25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Filmsarok - mit láttál mostanában?

Filmes beszámolók és értékelések kötetlenül - az ízlések és pofonok völgyében.

Raistlin666
#43310 Raistlin666 [4660]
J. Edgar:

Gondoltam megnézem ha már éppen olvasom a Megfojtott virágok könyv verzióját, ahol vastagon emlegetve van Hoover és az irodája!

Unalmas szenvelgés sajnos, amit feleslegesen fűszerez a csak fikcióként létező buzi szál! Pont annyira volt fontos ezt a csak pletyka szintjén létező dolgot ennyire fontosra venni, mint azt mutogatni többször a Napóleon filmben, hogy basznak mint a nyulak...

(Természetesen az engem érdeklő oszázs gyilkosságok zéró játékidőt kaptak!)

Utolsó 10-15 percre bealudtam, de szerintem ezzel csak nyertem!

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Raistlin666
#43309 Raistlin666 [4660]
Mondjuk ebben a "képeket nézegettem" dologban lehet valami. Van 1-2 beállítás ami ismerős lehet festményekről...

Nincs is itt amúgy nagy gond, csak én hittem azt a butaságot, hogy RS nem szarik bele az arcomba! Mind1 kihúztam őt a nézős listámról. Nincs gond, megleszünk egymás nélkül! Napóleon pedig továbbra is várhatja, hogy valaki egy tényleg monumentális és korhű 2-3 részes eposzban megmutassa mekkora arc volt és miért fosott tőle minden uralkodó 20 éven keresztül!

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: Aryx 2023.11.24. 14:21
MattMatthew
#43308 MattMatthew [11508]
They had us in the first half, not gonna lie.

Egy trailert láttam, az alapján meg egyáltalán nem tűnt RScott filmnek. Ezek szerint tényleg nem a korábbi munkáit idézi.
Azt mondjuk megóvnám, hogy csak a képeket nézzük meg! Bár nyilván a rajzolós mérnök betegség is rájátszik, de ha egy könyv a grafikonokon és képeken nem tud értelmesen kommunikálni alap információkat a szöveg elolvasása nélkül... annak esélyes, hogy a szövegét nem is érdemes elolvasni.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Aryx 2023.11.24. 14:21
Aryx
#43307 Aryx [3408]
Bocs, haver, ott voltál? Nem? Akkor fogd be a kibaszott pofádat!

SPOILER
A fenti gondolatok természetesen a rendezőtől származnak. Kár érte, mert bár nem láttam a filmet, de már egy ideje gyanús, hogy Scott már pár éve elkezdett leépülni.


Ezt meg bónusznak: "Van vagy 400 könyv Napóleonról. Az emberek azt kérdezgetik tőlem, hogy melyiket olvastam ezek közül. Én erre meg csak annyit mondok: 'Ugye, most csak viccelsz? Én olyan vagyok, mint egy gyerek, csak a képeket nézegettem.'"

„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2023.11.24. 09:49
Raistlin666
#43306 Raistlin666 [4660]
Bocsánat a csatajelenetekkel kapcsolatban még lenne megjegyzésem, főleg mert drága kevésbé műértő kollégámnak "azok legalább jól néztek ki":

Ridley Scott szerint egy napóleoni háborús csata, heveny egymásra ágyúzásból, frontális gyalogos rohamból és végül ugyanabba a vonalba bele lovasrohamozásból áll. Minden kibaszott kurva napóleoni háborús csata!

Nem veszi figyelembe, hogy a korban már nem a középkor hadviselés volt jellemző! Ez nem a kibaszott Braveheart korszaka, ahol elment a vonalban összerohanás és végsőkig kaszabolás! Ebben a korban a logisztika és a csata közben manőverezés volt a kritikus. A hihetetlen lényeges formációkból annyit kapunk, hogy a végső csatában pár négyszöget összehoznak a gyalogosok (ezt gondolom nem takarta odafirkált fasz azon a kitépett fecnin)! A lovasság bevetése baszottul nem így ment (olyan apró faszomságokat már nem is ekéznék, hogy a filmben rendszeresen könnyű és nehéz lovas vegyes csapatok nyargalásznak ész nélkül)! Az hogy ki tudta összevonni legkoncentráltabban az erőit szintén sorsdöntő volt! Vagy az ha valaki rendezetten el tudott vonulni egy csatából, akkor gyakorlatilag kihozta döntetlenre a dolgot! Ez úgy mind telibe van szarva!

És a legdühítőbb, hogy mindez nem pénz kérdése kedves faszfej Ridley Scott! Akarat kellett volna, hogy minimálisan élet és történelemhű csatajelenetek legyenek! De beleszartál ebbe is úgy istenesen!

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2023.11.24. 08:55
Raistlin666
#43305 Raistlin666 [4660]
A holnapos megjegyzésem végül is ült volna, ha a kibaszott film 20:15 helyett nem 20:45-kor indul! És bizony itt fél óra tömény hulladék előzetes (- a Dűne folytatása amit meg csukott szem/befogott fül kombinációval élveztem) és reklám katyvaszra gondoljatok, ne valami csúszásra! Ezzel a húzással már a film előtt kikezdték az idegeimet!

A "" jelekkel arra utaltam, hogy szerintem egy ocsmány félrevezetés a film elnevezése. Ez a film sajnos nagyon messze van attól amit az eredeti címe sugall. Kb. úgy viszonyul a történelmet esetleg szerető és értő közönséghez, mint mondjuk az Abraham Lincoln, a vámpírvadász!

