25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Dune játékok jöhetnek a Funcomtól

A kiadó megszerezte a kultikus sci-fi franchise jogait.

Írta: GeryG

Dune játékok jöhetnek a Funcomtól

A valósidejű, bázisépítő stratégiai játékok egyik műfajteremtője volt a Dune II, amely a világszerte népszerű sci-fi regénysorozat egyik első videojátékos feldolgozása volt. Érdekesség, hogy a játék a sorozat első részével egy évben, 1992-ben jelent meg, ám játékmenetben köszönőviszonyban sem voltak egymással. Míg az első rész inkább egy kalandjátéknak számított, addig a folytatás egy kőkemény stratégia volt. Az évek során jött még néhány epizód, ám a franchise az ezredfordulóval szép lassan eltűnt a süllyesztőben… vagy stílusosabban mondva a sivatagi homokban.

Ám a minap örömteli hír bukkant fel a világhálón: a Funcom kiadó megszerezte a játékkészítési jogokat. A hír talán kevésbé meglepő annak fényében, hogy a Legendary Entertainment 2020-ban mutatja be az új Dune mozit Denis Villeneuve rendezésében. Egyelőre nem sokat tudni az új projektről, már csak azért sem, mert a fejlesztés lényegében még el sem kezdődött, de a kiadó oslói stúdiója még idén nekilát majd a munkának.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!