Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Újabb hackertámadások a Sony ellen

Több weboldalt is támadás ért a napokban, melyekről személyes adatokat loptak.

2011.05.24. 14:47 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Nem ért még véget a Sony kálváriája. Hetekkel az első komoly hackertámadás után úgy nézett ki, hogy lassan helyre áll a rend, kezdték visszakapcsolni a hetekre leállított online szolgáltatásokat.
Ma azonban újabb hírek érkeztek, melyek arról számoltak be, hogy ismét hackerek célpontja volt a japán óriáscég. Ezúttal a görög zenei oldalt érte támadás vasárnap, ahonnan nyolc és fél ezer felhasználó nevét, lakcímét és telefonszámát töltötték le, de a Sony szerint bankszámla adatokhoz nem fértek hozzá. Az oldal azóta nem elérhető. Eközben a Reuters arról számolt be, hogy három másik országban is voltak hackertámadások különböző oldalak ellen.
Az elmúlt napokban ismét elérhetővé vált a Playstation Network Amerikában és Európában is, ám a cég anyaországában, Japánban továbbra is offline a szolgáltatás. Ugyanis a gazdasági minisztérium mellett több kereskedelmi cég és bank is részletes tájékoztatást kért arról, hogy milyen módszerekkel kívánja a Sony megvédeni a felhasználók személyes adatait a továbbiakban.
A mai nap ismét leállítják a Playstation Networköt, ám ezúttal egy előre bejelentett karbantartás indokolja a lépést. Egyes vélemények szerint ezek már a Playstation Store újraindításának az előkészületei. ■

hozzászólások (1)

EnforcerHUN
EnforcerHUN 2011.05.24. 20:46
Én se szeretem a konzolt, de azért nem kéne ennyire messzire menni nem?!
ajánlott olvasnivaló