Kapásból az jutott eszembe, hogy majd jól idecitálom a Barry Lyndon-t mint ellenpéldát ha már éppen manapság láttam. De közben rájöttem, hogy azt a filmet ezzel a fércművel bármilyen szinten egy lapon/kommentben említeni fölösleges és méltatlan!

Nem is mint történelmi filmet cincálnám szét először. Inkább nézzük már meg mennyire működik a nagy párosunk a filmben, ha már az van fókuszban.
Szerintem semennyire. Annyi kémia sincs közöttük, hogy egy pillanatra is működjön a filmnek ez a része. Bárgyú és kellemetlen gyakorlatilag minden közös jelenetük. Nekem semmilyen szinten nem jött át miért a nagy ragaszkodás és viharos érzelmek közöttük. Inkább egy iparos munka az egész amit előadnak. Phoenix átvedlett valami Napóleon szerűséggé, de végig inkább karikatúra amit csinál! A közös jelenetek inkább kivágásra érdemes fölösleges időhúzásoknak érződnek (ezek után természetesen a lőtéri kutyát érdekli az akármilyen hosszúságú rendezői verzió)!

Gondolná a a napóleoni háborúkat ismerő és szerető ember fia, hogy na majd akkor a politikai intrikáktól meg a csatajelenetektől kap valamiféle kárpótlást a béna szenvelgés és otromba karaktergyilkosság után! De sajnos úgy érződik, hogy a kutatás abból állt a forgatás előtt, hogy valaki kitépte az ide vonatkozó összefoglaló lapot egy általános iskolai történelem könyvből. De sajnos éppen egy trehány tanulóét sikerült kitépni, aki már egy részét ennek is összefirkálta meg faszokat rajzolt bele!

A film a lehető legócskább módon vezeti fel magát. Nyaktiló meg koszos emberek. Kész is a francia forradalom. Ráadásul itt behoz még egy érthetetlen faszomságot. A néha felbukkanó értelmetlen véres pillanatokat. Az első ilyen pont mint a Trópusi vihar idevágó jelenete a levágott fejjel. Kínos szar!

Nem foglalkozunk itt kérem a történelmi eseményekkel meg, hogy miért is tudta kitermelni Napóleon alakját ez a korszak. Párszor beszélget hősünk egy szobában valami fickóval és pikk-pakk császár is lesz...tudom sarkítok, de nagyjából ezt adja be a film nekünk!

A valami fickóval arra is utalnák, hogy a Napóleon körül létező meghatározó történelmi személyekkel fikarcnyit sem törődik a film. Odapacsmagolják az orosz cárt meg a végén Wellington hercegét, de rengeteg meghatározó és tényleg színes egyéniség fel sem tűnik/említésre sem méltó drága rendezőnk szerint. Mit nekünk a híres marsallok meg az ellenséges híres vezetők/vezérkari főnökök. Nincs ilyesmire idő két kamu drámázós üldögélés között a meddő asszonykával!

Aztán meg a hadtörténeti rész, a jó édes kurva anyádat Ridley Scott!

Toulon még csak-csak. Fele se igaz de mondjuk elégséges. De utána előjön a kitépett törikönyv lap a rárajzolt faszokkal. Mit nekünk olasz hadjárat ami megalapozta Napóleon legyőzhetetlenségét! Bekerül Austerlitz egy olyan béna hulladék előadásban, hogy tökéletes semmilyen szar kivágott jelenetnek tökéletes lenne a szintén szemétre való Nagy Sándor filmben. Az összehasonlítás mondjuk sántít, mert Sándorunk csatáit sokkal nehezebb rekonstruálni. Austerlitz viszont nem ilyen. Ami ebben a filmben van az egy vicc és semmi köze ahhoz ami valóban ott lezajlott.
Wagram vagy Apern-Essling (ahol megdőlt Napóleon legyőzhetetlensége) be sem került, hiszen nem ismeri a paraszt! Orosz hadjárat és Borodino egy pillanatkép. Lipcse (az egész kibaszott korszak legnagyobb csatája EMLÍTVE SINCS)!
Aztán eljutunk Waterloo-hoz amit ugye ismer a paraszt is. Sajnos ez is egy jól dokumentált csata és ennek megfelelően természetesen egy fos kamu hulladék szarság folyik le a képernyőről!

Ha francia lennék akkor duplán is személyes sértésnek venném ezt az ocsmány szar filmet! Semmilyen szinten nem kapunk arra választ, hogy miért is tudott Napóleon az utolsó pillanatig reményt és alternatívát adni a francia embereknek még azután is hogy milliós nagyságrendű francia katona/civil halt meg a háborúkban! Hogy valójában miért is álltak inkább mellé az utolsó csatákban is és nem zavarták vissza a tengerbe!

10 / Dühítően hülye, ocsmány, értékelhetetlen és szemétre való köpedelem

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2023.11.24. 00:29
Raistlin666
#43304 Raistlin666 [4660]
A "Napóleon" szerintem botrány szar lett!

Holnap bővebben fogom elrettenteni a billegőket, de a lényege ez lesz kb...

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Peace
#43303 Peace [27672]
Nem sok jelét láttam. Egy piszok hangulatos előzetest láttam belőle és ennyi. Rohantam a premierre.

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2023.11.15. 20:06
Raistlin666
#43302 Raistlin666 [4660]
Nem tudom, de a szinopszisa valami anyámnak való limonádé lányregény feldolgozást sejtetett régebben.

