25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Em@il Games - Battleships

Írta: Dino

Ez a játék is a Hasbro e-mail játékai közé tartozik, ahogy az már a címéből is látható. A programmal ketten játszhatunk e-mailben, mégpedig kétféle játékot: hagyományos torpedót háromféle méretű táblán, valamint a Fleet Commander nevű érdekes variánst, mely 20*20-as vagy 30*30-as táblán folyik. Az előbbiről sokat nem érdemes beszélni, amellett, hogy a körönkénti lövésszám növelésével lehetőség van a játék gyorsítására, nem különbözik az iskolában négyzethálós papíron játszott verziótól.

A Fleet Commander játékmód már jóval érdekesebb, ugyanis ebben a hajók egyrészt lövés mellett mozoghatnak is, ráadásul mindegyik rendelkezik egy-két speciális képességgel is. A táblán az egyik játékos a felső, másik az alsó részen helyezi el hajóit, flottáját ráadásul - megadott korlátok mellett - maga állíthatja össze a rendelkezésre álló hajókból. Van repülőgép-szállító anyahajó, hadihajó, cirkáló és tengeralattjáró is. Az anyahajó természetes módon repülőket szállít, melyeket a játék során kiküldhetünk felderítésre vagy támadásra. Hasonlóan alkalmas felderítésre a cirkáló, a radarját bekapcsolva láthatóvá válnak a megadott területen az ellenséges hajók. A hadihajó nem csak egy lövésre képes, a tengeralattjáró pedig a legtöbb ellenséges hajó ellen rejtett marad. A lövés mellett lehetséges még a fordulóban pár lépésnyit elmozgatni hajóinkat, hogy az ellenfélnek minél nehezebb dolga legyen.

Itt is meg kell említeni az Em@il játékok nagy negatívumát, mégpedig azt, hogy a kör elküldésének pillanatában mindenképpen aktív Internet kapcsolattal kell rendelkeznünk, különben hibaüzenetet kapunk.

A játékban a hagyományos mód nem túl nagy kihívás, ráadásul a körönként egy lövéses megoldás rettentően lassúvá teszi az egészet, ezt nem ajánlom senkinek. A Fleet Commander játékmód viszont már érdekesebb, és mivel egy körben több lövésre is lehetőség van, és a különböző felderítési lehetőségek is segítenek, jóval kevesebb levélváltásra van szükség a játék megnyeréséhez. Aki távoli - de e-mailben elérhető - barátjával szeretne játszani napi pár perc időráfordítással, annak érdemes kipróbálnia.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

71%
Pozitívumok
  • Egyszerű játék
  • Érdekes új játékmód
Negatívumok
  • Kicsit hosszadalmas a hagyományos játék
  • Aktív internet kapcsolat kell a játékkör elküldéséhez

További képek

  • Em@il Games - Battleships
  • Em@il Games - Battleships

Em@il Games - Battleships

Platform:

Kiadó: Hasbro Interactive

Minimális rendszerigény: 486/66, 8 MB RAM, 2xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!