Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Evolve Evolve

Evolve részletek

Néhány új információ látott napvilágot a Turtle Rock Studios akciójátékáról.

2014.01.11. 12:27 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a Turtle Rock Studios, hogy új játékon dolgoznak. A Left 4 Dead alkotóinak új játéka az Evolve lesz, amelyben egy négyfős csapat harcol egy folyamatosan növő idegen lénnyel, akit szintén egy játékos irányíthat. A bejelentéskor kiderült, hogy a katonák oldalán a végtelen lőszer, míg az idegen oldalán a pályákon fellelhető állatok jelentik az előnyt, mivel megevésével válhat egyre nagyobbá és erősebbé.
A katonák négy kaszt közül választhatnak: assault hunter (Markov), support (Hank), trapper (Griffin) és medic (Val). Természetesen mindegyik karakter egyedi felszereléssel és képességekkel rendelkezik. Markov különleges pajzsot tud maga köré vonni, Hank mások képességeit képes fokozni, Griffin egyfajta arénába tudja zárni az idegent, míg Val természetesen a többieket képes gyógyítani (emellett ő a csapat mesterlövésze is). Az elesett katonákért egy szállítóhajó érkezik, amely a pálya egy bizonyos pontjára szállítja őket. A katonák sokkoló fegyverekkel is rendelkeznek, így le is béníthatják az idegent. Mindenki hátán van egy jetpack is, amellyel nem csupán nagyobbat képesek ugrani, de ez segít nekik a támadások előli kitérésben is. Erre szükség is lesz, mivel a teljesen kifejlett idegen eléri a 9 méteres magasságot is, így kemény ellenfél lesz. Egyfajta keveréke lesz a majmoknak, kígyóknak és az idegen lényeknek, ennek megfelelően képes lesz a falakon is közlekedni és egyetlen ütéssel végezni a katonákkal. A játék elején az idegent irányító játékos két különleges képesség közül választhat magának, majd minden egyes szintlépésnél egyet-egyet. A választható képességek között sziklák dobálása, hatalmas ugrások vagy tüzes lehelet is megtalálható lesz. Minden egyes szintlépésnél egyfajta bebábozódáson megy keresztül, ami rövid időre sebezhetővé is teszi. Az idegen képes lesz lopakodva is közlekedni, de alaphelyzetben hatalmas lábnyomai árulkodnak útvonaláról (ezt láthatjuk a játék borítóján is).
A bejelentéskor szó esett egy bolygóról, amely a Shear nevet viseli. Mostanra kiderült, hogy ez csak egy aprócska szelete lesz a teljes történetnek, ahol mindkét félnek meghatározott feladatokat kell végrehajtania. A katonák értelemszerűen az idegen legyőzésével nyerhetik meg a játékot, míg az idegennek le kell terítenie mind a négy katonát, ám ehhez először el kell érnie a legnagyobb méretét.
Az Evolve-ról a következő hetekben további információk fognak napvilágot látni. A játék a tervek szerint PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra fog megjelenni, de egyelőre nem tudni, hogy mikor. ■

Evolve
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Evolve

hozzászólások (1)

medve91
medve91 2014.01.11. 12:35
Érdekesnek angzik, Ennek a játéknak is a Balance lesz a fő ellensége hogy ne legyen senki overpowerd!
ajánlott olvasnivaló