Switch
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?

Filmes beszámolók és értékelések kötetlenül - az ízlések és pofonok völgyében.

21962 levél
Válasz 19.01.20. 05:26 #42057
Peace
Az esetek 99%-ában sajnos ilyen.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2774 levél
Válasz 19.01.20. 02:25 #42056
dghost
Kicsit OFF:

Most néztem előszőr filmet Pesten mióta felköltöztem... Direkt az utolsó (feliratos) vetítésre mentem, mert megszoktam hogy az kellően megszűri a népet. Hát Pesten nem...
Kurva kellemetlen volt: mellettem egy tag horkolást mímlet, mögöttem egy csaj mindent kiöntött amit csak hozott, szóval néha rohadt ideges voltam... Bemutatkozott a Pesti kultúra bleee
2774 levél
Válasz 19.01.20. 02:20 #42055
dghost
Glass

Én, soha nem voltam különösen nagy "sebezhetetlen-fan". Persze tetszett a film, nagyon is, de jobban szeretem a Mester ( ) misztikusabb munkáit. Így nem is voltak egetrengető elvárásaim és így nem is kellett csalódnom. Főleg a rengeteg gyenge pontozású kritika után... Engem elejétől a végéig lekötött, sőt, végig fenn tudta tartani a feszültséget! Korrekt rendezés, remek színészi játék és hangulatkeltő zene jellemzi a filmet.

Persze, ha az alacsony pontozást sokszor túlzásnak is tartom, a kritikák teljesen jogosak! Sokan nem erre számítottak... Kaptunk egy szájbarágós "képregénydokut", mellyel önmagában nem is lett volna baj, csak hát így egy trilógia zárásaként már igenis bajos...

Azért én remélem anyagilag sikeres lesz, had dolgozzon tovább...

7/10 - újranézős
33117 levél
Válasz 19.01.18. 22:29 #42054
Creativ3Form
Glass

Az utolsó 20 percet leszámítva, nekem rohadtul tetszett! Persze nem érte el a Sebezhetetlen szintjét, de engem az atmoszféra, a zene és a három szereplő vitt magával. A végét viszont rohadtul túlírta Shyamaladingdong. Mintha nem tudta volna eldönteni, hogy melyik fordulat ötlete kerüljön a filmbe és melyik menjen a Blu-ray kiadás extrái közé, ezért végül átengedte az összeset a végső vágáson. Ennek köszönhetően pedig önmaga paródiája lett picit, és emiatt enyhe szájhúzás közepette hagytam el a termet. Szóval összességében tetszett, de mellett picit csalódott is vagyok. McAvoy viszont még mindig zseniális, nálam már a Széttörvében nyújtott produkciója megérdemelt volna egy Oscar jelölést, de ez meg főleg. Természetesen semmi nem lesz belőle, pedig ennél sokkal kevesebbért is kapott már színész jelölést. Sőt. Még szobrot is.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
21962 levél
Válasz 19.01.17. 20:59 #42053
Peace
Glass:

Nyögvenyelősen és gyengén indul, majd következik egy nem olyan vészesen rossz 20-25 perc, és végül egy botrányosan szenny utolsó fél óra. Hatalmas kapufa ez Shyamalan részéről. Azért vagyok rettentő csalódott, mert az "Unbreakable" és a "Split" remekül sikerültek. Ezt így ebben a formában elkészíteni óriási hiba volt véleményem szerint.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1197 levél
Válasz 19.01.17. 12:53 #42052
quervo
Bohemian Rhapsody

Egészen elképesztő pontossággal visszaadott koncertjelenetek, zenész wannabe-ként felismerem azt, aki nem tud játszani a hangszeren (Gyurcsány bevonulás, pls), de itt még erre is figyeltek.

Nem értem ezek után, hogy a történet miért nem hű a valósághoz. Most spoiler jöhet, de aki nem ismeri Freddie életútját, azt valszeg a film sem érdekli, úgyhogy nem teszem dobozba.

Jó nagy pöcs lett volna Freddie, ha azután jön össze Huttonnel, hogy megtudja, hogy AIDS-es. Értem, hogy előre kellett hozni a betegséget, hogy kicsit drámaibb legyen a végjáték, de akkor meg korábban össze kellett volna hozni őket. Így ez szerintem nagyon nem vet rá jó fényt. Pláne, hogy igazából felajánlotta Jimnek, hogy hagyja el, de ő ennek ellenére mellette maradt. Ja, és a Dire Straits volt előttük, nem a U2.

Nagyon jól szólalnak meg a dalok! Nem hinném, hogy remaster, inkább újra felvették őket, mert hallottam már újrakevert/maszterizált klasszikusokat, és egyik sem szólalt meg ennyire jól. Remélem, kiadják OST-ként.

Maleknek hajrá az Oscaron! Újranézném, de legjobb film azért ne legyen.
19429 levél
Válasz 19.01.13. 21:53 #42051
LiT
What They Had /Ami egykor volt

Michael Shannon, Hilary Swank, Taissa Farmiga, Robert Forster... Elég menő színészgárda egy indie filmhez. Alzheimer a központi téma és mivel hasonló szituáción ment keresztül a mi családunk is, ezért elég könnyű volt a filmmel azonosulni.

7/10
__________

Vice /Alelnök

Adam McKay-től ez most kissé csalódás nekem. The Big Short után reméltem, hogy egy ismét érdekes filmet csinál, de az időbeli ugrálások zavaróak, a narráció inkább idegesítő volt ennél a filmnél és Dick Cheney története is elég laposan lett elmesélve. Christian Bale viszont szokásához híven nagyon alakít, illetve nagy tisztelet a maszkmesternek.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19429 levél
Válasz 19.01.10. 22:45 #42050
LiT
The Mule /A csempész

Clint Eastwood egy újabb földhözragadt, stílusához megfelelő filmet rendezett. Amin meglepődtem, hogy mennyire vicces volt, pedig a trailerből egy komor drámának tűnt, de a humor faktor kimondottan jól állt neki. A karaktere kicsit hasonlít a Gran Torino-shoz, de gondolom főleg az igazi énjéből merít. Az összes rendezését szeretem, ezzel sincs másképp.

8/10
__________

Keepers /Az eltűntek

Ebből a felállásból és történetből egy kicsit izgalmasabb filmet vártam. Nem nehéz kitalálni, mire is megy ki a játék, nem ért semmiféle meglepetés.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19429 levél
Válasz 19.01.06. 21:50 #42049
LiT
They Shall Not Grow Old

Peter Jackson eddig soha nem látott I. világháborús felvételekből rendezett egy dokumentumfilmet. Bravúros az egész, feljavították számítógéppel, színesítették az archív felvételeket és teljesen közel hozták az élményt a mai generációnak. A narráció is elég hatásos, túlélők mesélik el az egész folyamatot a besorozástól kezdve, az ottani tapasztalatokon keresztül a háború végéig. Mindezek mellett folyamatosan látjuk ezeket a feljavított felvételeket. Csak ajánlani tudom!

8/10
________

Beautiful Boy /Csodálatos fiú

Steve Carell hatalmasat alakít a filmben, Timothée Chalamet pedig a drogfüggő fiát, akinek a karaktere nagyon idegesítő. Az apa-fiú dinamizmus is nagy szerepet kap, a sztori néhol megható (csakis az apa szemszögéből), máskor pedig hatásvadász.

7/10
________

Rust Creek

A Last Jedi-ból ismerős lehet Hermione Corfield túlélődrámája egy elhagyatott erdőben játszódva. Láttunk már hasonlót, de Corfield karaktere szimpatikus, így van kinek drukkolni.

6/10
__________


Dogman

Az olaszok nevezése az Oscarra nagy valószínűséggel. Marcello Fonte karakteríve tényleg nagyszerű, ahogyan egy ártatlan személyiség teljesen eltorzul és egyszer csak besokall. Az utolsó jelenetsor kemény volt. A film nekem viszont túlságosan nyers.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
2774 levél
Válasz 19.01.05. 21:27 #42048
dghost
The House That Jack Built

Hát nem volt olyan jó mint a Melankólia, viszont Matt Dillon valóban a legjobbját hozza! Talán miatta érdemes csak megnézni, bár persze ez így kicsit sarkos, de Dillon játéka nélkül valójában nem annyira érdekes. Láttuk már ezt a "történetet"... Meg nem tetszett az sem hogy jeleneteket ollózott, saját régebbi filmjeiből Lars Von Trier.
Bruno Ganznak viszont tök jó orgánuma van.
Amúgy persze van mondanivalója a filmnek mint ahogy minden Trier filmnek, de valahogy unalmas volt ez most... Ez van.

7/10
21962 levél
Válasz 19.01.04. 17:32 #42047
Peace
De feltételezem ma nézed.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19429 levél
Válasz 19.01.04. 16:38 #42046
LiT
Nem láttam.

Ellenben ezekkel:

The Favourite /A kedvenc

Yorgos Lanthimos filmjei általában mindig kihívást jelentenek és a rendező egyedi stílusa miatt megosztja az embereket. Eddig én mindig a pozitív oldalon álltam vele kapcsolatban (The Lobster, The Killing of a Sacred Deer), viszont most egy kosztümös drámát rendezett a 18. századi Anglia idejéből. Elég ütős a szereplőgárda (Emma Stone, Rachel Weisz), de maga a film sosem tudott igazán magába szippantani. Korszakok tekintetében pont ez az az időszak, amit legkevésbé szeretek filmen látni, mert eddig nagyon kevés alkotás tetszett érdemben innen. A film humora tetszett, de a kor és a rendező különcsége most egy olyan kombinációt adott, amit nem tudtam annyira befogadni. Dehát a díjátadókon pedig tuti ott lesz a The Favourite. A rendezőtől most ez tetszett eddig a legkevésbé.

6/10
____________

Summer 1993 /Estiu 1993

Spanyol naturalista dráma, amelyben a gyerekszínészek elképesztőek. Frida elveszti az anyját, így a nagybátyja családjához kerül vidékre, ahol nagyon nehezen tud megszokni. A tavalyi évben kevés hétköznapibb filmet láttam, az utolsó jelenet szívbemarkoló volt. A film maga viszont nagyon lassan halad előre és elvesz kicsit az élményből.

7/10
_________

Creed II.