De szerintem jobb is, hogy most idősebben láttam és nem engedtem rá egy Apokalipszis most élményre 15 évesen...

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: dzsud 2023.11.15. 20:30
dzsud
#43301 dzsud [1261]
Kubrick maestro már '56-ban lerakta az asztalra a mocskosul zseniális The Killinget (27 évesen, phazmeg), te meg itt gondolkodtál, meg kerülgetted a Barry Lyndont. Nade jobb később, mint soha.

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2023.11.03. 07:59
Raistlin666
#43300 Raistlin666 [4660]
Azért voltak jelek...

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: Peace 2023.11.15. 19:19
Peace
#43299 Peace [27672]
Félelmetesen nagy hulladék!!! Az utóbbi évek legnagyobb csalódása és pofára esése nálam. Ráadásul moziban! Pedig hogy vártam.....

Válasz erre

Előzmény: quervo 2023.11.15. 16:34
quervo
#43298 quervo [2097]
The Creator

Jó volt végre közvetlenül vászonra írt forgatókönyvvel ellátott sci-fit nézni, de sajnos mindig megdöccent a film. Mintha Blomkamp-rendezést néztem volna, a hálás témával pedig sokadszor volt hálátlan egy író, nagyon lógnak a levegőben a dolgok, a két főszereplő közt csak erőltetett kémia van, és ennek kéne mozgatnia a cselekményt, ami ezáltal hiteltelen lesz. Kár érte, pedig jól néz ki a film, de az ne legyen már bók 2023-ban.

Válasz erre

Raistlin666
#43297 Raistlin666 [4660]
Barry Lyndon:

Mindig kerülgettem ezt a filmet, de valahogy soha nem vettem rá magamat. Aztán nemrég olvastam, hogy egyébként egy elhalt Napóleon film helyett készítette a mester. És mostanában ez nálam triggerel némi nyálképződést...

Nem hazudnak se a pozitív kritikák se a 4 Oscar amit kapott! Hihetetlen képi világa és hangulata van! Lassú mint a fene, de itt egy hangtalan és mozdulatlan jelenet is olyan mint egy festmény! Lemásznak a helyszínek meg a karakterek a "vászonról" annyira gyönyörű gyakorlatilag minden beállítás!

Ha valami frissebb anyaghoz kellene hasonlítanom akkor talán a Némaság lenne amit mondhatnák. Tempóra és hangulatra mindenképpen!

Engem annyira megfogott, hogy most gőzerővel próbálom az alapjául szolgáló regényt beszerezni!

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Raistlin666
#43296 Raistlin666 [4660]
TMNT 2014+2016:

Lányom mindig is szerette a teknőcöket, de ezt a két mozit lényegében ignoráltuk eddig. Én csak rosszat hallottam róluk a maguk idejében. És nem is kételkedtem ebben, látva a Transformers csodák evolúciós fejlődését MB regnálása alatt.

De mostanában valami játékban mint játszható karakterek feltűntek neki a mozis verziók. Ráadásul már a klasszikus sorozatot leszámítva mindent is látott ami teknőcös! Szóval lenyomtuk két nap a két részt kötelességből!

És őszintén én nagyjából úgy vagyok vele mint az Emoji filmel. Nem értem azt a fene nagy utálatot! Szerintem a csapat dinamikát és a poénokat jól elkapták. Egész követhető az akció is! Azt se értem mit kell Megan Fox-ot megszólni! Hát istenem tárgyiasítva van ó jaj...szerintem nem lóg ki ős sem meg más sem.
Ezek igenis teljesen korrekt TMNT filmek szerintem! Aki fikázza az nézzen meg pár animációs sorozatot a témában és utána reklamáljon! Nyilván nem hibátlan egyik sem, de itt az elvárásokkal valami nagyon félrement ha ilyen a hírük!

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Peace
#43295 Peace [27672]
Bizony, remekül sikerült! Szabályosan megterhelt, nem egy könnyed kikapcsolódás. Irány a mozi!!!

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2023.10.20. 10:01
Raistlin666
#43294 Raistlin666 [4660]
Megfojtott virágok:

Nagyon hezitáltam, hogy megnézzem e vagy ne, mert a legutóbbi (Az Ír) munkája dühítően rossz volt nekem! De azért Scorsese adott annyit korábban hogy adni kell neki még esélyt természetesen!

Sokkal jobban esett ez a film mint az említett korábbi! Látom van ahol a túl súlytalan zenét vagy a lassú tempót hozzák fel hibaként. Szerintem az egész egy nagyon tudatosan felépített mindenféle harsány és hatásvadász dologtól mentes kor(kór)kép lett. Az Oppenheimer se lenne az ami, ha nincs a hatásos (hatásvadász?) zenei körítése. Itt szerintem szándékosan ez volt a cél. Ridegen megmutatni micsoda gonoszság zajlott abban a rezervátumban! Nincs nagyjelenet/katarzis/akció! Van helyette zseniális DiCaprio és De Niro! Főleg utóbbinál lepődtem meg, hogy mennyire jó még mindig!

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

quervo
#43293 quervo [2097]
Műanyag égbolt

Én lehet, hogy még soha nem láttam a maximalizmust és a minimalizmust ennyire kézen fogva egymás mellett. Az a bajom, hogy van egy olyan sanda gyanúm, hogy a kitalált animáció nem úgy sikerült, ahogy azt a készítők eltervezték, mert irdatlan különbségek vannak a háttér és a karakterek között, de még jelenetek közt is eltérések vannak, egyik pillanatban az utolsó pixelig minden a helyén van, aztán jön egy akciójelenet, ahol mintha egyszerűen nem bírta volna a számolást a gép, és ezért levettek néhány effektet.
A történetbe nem lehet belekötni, nyilván ott van benne az erősen túlzó apokaliptikusság, de annyira jól vannak kitalálva a világ elemei, mintha egy megfilmesített regényt látnék. A magyar filmgyártás egyik ékköve lehet, azért én szívesen vennék egy remastert ebből (csak a grafikára értve).

Válasz erre

Peace
#43292 Peace [27672]
Yepp, akkor hozták nyilvánosságra hivatalosan.

Válasz erre

Előzmény: Gobiakos 2023.08.12. 17:23
Gobiakos
#43291 Gobiakos [13197]
Komolyan?!

Válasz erre

Előzmény: Peace 2023.08.12. 13:29
Peace
#43290 Peace [27672]
2021 decemberében lehetett már tudni.

Válasz erre

Előzmény: Gobiakos 2023.08.12. 12:26
Gobiakos
#43289 Gobiakos [13197]
Spider-man: Across the spiderverse

Az első részt nagyon szeretem mind a mai napig, szóval vártam, hogy mikor tudom végre megnézni a folytatást. Moziban sajnos kimaradt, de most itthon pótoltam.
Az első sem volt piskóta vizuális szempontból, de ez konkrétan egy epilepsziás rohammal ér fel helyenként.
A sztori jó, a karakterek is, bár az kicsit fájó, hogy a készítők "elfelejtették közölni" előre, hogy ez egy két részre vágott második rész első fele...

Aki szereti a karaktert, vagy bármely inkarnációját, annak mindenképp ajánlott darab.

Válasz erre

Peace
#43288 Peace [27672]
Én várom! De valószínű moziba nem jutok el rá. Aprilt én is csíptem kisgyerkőcként.

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2023.08.09. 21:25
Raistlin666
#43287 Raistlin666 [4660]
Gondolom a kutya nem fogja megnézni innen, de ha már voltunk...TMNT: Mutáns káosz:

Amolyan apás nyári szünet nap keretében akartunk mozizni és ha már éppen volt ma premier előtt, akkor kikönyörögtem a lányomnál valami más zagyvadék helyett!

Nem nevezném kevésbé emészthetőnek egy Super Mario vagy Sonic filmnél, de azért ezt a grafika stílust kicsit még hegeszthették volna. Konkrétan az akciójelenetek 2/3 része közel követhetetlen volt miatta.

Speciel engem csak a teljesen manapság divatos "nehogy szekszi legyen már" April zavart! Kiskoromban azért sokkal jobb volt még abban a béna sárga kezeslábas cuccban is!

Szóval semmi extra, de legalább nem valami elcseszett szenvedés! Én már ennek is tudok örülni egy mesénél manapság!

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Peace
#43286 Peace [27672]
Nos ennek utána kellett néznem, mert soha nem hallottam róla.

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2023.07.23. 23:22
MattMatthew
#43285 MattMatthew [11508]
Christopher Nolan Films that Fail the Bechdel Test

Mondjuk mérnökként lehet más szemmel nézek a "mérnöki megvalósításokra" (értsd: tudom, hogy mennyit kókányolunk de ügyesen rejtjük), de pont Interstellarnál éreztem azt, hogy valami humán dolgot is próbál behozni Brand monológja arról, hogy a szeretet túlmutat a fizikai dimenziókon. De igen, valahogy... precíziósan igyekszik nem steril lenni.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Aribeth 2023.07.21. 20:33
Aribeth
#43284 Aribeth [2398]
Még friss bennem az élmény, de azt mondanám, hogy ez Nolan legfontosabb filmje a téma súlya miatt, de a forgatókönyv felépítését (az idősíkokat) is nagyon szerettem. Van olyan eleme a sztorinak, amit nagyon mondvacsináltnak érzek, de lehet, hogy egy kis wikipédiás kutatás majd feloldja bennem. Annyi a kritikám még, hogy olyan sok fontos történést akart beleszuszakolni, hogy azok szerintem egy Csernobilhoz hasonló öt részes minisorozatban működőképesebbek lettek volna.

Válasz erre

quervo
#43283 quervo [2097]
Amúgy de, helyenként ilyen párbeszédek vannak. Nolan nem nézi hülyének a nézőit, de kicsit átesik a ló túloldalára, nagyon sokszor volt olyan érzésem, hogy most akkor voltaképp meg kéne lennie minden háttérinfónak ahhoz, hogy mindent értsek, ráadásul továbbra is imád ilyen diskurzusokat írni, ahol a karakterek coolsága többek közt abból fakad, hogy ösztönösen megértik egymás kódolt nyelvezetét.
A legdunkirkösebb filmje, és a legkevésbé. A Dunkirkben alig van olyan pillanat, hogy megszólal valaki, itt meg alig van olyan, hogy mindenki befogja.

Amúgy a Trinity test elég meta élmény lett nekem, elvégre tudtam, hogy zajlik, tudtam, hogy megtörténik, tudtam, hogy megnyomják a gombot, és mégis izgultam, de nem azért, mert annyira jól kelti az a jelenet a feszültséget (amúgy de), hanem mert akartam látni a mérnöki megoldást, amiért többek közt Nolan-filmeket néz az ember.

