Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az Assassin's Creed Unity fiaskó

A Ubisoft történetének legbugosabb rajtját produkálta a milliók által várt Unity?

2014.11.13. 17:35 | GeryG | kategória: Játék

Évről évre érkeznek olyan játékok, amelyek megjelenésük napján béta és alfa állapotban lévő alkotásokat megszégyenítő bug-halmazzal kerülnek a boltokba. Ezekből általában annál nagyobb botrány lesz, minél nagyobb címről van szó és minél többen várták a megjelenését. A tavalyi év "legbugosabb játéka" címét az Aliens: Colonial Marines vihette el, idén viszont egy sokkal nagyobb játék, az Assassin's Creed Unity indul nagyon jó eséllyel ezért a kétes díjért.
Bár a hivatalos megjelenésre csak holnap kerül sor, az első vegyes kritikák után a külföldi játékosok is rendre rossz véleményüknek adtak hangot. A játékban egyszerűen hemzsegnek a grafikai és játékmeneti hibák. Erről az alábbi rajongói video kellően átfogó képet is ad. A hibák mellett ráadásul nagyon komoly teljesítménybeli gondokkal is küzd Arno kalandja, hiszen PS4-en és X1-en sem képes tartani a 30 fps-t sem. Meglepő módon egyébként ezúttal az Xbox One nyerte a csatát, ha nem is sokkal, de azon jobban fut a játék. Sajnos a PC-sek sem ússzák meg, legalábbis egyelőre. A hírek szerint az AMD Radeon videokártyáknak meggyűlik a baja a játékkal: nem csak rosszul teljesít, de rengeteg a hiba, a beugró textúra és modell, de akár a teljes leállás sem kizárt. Ezek javításán a Ubisoft az AMD segítségével dolgozik. Összességében úgy tűnik, a nagy várakozásnak csúnya bukta lesz a vége, hacsak a francia kiadó nem kapja össze magát egy kicsit. Ígéretük szerint hamarosan mindhárom platformra megérkezik az első frissítés, amely révén hősünk többé nem esik át a falakon és a talajon, a játék pedig nem lép ki, ha kooperatív módban kívánunk játszani.
Persze, ha minden hibától eltekintünk, a Unity egész jól sikerült - legalábbis a kritikusok szerint. Ha a fejlesztők néhány frissítés formájában helyre állítják a rendet Párizsban, akkor talán az általános vélekedés is javulni fog a játék körül. Jelenleg a kritikusok véleménye 75-77%-on áll, de ettől a játékosoké nagyon eltér: ők mindössze 30-40%-ra értékelik a játékot. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Assassin's Creed Unity
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Assassin's Creed Unity

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló