Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?

Filmes beszámolók és értékelések kötetlenül - az ízlések és pofonok völgyében.

21 levél
Válasz 19.05.20. 23:25 #42211
MammonKZ
Esetleg ez: Robin Hood 1991
Patrick Bergin ... Sir Robert Hode / Robin Hood
Uma Thurman ... Maid Marian
399 levél
Válasz 19.05.20. 07:51 #42210
Trufa
Kis segítséget kérek... arra emlékszem, hogy láttam egy nagyon jó, komor Robin Hood feldolgozást, de mivel nagyon nem találom, lehet, hogy mégsem Robin Hood volt. De a koncepció hasonló.

A lényeg, hogy nem emlékszem a címére és jó volna megnézni ismét. Annyira emlékszem belőle, hogy az erdőben vannak, rájuk támadnak és az egyik bandita elvágja egy gyerek nyakát. Valakinek rémlik?

Előre is köszi!
i5-8600 - GTX 1060 - 16Gb - Windows 10 x64
4214 levél
Válasz 19.05.19. 23:14 #42209
xeLaR
Professor Marston and the Wonder Women
A Csodanő megalkotójának az életébe nyerhetünk bepillantást ezzel a filmmel, ami nem is inkább rá fókuszál, hanem a feleségére és a szeretőjére. Bár címszereplő, mégis a női karakterek kapcsolata van a középpontban, és úgy érzem az erősebb része a filmnek. Viszont bármennyire is rendben vannak az alakítások, illetve a sztori elmesélése is elfogadható, az összhatás nem igazán hagy nagy nyomot maga után. Kellemes, de csak egyszer.
3/5

John Wick: Chapter 2
Az első részt vmennyire még komolyan is lehetett venni, de emlékeim szerint nem voltam kellően megelégedve vele, és ezzel is hasonlóan vagyok. Viszont itt amiatt, mert ezt már nem lehet komolyan venni (bizonyos színészek minden probléma nélkül ripacskodnak). Ez nem túl jó abból a szempontból, hogy a film első felében még próbál komolykodni, illetve az akció sem az igazi, de a másik fele már egy élvezhető, szórakoztató akcióvá válik. A sztori is kicsit meglepett, hogy milyen irányba viszik tovább, de örülök, hogy Keanu Reeves kiélheti újfent a sztár státuszát. Szal problémás film, de elment.
3/5

Mary Queen of Scots
Egy korrekt történelmi film, de igazán semmi több. Bár Saoirse Ronan bizonyított már a színésznői tehetségéről, Margot Robbie még nem igazán volt ilyen visszafogott szerepben, mindenki más meg hozott egy elfogadható szintet. Ezen kívül nem igazán van benne kirívó dolog. Se történetmesélésben, se operatőri munkában, se semmiben. Nem rossz, de nem is egy maradandó cucc.
3/5

Robin Hood ( 2018 )
Amit hallottam erről előzetesen csupán annyi volt, hogy a kritikusok lehúzták, illetve hogy egy béna feldolgozás. Azért adtam neki egy esélyt, hisz a benne lévő színészeket vmennyire kedvelem. Nos...az első 10 perc elképesztő mód felvidított. No, nem azért, mert jó lett volna amit láttam, épp ellenkezőleg. Nem spoilerezek sokat, nemtom, hogy ez benne volt-e az előzetesekben, de amikor azt láttam meg, hogy a drága keresztes lovagjaink úgy viselkednek, mintha egy modern közel-keleti háborús filmben lennének (íjukat úgy lóbálják, mintha a gépfegyverük lenne, vagy pl. az egyikük kiabálja, hogy "Stay with the unit!"), hát, akkor elkapott a röhögőgörcs. ÉS AZ EGÉSZ FILM ILYEN. Persze, ez egy ezerszer feldolgozott téma, egy "kicsit" elrugaszkodott változatért nem kár, de ha a jeleneteid nagy része simán beférne a Robin Hood, a fuszeklik fejedelmébe, úgy érzem ott gond van. A színészekkel nincs gond, a történet követhető, még vmennyire rendes élvezet is van benne, az egyetlen óriási problémája, hogy nem lehet egyszerűen komolyan venni. Meg mondjuk az, hogy amúgy meg nagy általánosságban unalmas is. Örültem, hogy ezt megnéztem, mert legalább találtam egy új "olyan rossz, hogy már jó" filmet.
2/5

Mortal Engines
Peter Jackson nevével próbálták eladni ezt a mozgó/guruló város koncepciót, habár úgy tűnik, hogy egy egész könyvsorozat épül erre. Utóbbi viszont nagyszerűen meg is magyarázza a film problémáját. Itt is túl sokat akar belepaszírozni, ami miatt vagy túl sok duma és nincs elég idő, vagy bizonyos karakterek nincsenek rendesen kivesézve. Itt az is probléma, hogy maga a koncepció sem a megszokott, ami bizonyos nézőket elriaszthat, vagy éppenséggel untathat. Az utóbbira nagyobb az esély. Amúgy meg vannak bizonyos elemei, részei, amelyek tetszettek, de nagy általánosságban a fiatal színészei nem végeztek túl jó munkát, Hugo Weaving meg egyedül nem képes elcipelni a filmet. Kár érte.
2/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
19515 levél
Válasz 19.05.19. 22:21 #42208
LiT
Greta

Isabelle Huppert magyar kiejtése nem éppen a legjobb, de ez csak a magyar nézőnek fog feltűnni. Részletekben tartalmazott izgalmakat, de a koncept nem éppen eredeti, így jónéhány esemény előre kiszámítható. Chloë Grace Moretz helyett lehetett volna Maika Monroe a főszereplő

6/10
_______

Guava Island

Aki nézi az Atlantát és ismeri Donald Glover (Childish Gambino) munkásságát, annak biztos kellemes perceket fog okozni. Még a This is America is feltűnik benne egy másfajta értelmezésben. Társadalmi üzeneteket most sem mellőzi Glover, de a film a maga 55 percével elég korlátolt.