Tisztességes folytatás, de a szinkronnal voltak gondjaim. Az első résznél nem jobb, kicsivel alul múlja, de a boxfilmek terén abszolút megállja a helyét. Kicsit kiszámítható, de Stallone alakítása még mindig kurva erős.

7/10

____________


Lifechanger

Nagyon érdekes narratívájú testhorror egy alakváltóról, akinek a szemszögéből ismerhetjük meg egy szörny nehéz életét. Örülök, hogy hittem a RottenTomatoes-nak, mert nem szokványos horror, ráadásul nem is olyan hosszú, még szívesen néztem volna.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
21962 levél
Válasz 19.01.04. 12:56 #42045
Peace
LiT! "Keepers" hogy sikerült?
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19429 levél
Válasz 19.01.02. 16:50 #42044
LiT
Wildlife /Vadon

Ez a film utólag bekerült a 2018 top 10-be nálam. Az év egyik legerősebb alakításait tartalmazza a film, ráadásul 3 színésztől is: Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, de legfőképp a fiatal Ed Oxenbould játéka fogott meg. Elég erős bemutatkozó rendezés Paul Dano-tól, aki egy családi drámát tett a középpontba és ezt nagyon életszerűen kezeli.

8/10
__________

Les affamés /Ravenous

A Netflixnek hála, végre sikerült megnéznem ezt a francia-kanadai zombi horrort. Ahhoz képest, hogy zombifilm, elég földhözragadt, de sokszor nagyon lassúnak éreztem és a sztoriban sem láttam semmiféle irányvonalat.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19429 levél
Válasz 18.12.31. 15:02 #42043
LiT
The Old Man & the Gun

David Lowery a zseniális A Ghost Story után (számomra mestermű) egy krimi drámát rendezett, amelyben méltóan búcsúztatja Robert Redfordot. Nagyszerű alakítások, érdekesen elmesélt történet egy olyan bűnöző életéről, akinek a hobbija volt a bankrablás és 16-szor szökött meg különböző börtönökből.

8/10
__________

Don't Leave Home

Valahol azt olvastam, hogy az írek Hereditary-ja. Hát nem Alig bírtam végigszenvedni.

3/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
2774 levél
Válasz 18.12.30. 23:24 #42042
dghost
*az a "...men" valójában "...man"
2774 levél
Válasz 18.12.30. 23:17 #42041
dghost
Aquamen

Én viszont nem értek egyet! (legalább is nem teljesen... )

Igaz hogy a filmnek sok hibája van, de hogy nem 5/10 az teljesen biztos!

Semennyire sem vagyok képregény olvasó (persze, egy-két dolognak azért utána nézek ha már beülök egy ilyen filmre), de arról még én is tudok hogy Aquamen nem épp a legnépszerűbb DC karakter, viszont James Wan nagyon is menő szuperhőst alkotott belőle. Vagány egy film lett! Végre volt világos koncepciója (ami mostanság a DC filmekről nem mondható el) és stílusa a filmnek.
A rendezés szerintem teljesen rendben volt: az akció jelenetek, meg maga az egész atlantiszi világ kellően kreatív és fantázia dús, nem beszélve a karakterek megjelenítéséről! Végre valóban szuperhősnek tűntek, Aquamen és Orm karaktere televolt erővel SPOILER
Ormnál ez főleg akkor jön át mikor átfogalmazódik ( ) Ocean Master-é
és a kevésbé hangsújos szereplők is "hitelesek" voltak.
Momoa és meglepetésre Patrick Wilson is remekül hozza a szerepet, Wilson simán megállja a helyet szuperhős szerepben is.
Szerintem nyugodtan kijelenthető hogy a legjobb DC film a TDK trilógia óta!

Még úgy is tartom ezt, hogy:
- sajnos a történet elég gyenge lett
- a dialógusok helyenként borzalmasak, amin a szinkron csak rontott
- a film túl hosszú mégis sok olyan rész van ami nem lett eléggé kibontva. Pl. Black Manta, nagyon kár érte. A motivációin olyan gyorsan átléptünk hogy egyáltalán nem volt átélhető. Oké hogy kellett a filmbe, volt haszna is, de szerintem nem kellett volna az "eredettörténetét" beleerőltetni ha csak így lehetett megoldani. Elég lett volna annyi hogy ott van és már ismerik egymást Aquamennel, aztán majd mondjuk a következő részben kibontani a kettejük konfliktusát...
- sokszor túlságosan is komolytalan, ami kizökkenti a nézőt
- Mirának tényleg nem erőssége a "színészesdi", de nem volt különösképp zavaró. (az hatalmas a ahogy varázslás közben erőlködést imitál )

7.5 vagy 8/10
Nekem újranézős, várom eredeti nyelven.
21962 levél
Válasz 18.12.30. 19:59 #42040
Peace
Jah akkor fos screener. Az nem kell.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19429 levél
Válasz 18.12.30. 19:41 #42039
LiT
Oscar leak Szerintem most kezdődött.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
21962 levél
Válasz 18.12.30. 19:18 #42038
Peace
Green Book honnan??? Ide vele!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19429 levél
Válasz 18.12.30. 17:22 #42037
LiT
Porto /Porto 35mm

Anton Yelchin legutolsó szerepe. Ebben a műfajban még mindig a Before trilógia a nyerő. A lokáció (Porto) és a hangulat elég szép, de a történetet alulinspiráltnak éreztem. Lucie Lucas karaktere miatt érdemes volt végignézni, Antonnak pedig nem ez az első ilyesmi szerepe már.

5/10
__________

The House with a Clock in Its Walls /A végzet órája

Spielberg-esen indul, érdekes családi-fantasy drámaként, de a végére nekem elvesztette a báját. Eli Roth-tól viszont új irány a sok darálós horror után. Most a fiatalabb korosztályra próbált hatni, lehet sikerült is rájuk, de nekem ez már túl mesés volt.

5/10
________

Black Mirror: Bandersnatch

Nem tagadom, a Black Mirror a kedvenc sorozatom. Most kaptunk egy ineraktív TV-filmet, amiben a néző irányíthatja az események alakulását. Nem meglepő módon nagyon bejött. A formátum nem eredeti és újkeletű, de ezt Black Mirroral kombinálni, csak nyerni lehet. Egy stílusgyakorlatnak tökéletes volt és továbbra is teli van Charlie Brooker társadalomkritikájával.

9/10
__________

Aterrados /Terrified

Átlagos argentin horror néhány kényelmetlenebb jelenettel, de a végére ez is kifulladt sajnos.

5/10
________

Green Book /Zöld könyv

Nagyszerű road-movie a 60-as évek Amerikájából, két zseniális alakítással a főszerepben (Viggo Mortensen, Mahershala Ali). Ügyesen kezeli az akkori társadalmi problémák témakörét (főleg a rasszizmust) és egy nagyon kedves, szerethető történetbe foglalja egy zenész életéről és turnéjáról. Még megjelenhet a díjkiosztók körében.

8/10

______________

Hell Fest /Horror Park

Pontosan azt kaptam ettől a slashertől, amit vártam. A szet design és a díszletek tekintetében egy nagyon részletesen kidolgozott, profi környezet, de minden más osztályon felejthető és középszerű.

4.5/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
721 levél
Válasz 18.12.28. 20:19 #42036
Razor 911
Lol hogy komolyan vetted és nem küldtél el az anyámba. Mini trollkodás volt, egy +10 évvel ezelőtti levem másoltam be, úgy ahogy akkor elküldtem. Akkor darabokra szedték a tini popóm, csak kíváncsi voltam mennyit változott a fórum légköre azóta...
Tucsok
29425 levél
Válasz 18.12.28. 19:53 #42035
Germinator
Ez így elég tág (plusz nem illik nyíltan letöltött verziókról beszélni), de VLC Playert tudom ajánlani. Amúgy meg nézd meg, mi a videófájl kiterjesztése.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
721 levél
Válasz 18.12.28. 19:51 #42034
Razor 911
Sziasztok!
Leszedtem a Rocky-t. De mikor lejátszanám ezt írja ki a programom (BS Player PRO ) : UNKNOW FILE FORMAT () OR CORRUPTED FILE !
A programmal van a baj ? vagy a film szar?? - csak azért mert ez a Bs Player Pro elég új lejátszó. ( vagy akkor mondjatok egy olyat ami le is játsza )
Előre is kösz !!
Tucsok
19429 levél
Válasz 18.12.27. 22:32 #42033
LiT
Bumblebee /Űrdongó

Az első Transformers film, aminek szíve van és képes hatni az emberi érzelmekre. Örülök, hogy más megközelítést próbáltak ennél a franchise-nál és az emberi karakterekre fókuszáltak, nem pedig a robotok embertelen rombolására. Hailee Steinfeld csúcs volt a főszerepben, imádtam. Mindezek mellett pedig belehelyezték a történetet a 80-as évekbe (kedvenc korszakom, megőrülök érte) és visszaadták az akkori kor hangulatát. Jó lett Űrdongó és Charlie közötti dinamika is.
Az elején azért megijesztett kicsit a film, mikor belecsöppenünk a Cybertron háborúba. Reméltem, hogy a rombolásos vonalból nem sok lesz a filmben. Szerencsére ezt visszafogták és akkor működött a legjobban a film, amikor az emberekről szólt. Vicces, de úgy gondolom, még robotok nélkül is egy kellemes coming of age filmet lehetett volna csinálni belőle ebben a környezetben. Én legalábbis szívesen néztem volna még Charlie hétköznapjait.

7.5/10
_____________

Pengabdi Setan /Satan's Slave

Az IndieWire oldalon olvastam ajánlatként. Egy indonéz horrorról van szó az Insidious/Conjuring/Hereditary vonalán. Okozott pár borzongató pillanatot nekem. Elég kreatív és ijesztő scare-ekkel operál, ráadásul lélektani hatása is van. A végé kicsit bezavart, majd utána kell olvasnom, mégis mire gondoltak a készítők.

7/10
_____________

Dead in a Week: Or Your Money Back /Bérgyilkost fogadtam

Majdnem elmentem rá moziba. Tetszett, jó a fekete humora és teli van abszurd jelenetekkel, amik konkrétan megmosolyogtattak. Freya Mavor minden pillanatát imádtam. Remélem több filmben láthatjuk majd a jövőben. Elég egyedi színésznőnek tűnik.

