Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Helyzetjelentés Extra

33127 levél
Válasz 21.03.26. 14:54 #3120
szbszig
Eddig legalább abban lehetett bízni általában, hogy a határidő végéhez közeledve a szerdai vagy csütörtöki kormányinfón elhangzik, mi lesz a korlátozásokkal a továbbiakban. Ha nem, akkor meg Orbán bejelenti személyesen pénteken. De most már eljutottunk oda, hogy ő se mondott semmi konkrétat. Maszatolt megint valamit a 2,5 millió beoltottról mint célkitűzésről, meg hogy az iskolákat, nagyon bízik benne, talán április 19-én ki lehet nyitni. Egyébként meg még zajlanak a kormányon belül az egyeztetések, tessék figyelni a közlönyt a hétvégén, abból majd kiderül, most éppen meddig hosszabbítjuk meg a hétfőn lejáró zárlatot. Tényleg kritikán aluli...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33127 levél
Válasz 21.03.24. 03:03 #3119
szbszig
3955 levél
Válasz 21.03.23. 15:16 #3118
Raistlin666
Párom 37 éves, öregotthonban dolgozik...most kapta a Szputnyikot szombaton, mert az első körről egyéb betegség miatt lemaradt...a kórházban a várakozó nyugdíjasok majdnem elkezdték meglincselni hogy ilyen fiatalon mit keres oltóponton...
5407 levél
Válasz 21.03.23. 14:29 #3117
Pras
Apám 65, cukorbeteg, ~egy órával ezelőtt ért vissza az első Szputnyikról. Sima várólistás regisztráció volt.
4958 levél
Válasz 21.03.23. 13:48 #3116
subject17
Ezredszerre is iszonyatosan felhúzom magam azon, hogy nincs tökük ezt kimondani, hogy halvány fogalmuk nincs, mikor lesz bármiféle nyitás, hanem egy éve kamu időpontokat tologatnak.
33127 levél
Válasz 21.03.23. 13:47 #3115
szbszig
Egyébként ez csak egy személyes adalék: Anyukám 67 éves, szóval mind a korából adódóan, mind egyéb bajai (cukor, pajzsmirigy) miatt a veszélyeztetett csoportba tartozik. Ráadásul a nyugdíj mellett még dolgozik, napi szinten közvetlenül érintkezik emberekkel. Mindezek ellenére csak holnap fogják beoltani először, és ezt is többszöri utánajárás, nyaggatás révén tudta nagy nehezen elintézni, egyébként még mindig sehol sem lenne a várólistán, gondolom.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33127 levél
Válasz 21.03.23. 13:36 #3114
szbszig
Csak egy cikk, benne néhány mai nyilatkozattal.

"Orbán ugyanakkor azt is mondta, az emberélet az első, így amíg minden 65 év feletti beregisztrált embert nem oltottak be, „addig az újranyitást nem kezdhetjük meg, hiszen ők közvetlen életveszélyben vannak”."

"Az operatív törzs kedden azt mondta, az oltási folyamatban továbbra is az idősek élveznek prioritást, 1,8 millió időskorú regisztráltból több mint az emberek fele megkapta az oltást."

"György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője szerint a következő egy hétben 215 ezer idős ember oltására lesz lehetőség, természetesen csak akkor, ha mindenki elmegy, aki erre lehetőséget kapott az adott héten."

Ezekből ki is számolható nagyjából, hogy nem hogy a jövő héten, de még körülbelül egy hónapig nem lesz itt semmilyen nyitás.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28763 levél
Válasz 21.03.20. 16:34 #3113
LordMatteo
Csak mert ha igen, akkor a horribilis olyan nagyon jól hangoztatható szám meg lehet csócsálni hogy még a tűzoltó is ellenem van, de igazából nem tétel, hiszen más fizeti ki. Ezzel nem az ismerősöd vegzálom, csak árnyalni akarom a helyzetet.