6/10
_______

Todos lo saben /Everybody Knows /Mindenki tudja

Asghar Farhadi filmje kimaradt nálam moziban, pedig nagyon érdekelt. Javier Bardem és Penélope Cruz a két főszereplő ráadásul. Igazán érdekes élmény volt, mivel elindul egy esküvős témájú könnyed vígjátékként, utána pedig átvált elrablós misztikus thrillerré. Talán a vége lehetett volna kevésbé lapos, és akkor egy igazán kiemelkedő filmként említeném. Így viszont csak kimondottan jó kategória.

7/10
_______

No Alternative

90-es évekbeli post-Kurt Cobain nosztalgia, tinédzser szorongás, grunge, depresszió. Ezekkel a jelzőkkel lehetne illetni ezt az indie filmet, ami a drámai vonalon igazán erős és hatásos. Őszintén szólva nem vártam sokat tőle, de sikerült megérintenie, jól táplálkozik a 90-es évekből

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
399 levél
Válasz 19.05.17. 10:29 #42207
Trufa
Unalmasak már ezek a szarok, arra leszek kíváncsi, Reeves mit kezd a Bill és Ted folytatásával(?).
i5-8600 - GTX 1060 - 16Gb - Windows 10 x64
19515 levél
Válasz 19.05.16. 22:43 #42206
LiT
John Wick: Chapter 3 - Parabellum /John Wick: 3. felvonás - Parabellum

Hatalmas piros pont a készítőknek ezekért a bravúrosan megkoreografált akciójelenetekért. Annyira zseniális és kreatív minden egyes bunyó, harcjelenet, hogy már a The Raid jutott eszembe. Ehhez társul egy gyönyörű képi világ, a fényjátékkal és szép fényképezéssel. Végig pörög, és ezáltal teljesen elfeledteti a vékony sztorit. Badass akciófilm! Nekem a 3 rész közül ez tetszett a legjobban és jót tett, hogy méginkább over the top az egész

8/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19515 levél
Válasz 19.05.12. 20:30 #42205
LiT
Brightburn /Brightburn: A lángoló fiú

Nem a legjobbak az előzetes vélemények a magyar sajtóban a filmről (még nincs Rottenen megnyitva az értékelés), ennek ellenére kimondottan élveztem a filmet, mindenféle elvárás nélkül. Lényegében ez egy anti-hős film, mi történne ha egy Superman erővel bíró "lény" gonosz törekvésekkel érkezne a Földre. Az összes jelenet, amiben Brandon trancsíroz, hatásosan lett felvéve és tetszett, ahogyan egy globális következményű irányba vitték a filmet. A befejezés is elég bátor. Sokaknak ez egy egyszer nézhetős filmként fog lejönni, talán nekem is, de tetszett ez a koncepció. Biztos lehetett volna többet is kihozni belőle. A stáblista közbeni jelenetekből pedig arra lehet következtetni, hogy egy új franchise lehet épülőben.

7/10
____

Wine Country

Amy Poehler első rendezésének abszolút nem én vagyok a célközönsége. Számomra lehetetlen volt élvezni ezt a komédiát, ami semmi újat nem mond és még az élvezeti faktorban sem ad olyan pluszt, amitől bármiféle elégedettséget érezzek a film irányába.

4/10
____

A pesar de todo /Despite Everything

Egy újabb Netflix vígjáték, ami nem nyerte el a tetszésem. Klisés, túltolt, kevésbé humoros spanyol film. Kihagyható.

4/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19515 levél
Válasz 19.05.07. 22:35 #42204
LiT
Apollo 11

Köszi az ajánlást, én is megnéztem ma. Valóban gyönyörű dokumentumfilm a Holdra szállásról. Teljes mértékben visszarepíti a nézőt, hogy átélje az akkori valós felvételekkel ezt a történelmi eseményt. Ráadásul nagyon szép, tényleg felemelő érzést ad ezekkel a kitartott felvételekkel.

8/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22324 levél
Válasz 19.05.06. 19:36 #42203
Peace
Én is szombaton néztem, elképesztően csodálatos!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4214 levél
Válasz 19.05.06. 18:41 #42202
xeLaR
Apollo 11
Alapvetően meg szoktam várni a hétvégét bármiféle filmes véleménnyel, emellett dokumentumfilmekről se szoktam többnyire beszámolni, de most kivételt teszek. Ez kötelező darab. Főleg azért, mert többségében archív felvételek felhasználásával mutatja be az Apollo 11 küldetést, és még így is izgalmas és egyben felemelő élmény.
Teljes mértékben lenyűgözött, csak ajánlani tudom, kötelező.
5/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
19515 levél
Válasz 19.05.05. 19:52 #42201
LiT
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile /Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Ha már Ted Bundy, akkor inkább ajánlanám a Ted Bundy Tapes c. doku sorozatot (szintén Netflix kreálmány). Sokkal informatívabb és mélyebbre ásó, mint ez a nagyjátékfilm. Zac Efron habár nem rossz Bundy-ként, de mégsem lenyűgöző. A film is limitáltabb, kevesebb dologra fókuszál és nem annyira érdekes, mint a dokumentumfilm.

