Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Action Man - Raid on Island X

1999.11.24. 00:00 | szerző: Delta | Ismertető/teszt

A Hasbro szoftverkiadó részlege, a Hasbro Interactive sok játékával gondol a gyerekekre is. Ezúttal egy mesefigurából kanyarítottak interaktív játszótársat: Action Man megjelent a számítógép képernyőjén is.

Action Man - Raid on Island X

Új típusú akció-mesefilmek hódítanak mostanában, menő lett a csihi-puhi, a spider-, super-, mega és egyéb manek kalandos élettörténetének bemutatása. Ebbe a vonalba simul bele a hazánkban talán kevésbé ismert Action Man szuperhős is. Ő sem kerülte el a sorsát, mivel nemcsak hogy bábu, bögre valamint minden bizonnyal tolltartó is fémjelezve lett a nevével, most már játék is készült belőle. Az angliai székhelyű Intelligent Games - hallhattunk róluk eddig többek közt a Dune 2000 kapcsán - ezúttal Action Mant varázsolta számítógépre, persze elsősorban a fiatal korosztálynak.

Aki ismeri a rajzfilmsorozatot, könnyen kitalálhatja hogy a játék jellege arcade, a cél pedig - minő meglepetés - a világ megmentése. Történt ugyanis, hogy Dr. X - aki a filmekből már régi ismerősünk - világuralomra tör, a világon szétszórt titkos bázisain agymanipulácót próbál kikísérletezni, bizony. Dr. X ördögi gonoszságát az is illusztrálja, hogy egyik kísérleti alanya nem más, mint maga Raid, Action Man legkedvesebb kutyája. Action Man barátaitól már tudja hogy mely szigeteken rejtőzött el a gonosz, de a többit már neki egyedül kell megoldania: Felkutatni és eliminálni a rosszakat: először Dr. X segítőit, Plague Locust-ot, a dzsungel urát valamint az őrült Gangrene professzort, aki az északi sarkon talált otthont magának. Dr. X maga egy ismeretlen szigeten lakozik, az ő grabancát persze csak a játék végén kaphatjuk el.

Action Man - Raid on Island X

A játék stílusa teljesen igazodik a rajzfilméhez: a narrátorra alapozott dramaturgia - még a narrátor és a többi szereplő hangja is ugyanaz, aki a sorozatban -, az átvezető animációk a pályák között - műanyag A.M. babákról digitalizált képek mozognak a festett háttér mögött 320x200-ban - és Action Man stílusa - játék közben néha fel-felordít, hogy "I am soooooo gooooood" - is a fimre alapul. A játék központja Action Man titkos szobája, ahonnan mindent elérhetünk. Fősőhünk hatalmas képernyőjén látszik az eddig felderített és még hátralévő színhelyek térképe, valamint egy gyakorlópálya képe, melyben a program megtanít minket a játék során fellelhető összes eszköz (pl. bungee kötél, fényképezőgép, fegyverek, motoros szán stb... ) működtetésére. A szobában található még egy ruhásszekrény, melyre kattintva barbimód felöltöztethetjük akcióhősünket, különböző ruhák ráaggatásával, két kezébe más-más fegyvert nyomva, kellemes floridai homokos tengerpart háttere elé állítva, s ha tetszik a mű, akár ki is nyomtathatjuk. Szintén a gyerekeknek találták ki azt a funkciót is, hogy a játék közben elegendő pontot összegyűjtve kapunk Action Man képeket, kivágható figurákat valamint kifestőt, melyeket a játékból ki is nyomtathatunk.

Mindent összevetve a játék azoknak készült, akik kedvelik a világmentő akcióhősökről szóló meséket, nekik a Raid on Island X tökéletes választás, akik pedig eddig nem kedvelték meg Action Man-t, azok meglesznek a játék nélkül is. ■

értékelés

Action Man - Raid on Island X

Pozitívumok
  • Egyszerű
  • Jól visszaadja a filmek hangulatát
Negatívumok
  • Gyenge grafika és történet
Minimális rendszerigény: Pentium 133, 16 MB RAM, 4xCD-ROM
5,3
Action Man - Raid on Island XAction Man - Raid on Island X

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló