03.14. 08:16
még jó hogy a tolvajról szól a video :-D én attól az esettől félek ha a tolvaj lophat a játékostól. én egyelőre a charr necro mellett vagyok :-)
Gorla
Gorla 2011.03.14. 12:58
Tud lopni, különben PvP-ben nem tudná használni ezt az egyedi képességét. Persze nem valódi tárgyakat lop el a játékosoktól, hanem a kasztnak megfelelően generált listából valamit, amit aztán ellene felhasználhat. Példaként említették, hogy warrior-tól esetleg lophat puskát, pajzsot, míg elementalist-tól scepter-t vagy lávakövet.
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2011.03.15. 18:23
bevallom attól féltem hogy behúzza az epic kardomat vagy hasonló
fubenalvo
fubenalvo 2011.05.13. 09:27
"Kain: szeretem a guild wars-t, de nem tetszik, hogy e felé a mangás megjelenítés felé tendál"

Te miről beszélsz barátom? Annyi köze van a mangás megjelenítéshez mint a wownak a HD textúrákhoz. Az art és fejlesztő csapat is kanadai. A célközönség nyugati... 3 éven át mondhatni anime függő voltam, de ebben a játékban nyoma sincs annak a kultúrkörnek. A lineage 2 az koreai játék volt mellesleg, és azért is volt olyan jellegű beütése.

Aki kételkedik, kérem nézze meg a Guild Wars 1, 2 bármelyik concept artját és ha talál benne manga jegyeket, kitöltöm neki a lottószelvényt a nyerő számokkal!

"PanzerWolf: Az a béna x láb beállás tiszta mangás/animés."
Jah akkor Marilyn Monroe sem amerikai volt, mert elkészült róla a The Seven Year Itch fotó...

"Balanses: Mert milyen hangulata van ennek a vidinek?"
Itt találhatsz néhány hangulatos és jól megszerkesztett videót. Valóban, ahogy a többiek is mondták, a skill videónak nem ez a lényege. :)
ajánlott olvasnivaló