6/10
________

Unga Astrid /Becoming Astrid

Tipikus önéletrajzi dráma egy svéd írónő életéről elég lapos köntösben.

5/10
________

Fahrenheit 11/9

Michael Moore ismét összedobott egy informatív, könnyen befogadható, jó narratívával rendelkező dokut a Trump hivatalról és kicsit azt kutatja, milyen fontosabb mérföldkövek állhattak a megválasztása hátterében.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4214 levél
Válasz 19.05.05. 19:07 #42200
xeLaR
Unfriended: Dark Web
Kicsivel érdekesebb az előző résznél, mert kevésbé hajt a misztikus vonal fele, illetve a karaktereivel jobban lehet szimpatizálni, de így is ami marad, az egy unalmas, kiszámítható és egyben felejthető "horror".
1/5

Truth or Dare
Minőségben ez is egy elég aljadék horror, de olyan elképesztően nevetséges is, hogy már-már "jó". Úgy értem bizonyos jelenetek ebben olyan röhejesek (legyen az a színészi játék, a cselekmény, vagy vmely szánalmas effektje miatt), hogy képtelenség bármiféle feszültséget vagy horrort érezni rajta. Ha egy szórakoztató szar filmet akartok nézni, akkor ezt ajánlom, de amúgy meg nem érdemes.
1/5

Overlord
Ez egész tetszetős volt. Nem ájultam el a sztoritól, a karakterektől, vagy a párbeszédektől, de mindezek összessége a látvánnyal és az effektekkel összeadva egy élvezetes B-filmet produkált. Elment.
3/5

Avengers: Endgame
Lezárult egy korszak ezzel a korrektül összehozott, de kissé kusza filmmel. Az eleje lassú, depis, a közepén kissé elveszti a fonalat miközben nosztalgiázik az előző filmekből, de aztán a végére csak sikerül összehozni egy elfogadható konklúziót. Egyáltalán nem kiemelkedő összességben, csak bizonyos jelenetek kápráztatnak, a karaktereket meg még ebben a filmben is alakítgatták. Megvannak a hibái, bele lehet kötni, szokásom, de itt nem éreztem, hogy olyan orbitális problémák lennének. Egy elfogadható Marvel film. Ha meg bosszúállni akarok, akkor újból megnézem az eredetit.
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
19515 levél
Válasz 19.05.02. 19:52 #42199
LiT
Arctic /Sarkvidék

Ez bizony megért volna egy mozit! A fenéért nem hozták be a győri CC-be...
Mads Mikkelsen csodálatos alakítása egy túlélődráma keretében, miután a kisgépével lezuhan a sarkvidéken. Az ottani elemekkel kell megküzdenie, hogy túlélje ezt a helyzetet. Nagyon hatásos film, letisztult, naturalista, gyönyörű képekkel és zenével.

8/10
__________

Brexit: The Uncivil War /Brexit: Háborúban mindent szabad

Aki egy kicsit több háttérinfót szeretne a Brexittel kapcsolatban, annak ajánlott. Félig dokumentarista jellegű, félig vígjáték Benedict Cumberbatch főszereplésével. Mindenképpen szolgált új információkkal és ezt egész szórakoztató és könnyen befogadható módon teszi.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
1647 levél
Válasz 19.05.01. 22:20 #42198
jawsika
Endgame: 4/10. A többit holnap melóból.
An Karanir Thanagor, Mor Ok Angalor. Mor Ok Gorum Pala Ah'm Ravali Ah'm.
2884 levél
Válasz 19.05.01. 21:54 #42197
Aryx
The Predator

Rég láttam ekkora agymenést, de még az a szerencséje, hogy jól áll neki. Nem vártam sokat tőle, csak egy fanfictiont a lelkes Shane Black-től, a létező összes hollywoodi klisével, és nagyjából ezeket meg is kaptam. Az más kérdés, hogy SB kicsit túl sokat akart markolni, és kb. kicsúszhatott az irányítása alól a project. Összességében egyszer jól szórakoztam itt-ott, a baromságaival együtt is voltak jó pillanatai, de pár nap múlva már nem fogok belőle sok mindenre emlékezni.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
19515 levél
Válasz 19.04.30. 23:52 #42196
LiT
Skjelvet /The Quake

Jó kis norvég katasztrófafilm. Az erejét az adja, hogy van benne karakterépítés és egy család egymás közötti kapcsolatára koncentrál, miközben a háttérben egy elég nagy esemény zajlik. A földrengéses jelenetekben is volt megfelelő izgalom, így ez egy izgalmas dráma lett.

7/10
_________

Liu lang di qiu /The Wandering Earth

Beteg kínaiak... A távoli jövőben a nap szupernovává alakulása előtt az emberiség rakétákkal kilövi a Földet, hogy átirányítsa a legközelebbi naprendszerbe. Nagyon abszurd sztori és amilyen izgalmas dolgokat olvastam róla, nem azt vártam, hogy egy utragagyi CGI-al teli röhejes sci-fit kapok. És az a röhej, hogy mennyi pénzt hozott ez Kínában.

3/10
_________

Then Came You

Lehet azt mondani, hogy egy minőségibb The Fault in Our Stars. Kevésbé annyira hatásvadász és nyálas, a karakterebb sokkal hétköznapibbak és a Trónok harcából ismert Maisie Williams is nagyon szerethető. A kémia is működik Asa Butterfielddel.

7/10
_________

Juanita

Juanita a kiégés szélén othagyja a családját és egy roadtripre indul. A főszereplő még úgy szimpatikus is, de a sztori annyira nem fókuszált, hogy nehéz igazán élvezni, vagy belemerülni.

4/10
_________

The Breaker Upperers

A plot alapján reméltem egy könnyed, szórakoztató vígjátékot, de borzasztó gyenge a forgatókönyv. Van egy-két humoros és nyers poén benne, de ez édeskevés.

4/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
38 levél
Válasz 19.04.27. 01:03 #42195
Vasti
Két emlékezetes jelenetet is írok neked:

SPOILER
1. Strange felemelt ujjal mutatja Tonynak, hogy egy! Amíg leírtam, már attól kirázott a hideg. 2. Thort üti-vágja Thanos, és a kalapács elkezd remegni... De nem Thor fogja meg, hanem a Kapitány! Majd a Kapitány a Mjölnirt használva összecsap Thanosszal... Epic, ezt a részt legszívesebben visszatekertettem volna azonnal.


Én imádom az egész univerzumot, legtöbb részt többször is láttam, még Az Amerika Kapitány: Az első bosszúállót is. Szóval nyilvánvalóan elfogult vagyok, de a logikai buktatók ellenére is nagyon élveztem a filmet. Szerintem méltó lezárást kapott a film. Igazából mást nem is tudok írni... Most néztem meg, és engem megfogott, még emésztenem kell.
19515 levél
Válasz 19.04.26. 23:37 #42194
LiT
Avengers: Endgame /Bosszúállók: Végjáték

Hatalmas nagy csalódás volt! Óriási visszalépés ez az Infinity Warhoz képest. Kurva lassan építkezik, azt is unalmasan teszi. Az első 2 óra konkrét dögunalom. Aztán bedobják SPOILER
az időutazásos eszközt, amit egyik pillanatról a másikra találnak ki és fejlesztenek ki és természetesen ezzel az egészen egyszerű módszerrel már bármi megoldható. Túl kézenfekvő megoldás. Miután nagy nehezen eljutottunk odáig, hogy minden karaktert 20 perc győzködés után újra harcra bírnak, jön egy egészen ígéretes párharc Thanos-America kapitány-Vasember-Thor között, de természetesen ezt is el kell baszni ezzel a minden Marvel filmben erőltetett átláthatatlan tömegcsatával. Mellesleg teljesen elszálltak a földöntúli dolgokkal is, Marvel kapitány 1 perc alatt tesz meg 100 000 fényévet. Ráadásul Thanost ahogy felépítették az előző részben, most úgy aláássák. A serege is valahonnan megjelent a semmiből. áhh értelme nincs sorolni a sok idegesítő elemet.


Valaki árulja már el, mitől jó film ez. Milyen emlékezetes jeleneteket láttatok ti? Egy sem maradt meg.

Szeretem ha van karakterépítés, de az, hogy egy Avengers filmben 2.5 óráig ilyen unalmas módon, önismételve történjen ez, mindenféle látványos vagy kreatív akcióelem nélkül, az szerintem megbocsáthatatlan. Mintha nem is a Russo testvérek készítették volna. Elég nagy átverés ez a film.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
9794 levél
Válasz 19.04.25. 22:02 #42193
davkar9
Endgame

Sajnos mellé. Avengers 2 féle mellé. Első harmad tetszett, második harmad fele szintén, az utolsó harmadot viszont szerintem túltolták. Fanservice mennyiség és minőség is hasonló arányokban talált. Összességében ~csalódás, de nem a mérges, hanem a fárasztó fajta. 15-20 percet amúgy lazán le lehetett volna belőle venni. Nálam is olyan 6-7 körüli van.

A legnagyobb hibája a műfaj. "Ohgecinéddmáacsapkodást" módon nézve ezeken biztos át lehet siklani, egy kis gondolkodással viszont eléggé megborul.
Simple. Eternal. Beige.
4041 levél
Válasz 19.04.25. 12:19 #42192
Sucee
Nekem is csak a side eyeing chloe meme jutott eszembe erről, irtózat retardáltságnak hangzik.
22324 levél
Válasz 19.04.25. 11:08 #42191
Peace
Akad ilyen is. 5-6 alkalommal belefutottam már. K*rvára élvezte a közönség!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
16630 levél
Válasz 19.04.25. 11:06 #42190
david139
Tapsvihar moziban, miaf*sz?
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
22324 levél
Válasz 19.04.25. 11:06 #42189
Peace
SPOILER
"De úgy igazából semmilyen jelentősége nem volt annak, hogy a filmben szerepelt...." Csak megmentett mindenkit a zárótűztől, de ezen kívül tényleg semmilyen. Amúgy én is tartottam tőle, hogy elintézik annyival, hogy megérkezik és lenyom mindenkit. Nagyon örültem, hogy nem így történt! A szóló filmjét azt nagyon csíptem.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
29444 levél
Válasz 19.04.25. 10:58 #42188
Germinator
Avengers: Endgame

- spoileres -

SPOILER
Érdekes, mert én el tudtam fogadni az Infinity War melankolikus és epikus megközelítését, és ehhez képest az Endgame - ami az Infinity War folytatása, az elmúlt huszonnemtommennyi film lezárása! - sokkal... kisebb Ami nekem egy kicsit furcsa, és emiatt nem is nagyon éreztem katarzis-szerűnek a dolgot.

Nekem speciel tetszik a kisebb méret, csak így a legeslegvégére érdekes döntés, hogy így építették fel egymáshoz képest a két filmet. Ráadásul Thanos teljesen más szerepet kap, mint az előzőben, sőt, az előző film Thanosát szinte nem is látjuk már többet. Ami szintén csak érdekes döntés, mivel ő egészen izgalmas eleme volt az Infinity Warnak. Persze van Thanos a filmben, de itt nagyjából egy vonalon mozog a Justice League Steppenwolfjával - oké, nem akarok senkit megsérteni, szóval ezt visszaszívom. De a lényeg, hogy ebben a filmben Thanos átmegy tucatgonosszá.

Kicsit azt is éreztem, hogy ez, hogy 5 évvel az Infinity War eseményei után vagyunk, okos megoldás is, de valamennyire saját maga ellen dolgozik a koncepció, legalábbis nálam: csomó karakter ugyanazt a dolgot erőltette, ami bennem is felmerült, hogy ennyi év után nem kéne szimplán továbblépni? Stark is ezt a vonalat vitte, ugye ő családot alapított, satöbbi, és ez volt az a pont, ahol azt éreztem, hogy egy értelmes filmben az lenne az értelmes üzenet, hogy nem tudsz mást csinálni, csak továbblépni a katasztrófákon, újrakezdeni, stb. És ezt talán volt a filmben, aki szépen meg is fogalmazta! És ezek után az egész visszacsinálása egy kicsit rossz szájízt hagy, de ez lehet, hogy csak én vagyok.

Ez annyira nem is lényeges, mert az efféle problémákat a korábbi filmeknél is el lehetett felejteni, az egészben az a lényeg, hogy hatalmas fight meg illusztrált érzelmek (bocs), és ezt jobb esetekben én is be tudom kajálni. Igazából itt is bekajáltam, mert a film utolsó harmadában a nagy nagy fight az igenis ütött, többször kirázott a hideg, esküszöm, jó volt látni minden kurva karaktert egyszerre a képernyőn, a 2012-es Avengers okozott még ilyen érzést. Szép is volt nagyon a látvány, a koreográfiák, szóval egy pillanatnyi gondom nem volt az egészet lezáró ütközettel. És, ahogy írtam, az azt megelőző ide-oda futkározással sem, szerintem tök bevállalósak, hogy ennyire "kicsiben" kezdték el az elmúlt 10 évet lezáró gigafilmet. Furcsa döntés, főleg az Infinity War után, de bevállalós.

Rám különösebb érzelmi hatással nem volt a film, de ez betudható annak, hogy sosem tudtak igazán megközelíteni ezek az MCU filmek, meg a szereplőik.

Ja, ami még eszembe jut, hogy ahhoz képest, hogy mennyire felszopták ezt a karaktert, meg mennyit ijesztegettek vele az interneten a fehér elhízott zsíroshajú fiúk, Marvel kapitányból kb ha három percet láttunk, azzal is sokat mondok. És semmi jelentőset nem tett hozzá a sztorihoz Ami egyrészt jó, mert sokan attól féltek, hogy ő most ilyen deus ex machina lesz - az király, hogy ezt elkerülték. De úgy igazából semmilyen jelentősége nem volt annak, hogy a filmben szerepelt. Amit sajnálok, mert én bírtam a szóló filmjét. Meg azt is bírtam, amikor összeálltak a női hősök kb egyetlen shot erejére - mondjuk ennél többet nem vállaltak be ebből a témából

Összességében: bejött, de nem volt katartikus, pedig az Infinity War után még azt is el tudtam képzelni, hogy az lehet. Ettől függetlenül tökre értékelem az irányt, amit felvett az elején, amibe beleállt, plusz a végén a nagy csata okozott pár hidegrázós élményt.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
22324 levél
Válasz 19.04.25. 10:02 #42187
Peace
"Amit kaptunk, az ugyanis egy full fan service, a rajongók teljes körű kiszolgálása, a geekeké..."

És én ezért baromi hálás vagyok!!!!!!!! Ez az a film, amire tökéletesen megérte 11 évet várnom! Imádtam az egészet, elképesztően EPIC! Háromszor is volt tapsvihar a film alatt, a poénokon pedig besírtam! Nálam abszolút felülmúlta az elvárásaimat! Pár apróságba bele tudnék kötni így utólag, de tökéletesen felesleges, mert ez a lezárás hihetetlenül adta! Természetesen ezúttal is fog akadni szép számmal olyan ember, akinek ez így ebben a formában nem jön be. Olvasgatom az esti meg a mai kommenteket is, nem is osztja mindenki a véleményem. Az általad kiemelt 5 film nálam is a legjobbak, elég jól kiemelkednek a többi közül.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3567 levél
Válasz 19.04.25. 09:52 #42186
Raistlin666
Ezek után még jobban sajnálom, hogy nem kapott Thanos egy külön filmet a teljesen kilógó szőkep*csa helyett!!!

Sajnos a vektor ami nem rád mutat nekem még a koordináta rendszeremben sem szerepel. Jól mondod hogy puszta fan service az egész! A Zsivány Egyes Vader jelenetének 3 órás verziója...

