Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale

2001.03.05. 00:00 | szerző: Topolino [PCD] | Ismertető/teszt

Nos, a Blair Witch trilógia harmadik részére sem kellett sokat várni. Pedig aki végighúzta az első két részt, minden bizonnyal türelmetlenül topogott valamely belvárosi szoftverüzlet előtt. A sorozat egységét jól mutatja, hogy a harmadik rész sem okozott csalódást, sőt! De ne rohanjunk ennyire előre.

Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale

A három rész története szervesen összekapcsolódik. Az elsőben 1941-et írunk és Doc Holliday szerepében kell kiderítenünk, mi köze van Rustin Parrnak az eltűnt gyerekekhez. A második részben egy amnéziában szenvedő katona kalandjait követhetjük figyelemmel az 1886-os években. A két játék vonalvezetése, hangulata és lebilincselő története nagyon hamar sikeressé tette őket, nem csoda hát, ha oly sokat várták a harmadik részt.

Az utolsó rész 1786-ban játszódik. A főhős, Jonathan Prye épp levelet ír (az intróban), így megtudhatjuk, hogy lelkipásztor és boszorkányvadász barátunk egy ideig nem tér haza, a legutóbbi küzdelmek annyira megviselték, hogy kételkedni kezdett saját hitében. Megtudta, hogy Blair városkában (a későbbi Burkittsville) rettenetes és megmagyarázhatatlan események történnek... így oda indul.

Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale

A városba érkezve a menekülő blair-i emberektől tudja meg, hogy két ember fog neki segíteni Hale Goodfellow atya, a városka lelkésze és Jonah Stead rendőrprefektus. Ezt követően az utcán már nem fogunk találni senkit, viszont annál nagyobb a helyi börtön forgalma (a zseniálisan himbálózó akasztott nő melletti lépcsőn lefelé). Itt tartják fogva ugyanis Heathtow urat, a helyi alkoholistát és Elizabeth Styler boszorkányt (az animok sokáig azt fogják érzékeltetni, hogy a szőke nő megkapó bájai főhősünkre sem hatástalanok).

A játék természetesen nem csak a városban, de az erdőben, a megszokott helyszíneken játszódik. Sőt, jó nagyot merítve az indián mitológiából, lehetőségünk lesz rá, hogy két további létsíkon, a Szellemi Síkon és a Démoni Síkon is megküzdjünk a seregnyi csontvázzal, démonnal és egyéb, nem túl kellemes versenyzővel.

Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale

A játék grafikáját az előző két részből már jól ismert, továbbfejlesztett Nocturne-engine kezeli, nem is okoz csalódást. Sőt, a félhomályos, szürkületbe burkolt erdő, a helyszíneken állandóan szállingózó hó talán eredetibb és meggyőzőbb atmoszférába burkolja a játékmenetet. Az irányítás pont olyan, mint az előző részek, magyarul külső nézetes.

Induláskor egy zömök flinta és egy szent kereszt áll rendelkezésünkre. Persze a lehetőségek a történet előre haladtával jelentősen bővülnek: karabély, villámbot és tűzköröket ontó varázsbot, lángoló kereszt, és biblia. Egy szó mint száz, nem fogunk unatkozni, amikor épp annak lehetőségeit latolgatjuk, hogy a felbukkanó zombikat vagy csontvázakat milyen eszközzel tesszük el az útból. Főhősünk manapontokat is gyűjt útja során, ez fogja ugyanis meghatározni, melyik varázseszközt milyen mértékben használhatja.

Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale

Az ellenfelek ismerősek lehetnek, de mégis ebben a részben valahogy jobban eltalálták a fantázia-alakok és az igazi szörnyek keverésének arányát. Nincs annyi bosszantó botember, de a vad kutyák megmaradtak, akiket ezúttal zombik és csontvázak erősítenek.

Egy játék hangulatát nagyban meghatározza a zene. A sorozat harmadik részében a szerkesztők már erre is gondoltak, a kísérteties hangokat és zörejeket, zajokat ezúttal zseniális és nem kevésbé kísérteties zene festi alá.

Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale

Rajongóknak természetesen kötelező darab, de azok sem fognak csalódni, akik csak egy kis hideglelésre vágynak. A jó háttértörténet pedig igazán majd azokat hozza lázba, akik a film nyomán indultak el, hogy megismerhessék a blair-i boszorkány rejtélyét. A játékmenet ugyan meglehetősen lineáris (menj oda, hozd ide, akkor megkapod azt, amit amott kell használni…), de ez mindössze azt a célt szolgálja, hogy minél több ember ismerkedjen meg Elly Kedward történetével. ■

értékelés

Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale

Pozitívumok
  • Ismét fantasztikus történet
  • Hátborzongató hangulat
Negatívumok
  • Túl rövid
  • Kissé lineáris vonatvezetés
Minimális rendszerigény: Pentium 233, 32 MB RAM, 4xCD-ROM
Ajánlott konfiguráció: Pentium II 400, 64 MB RAM
8,5
Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward TaleBlair Witch Volume 3: The Elly Kedward TaleBlair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale
Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló