Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Végleg bezárt a Black Rock Studios

A Disney bezárta a Pure és Split/Second játékokat jegyző stúdiót

2011.07.01. 11:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Disney Interactive Studios birtokában lévő Black Rock Studios készítette a Pure, illetve a Split/Second játékokat. Mindkét alkotás az árkád versenyek közé tartozott és igyekezett valami egyedit belecsempészni a stílusba. Így például a Split/Second esetében nem csupán gyorsabbnak kellett lennünk ellenfeleinknél, hanem akár rájuk is dönthettük a pálya menti épületeket. Érdekes újítás volt, ami a játékosok tetszését el is nyerte, azonban a játék ettől függetlenül anyagilag nem teljesített az elvárásoknak megfelelően.
A Disney talán ezért is döntött úgy, hogy bezárja a stúdiót. A fejlesztők egy részét már korábban szélnek eresztették, a megmaradt munkatársakkal pedig most közölték, hogy nincs tovább. Egy, a fejlesztő csapathoz közeli forrás szerint a kiadó korántsem működött nyújtott elegendő támogatást a srácoknak játékunk reklámozásában, és valószínűleg ez vezetett oda, hogy az alkotás végül elbukott a kasszáknál.
A kiadó nagyvállalat annak ellenére, hogy lehúzta a rolót a Black Rock előtt, a legtehetségesebb fejlesztőket igyekszik megtartani. Így két új stúdiót nyitott, melyek munkát adnak majd nekik. A Roundcube Entertainment élére a Split/Secondöt készítő Nick Baynest nevezték ki, míg a ShortRound Gamest is négy ex Black Rock tag irányítja majd. ■

Split/Second: Velocity
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Split/Second: Velocity

hozzászólások (2)

rootshaper
rootshaper 2011.07.01. 16:33
hogyrohadjanak meg... SplitSecond 2-t akarok!
Breaker
Breaker 2011.07.02. 10:10
Kar ertuk... Egy utolso ket hettel ezelotti vasarlassal pedig még tamogattam oket :(
ajánlott olvasnivaló