6/10 a régi jó dolgok emlegetése és Thanos személye miatt!
13211 levél
Válasz 19.04.25. 09:38 #42185
McCl@ne
Bosszúállók - Végjáték
SPOILERMENTES

Valahol megértem, ami történt - mármint ezzel a projekttel -, de azért kicsit csalódott is vagyok. A Marvel kapitány kivételével láttam minden filmet, annak is utánanéztem azért, amennyire csak tudtam, és bár MCU fannak nem nevezném magam egyáltalán, a 22 film közül van 5 olyan, amit nagyon, de nagyon jónak tartok: a Bosszúállók, az Amerika Kapitány - Polgárháború, a Pókember - Hazatérés, a Thor: Ragnarök és a Bosszúállók - Végtelen háború. Ezek mindegyike legalább 8 pontos film a szememben, és nem csak az univerzumukon belül, ráaádásul a Russo testvérek jelenléte így, három film alatt egyfajta garanciává nőtt a szememben néhány dolgot tekintve, amiknek itt csak egy része valósult meg. Közben nagyon fontos, hogy a Végjáték hatalmas élmény volt, és nem, nem csak úgy mondom, végig lekötött, szórakoztatott, néhány kizökkentő "apróságtól" eltekintve működőképes is, csak sajnos nem az a film készült el, amire számítottam, pláne a Végtelen háború után.
Amit kaptunk, az ugyanis egy full fan service, a rajongók teljes körű kiszolgálása, a geekeké, akik a - szerintük - csak számukra érzékelhető apróságokra visszakacsintva élvezik igazán a filmet, számukra ez adja a velejét, nem a történet vagy a dráma, nem a hogyan, hanem a mit. Így lesz kiherélve Thanos gondosan felépített karaktere, így lesz az áldozatnak kötelező jellege, így esik áldozatul a következetesség az igények kiszolgálásának. Itt most nem a kevesebb = több tétel érvényesül, nem a mértékkel van bajom, hanem a vektorral, de valahol megértem, hogy most nem rám mutatnak, csak nem gondolom, hogy itt választani kellett volna. A Végtelen háború megmutatta, hogy lehetséges a lehetetlen: tényleges történet nélkül, egymillió szereplővel is elképzelhető az igazi dráma, a hatalmas áldozat, az eredeti megoldások. Ott Thanos főszereplővé emelése mutatott rá, hogy logikusan, a merész húzásoktól nem megrettenve is lehet valami monumenálisat alkotni úgy, hogy végig személyes maradjon. Itt ezeket az "apró", de bátor narratív megoldásokat áldozták fel egy-egy valóban szórakoztató/hidegrázós/nosztalgikus pillanat kedvéért, amitől talán nem is a súlya, de az emelkedettsége, a méltóságteljessége és az elkerülhetetlensége csorbul egy-egy pillanatnak.
Viszont mindez tudatos tervezés eredménye, így semmit nem bukunk úgy, hogy ne kapnánk helyette valamit. Dúskál a film a nagy pillanatokban, és őszintén remélem, hogy ezek másoknak sokkal több örömet okoznak még annál a nagyon sok örömnél is, amit nekem okoztak. Így aztán a vegyes érzelmeket talán úgy tudnám legjobban megfogalmazni, hogy a Végjáték méltó lezárása a Marvel univerzum eddigi fázisainak, viszont kevésbé méltó folytatása az utóbbi idők magas színvonalú filmjeinek. Mindenki eldönti majd, hogy ez a saját mérlegét milyen irányba billenti, én jól éreztem magam.

7/10
Respect is not given. It's taken.
16630 levél
Válasz 19.04.24. 23:08 #42184
david139
Nem volt rossz az endgame, olyan mint a többi marvel dilm csak hosszabb
A felirat helyenként viszont elég igénytelen volt.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
22324 levél
Válasz 19.04.24. 17:39 #42183
Peace
Így már érthető.

Na pár óra és itt is vagyok az Endgame spoilerekkel.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19515 levél
Válasz 19.04.24. 17:31 #42182
LiT
Hotel Mumbai: mozi
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
9794 levél
Válasz 19.04.24. 14:39 #42181
davkar9
Avengers Endgame spoilerekre figyeljünk majd légyszi!

[spoiler]Szöveg[/spoiler ] *szóköz nélkül*
Lehet másolni a faqból is ha nem érthető vagy futni egy Dino fülrágós kört, ha nagyon nem megy.

Nagyjából borítékolható, hogy mi fog történni, meg amúgy is marvel recept, de tiszteljük már meg egymást! Hogy a film topic se ezzel foglalkozzon egész héten, át lehetne majd menni a hosszabb és nagyobb spoiler dobozokkal a MCU topicba.

Köszi!
Simple. Eternal. Beige.
22324 levél
Válasz 19.04.23. 21:40 #42180
Peace
The Professor and the Madman-hez menet közben végre lett felirat, ahogy látom. Nekikezdtem pár napja, de pár perc után ki is kapcsoltam sub nélkül.

Hotel Mumbai jól hangzik, olyat honnan szereztél?
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19515 levél
Válasz 19.04.23. 20:43 #42179
LiT
A.I. Rising /Ederlezi ébredése

A szerbek összehoztak egy vizuálisan lenyűgöző, gyönyörűen fényképezett sci-fi-t, ami a hc sci-fi fanoknak izgalmas lehet. Meditatív jellegű alkototás, viszont kár, hogy semmi lezárása nincs. Mindenesetre érdekes független film, ráadásul a női főszereplő, aki a cyborgot alakítja, egy Stoya nevű pornószínésznő. Ehhez képest egész jól megrakadta a karaktert.

6/10
___________

The Professor and the Madman

Kicsi visszatekintés a történelemben az Oxfordi szótár elkészítéséről. A szereplőgárda parádés; Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer, stb. A film kicsit biztonsági játék, de Gibson zseniális, a történet pedig érdekesen van tálalva.

7/10
___________

Hotel Mumbai

Megrázó, sokkoló filmélmény a 2008-as Mumbai-i terrorttámadás sorozatról. Nem is emlékeztem erre a szörnyű esetre. Elég nagy gyomros a film, amint elkezdenek az események elindulni, onnantól kezdve sosem enged ki a szorításból. Tényleg erőteljes és szomorú film.