7/10
_________

The Witch in the Window

Szintén egy IndiWire cikkben bukkantam rá. Ez is okozott pár nyomasztó pillanatot, érdekes kis horror volt, főleg az apa-fia dinamikára mentek rá, méghozzá egész jól, ehhez pedig kapcsolódik egy kísértetház történet.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19429 levél
Válasz 18.12.25. 00:16 #42032
LiT
Mid90s

Jonah Hill bemutatkozó rendezése. Egy fiatal gördeszkás srácról szól és arról, hogy milyen volt felnőni a 90-es években. Hill nagyon eltalálta, hogy lehet visszaadni az akkori kor hangulatát. Én is akkor nőttem fel és elég autentikus volt, a képi világ szintén, már-már dokumentumfilmnek érződött. Igazi életképek a 90-es évekről.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
33117 levél
Válasz 18.12.24. 15:37 #42031
Creativ3Form
Nanana, a Hirtelen Halál a legjobb Die Hard film, amiben nem Bruce Willis a főszereplő, szóval csak óvatosan.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
19429 levél
Válasz 18.12.24. 14:42 #42030
LiT
Johnny English Strikes Again /Johnny English újra lecsap

Nem azt mondom, hogy nézhetetlen vígjáték, de hogy értelme nem volt ennek a 3. résznek, az is biztos. Harmadszorra ugyanazt a filmet eladni Semmi eredetiség nem volt benne, ugyanazokkal a poénokkal játszik a film, ami minden tekintetben elmarad az előző részektől.

4/10
______

Black '47

Ez a film inkább az íreknek készült. Témában nagyon messze állt az érdeklődésemtől, de a film sem úgy van megrendezve, hogy aki nincs tisztában a történelmi eseményekkel, annak könnyen befogadható legyen. Sem a témakör, sem a képi világ nem tudott különösebben lekötni.

5/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19429 levél
Válasz 18.12.24. 14:37 #42029
LiT
Kb olyan szint
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4188 levél
Válasz 18.12.22. 21:37 #42028
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Aquaman

Egyetértek. Sőt, a fő karakter kapcsán sem volt következetes.

SPOILER
Ugyebár Mera meg az anyja, apja is azt hangoztatja, hogy ő mindenkiért küzdeni fog.

Ehhez képest a végső csatában, csak azért, hogy egy látványos jelenetben érkezhessen meg egy, a Pacific Rimből kölcsönzött Kaiju hátán, pont az agressziót elszenvedő hadsereg kellős közepén tör fel és még szét is csap közöttük. Pedig a sósvízi királyságbeli rákfélék nem is akartak semmiféle háborút, nemhogy még csatlakozni hozzá, csak elrákkodtak nagy békességben.

Ez annak tükrében is "elkeserítő", hogy lényegében ő saját maga teremtette meg Fekete Mantát, ezt el is ismeri a film egy pontján, ám ennek a morális dilemmának az égvilágon semmi következménye nincs a karaktert tekintve (a Fekete Párducban sem kezdtek igazán a hasonló szállal túl sokat, de ott legalább -számomra- pozitívabb a mérleg, hisz végül csak kinyitotta az országot, hogy átadjanak valamit a tudásukból).

Egy visszafogottabb megérkezés jobban passzolt volna a szálhoz.

Valamint, ha már erős, harcias, értelmes női karaktert próbáltak volna megalkotni Mera személyében, nem értem miért kellett elcseszni olyan értelmetlen jelenetekkel, hogy a rózsát gyros tortillaként majszolja. Ez egy gyerekfilmben is nagy jóindulattal menne el, nemhogy egy filmes univerzum ikszedik filmjében.


És ez még csak két példa.

A film egyszerűen nem találta el a humor, a komoly(nak szánt) hangvétel és giccs közötti arányokat.
3484 levél
Válasz 18.12.22. 19:36 #42027
Raistlin666
Erről a Final Score-ról beugrott az a hokis stadionos Van Damme film amiben még kapusnak is beállt a rosszfiúk üldözése közben...ez valami olyasmi szint?
19429 levél
Válasz 18.12.22. 16:13 #42026
LiT
Final Score

Nem tudom mi hihetetlenebb: a sztori vagy az, hogy a West Ham egy európai kupasorozat elődöntőjében szerepel Viccet félretéve, egy régivágású akciófilm. El lehetett lenni vele, kellemes kikapcsolódás, de azért elég röhejes dolgok vannak benne. Háború zajlik a stadionban, de ebből senki semmit nem érzékel egészen 81 percig.

6/10
________

Mowgli /Maugli

Andy Serkis egészen pofás világot hozott össze, ő tudja is használni a CGI-t és az állatok érzelmeit is ehhez méltán transzferálta a CGI-on keresztül. Egyedül csak azt nem látom, mi szükség volt erre a filmre. Annyiszor feldolgozták, sőt volt aki sokkal jobban nyúlt az alapanyaghoz, pl. 2 éve Favreau.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19429 levél
Válasz 18.12.21. 23:25 #42025
LiT
Ladies in Black

Egy kicsit bele lehetett látni az 50-es évek Ausztráliának a mindennapjaiba. Nagyon hitelesnek tűnt, szépen visszarepített abba a korszakba ez a dráma. Kis betekintés egy sydney-i bevásárlóközpontban dolgozó nők életébe. A magyar vonal a filmben kellemes húzás volt.

7/10
________

Madeline's Madeline /Madeline a mélyben

Borzasztó filmélmény! Szenvedés a javából. Egy igazán hatásvadász művészfilm. Legalább, ha adna valamit a nézőnek (például szép operatőri munka, amit ilyenkor általában artfilmek szolgáltatni szoktak). A történetmesélés, közlési mód nem felel meg az én ízlésemnek.

3/10
_______

The Sisters Brothers /Testvérlövészek

Sokkal jobb westernt vártam. Az utóbbi hetekben jött ki egy kiváló western a Coen testvérektől (The Ballad of Buster Scruggs). A Sisters Brothers-ben főleg a történet nem tetszett annyira és sokszor ellaposodik a film, érdektelenségbe fullad, szóval ilyen szereplőgárdával valami ütősebb dolgot vártam.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
3484 levél
Válasz 18.12.21. 22:35 #42024
Raistlin666
Asterix: A varázsital titka

Aranyos volt meg minden...nem ezért írok...

Hogy lehet az hogy a premier dátuma január 3.-a és ma már megnézhettük? A 200+ fős teremben én meg a lányom voltunk egyébként összesen!
21962 levél
Válasz 18.12.20. 21:45 #42023
Peace
The Sisters Brothers:

Piszkosul vártam és bizony csúcsjóra sikeredett!!! John C. Reilly különösen meglepett, remekelt ebben a szerepben is! Ez idáig csak és kizárólag vígjátékban láttam szerepelni. Western rajongóknak igen erősen javallott a megtekintés!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19429 levél
Válasz 18.12.19. 18:33 #42022
LiT
Aquaman

Bírom James Wan munkásságát és látásmódját, de ez a töménytelen és sok CGI-tenger már akadályozott, hogy élvezhessem a filmet. A sztori ugyanaz, mint a Black Panther, csak vizes formában. Az akciójelenet között volt pár kreatív és élvezetes sequence, de összességében csalódott voltam, mivel a kritikusok megint megmondták a frankót, de közel sem olyan jó a végeredmény.

5/10
_________

Hunter Killer /A Hunter Killer küldetés

Gerard Butler megint megmenti a világot. Egy olyan tengeralattjárós akció-thriller, amit kicsit más köntösben már többször is láttunk. Teljesen nézhető, de átlagos és minden eredetiséget nélkülöző.

5/10
___________

Bird Box /Madarak a dobozban

A Hang nélkül testvérének emlegetik, de közel sem annyira feszült és izgalmas, mint Krasinski alkotása. A Bird Boxban nem szabad látni, mert öngyilkos leszel attól, amit látsz. Érdekes ötlet, az első 40 perc még úgy kiváncsivá is tett, de aztán teljesen leült a film és mintha a mainstreamebb vonalat képviselné. Ráadásul magyarázatokkal sem szolgálnak, ha már a hatások kevésbé sikerültek.

6/10
__________

Roma

Nagy csodálója vagyok Alfonso Cuarón filmjeinek. De nekem ez most csalódás volt. Tuti meg fogja kapni érte az Oscart, stb., de szerintem az operatőri munka, amit annyira dicsérnek, pont ott veszik el, hogy a film fekete-fehér. Nem kaptam kvázi egy Malick-hatású képi világot, de még a történet (ami nincs) is teljesen idegen, nem tudtam azonosulni ezzel a környezettel, társadalmi helyzettel, karakterekkel. Élethelyzeteket mutat a film, ami az unalom irányába hajtott nálam, mivel nem éreztem át az egészet.

6/10
____________

The Little Stranger (/A kis idegen - 4/10
____________

Colette

Keira Knightley csodálatos ebben a szerepben. Kicsit biztonsági játék ez az életrajzi film, de tök jól teremti meg a kort, a produkciós designra sok hangsúlyt fektettek, ez látszik, a történetmesélés és könnyed, nem nehéz ráhangolódni.

7/10
______

White Boy Rick

Matthew McConaughey új filmben, meg is teszi a maga részét, de a film egy tipikus bűnügyi dráma, amiben azért kéne sajnálni a főszereplőt, mert elbaszta az életét? Nem tudom átérezni a nehézségét.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
21962 levél
Válasz 18.12.18. 16:52 #42020
Peace
Már eddig is annyi jót olvastam róla, hogy csak meg kellene nézni. Mondjuk rám az előzetes nem volt nagy hatássa, már nem is emlékszem rá. Még meggondolom.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
33117 levél
Válasz 18.12.18. 16:46 #42019
Creativ3Form
Elkészült a nagybetűs Transformers film, ami végleg a sötét múltba küldi Michael Bay ténykedését a franchise történetében.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
4184 levél
Válasz 18.12.17. 10:32 #42018
xeLaR
Heti termés...