Fura, hogy a TDKR és a Tenet esetében nálam minden megnézés után ilyen századértékekkel csökken a filmek minősége, itt viszont valszeg úgy fogok járni, mint a Dunkirknél, hogy csak javulni fog, most is sokkal jobb érzés visszagondolni rá, mint akár csak reggel. Akit sokan kiemelnek még, és nem tudom nem egyetérteni vele, az Jason Clarke, aki megkapta az egyik legmaradandóbb jelenetet is.

Válasz erre

Előzmény: Aribeth 2023.07.21. 21:57
Aribeth
#43282 Aribeth [2398]
Valóban, számomra Villeneuve ilyen még profizmus, fantázia és megvalósítás terén (tehát akik kurva minőségi blockbustereket tesznek le az asztalra), csak az a különbség, hogy az ő filmjei nekem érzelmileg, illetve szereplők terén is nagyon jól működnek. Lehet ez ízlés dolga is, elfogadom, ha valakinek Nolan okoz katarzist.

Crea, a párbeszédes dolognak nagyon örülök, ilyenekkel lehet megvenni kilóra.

És mivel történelmi dráma, valószínűleg nem ilyen párbeszédek lesznek. (Annyiszor néztem meg ezt a videót az elmúlt években, hogy már majdnem kezd érthető lenni a plot.)

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2023.07.21. 21:40
Creativ3Form
#43281 Creativ3Form [33856]
Oppenheimer

Naggggggyon tömény, de...ahogy jöttem hazafelé, és elkezdett feloldódni...fokozottan erősödött fel a wow és a bitang erős érzés elegye bennem. Imádtam. Tipikus Nolan, de még sem teljesen. A Dunkirk filmjéhez tudnám hasonlítani, ami teljesen más volt mint amit megszoktunk tőle, de még is minden képkockájáról ordít, hogy az ő filmje. Bár azóta, lehet már az ilyen stílusú filmjeire is simán azt lehet mondani, hogy tipikus Nolan, ugyan is bebizonyította, hogy képes ő mindenre. A színészek zseniálisak, főleg a Murphy/Downey kettős, de a többiek is megállják a helyüket. A hanghatások pedig elképesztőek, konkrétan levitték a fejemet. Szerintem nem is a képi világért, hanem sokkal inkább a hanghatás miatt érdemes IMAX vásznon látni. Viszont aki nem szereti, ha egy film a játékideje durván 80%-ban párbeszédekből, és karakter közelikből áll, az semmiképpen se nézze meg, mert halálra fogja unni magát, hiába a zseniális színészi alakítások, és a jól megírt párbeszédek. Én azonban, a töménysége ellenére, egyátalán nem éreztem meg a 3 órát. Nem csalódtam.

Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!

Válasz erre

Raistlin666
#43280 Raistlin666 [4660]
"jó koncepció, végtelenül profi, mérnöki megvalósítás" -> sajnos(?) már ezzel veri a filmek 95%-át manapság. Nolan egy kis oázis nekem. Ha nem is csinál igazán nekem tetszőt (Dunkirk pl.), akkor is élmény és nem ordenáré lóvétarhálás szaga van!

Én a Tökéletes Trükk óta várom, hogy jobbat csináljon, de azóta minden filmje kicsit megcsúszik nálam!

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: Aribeth 2023.07.21. 20:33
Aribeth
#43279 Aribeth [2398]
Lehet, hogy bevonzom a szarcunamit, de véleményem szerint a Nolan filmekben alapvetően kevés az igazi emberi, hihető, jól megírt karakter, női karakter pláne, az érzelmi csúcspontokat pedig összetéveszti az idegesítő melodrámával. Az Inception előtt kifejezetten vártam és szerettem a filmjeit, de azóta úgy ülök be, hogy lesz egy jó koncepció, végtelenül profi, mérnöki megvalósítás, meg több-kevesebb hiányérzet a végén.
(A TDK óta szerintem az Interstellar a legjobb filmje, abból sok jelenet belém égett, jó értelemben, és a karakterek többsége is működött.)

Egyébként vasárnap este megyünk megnézni az Oppenheimert.

Válasz erre

Előzmény: quervo 2023.07.21. 10:25
quervo
#43278 quervo [2097]
Nyilván megvolt az extázis, hogy Nolan-filmet láttam, ami háromévente fordul elő, de az közben kimaradt, hogy ez szerintem nézői szempontból messze van a magnum opustól. A legnagyobb díjakra mondjuk nyilván most van a legnagyobb esély ever, ami a legjobb film, rendező, adaptált forgatókönyv hármast illeti.
Fura döntés volt a cselekmény ütemezése, de lehetett rá számítani, hogy nem a kézenfekvő megoldás szerint fogunk belemenni a hajrába, és sajnos engem is kicsit csalódásként ért az utolsó szakasza a filmnek. Valamint ami engem sosem zavart igazán, az a rideg hozzáállás a karakterekhez, itt most egy nagyon picit azért mégis hagyott kis hiányérzetet, elsősorban a két főbb női karaktert illetően.

Ezzel együtt is a Nolan-ciklus (ami a két filmje közti idő) kimagasló teljesítménye világviszonylatban, tehát az utóbbi évek egyik legjobb filmjéről beszélünk, de azért reménykedem benne, hogy lesz még azért ennél bőven szórakoztatóbb darabja. Ha a sormintát nézzük, most egy sci-fit fog csinálni.

Válasz erre

Peace
#43277 Peace [27672]
Fantasztikus élmény volt! A megszokott látvány, zenék és profin egyedi rendezés. A színészi alakításokról nem is beszélve, ahol mindenki maximumon felül teljesített. Cillian Murphy és Robert Downey Jr. sziporkáznak, Oszkár bácsi remélhetőleg meggyün! És igen, végig oda kell figyelni. Bár néha azért hipnotikusan képes elvinni, de nem hagy sok pihenőt, a párbeszédekre azonnal vissza kell zökkenni, hogy képbe legyél. A 3 óra elröppent, csodálatos biográfia kerekedett belőle. Külön tetszett, hogy mennyire figyelt a részletekre Nolan és sok kis apróság is belekerült, amik igenis lényegesek a karakter szempontjából. Ezért is örülök, hogy pár napja néztem meg a "To End All War" doksi filmet, mert onnan sok minden visszaköszönt a mozivásznon. És az az utolsó jelenet is, te jó ég!
Már előre sejtettem, hogy mi lesz a végeredmény, ha összeeresztjük két nagy kedvencemet, a tudományt és Christopher Nolant. És hozta is a papírformát!
Egy új kor kezdetét hozta el ez a találmány. Mely használható jóra is természetesen, de ugyanakkor le is nullázhatjuk vele saját magunkat. Nem csoda, hogy a tudat rendesen megviselte végül szegényt. Már alapból a több 100.000 halott is félelmetesen horrorisztikus, de a bolygó felperzselésének gondolata biztosan kísértette élete utolsó napjáig.
IMAX-ben eredeti hanggal tökéletes moziélmény volt egy olyan közönséggel, akik 3 órán át szinte levegőt se mertek venni. A robbantásnál kis híján én is lefordultam a székről, mert majdnem én is elfelejtettem megtenni.

Válasz erre

Előzmény: quervo 2023.07.20. 21:39
Creativ3Form
#43276 Creativ3Form [33856]
Barbie

Pfhűűűű gyerekek...hát bizony nehéz szavakat találni a látottakra. A film elkészültének bejelentése után ugyan ki számított erre? A teaser után ugyan ki számított erre? Oké, a az első, rendes trailer már fest némi képet arról, mi is pontosan a Barbie, de azért még így se láttunk semmit. És akkor még finom voltam. Van itt minden, cukormázas álomvilág, aminek a felszínén minden szupi-szuper, egy kis hatalmi harc, egy kis birtoklási vágy, egy kis feminizmus, egy kis hova tartozás, szeretet és figyelem éhség, szóval tényleg minden. Mindez ZSENIÁLIS humorral, egy remek Margot Robbieval, egy FERGETEGES Ryan Goslinggal, aki élete alakítását nyújta, és egy pazar rendezéssel. Taps Greta Gerwig, nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom élvezni ezt a filmet, és ennyire meghatódom majd. Ja igen, fontos még tisztázni, hogy ez nem gyerek film. Nagyon de nagyon nem. Legalább is erősen kétlem, hogy egy 4-5 éves kisgyerek bármit is felfogna belőle.
És még valami...szeretném üzenni a Cinema City marketingeseinek, már ha van nekik egyátalán olyan, hogy adják vissza a dipomájukat. Hát miért nem úszott a mozi rózsaszín fényárban? A westendben található, életnagyságú Batman, Joker és Vasember figura miért nem volt rózsaszínbe öltöztetve? Vasember épp lézert lövelő karjáról miért hiányzott a rózsaszín retikül? A mozi büfében miért nem volt Barbie és Ken figurákat tartalmazó pohár? A páros ajánlatot (legyen az popcorn vagy nacho) miért nem Barbie & Ken ajánlatnak hívták? Enye no. Üljetek le, egyes.

Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!

Válasz erre

quervo
#43275 quervo [2097]
Barbie

Dehogy.

Szóval lement az Oppenheimer mind a három gyönyörűséges órája, és kaptam tőle egy újfajta, de jó nehéz élményt. Ilyen az, amikor valakinek minden eszköze megvan a kísérletezéshez, és nem is szégyelli használni őket. Volt egy pont a filmben, ahol konkrétan nem hittem el, hogy van megírva a forgatókönyv, mintha valakinek lenne 10 perce összerakni egy 1000 darabos puzzlet, és megcsinálja. Nagyon szépen folynak a jelenetek egymásba, megint nagyon sokat ad az egészhez (elvégre tornáztatja az agyat) a történetvezetés, viszont közben vannak dolgok, amik alapból nagyon nagy koncentrációt igényelnek. És itt nem is elsősorban a kvantummechnaikai hablatyra gondolok, hanem kb minden másra. A politika rettenetesen erőteljesen jelen van, ami megkerülhetetlen, de bonyolítja a helyzetet rendesen, és van rá sansz, hogy ha valaki nem figyel eléggé, az a final actre vakon fordul rá. Tele van a film montázsokkal, ami annak tükrében nem meglepő, hogy mekkora időintervallumot kell ábrázolni.

Megnézve a filmet egyáltalán nem meglepetés már a 0 CGI, a blockbusterség a szép kameraképeken és a makulátlan szereplőgárdában ki is merül. Tényleg, senki nem mászik le a képernyőről, pedig nem hasonmások játszanak történelmi személyeket, de tényleg, mindenki, akinek akár csak 3 sora van, rendesen odarakja magát. Na jó, A Teszt azért mondhatjuk, hogy blockbuster alapanyag, és rettenetesen jól meg is van komponálva az egész. De a zene is visszafogott, nincsenek benne nagy megfejtések, viszont valami nem hagy nyugodni vele kapcsolatban, amit spoilerben ki is fejtek.