Alapvetően egyetértünk. Tegnap fél 6 után Győr belvárosa gyakorlatilag alig maradt el mondjuk 2 évvel ezelőtti zsúfoltsághoz képest, többségében persze fiatalok, láthatóan középiskolások bandáztak a szokásos helyeken, és megértem őket. Tőlük kvázi a legfontosabb éveket veheti most el ez az egész elbaszott járványkezelés.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
2294 levél
Válasz 21.03.20. 15:30 #3112
jawsika
Ezt nem tudom, csak hogy horribilis összeg volt a rendbetétel. Igazából amiatt hozakodtam elő vele, amit itt már mások is kifejtettek. Gyakran a kezelés nagyobb árat követel, mint amit az eredeti gond jelentett volna. Ezt érzem egy éve, és egyre durvábban és durvábban. És sajnos megfogalmazhatatlan, mert azonnal besöpörnek Gődény alá. 0-k vannak és 1-esek, nincs más opció...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
28763 levél
Válasz 21.03.20. 14:49 #3111
LordMatteo
Biztosítás rendben volt?

Egyébként ilyenkor az az alap felállás hogy nem szaroznak semmin. Éghet a falban a kábel, szigetelés, padló alatt is, stb. Persze baromi bosszantó, és jogos, amit mondasz, hogy vszg. meg lehetett volna oldani utólag nézve gazdaságosabban is, azonban a jelenlegi irányelv (nem csak náluk, külföldi szervezeteknél is), hogy egy érték van, amit menteni kell, és az az emberélet. Minden más nem másodlagos, hanem értéktelen ilyenkor. Ezért nem igazán nézik a környezetet, a parázsnak, másodlagos tűznek stbnek viszont a gondolatát is lelocsolják.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
2294 levél
Válasz 21.03.20. 13:00 #3110
jawsika
Sztori ismerősi körből. Volt egy kisebb tűzeset, egy gyulladás az erkélyen. Kihívták a tűzoltókat, mivel nem volt otthon a férfi, a csaj meg terhes volt akkor, nem akart nekiállni. Tök érthető. Kiérkeztek a hősök, az ajtót, amin egy retesz volt elérhető helyen, beb*szták és - nyilván túlzok, meg nem tudom felmérni se - 50 hektoliter vizet locsipocsiztak szét a házon, elázott/tönkrement minden, iszonyat költségei voltak a rendbetételnek. Jártam ott, tudom milyen a hely, az erkély anyagából, szerkezetéből, bútorzatából adódóan nem volt közvetlen veeszély a házra. A tűzoltás kb 10-15-ször akkora kárral járt, mintha hagyták volna/okosan maguk rendezik. Na... Nem is tudom miért ez jutott eszembe koronavírus ügyben...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
7924 levél
Válasz 21.03.20. 11:22 #3109
Lovi Tommy
csak hogy egy ilyen is legyen: húgom egészségügyisként 3 hete kapta meg a második adag pfizert, tegnap jött meg az igazolványa. az oltás az amúgy sem tökéletes veséjet hazavágta hetekre, többször elájult, 2x1 éjszaka kórházban.
A "legjobb" része: ma reggel pozitívat tesztelt, s erősen veszélyeztetett is.
Úgyhogy kösz, nem győz meg jó ideig még semmi, az a regisztráció még ráér a végtelenségig.
10694 levél
Válasz 21.03.17. 22:59 #3108
Dark Archon
Csak hagyjanak már élni, ba***a meg! De folyton a szociopaták meg a hülyék döntenek a sorsunkról... elég volt!
Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
10621 levél
Válasz 21.03.17. 08:26 #3107
MattMatthew
"ezek ugyanazok az emberek, akik tavasszal még valami rejtélyes oknál fogva képesek voltak otthon, a seggükön maradni... csak aztán elfogytak a sorozatok, vagy fingom sincs, mi történt."

Mármint most komolyan nem érted? Az egy dolog, hogy nem szabad, hogy az érzelmek túlfűtsenek minket, de azért az érzelmeket meg lehetne próbálni megérteni. Főleg akkor ha embereket az érzelmeik rossz döntésekre sarkallnak, mert akkor pont semmit nem érsz el azzal, ha tényszerűen megmutatod nekik, hogy hülyék.


Prágai körkép, hogy itt lassan minden is be van zárva, de már Október óta is elég komolyak a szigorítások. Zárt térben ffp2/kn95 maszk kell, kint is minimum műtősmaszk vagy vmi nanoszűrős cucc. Csak munkába és bevásárolni járhat az ember, amúgy csüccs otthon. Kajáldák ősz óta csak elvitelre, virág és élelmiszerboltok kivételével minden már rég óta csak megrendelésre működik.
... és a Vencel téren elég sokan mászkálnak, padokon eszik a take-outot, telnek a kórházak. Van ugyan rendőri intézkedés, és talán a maszkhasználat javulna. Utcán azért nem, de villamoson a heti 8x20min alatt amíg utazok kb egyszer látok vkit aki nem rendeltetésszerűen használja a maszkot.
Hogy milyen politikai mocskolódás megy a helyi erők közt azt szerencsére nem értem. De orosz vakcinát már rendeltek, bár az EU jóváhagyását meg akarják várni a beadásokkal.
“This is not going to go the way you think.”
12877 levél
Válasz 21.03.17. 07:29 #3106
Gobiakos
Hadd idézzek saját magamtól: "Azon agyalok [...], hogy mitől lesznek jobbak a fertőzési mutatók, ha most 2 hétre bezárjuk a Peti GSM-eket, a Duci divat boltot, az ékszer üzleteket és a virágboltokat."

Ezzel a kicsiket nyírják ki és a nagy, legnagyobb százalékban külföldi multik felé terelik a népet. Nem vonom kétségbe, hogy az emberek nagy része eddig is ott vette meg a termékeket a kisebb üzletek helyett, de így meg aztán semmi esélyük a nagyokkal szemben.
Az is tény, hogy a Tesco-ban meg a Auchan-ban egyszerre megtalálsz mindent: a zsömlétől, a gyerekjátékon át a nagyi szülinapjára szánt könyvig és turmixgépig. Mindent. Én sem akarok álszent lenni, magam is sokkal előbb megyek be a kényelem érdekében bármelyik nagy áruházba, mint pl a kisebb üzletekbe, de attól még nincs rendjén, hogy más sem teheti meg, aki mondjuk szeretné. És az sem oké, hogy emiatt ezek a vállalkozók be fognak csődölni (ha még eddig nem tették), mivel feltételezem, hogy hatalmas bevétel kiesés ez az egész vírus-helyzet nekik. És ütheti a mellét a Vitya, hogy mekkora királyok, és mindenkit megtámogatnak, nem kell fosni! Nagyon nem ezt hallani vissza az egyszeri emberek szájából... Sajnos!
33127 levél
Válasz 21.03.16. 23:43 #3105
szbszig
Nem szeretek +1-ezni (az ilyesmire ott vannak a közösségi oldalak a like funkcióval, ez egy fórum), de ezzel most eléggé a szívemből szóltál, elejétől a végéig egyetértek vele.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
21208 levél
Válasz 21.03.16. 23:14 #3104
Pyrogate
Még mindig a legnagyobb gond amúgy, hogy minden törvény/szigorítás teljesen általános, egész országra kiterjedő. Egy 100 fős faluban (direkt szélsőséges példát írok) szabad levegőn mi a fasznak kell hordani pl. a maszkot? Miért nem lehetnek megyére, vagy akár városokra bevezetett szabályok? Miért nem lehet olyat, hogy nm arányosan, vagy főben meghatározni egyes korlátozásokat? (Pl a kis ruhabolt, ahova naponta 10 fő jár, ugyanaz, mint a premier outlet? Lusta gecik, akik ezeket a törvényeket hozzák...már elnézést.
Az oltás megszervezése meg katasztrófa.
Szenvedély nélkül a foci halott.
3955 levél
Válasz 21.03.16. 20:26 #3103
Raistlin666
Ezt csak úgy itt hagyom, mindenki érti ahogy akarja: 33 éves nem krónikus kollégám/jó barátom 3. hete nem láttam ez miatt a szar miatt! Jelenleg kísérleti gyógyszereket kap és véralvadás gátlóval lövi magát hogy ne legyen nagyobb a baj...talán áprilisban láthatjuk újra ha minden jól megy...
3148 levél
Válasz 21.03.16. 20:10 #3102
Shadowguard
mikor már kb. mindenkinek van közvetlen ismerőse aki covidos vagy az volt

Jelentem én vagyok a ritka kivétel, a járvány kezdete óta kettő darab olyan emberről tudok a környezetemben aki komolyabb tünetet mutatott és nem csak teszt-pozitív volt. Az egyik még az első hullám idején tavaly ilyentájt, a másik egy nem közvetlen kolléga, de egyik sem volt intenzív eset.
De a lezárások előtt sikerült eljutnom fodrászhoz (rendőr ismerőstől kaptam tippet, hogy április közepéig terveznek, nem pedig két hétre) és a fodrász is csak teszt-pozitív esetekről tud. Pedig ő még találkozik is emberekkel.

Attól függetlenül én nem azt mondom, hogy máshol nem lehet komoly a helyzet (3. legkevesebb fertőzött van a megyében), de itt vidéken ebből nem sokat látni. Persze, a tévében elmondják, hogy nagy a baj, nyilatkozik Zacher, hogy összeomlik az egészségügy, de a törzsi szavazókon kívül nem sokan hisznek a tévének, ha nézik egyáltalán.
Kocsiból szoktam figyelni, a nemrég bevezetett közterületi pofarongyit is max 50% tartja be. Mondjuk még ezt is sokallom, amikor a helyi rendőr LÁTHATATLAN (sic!) maszkban jár bevásárolni (valahol írtam róla).

Én néha elolvasom a legfrissebb híreket (és csak legyintek némelyikre), de alapvetően már nem is érdekel ez az egész. Havi 2, nagyon max 3 alkalommal kibírom, hogy feltegyem a pofarongyit, amíg bemegyek a boltba vagy tankolni, egyébként meg mondhatni pozitív irányba változott az életem. Mióta kocsival járok sokkal kevesebb emberrel kell érintkeznem napi szinten. És nem igazán tudok mondani olyat, amiben meggátolna engem bármiféle lezárás.
Majd egy hónap múlva megejtem az éves, rendes vénülésnapi túrámat is, ha az idő engedi, de azon az útvonalon az elmúlt két évben se találkoztam emberrel, szóval felőlem jöhet a teljes lezárás is. Csak várják meg, amíg a megrendelt könyveim ideérnek.

Persze, tudom, hogy más nem ennyire antiszociális és introvertált és ez így van jól (gondolom). Csak megütötte a szemem az idézett rész és gondoltam reagálok.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2972 levél
Válasz 21.03.16. 18:31 #3101
Aryx
Annyira jó ezeket olvasni, ami ebben a topicban megy, főleg a 2 bites, érzelemtől túlfűtött fb-kommentek után, szavak nincsenek rá, komolyan. Pont hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is az elmúlt napokban. Az emberek, mint a gyerekek, mindenki rinyál, hogy "karantén van", "bezárták az országot" és "már nem lehetünk együtt"... erre kimész, és próbálod szlalomozva kerülgetni ugyanezt az embertömeget bármely random sétálóutcán. Maszkot a felszínen egyre kevesebb emberkén látsz (mert a szabad levegőn nem terjed a vírus, ugye), ha mégis, 90% a semmit nem érő textilmaszkot hordja. Ha munka- és iskolaidőben kimész bármelyik parkba, meg gördeszkapályához, mindig láthatod az egymástól szétszakadt 8-16 fős családokat, osztálytársakat ebben a fene nagy börtönben (persze ismerik egymást, és különben is csak egymással találkoznak, meg max. hétvégén szülinapoznak, nem terjed a vírus). Piacokat, boltokat, postát meg sem említem. És ez nem a Gödény által megtérített (amúgy is szűk) réteg, hanem ezek ugyanazok az emberek, akik tavasszal még valami rejtélyes oknál fogva képesek voltak otthon, a seggükön maradni... csak aztán elfogytak a sorozatok, vagy fingom sincs, mi történt. Más kultúra, és nem akarok hasonlítgatni, de itthon (meg úgy Európában, és főleg az USÁ-ban) meghalnának az emberek ugyanattól a lezárástól, amit a kínaiak véghez vittek a saját országukban.

A keleti vakcinák démonizálását is nagyon rossz iránynak tartom nemcsak az EU, de úgy a média részéről is, a közvetlen környezetemben is volt, aki nem kért a kínai vakcinából. Bármennyire is rühellem a Viktort, ami hisztit most az EU előad, semmivel sem különb vagy elegánsabb. Ahogy a kormánykommunikáció vég nélküli Brüsszelezése, úgy az a közfelfogás is ugyanúgy a tévútra vezet, miszerint az EU szent, sérthetetlen és megóv minket. Pedig ez csak színtiszta üzlet, semmi több, de legalább, állásponttól függően végtelen muníciót biztosít a bal- és jobboldali médiumok fröcsögés kommunikációjához.
„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”
33127 levél
Válasz 21.03.16. 17:06 #3100
szbszig
Nem te írtad, vagy legalábbis nem tudom, ki írta, de itt, az interneten máshol, valamint bent, a munkahelyemen is több embertől hallottam akkoriban.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28763 levél
Válasz 21.03.16. 17:03 #3099
LordMatteo
Ha a korlátozások miatt visszaszorult volna a megbetegedések száma, akkor nem lenne mire fel beadatni mindenkinek a túlárazott kínai vakcinát sem.

Alapvetően egyetértek a keleti vakcinák beszerzésével, azzal nem, hogy ezen megint nyerészkedés megy, és ennek rendelnek alá mindent.

Szbszig: azt én írtam?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4298 levél
Válasz 21.03.16. 16:49 #3098
gothmog
Tavasszal, amennyire én láttam (Budapest belvárosi része), egy jó darabig maguktól is otthon maradtak az emberek, mivel a többség igen meg volt szeppenve, hogy itt a világvége-mindmeghalunk. Én is (kötelező) home office-ból dolgoztam, de hetente kétszer (gyalog) bejártam a munkahelyemre, ami oda és vissza is bő öt kilométeres séta. Ez alatt alig-alig találkoztam emberekkel az utcán. Mindig lézengtek páran, de nem sokan.

Most viszont, amikor tényleg irtó nagy gáz van (a munkahelyem a Klinikák és a Nagyvárad tér között van helyileg, és sajnos nem viccelek/túlzok, folyamatosan hallom a mentőautókat szirénázva jönni-menni, kb. megállás nélkül, egész nap, immár bő két hete; de meg lehet nézni a járványgörbéket, kórházi statisztikákat is), az emberek úgy grasszálnak tömegével (kb. minden 5. még maszkot sem húz, vagy tokatartónak használja), mintha jobb dolguk sem lenne. Úgyhogy most, ha gazdaságilag totál sz*pó is, de indokolt lenne egy fullos lezárás kb. két hétre. Sőt, legkésőbb kb. két hete ezzel kellett volna kezdeni, és akkor talán mostanra lehetne a jelenlegi szintre "lazítani". Ha én, mint nem járványügyi szakértő, sőt mondhatni, járványügyi dilettáns, kb. február közepére már láttam az adatokból, hogy ebből óriási gáz lesz, akkor a szakértők pláne egészen biztosan látták. Persze egy dolog a szakértő, és egy másik a politikus meg a gazdasági szereplő, illetve az ő - gyakorta szintén jogos - érveik. Nyilván bonyolult, és több karja van a mérlegnek. De most tényleg nagy a gáz, és szerintem kijelenthető, hogy ősz után újfent sikerült késve reagálni az I. "vagyontalan" Viktor vezette csapatnak. (A keleti vakcinabeszerzésekért - részemről - jár nekik a piros pont, azt tökösen bevállalták, és jól tették, hiába ment a EU és az ellenzék részéről a pofázás, de a korlátozásokkal megint tityitotyák voltak. Persze majd megmagyarázzák úgyis, hogy erről nem ők tehetnek, hanem az ellenzék, meg a Soros, meg Brüsszel.)