Slender Man
Az egy dolog, hogy ez jó pár évvel lemaradt a Slenderman őrületről, de a témához is csak egy minimális köze van. Az sem segít neki, hogy össze-vissza van vágva a film, ami az amúgy sem túl érdekes alapszitut (tinik megidézik a címszereplőt) konkrétan érthetetlenné, követhetetlenné teszik. És mivel semmi új dolog se akar hozni, emiatt még halálosan unalmas is. Legalja kategória.
1/5

The Nun
A Conjuring univerzum legújabb darabja, ami a második részben megismert entitásra fókuszál. Ez is egy előzmény, tele ijesztésekkel, véres jelenetekkel és kevésbé érdekes karakterekkel egy egyszerű sztoriban. Az egyetlen érdekesség talán Taissa Farmiga, aki a női főszereplőt játssza, és a fő Conjuring filmekben szereplő Vera Farmiga húga. Bár az ő játéka sem kiváló, de az egyetlen biztos pontot ő jelenti a filmben, minden más átlagos, vagy unalmas. Ahogy az várható volt, ez se sikerült túl érdekesre, felejthető.
2/5

Bone Tomahawk
Western-horror, amiben a nagyobb hangsúly a westernen van. Nem az ijesztés a célja, hanem hogy a karaktereket megismerjük és elfogadjuk azt a szituációt, amibe belekerültek. Lassú folyású film, ami miatt kicsit nehezen fogyasztható, de ugyanakkor a szereplők baktatása a kietlen pusztaságban nem válik túlzottan unalmassá. Pedig nem elképesztően eredetiek a szerepek, de a dialógusok és az alakítások felemelik a film színvonalát. A horror elemek inkább a véresebb irányba mennek, de nem válik túlzóvá. Egész jó volt.
4/5

A Quiet Place
A héten megtekintett filmek közül ez volt számomra a legszórakoztatóbb, csak sajnos nem pozitív értelemben. A film jól lett bemutatva, a látvány, az operatőri munka pazar, és az alakítások is többé-kevésbé rendben voltak. Sajnos azonban ez egy olyan film, aminek a koncepciójába, vagy a történetébe belegondolsz, akkor elég hamar talán az ember olyan elemeket, amikbe bele lehet kötni. Emellett számomra még eltúlozták a drámainak szánt jeleneteket, amitől inkább komikussá vált. A szépen összegyűlő kisebb problémák miatt pedig a film végére már inkább a filmen nevettem, mint vele. Ettől persze nem rossz a film, végig érthető, csak a szórakoztatási faktora másképp sült el nálam. Egy kicsivel szórakoztatóbb Jelek volt ez számomra.
3/5

It Comes at Night
Ez viszont mellément. A cím okozta átverés engem nem érintett, vmennyire fel voltam készülve rá. Arra viszont nem, hogy a film ennyire vontatottan mutatja be a mondanivalóját. Értem én, bezártság, paranoia meg hasonlók a film témái, de mivel egyáltalán nem szimpatizáltam egyik szereplővel sem, az élmény szimplán unalmas volt. Bármennyire is jó az operatőri munka, vagy a különféle beállítások, engem ez nem fogott meg.
2/5

Hereditary
Bár a végére kicsit túlzásba esett, maga az élmény pozitív volt. A karakterek érdekesek, szimpatikusak, az alakítások meg nagyszerűek lettek. A sztori jól van bemutatva, habár ebben is vontatottá válik egy-két jelenet. Viszont a csavarok jók lettek, a dialógusok is érdekesek voltak több helyen, amik nagyban segítették, hogy elmélyülhessek a filmben. Jól sikerült.
4/5

The First Purge
Hát...ez jó gáz lett. Nem mintha az előző Purge filmek elképesztőek lettek volna, de legalább volt vmi érdekes sztori mögötte, vagy vmelyik karakter volt szerethető. Ez viszont nem mutat semmi újat, aki látta a szériát, azok tudják, hogy mi a csavar, és ebben ugyanaz rosszabbul lett bemutatva. Semmi horror, semmi érdekesség, csak a széria rosszabb minőségben tálalva. Szenny.
1/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
21962 levél
Válasz 18.12.17. 06:13 #42017
Peace
Spider-Man: Into the Spider-Verse

Annyian áradoztak róla, hogy csak beültem rá tegnap. És valóba nem túloztak, piszkosul jól sikerült!!!!!! Már alapból az egész koncepció nagyon állat, de erre még rátesz pár lapáttal a kivitelezés is! Csúcsjól néz ki az egész film, a zenék is nagyon szuperek! És bizony végigröhögtem szinte az egészet, hatalmasjó szövegek és jelenetek követik egymást!!! Nem számítottam ekkora királyságra az előzetes alapján, de megvett kilóra. Ha már csak egy mozizást terveznél idén, akkor szerintem nyugodtan válaszd ezt. Nem fog csalódást okozni!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19429 levél
Válasz 18.12.12. 20:42 #42016
LiT
Assassination Nation - 4/10

Puzzle - 5/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19429 levél
Válasz 18.12.10. 18:27 #42015
LiT
Under the Silver Lake /Kaliforniai rémálom

Nagyon elszállt 2.5 órás film, ami végig igazán érdekes tud maradni a központi rejtély miatt, de sajnos a magyarázat kevésbé tetszett. Szépen fényképezett, kicsit művészi beütésű, lassú folyású, kicsit elvont krimi eldugott kritikus humorral. Például a popkultúrára irányuló monológ nagyon aktuális és abszurd volt.

7/10
_____________

The Festival

Aki szeret fesztiválra járni, az nyugodtan tehet vele egy próbát. Könnyed hangvételű, vicces, de kicsit elcsépelt vígjáték, amin alkalmanként látszik, hogy nem készült sok pénzből és túlzásokba is esik.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4184 levél
Válasz 18.12.10. 06:16 #42014
xeLaR
Nem, az akusztikus Take On Me kicserélésére gondoltam.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
1197 levél
Válasz 18.12.10. 00:14 #42013
quervo
First Man

Sikerült elcsípni egy vetítést, már nem sokáig adják. 10/7-tel nálam ez Chazelle eddigi leggyengébb filmje, hogy mennyire ő tehet arról, hogy ebből nem jött ki több, azt nem tudom. Talán Armstrong nem volt elég érdekes, hogy a családi vonal erős legyen; a zenét nem használták elég jól, a kamerakezelés meg egyenesen idegesített, ami a La La Land után elég vaskosan negatív meglepetés volt. A casting ugyanakkor rendben volt, az atmoszfére úgyszintén.

Így is azért a jobb filmek közé tartozik, de a Chazelle-skálán remélem, ez lesz a minimum szint.
872 levél
Válasz 18.12.09. 22:08 #42012
dzsud
"Viszont személy szerint a legrosszabb változtatás az egyik utolsó jelenetnél volt, aminél a zenét cserélték ki a mozis verzióhoz képest, és számomra egyáltalán nem működött az új hangzással."

Ha a Fight Dirtyre gondolsz, az szerintem pont zseniális húzás volt, és iszonyúan jól illett a jelenethez.
4184 levél
Válasz 18.12.09. 19:46 #42011
xeLaR
Pár újrázás...

Deadpool 2
Bővített verziót néztem, és bár eleve felemás volt a véleményem a filmről, ez a változat még jobban elmélyítette ezt az érzést. Az jó, hogy pár cselekményszál kapott pár kiegészítést, de az új jelenetek többsége a poénokat nyújtja el, amitől meg kicsit csorbul az élmény. Viszont személy szerint a legrosszabb változtatás az egyik utolsó jelenetnél volt, aminél a zenét cserélték ki a mozis verzióhoz képest, és számomra egyáltalán nem működött az új hangzással. Összességben persze maradt a felemás érzet, egyszer azért meg lehet nézni.
3/5

Jurassic World: Fallen Kingdom
Ez mondjuk pont nem egy újrázás...de jobb is, hogy nem láttam moziban. Nem mintha olyan elképesztően rossz lenne ez. Eleve az előző résszel sincs bajom, de annak a marhaságait még el tudtam fogadni. Ennek sajnos kusza a története, a karakterei elbutultak, feszültség pedig egyáltalán nincs. És persze hosszú...
2/5

Ant-Man and the Wasp
Ez meg egy szimpla "filler" Marvel-film. Szórakoztató egy bizonyos szintig, de semmi eget rengető. Az egyetlen fontos dolog benne az a stáblistás jelenet. Elmegy.
3/5

Avengers: Infinity War
Ez moziban annyira nem jött át. Lehet rossz passzban voltam, vagy egyszerűen csak kevésbé jött be, hogy a film közben rájöttem merre akarják vinni a sztorit, de azt mindenképp be kell valljam, hogy jól van összerakva. A motivációk, a cselekményszálak, a humor, és persze a vége, mind jó. De számomra így is hiányzik vmi belőle. Mondjuk a sztori második fele...
Lényeg a lényeg, tetszett, de reménykedek, hogy a folytatás jobb lesz...
4/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
12440 levél
Válasz 18.12.08. 20:16 #42010
Gobiakos
Most nézem, hogy elúszott a 42k-s ték.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
19429 levél
Válasz 18.12.06. 23:53 #42009
LiT
The House That Jack Built /A ház, amit Jack épített

Először is kérdésem van: az emberek miért nem néznek utána mire ülnek be moziba? Többen is végigkommentálták a filmet a sokkhatás közepette, meg a rendezőt már az anyjába küldték, stb. Mégis mit várnak, ha beülnek egy Lars Von Trier filmre? Röhej és mások filmezését is zavarják. Többen ki is mentek egyébként a filmről, ami Trier eddigi legmerészebb és bevállalósabb alkotása. Nagyon érdekelt mi kavart ekkora port Cannes-ben és meg tudom érteni, de egy igazán bátor film minden tekintetben. Trier szerintem kitárta a lelki világát filmen keresztül. Matt Dillon elég beteg karaktert alakít, méghozzá nagyon hatásosan. A narratíva hasonlít a Nimfomániáshoz, jól fel van építve és természetesen a művészies mesélés is ad neki érdekességet. Mindamellett fura, de a film nagyon vicces. A Melankólia továbbra is a legjobb Trier film szerintem, de ez is egy nagyon érdekes filmélmény.

8/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
12440 levél
Válasz 18.12.03. 22:39 #42008
Gobiakos
Az RTL+on 12es karikával vetítik a Fogságban című filmet. Az úgy azért nem egyszerű. Nem láttam az elejétől, de vajon mennyit kellett ebből vágni, hogy a 12-es besorolásba beleférjen...?
"You don't wanna be my enemy I promise you!"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.