8/10
___________

The Prodigy /A csodagyerek

Semmi újat nem ad a megszállós gyerekhorror műfajban, de a horror fanoknak okozhat pár feszült percet. Egyszer bőven nézhető film.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4214 levél
Válasz 19.04.22. 18:14 #42178
xeLaR
Bumblebee
Az előző Transformers film olyannyira alulra helyezte a lécet, hogy bármi megugrotta volna. Ez meg is tette, de egy tökátlag "fiú/lány és a kisállata/óriás Transformere" sablonsztorival, ami semmi érdekeset nem csinál. Nincs problémám a sablonossággal, mert alapvetően senki sem hozott kimondottan rossz alakítást, csupán a szériától megszokott idegesítő elemei itt is felütik a fejüket. Így is elfogadhatónak éreztem, de lehet csak azért, mert végre normálisan követhetőek a harcok a klasszikus robot dizájnnak köszönhetően, vagy csak mert az előző film olyan gáz volt, hogy bármit elfogadtam volna.
3/5

Holmes & Watson
Úgy érzem kicsit túl van lihegve a film minősége, mert látványra elmegy, és az ilyen filmektől megszokott típusú humort szolgáltatja. A probléma természetesen az, hogy a humor egyáltalán nem működik, és a két színész ebben egyszerűen nem tudott se hihető (akár akcentusban, akár karakterben), se vicces lenni. Egy szánalmas, unalmas alkotás.
1/5

Den of Thieves
A hossza és a cselekmény első fele kinyírta nálam a filmet. Túlságosan is lassú volt, amit meg mutatott, az nem sok újdonságot hozott. Persze, drámai alakításban jelentettek többet, de második fele, azaz a terv végrehajtása és az epilógus már tetszett, érdekes volt, de ezt kevesebb játékidővel is meg lehetett volna oldani. Rendben volt, egyszer mindenképp érdemes, de nagyon hosszú.
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
19515 levél
Válasz 19.04.21. 23:22 #42177
LiT
The Curse of La Llorona /A gyászoló asszony átka

Nem a legjobb, de nem is a legrosszabb film a Conjuring univerzumban. The Nun-nál mindenképp jobb. Jump scare-ekkel operáló horror, ami egyszeri moziélménynek tökéletes volt.

6/10
_________

Lukas

Jean-Claude Van Damme jól alakítja ezt a kiégett karaktert. Visszafogott, meditatív thriller, de eredetiséget ne nagyon keressünk benne.

6/10
_________

Someone Great

A szimpatikus szereplőgárdán kívül kevés olyan dolgot tudnék felsorolni, ami kimenthetné a középszerűségből ezt az új Netflix romantikus komédiát.

5/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22324 levél
Válasz 19.04.21. 22:21 #42176
Peace
Arctic:

Iszonyatosan vártam ezt a filmet, nem kellett csalódnom! Mikkelsen egy zseni, végig uralja az egész filmet! Elképesztően jó színész! Az operatőri munka és a zenék pedig külön említést érdemelnek!!! Igen erősen ajánlott kategória!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19515 levél
Válasz 19.04.17. 22:44 #42175
LiT
High Life

Claire Denis legújabb sci-fi horrorja egésze erőteljes, lassú folyású, de végül kifizetődő filmélmény. Egy űrhajó folyamatosan sodródik egy óriási fekete lyuk felé, a küldetésük ennek a jelenségnek a vizsgálata, akár önfeláldozás által is. Közben az izoláltság, közöny és a megőrülés érzete is nagyon erős. Sosem megnyugtató egy fekete lyuk felé sodródni... Sci-fi fanoknak kötelező!

8/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22324 levél
Válasz 19.04.17. 15:14 #42174
Peace
Olyat is kell néha.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12555 levél
Válasz 19.04.17. 15:08 #42173
Gobiakos
Az általad felsoroltak közül már csak a Hidden face van hátra, de megbeszéltük Editkével, hogy mától kezdve most egy darabig cuki/aranyos/vidám filmeket fogunk nézni.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
22324 levél
Válasz 19.04.17. 14:59 #42172
Peace
Hehe. Nem egyszerű! Akkor jöhet a következő.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12555 levél
Válasz 19.04.17. 14:43 #42171
Gobiakos
Bazmeg Peace! Ez a Mientras duermes egy kib@szott nagy gyomros volt! Rég találkotam ilyen filmmel. Vagy.. nem is biztos, hogy találkoztam valaha ilyen filmmel.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
22324 levél
Válasz 19.04.15. 12:31 #42170
Peace
Az "Invisible guest" erős kezdés volt. Talán mi is azzal csöppentünk bele és akkor kezdtem el túrni a netet a hasonszőrű alkotások után. Korrekt lesz a másik kettő is.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12555 levél
Válasz 19.04.15. 11:57 #42169
Gobiakos
El cuerpo-t tegnap megnéztük. Ez is baromi erős, bár az Invisible guest után nekem kicsit ilyen "láttam már" érzésem volt. Remélem a másik kettő filmnél ez már nem lesz meg.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
19515 levél
Válasz 19.04.14. 23:04 #42168
LiT
The Upside

Egy teljesen felesleges amerikai remake-je a francia Intouchables c. drámának. Oké, hogy ebben a feldolgozásban szerepel Bryan Cranston, Nicole Kidman és Kevin Hart, de szinte ugyanaz, mint a francia változat, csak egy kicsit komorabb hangvételű. Önmagában nem egy rossz film, az alakítások is helyén vannak, mindössze teljesen felesleges.