SPOILER
Szóval nagyon ismerős volt az egyik tétel, és ez lehet véletlen egybeesés is, de szerintem a Tenet egyik motívuma köszönt vissza. A befejezéssel kapcsolatban pedig érzek egyfajta kontinuitást, elvégre a végső sorok ugyanúgy a bomba felrobbanásáról szólnak, mint a Tenetben, csak más előjellel. Nem hinném, hogy ez full véletlen volna, vagy csak így alakult, itt azért gyanús, hogy szerettek volna valamiféle kapcsolatot létesíteni a két film között, amit a Tenet amúgy már 3 éve előre meg is tett az oppenheimeres kikacsintással.


Szinkronnal néztem, a szokott hangokat kapták a színészek, és ők is odatették magukat, aki csak finnyás a szinkronra, de nem gyűlöli, az nyugodtan menjen rá így. Downey és Murphy meg már valszeg most ott vannak az Oscar-jelöltek között.

Válasz erre

Raistlin666
#43274 Raistlin666 [4660]
Megint köszi Nolan, hogy a sleppedel együtt összerántottál valami faszát! Ami nem a manapság általános tucat szemét! Szerintem fel se fogjuk rendesen, hogy micsoda szerencsénk van ezzel a muksóval!!!

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

quervo
#43273 quervo [2097]
Tényleg tök jó, kinéztem én is pár napja, de valamiért elfelejtettem, köszi.

Válasz erre

Előzmény: Peace 2023.07.19. 14:11
Peace
#43272 Peace [27672]
Ezt még jó szívvel ajánlom mára. Szerintem remek lett!

Válasz erre

Előzmény: quervo 2023.07.19. 14:03
quervo
#43271 quervo [2097]
Day One (1989, TV film)

Klasszikus, kétrészes tévéfilm, már tervben volt egy ideje, de last minute összehoztam a megtekintését, amolyan felvezetésképp az Oppenheimerre. Ugyanúgy a Manhattan-tervet meséli el, de több karakterre fókuszálva, meglepően kellemes filmélmény amúgy, és jó arra, hogy az ember kicsit megismerje az egész sztorit. Számomra így megnyugtatóbb lesz beülni holnap a moziba, hogy van fogalmam a dolgokról.

Válasz erre

Creativ3Form
#43270 Creativ3Form [33856]
Nimona

Pfhűűű gyerekek...hát az előzetes és a Twitteren olvasott dicséretek után se voltam felkészülve arra, hogy ez ennyire jó lesz! Eddig a napig úgy voltam vele, hogy ha nem az Across the Spider Verse kapja a legjobb animációs Oscar szobrot, üvölteni fogok, de ezek után egy csepet se szomorkodnék, ha a Nimona lenne a végső befutó. WOOOOW! Az animáció elképesztő, a humora zseniális, nem egyszer pörgettem vissza a dolgokat és röhögtem magam könnyesre, ez a cyberpunk-lovag kor rohadt menő és rohadt jól néz ki, a történet szívbemarkoló, Christophe Beck zenéje egyszerre izgalmas és megható, a Chloë Grace Moretz/Riz Ahmed páros pedig nálam veri a Hailee Steinfeld/Shameik Moore párost. Kapd be Disney, hogy lemondtatok erről a fantasztikus történetről, és emiatt nem élhettük át a nagyvásznon. Márpedig ez ordít a mozi vászonért. Ha jól tudom, e-hónap végén újra (vagy talán először) kiadják nálunk a képregényt, ami első napos vétel lesz nálam. Ha pedig be lesz fóliázva, azt letépem a pultnál és ott hagyom, hogy kösz, de ez nem kell. Nézzétek meg. Elképesztően jó lett.

Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!

Válasz erre

Peace
#43269 Peace [27672]
Holnap este nézem, alig várom!!!

Válasz erre

Előzmény: Creativ3Form 2023.07.08. 23:50
Creativ3Form
#43268 Creativ3Form [33856]
Mission: Impossible Dead Reckoning Part One (Mission: Impossible Leszámolás - Első Rész)

