25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

NBA Live 2000

Írta: Peac

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy NBA Live 95 mit a 96 követett, és ez után következett az áttörés, a 97-tel, melynek motorjától a mai napig nem akarnak elszakadni, habár nem is szükséges, hiszen a 97-es óta minden évben hatalmas sikert arat a program, és szerencsére eddig minden évben megleptek bennünket valamivel. - Idén sincs ez másképp.

Természetesen minden megmaradt, a régi, egyszerű, jól kezelhető menütől kezdve a lélegzetelállító videókig. Az eddig megtalálható játékmódok természetesen megtalálhatóak a játékban, értem ez alatt az Exhibition Game-t (barátságos mérkőzés), a Seasont (bajnokság), Playoff-ot (új rájátszás), három-pontosdobó versenyt és a Practice módot, ami utcai pályán játszódik. Ennek egyetlen előnye: profira képezhetjük magunkat, ha jól begyakoroljuk a mozdulatokat. Ami úja a játékban, az a Franchise Mode, ami annyit jelent, hogy több évadot is lejátszhatunk egy huzamba. És ami egy hihetetlen nagy szenzáció, amire az egész játék ki van élezve: Michael Jordan in 1-on-1!!! Hogy ez mit is jelent: 1-1 elleni mérkőzés az utcán, mely az egész játékot sokkal közvetlenebbé teszi, mint amilyen például a 97-es volt. Ebben a játékmódban megjelenik maga, Michael Jordan is, mely eddig nem igazán fordult elő az ilyen játékokban. De ha már sztároknál tartunk, meg kell hagyni, hogy Dávid Kornélt is igazán szépen sikerült lemodellezniük a fejlesztőknek, akár a bírót (hiszen megjelenik a játékban). A program talán legemberibb tulajdonsága, hogy abszolút természetesnek tűnő mozdulatokat végeznek a játékosok, akár a játék közben, akár a meccs előtt pár másodperccel… Ha netán veszítenénk az egy-egy elleni mérkőzésben, játékosunk helyettünk is csapkod, dühöng. Természetesen, ha nyerünk, arra az esetre is vannak ilyen gesztusok, az ugrálástól kezdve a táncig. :-) A meccs közben beszélnek egymáshoz a játékosok (1-on-1), ha kosarat dobnak, akkor is beszólnak valamit a kedves ellnélnek. Végül, de ne utolsó sorban szót kell ejtenünk a Multiplayer-módról. Ebben a szokásos lehetőségek rejtőznek. Modem, LAN, Internet (konkrét IP-címmel), Internet az easports.com-on keresztül. Hálózatban játszhatunk 1-on-1-t vagy 5-on-5-ot. De igazából a gép ellen is izgalmas játszani, hiszen nem olyan szerencsétlenek a CPU-ellenfelek, mint 2-3 évvel ez előtt. Tele van a játék új dolgokkal (apróságokkal), a játékosok új mozdulatokkal dolgoznak, ami nem változot egy év alatt, az egy dolog: a labda.

Igen nagy újítás a játékban, hogy bárki saját JPG-formátumú fotóját is beállíthatja egy-egy játékoshoz. Ennek megvalósítása egy kevés kívánnivalót hagy maga után, de mint tudjuk, minden kezdet nehéz. - jövőre biztosan tökéletes lesz ez a funkció is.

Akár a grafika mostanra! Egyszerűen tökéletesre sikerült. Igaz, ha minden reflektort bekapcsolunk, és minden árnyékor, akkor már a Pentium II tud csak megküzdeni a feladattal. De higgyétek el, megéri! Ha már a külsőségeknél tartunk, a zenéről és a hangokról sem lehet mást elmondani, minthogy tökéletes. A kommentátor is egészen bőbeszédűvé vált a 2000-dik évre.

Azt hiszem, aki eddig erre a sikersorozatra esküdött, az most sem fog átpártolni másik programra, hiszen ez a játék minden eddiginél jobb, és szebb. Úgy gondolom, ez a progi méltón köszönti az újévet!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

94%
Pozitívumok
  • Remek grafika, hang, fizika, realizmus
Negatívumok
  • -

További képek

  • NBA Live 2000
  • NBA Live 2000
  • NBA Live 2000
  • NBA Live 2000
  • NBA Live 2000
  • NBA Live 2000

NBA Live 2000

Platform:

Kiadó: EA Sports

Minimális rendszerigény: Pentium 166, 32 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!