Ez persze szigorúan csak magánvélemény.
Endure. In enduring, grow strong.
33127 levél
Válasz 21.03.16. 16:40 #3097
szbszig
Egyébként ne értsd félre, én is röhejesnek tartom, hogy míg mondjuk a temető mellett lévő virágboltnak zárva kell tartania, pedig ilyenkor alig van forgalom, tényleg csak azok mennek általában, akik az elhunyt rokonuk születésnapjára szeretnének mondjuk virágot kivinni, addig a piacok nyitva vannak, és a piacon lévő virágárus is ugyanúgy árul tovább a szokásos tömegnyomor kellős közepén. És ez csak egyetlen kiragadott példa a teljesen értelmetlen intézkedések közül, amiken sürgősen változtatni kellene. És igen, ha máshogy nem megy, mert az emberek hülyék, és szarnak bele, akkor én is azt mondom, hogy legyen teljes kijárási tilalom, amikor napközben is csak munkába, kajáért meg orvoshoz lehet menni, és azt is csak otthon, előre kiállított nyilatkozat alapján.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33127 levél
Válasz 21.03.16. 16:12 #3096
szbszig
Ez olyan tuti biztos információ megint, mint tavaly tavasszal volt a Budapest lezárása?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28763 levél
Válasz 21.03.16. 14:46 #3095
LordMatteo
Most már több egészségügyis ismerős, vagy ismerős ismerőse mondta a jövő hét hétfőt, mint a teljes kijárási tilalom bevezetését. Nem tudom, mennyire lehet ez valós, főleg, ha ennyire terjed az infó, de mint túrázó, konkrétan agyfaszt kaptam tegnap Szigligeten, hogy kerülgetni kellett a tömeget, nyitva tartó étterem stb mellett. Értem én, hogy nem létezik a vírus, meg kamu minden hír, de azért érdekelne, hogy mikor már kb. mindenkinek van közvetlen ismerőse aki covidos vagy az volt, azt hogyan tagadják el még mindig...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
21208 levél
Válasz 21.03.06. 21:09 #3094
Pyrogate
Szerintem a második a valós, tehát nem mernek előre egy hónapot mondani. Emlékezzetek rá, hogy az a szigorítás, amiben most élünk, november 11-től EGY HÓNAPRA lett bejelentve. A törvényben ugye 3 hónapot írták, de az a kormány szerint fake news volt. Mindez 4 hónapja történt. Na így lesz a két hét sokkal több.
(Arról nem is beszélve, amikor két hét után a tv2 felszopó interjún Orbán a karácsonyról beszélt: 2 hét múlva tudok mondani valamit. Aztán kussolt december közepéig, majd bejelentették, hogy marad minden.)
A konzultációt is azért kezdték el, hogy az emberek reményt kapjanak a nyitásra. De tudták közben, hogy kurvára nem lesz semmi. Majd 2 hét múlva elmondják, hogy két hét még, de utána a konzultáció alapján minden fasza lesz, majd. Arra emlékeztek, hogy a márciusi kijárási korlátozás meddig szólt először?
Idézek:"Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között a koronavírus-járvány miatt."

Ja, két hét.
Szenvedély nélkül a foci halott.
28763 levél
Válasz 21.03.06. 15:01 #3093
LordMatteo
Ezt írtam lentebb, hogy most ott tartunk, hogy a bejelentések másnapján ugrik egy szintet. Ezekre az adatokra nagyjából szerintem nincs ember, aki egyesítve rálátna, hogy van egy felület, és jönnek a kis értesítések a korhazak.belso.gov.hu-ra AdatKezelő Marikának, aki Cecília jobb keze, hogy most Egerből küldték, ennyi halott, a kormányhivatal ennyi fertőzöttet számolt. Következő értesítés Zalából. És Marika összeadja, majd megírja a szokásos 3 sor hasznos infó-4 oldal propaganda szöveget és felrakja a koronavirus.gov.hu-ra, amit átvesz az egész média.

Szerintem ilyen nincs. AdatKezelő Marika egy politikailag nem független személy, aki nagyjából rálát ezekre a számokra, aztán majd lesz valami.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
33127 levél
Válasz 21.03.06. 14:06 #3092
szbszig
Erről vagy erről aztán nem is beszélve. Így aztán végképp semmi értelme egy ennyire rövid lezárásnak, ha az előtte lévő hétvégén mindenki megrohamozza a boltokat és bevásárlóközpontokat, és ott tülekszenek napokig az emberek.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33127 levél
Válasz 21.03.06. 13:49 #3091
szbszig
Tavaly milliószor nyomatták azt a szöveget, hogy a fertőzöttségi számok alakulása az egyes intézkedéseket kéthetes csúszással követi le, hiszen a lappangási idő meg a tesztelés elhúzódása miatt a ma megfertőzöttek körülbelül két hét múlva jelennek meg a statisztikában. Ennek fényében nem igazán értem, mi értelme van egy kéthetes zárlatnak, hiszen a végéhez közeledve még mindig azt fogjuk látni, hogy a számok csak emelkednek, köszönhetően a zárlat előtti fertőzéseknek. Vagy úgy terveznek elkezdeni nyitni, hogy a számok egyre csak rosszabbak lesznek? Vagy majd tényleg kozmetikázzák a számokat, a céloknak megfelelően? Én ebben azért annyira nem hiszek, mármint hogy konkrétan meghamisítják a statisztikát, legfeljebb annyival nyúlnak bele, hogy az elvégzett tesztek számát és eloszlását módosítják folyamatosan. Vagy az van, amit mondtam, hogy eleve két hétnél hosszabb időre terveznek, csak ezt így nem merik mondani kapásból az emberek pofájába, hogy addig maradnak a mostani szigorítások, amíg nem sikerül beoltani legalább iksz millió embert.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
21208 levél
Válasz 21.03.06. 10:56 #3090
Pyrogate
Fent kell tartani az éberséget, elvtársak
Szenvedély nélkül a foci halott.
28763 levél
Válasz 21.03.06. 09:33 #3089
LordMatteo
Miért ne lehetnének? Egytől egyig politikai és nem szakmai kinevezettek. Ha mellékesen szakmai dolgokban jó is valaki, az nem lényeges. A járványkezelést érintő kérdésekben meg pontosan senki a vezetők közül nem ért ahhoz, amihez kellene.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
33127 levél
Válasz 21.03.06. 01:27 #3088
szbszig
Vannak a rendszerben bajok...

Ennyire már tényleg nem lehetnek bénák.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28763 levél
Válasz 21.03.05. 22:53 #3087
LordMatteo
A kapacitás a határon van - 2 kilométerenként egy 25 milliós terepjáróban üldögél egy rendőr-honvéd páros, és nem trehányságból, de alszanak.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
21208 levél
Válasz 21.03.05. 16:26 #3086
Pyrogate
Az ellenőrzés valószínűleg kapacitás - és motiváció hiány miatt nem fog szigorodni, bár lehetne. A tiltás pont azért szükséges, mert már mindenki kezd belefáradni és beleszarni. Egyébként nyilvánvaló, hogy főleg elrettentésből szigorítanak, hogy egy kicsit tényleg fogja magát vissza mindenki. Azért ezek még mindig sokkal puhább intézkedések, mint amit az angolok, csehek, szlovákok hoztak pl. meg (kijárási tilalmak). Sőt, ilyen boltbezárás az osztrákoknál is volt (karácsony előtt is!).

A tesztelést aláírom, az nagyon kellene, ezek a házi tesztek is jobbak, mint a semmik. Speciel tényleg mindenkinek a fasza kivan az egésztől, teljesen érthető módon. Az meg, hogy ennyire össze-vissza csinálják, nevetséges.
Szenvedély nélkül a foci halott.
12877 levél
Válasz 21.03.05. 16:09 #3085
Gobiakos
33127 levél
Válasz 21.03.05. 15:53 #3084
szbszig
Vannak a rendszerben bajok...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1104 levél
Válasz 21.03.05. 15:22 #3083
dzsud
Hát most én is. :'DDD
33127 levél
Válasz 21.03.05. 15:18 #3082
szbszig
Elsőre azt hittem, nekem válaszoltál, és majdnem beszartam.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28763 levél
Válasz 21.03.05. 14:52 #3081
LordMatteo
Tomegkozlekedesi eszkozokon szigorubb ellenorzes (vonatokra rendori kiseret a kalauzoknak pl), boltokban megszuntetni a korzozo embereket (sajnos sok helyen leszarjak a biztonsagi orok ezt), dohanyboltok elott megszuntetni videken a szabadteri kocsmakat (ez nyilvan videki jelenseg inkabb), a tarsadalmi feszultseget oldani kevesbe populista nyilatkozatokkal, szoritkozzunk a tenyekre es ne szavazathajhaszas legyen, hogy az idosotthonokban lehetne amugy lazitani...

Aprosagok ezek, tudom, de sokan azert szarjak le a fiatalok kozul mar, mert baromira terheli mentalisan sokakat az, hogy egy eve tartozkodnak mindentol, mikozben a felepitettem-az-orszagot korosztaly torkonszarja az egeszet.

Allamilag tamogatni a hazhozszallitos vasarlasi modokat, videken kvazi elerhetetlen ez, sokan ezert kenytelenek folyamatosan tomegbe menni.

Ingyenes, vagy nagyon kedvezmenyes tesztelesi lehetoseg biztositasa pl. korengedmennyel - fiataloknak legyen olcsobb. Az allami kontroll mellett engedni kicsit a tarsadalom onkontrolljat azzal, hogy eszkozt is adnak hozza. Aki tudja magarol, hogy beteg, az eleg ritka esetben fog direktbe emberek koze menni.

Sajnos van olyan idosebb ujsagiro ismerosom, aki fennhangon tolja, hogy kb. 3 honapja produkal pozitiv teszteket felvaltva a negativval, ellenorzeskor csak negativat mutat rendornek pl mert o ugysem fertoz. Nyilvan nem hiszem, hogy kulonleges szervezete lenne, de a hibahatarbol is kilog erosen, vszg. folyamatosan fertozo, "de hat o nem tud otthon ulni". Nyilvan a rendorokre tolnank ujabb feladatokat ezzel, de esetleg abba kellene hagyni a hatarorzest is most mar, es szabadulna fel kapacitas erre.

Ezek utopisztikus dolgok, tudom.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4958 levél
Válasz 21.03.05. 14:40 #3080
subject17
Jah amúgy, ez is olyan, mint amikor vásárlási idősávokat határoztak meg - a kisváros összes öregasszonya ment bzmg minden nap ugyanakkor, mert hát ilyenkor nyilván minden nap kell, amikor van rá valami korlátozás.
1104 levél
Válasz 21.03.05. 14:36 #3079
dzsud
33127 levél
Válasz 21.03.05. 14:28 #3078
szbszig
Én Soros hackereire tippelek.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
21208 levél
Válasz 21.03.05. 13:16 #3077
Pyrogate
fake news, gyurcsány
Szenvedély nélkül a foci halott.
21208 levél
Válasz 21.03.05. 13:15 #3076
Pyrogate
Vannak, de jóval kevesebb van, én egy 700 lakásos társasházban lakom, ilyen kevés házibuli még nem volt soha, Függetlenül a téltől.
Persze ez tipikusan a fürdővízzel a gyereket sztori, de ez a magyarázat az esti kijárásnak. Szerintem sem célravezető amúgy.
Szenvedély nélkül a foci halott.
33127 levél
Válasz 21.03.05. 13:13 #3075
szbszig
Kíváncsi vagyok, ezt a mai blamát hogyan magyarázzák ki. Mert most tényleg minden megvan hozzá, maga az oltóanyag is, csak ők nem képesek megszervezni, hogy eljusson végre az emberekhez.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4958 levél
Válasz 21.03.05. 13:11 #3074
subject17
Épp ez az, hogy piálások és összejövetelek ugyanúgy vannak, csak korábban, vagy ottalvós formában. Helyette minden normális szolgáltatással korábban, ezerszer nagyobb tömegben kell szopni, mert Tesco & társai is hamarabb zárnak, meg hát haza is kell érni...

Eleve a vendéglátók és a kinti programok legyilkolásával ezt az alternatívát hagyták, az ismerőseim 90%-a eljárogat társaságba rendszeresen.
12877 levél
Válasz 21.03.05. 13:11 #3073
Gobiakos
Badarság. Plusz, ha nem úgy tálalja a kormány a lockdown-t, hogy "tegnap előttől kezdődik", akkor talán lett volna mindenkinek (eladó fél - vásárló fél) egyaránt ideje felkészülni erre normálisan.

De persze ez csak egy a sok közül... Ami engem jobban bosszant, hogy megint el fog indulni az a vásárlási lavina, ami anno volt. FELESLEGESEN! Az emberek agyába nem tudom miért nem fér bele, hogy a klozet papír, az élesztő, a liszt és a cukor továbbra is ott lesz az amúgy nyitott boltok polcain. Ha most valamit tényleg halmozni kellene erre az elkövetkező két hétre, hát azok nagyon nem ezek a termékek.
21208 levél
Válasz 21.03.05. 12:52 #3072
Pyrogate
A házibulikat/lakáson piálásokat gátolják azzal. Nyilván ott lehet aludni, de jóval kevesebb.
ÉS hétköznap se nagyon mész át haverhoz, nincsenek baráti összejövetelek, mert haza kell érni 8-ra. Ennyi az értelme.
Szenvedély nélkül a foci halott.
1104 levél
Válasz 21.03.05. 12:48 #3071
dzsud
Nem annyira költői az, a válasz pedig a likviditás.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.