6/10
___________

The Perfect Date

A Netflix legújabb romkomja. Az Isn't it Romantic azért jobb volt. Ez egy klisés, túljátszott, valószínűtlen sztorival dolgozó, felejthető alkotás. Egyedül a főszereplő csaj, Laura Marano szimpatikus benne.

4/10
___________

Lords of Chaos

Életrajzi film a Mayhem nevű norvég black metal együttesről. Az egyik legelborultabb, legbetegebb biopic, amit eddig láttam. Egészen bevállalós, szinte már átmegy gore horrorfilmbe helyenként. A banda történetét nem ismertem és egészen felkavaró és megbotránkoztató, ahogy az ő sorsuk alakult. Egyedinek egyedi, csak kell hozzá gyomor, hogy az ember meg tudja nézni. Igazi ördögi film.

7/10
___________

Gräns /Border /Határeset

Számomra kicsit semmitmondó, lassú és túl különös alkotás volt. Nem élveztem egyáltalán. Svédek próbáltak egy fantasy krimit összehozni, nekem ez nem állt össze egy egésszé.

5/10
_________

The Changeover

Rémesen gyenge természetfeletti indie thriller. Semmi folyása a filmnek, semmi feszültség vagy felépítés. Unalmas.

3/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4214 levél
Válasz 19.04.14. 17:14 #42167
xeLaR
Vice
Az Oscar-os felhozatal egyik alulértékeltebb darabja. Egy érdekes életút, a bemutatása is egyedi volt, illetve a szereplők ábrázolása is élvezetes volt. Tetszett.
4/5

Widows
Bár egész jókat hallottam erről, a végére kicsit kiszámíthatóvá, unalmassá vált. Részleteiben rendben van, az alakítások jók, de maradandó élményt nem hozott.
3/5

Ocean's Eight
Ezzel sem volt túlságosan nagy problémám, sőt, ha úgy fél órával hamarabb ért volna véget, akkor talán azt mondtam volna, hogy egy egyszerű, de elfogadható film lett. Így viszont a végére teljes érdektelenségbe fulladt a film, ami valszeg egyszer simán nézhető, de számomra vmiért nem működött.
2/5

First Man
Meglepett a film. Tudomásom szerint nem mindenkinek jött be a film, de számomra a technikai aspektusa (a hanghatások, illetve azoknak a hatásai a hangulatra) egyszerűen kiemelkedő volt. Neil Armstrong karaktere nagyon megfogott, és a NASA APOLLO-fejezetének egy érdekes elbeszélése. A lassabb, unalmasabbnak tűnő jelenetek is végig lekötöttek. Tetszett.
4/5

Halloween ( 2018 )
Úgy érzem kicsit nagyobb a hype-ja, mint a lángja. Egy elfogadható folytatása az eredetinek, habár előszeretettel kikacsintgat a néző fele bizonyos klasszikus jelenetek újragondolásával. És bár a sztori rendben van, a karakterei is elmennek, maga a film nem több egy szórakoztató, de kevésbé maradandó folytatással.
3/5

Shazam!
Ezzel is hasonló a helyzet, mint a Halloween-nél, csak itt most amiatt kap pozitív visszhangot, mert végre nem egy hótszar DC-s szuperhősfilm. Ez egy teljesen kellemes, átlagos eredettörténet, amely a humorra hagyatkozik, és aminek nagy pozitívuma a színészi játék. Zachary Levi és Jack Dylan Grazer nagyszerűek. Marvel kapitánynál jobban tetszett, de amúgy sokkal többet nem ér nála.
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
19515 levél
Válasz 19.04.11. 21:09 #42166
LiT
Napszállta /Sunset

Nekem anno kimaradt a moziban, de most sikerült végre pótolni. Technikai szempontból bravúros film, ugyanazt a koncepciót követi, mint a Saul fia, ami továbbra is izgalmas és egyedi. Nagyszerűen teremtette meg az 1910-es évek hangulatát, még épp az I. világháború előtt. A történet viszont kevésbé fókuszált, inkább tűnik improvizációnak és az akkori korról egy helyzetkép bemutatása lehetett a cél. Ez viszont egy óra után elviszi monoton irányba a filmet, így a második fele nehezen volt élvezhető számomra.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22324 levél
Válasz 19.04.11. 18:34 #42165
Peace
Raistlin666 jól mondja, eddig két rész van kinn. Péntekenként érkeznek az újak. Az első nekem annyira nem jött be, a kutyás sokkal jobban tetszett!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3567 levél
Válasz 19.04.11. 17:51 #42164
Raistlin666
Annak az Alien sorozatnak már a 3. része lesz. Minden héten van egy 10 perces rész 6 hétig.
9794 levél
Válasz 19.04.11. 16:26 #42163
davkar9
Nem mostanában (holnap?) lesz valami Alien [ihlette] profi-rajongóifilm antológia az ign-en?

Hellboy: ahogy olvastam a szokásos "rendező végezné a munkáját, de 30 kurvaokos producer belepofázik a dologba" esete történt.
Simple. Eternal. Beige.
22324 levél
Válasz 19.04.11. 13:53 #42162
Peace
Nem tudom mi a mostani Hellboy, hogy folytatás vagy reboot, az eredetit is rühelltem. Pusztán arra céloztam, hogy remek sorozatokat is totálisan szét lehet barmolni egy pillanat alatt. Így bármi mást is. De persze lehet a hasonlaton is lovagolni, ha az esik jól.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.