Amilyen csalódottan, elszontyolodva jöttem ki múlt héten az új Indy kalandról, most annyira felpaprikázva, mikorláthatommárújra érzések hadával a testemben hagytam el a mozitermet! A Fallout is magasra tette a lécet, de ez nem csak megugorta azt, hanem túl is szárnyalta. Sőt. A Fallout végét, nagyjából a teljes helikopteres csörtét és a bunyót Cavil karakterével, én minden egyes újranézés alkalmával unom. Emiatt picit féltem itt a játékidőtől, ám ezúttal, számomra tökéletes volt az egyensúly, és egy másodpercig sem unatkoztam a végjáték alatt se. Konkrétan szomorúan vettem tudomásul, hogy jött a stáblista, és nem nézhettem még tovább az eseményeket. Amik pörögnek ám rendesen, az első cirka fél óra kivételével alig állnak meg, és a feszültség is végig tapintható. Korábban még soha nem izgultam ennyire a karakterekért, mint itt. A sztoriról nehéz spoilermentesen beszélni, így legyen elég annyi, hogy a tét most a legnagyobb, és ezáltal a küldetés talán most érdemelte ki leginkább a lehetetlen jelzőt. Szépen fel van építve, szépen be van vonva mindenki senki se lóg ki, még a jó öreg Kittridge is tökéletesen passzol a sztoriba. Nagyon jó volt őt is újra látni, aki amúgy semmit nem öregedett, csak picit őszebb lett a haja, de ennyi. Az akciók nagyjából 90%-át practical vettek fel, egy-két helyen érezni csak, hogy valszeg nem mentek ki a helyszínre, hanem egy studióban, zöld háttér előtt oldották meg. De ezek a részek se ugranak le a vászonról. Az új karakterek is jól sültek el, Hayley Atwell és Pom Klementieff is elképesztőek és te jóóóóóóóóságos ég, mennyire gyönyörű mindekettő. Nem mintha Rebecca Fergusson és Vanessa Kirby ne lennének gyönyörűek. Szóval...a Fast X után azt mondtam, hogy nagyon (de nagyon) messze vagyunk már a negyedmérföldes versenyektől, és erre a szériára is igaz, hogy nagyon messze vagyunk már a kémes stílustól és vonaltól. Ugyan jelen vannak még ezek az elemek, de csak amolyan harmadrangú szereplőként. Az előtérbe az elképesztően megszerkesztett, megrendezett akció szekvenciák vannak, amiknek minden egyes képsoráról ordít, hogy hozzáértő emberek keze munkája, akik élvezik és tényleg értik is, mitől működnek jól a dolgok. Christopher McQuarrie és Tom Cruise nagyon magas szinten űzik ezt az ipart, tényleg ők az akció műfaj megmentői. Elképesztő miket találnak ki és az, hogy ezt meg is tudják valósítani..hab a tortán. Remélem, ez még sokáig így lesz. Szóval IRÁNY A MOZI! Ja, és remek lett a szinkron.

Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!

Válasz erre

LiT
#43267 LiT [20136]
Nem beszélve arról, hogy az minimális kérés, hogy a szinkron/párbeszéd sáv hallható legyen és ne egy kibaszott kaputelefonon keresztül kelljen hallgatni?????? Faszomat.

We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...

Válasz erre

Előzmény: LiT 2023.07.03. 22:45
LiT
#43266 LiT [20136]
Én sem magamtól ültem be.

We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...

Válasz erre

Előzmény: Germinator 2023.07.03. 13:51
Germinator
#43265 Germinator [29810]
Eszembe se jutna ilyen szarra beülni filmnézés címén...

My father was brutally murdered last week, and it's only now that I can look back and laugh.

Válasz erre

Előzmény: LiT 2023.07.01. 19:18
Juraviel.Ihuan.Bedvin
#43264 Juraviel.Ihuan.Bedvin [5091]
LiT, ezzel újfent megerősítetted a nézetem: soha ne üljek be egy ilyen típusú vidámparkba. A 3D-t is utálom. Filmnézés közben, ha tetszik, totál el tudok veszni az élményben a vásznon.

Nekem rontaná az élményt, ha mozogna a szék, a pofámba fújnának mindenféle sz@rt. Sőt, k@rvára felk@rná az agyam. Így is nehéz elviselni a sok idiótát, ha időnként beléjük fut az ember, szerintem nem kell még plusz ingerfaktor. Ha interaktív élményt akarok, akkor játszok, de ott is VR szemüveg nélkül. Elég egész héten a monitort lesni a munkahelyen, nem kell, hogy még itthon is a pofámban legyen nyomva játék közben is.

Neked is azt tanácsolom, egyrészt utasítsd vissza, ha lehet, anélkül, hogy a másik megsértődne, másrészt érvelj ellene, hogy pl. a filmszínházat, filmnézést nem falusi búcsú szintű dodzsemre találták ki.

Válasz erre

Előzmény: LiT 2023.07.01. 19:18
Peace
#43263 Peace [27672]
Eszembe nem jutna beülni oda! A rohadt VIP is ótvar egy élmény volt, de párom barátnői minden áron ki akarták próbálni. Soha többet!

Válasz erre

Előzmény: LiT 2023.07.01. 19:18
LiT
#43262 LiT [20136]
Leírom a tegnapi Indy 5 moziélményem, ami életem egyik legrosszabbja volt (nem a film miatt), hátha másnak tanulságos lesz és persze érdekel, hogy más is tapasztalt-e már ilyet.

Haverom szerette volna 4DX-ben nézni, mivel már rég voltam így, azt mondtam miért ne. Egyszer belefér. Hatalmas hiba volt.

Az egész kezdődött azzal, hogy már a trailerek alatt gyanús volt, hogy a dialógusok hangsávja olyan, mintha egy kaputelefonon keresztül hallgattam volna. Reméltem, hogy a filmre ez megoldódik, de NEM! Konkrétan az egész film alatt alul volt keverve a szinkron (mellesleg rühellem azt is) sávja és szinte nem is lehetett hallani a párbeszédeket. Mintha telefonon keresztül jönne a hang. Teljesen élvezhetetlenné téve az Indy-t.
Aztán kiderült, hogy ez sima 2D-s (nem én intéztem a jegyeket), és a 4DX élmény itt semmit nem ér. A kólám kiömlött a szék tartójából, emellett 2.5 órán át fújták rám a klímát (szél utánzat), ami miatt most megfáztam. Kimondottan fáztam helyenként.

A mellettem ülő nő baszta befogni a pofáját és kommentálni a szék mozgását ("juuuj ezt durvaaa woooow "), így méginkább nem lehetett fókuszálni a filmre.

Soha többet 4DX. Járt még hasonlóan valaki?

We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...

Válasz erre

MammonKZ
#43261 MammonKZ [28]
Indiana Jones 2. kalandja tényleg az első előtt játszódik!?

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.