Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Guild Wars 2 - A gépész

Új karakterosztályról rántotta le a leplet az ArenaNet.

2011.05.20. 11:38 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Újabb érdekesség került napvilágra az MMO világot megreformálni kívánó Guild Wars 2 kapcsán. Egy új karakterosztályt mutatott be az ArenaNet, név szerint az engineer-t (gépész). Nevéhez hűen gépekkel fog operálni, ráadásul olyan nyalánkságok tartoznak majd a repertoárjába, mint például a lángszóró, vagy az AoE (area of effect, területre ható sebzés) lövegtorony.
De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük szépen sorban, hogy miket lepleztek le a képességei közül. Tehát volt szó az ágyúkról: ezeknek több fajtája is lesz, melyek közül az egyik a bizonyos AoE turret, de lesz hétköznapi géppuskás vagy épp gyógyító turret is. Több kit közül is választhatunk majd az engineer-hez; ezek közül például a bombás kit füst-, kábító-, és tűzbombákat ad a repertoárunkhoz, ami jó damage-dealer karakterré teheti mérnökünket.
Ezen kívül még fegyver kiteket is választhatunk majd, melyek az adott fegyverünket cserélik le - meglepő módon - valami egészen másra. Ilyen lehet például a már említett lángszóró, ami egy rövid hatótávolságú, területre ható fegyver, lehetővé téve sok, a közelben tartózkodó ellenség egyszeri likvidálását. Ráadásul a lángszóróhoz is különböző skillek fognak tartozni, mint például az Immolate - az alap lángszóró skill, gyújtogatni lehet vele -, az Air Blast - eltéríthetjük vele a távolsági lövedékeket -, vagy a Backdraft - amivel magunkhoz szívhatjuk ellenségünket, hogy hatókörön belül legyenek.
Az engineer osztály a warrior, a ranger, a necromancer, a guardian és a thief osztályok sorához csatlakozik. Már csak egy vár leleplezésre.
Végül pedig úgy tudjuk, hogy a Guild Wars 2 az év második felében béta státuszba lép, viszont a megjelenés kapcsán csak a már megszokott "when it's done" szlogent kapjuk... talán majd 2012-ben ez megváltozik. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Guild Wars 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Guild Wars 2

hozzászólások (4)

Lovi Tommy
Lovi Tommy 2011.05.20. 12:04
a fórumokon először mindenhol fújoltak az első pár órában, aztán szépen lassan elkezdtek gondolkozni hogy ez nem is olyan rossz. És így is van...a lore megvan hozzá, a charrok gépesedtek amúgy is, miért ne lehetne egy ilyen profession? :)
rootshaper
rootshaper 2011.05.20. 12:05
na ja. nem sokban különbözik mondjuk a wowos huntertől, de ezt elnézzük neki, mert van LÁNGSZÓRÓJA! :D
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2011.05.20. 15:56
na ja, de a wowos hunter meg nem sokban különbözik legolas és barátaitól...
ajánlott olvasnivaló