Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?

Filmes beszámolók és értékelések kötetlenül - az ízlések és pofonok völgyében.

19171 levél
Válasz 18.03.23. 22:38 #41566
LiT
I Kill Giants

Ugyanazt a formulát és elemeket követi, mint A Monster Calls, ami egy rendkívül szívbemarkoló, hatásos dráma volt. Az I Kill Giants-nak is megvannak a maga megható pillanatai, de majdnem már A Monster Calls remake-jének éreztem, emiatt viszont elmaradt a végén az a fajta meghatódás, amire a film egyértelműen játszik.

Ez egy tisztességes dráma, ha az említett film előtt jelenik meg, akkor biztos jobban értékeltem volna. Így már csak egy másolatnak érződött.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
74 levél
Válasz 18.03.23. 18:25 #41565
johnson19
Hmmm, úgy tűnik, igazi ínyenc vagy a filmek terén. Ebből a listából jó pár alkotásról még csak nem is hallottam, szóval köszi az ajánlásokat. A Brat-ot már kölcsönzöm is, felkeltetted vele az érdeklődésem.
19171 levél
Válasz 18.03.23. 16:37 #41564
LiT
Szerintem neked az tetszene. De semmi kiemelkedő.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
20901 levél
Válasz 18.03.23. 11:58 #41563
Peace
"Small Town Crime" akkor az átlagosnál csak picit jobb, semmi kiemelkedően zseniális?
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19171 levél
Válasz 18.03.22. 21:44 #41562
LiT
All About the Money

B-kategóriás vígjáték, túlságosan is komolytalan, idegesítő karakterekkel. Elvétve akadtak benne megmosolyogtató pillanatok, de nem nagyon lehet írni róla.

4/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4033 levél
Válasz 18.03.21. 07:00 #41561
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Huhh, ez nagyon érdekes és ritka lista, ezek többségéről nem is hallottam, de az ajánlóid alapján sokat nagyon izgalmasnak találok. A 'Once Were Warriors' a maorik okán meg az elsők között lesz, aminek utána nézek.

Köszönet!
859 levél
Válasz 18.03.21. 04:04 #41560
U.S. Army
Néhány az örök kedvenceim közül (10/10):

Oldeuboi - Oldboy (2003): Park Chan-wook bosszú-trilógijának középső, fölülmúlhatatlan darabja. Mestermunka Dél-Koreából, sokáig nem hittem, hogy fog film ennél is jobban tetszeni. ("Ez a film sokkal Tarantinosabb, mint bármi, amit eddig alkottam." - Quentin Tarantino)

Once Were Warriors - Egykoron harcosok voltak (1994): Nyers, kemény, keserű családi dráma, bepillantás a maori közösség mindennapjaiba. Film az erőszakos életmódról, a széthulló család tragédiájáról.

Beautiful Girls - Gyönyörű lányok (1996): Egy igazán szerethető szerelmi film, bármikor újranézhető, soha nem okoz csalódást. Remek színészek, remek karakterek, remek párbeszédek, megunhatatlanul hangulatos.

Dead Man - Halott ember (1995): Jarmusch legjobbja, a többi rendezését is felülmúlóan remek atmoszférával. Készülődés a halálra. Neil Young gitárjátéka sokáig az ember fülében marad.

Spoorloos - Nyomtalanul (1988 ): A fiatal szerelmespár nyaralni indul, megállnak a benzinkúton, a férfi tankol, a lány beugrik üdítőt venni. Soha nem tér vissza. Innentől a férfi kálváriáján a hangsúly. Ennél aljasabb, szemetebb film még nem készült (talán csak a Funny Games '97-ben).

Blow Out - Halál a hídon (1981): Brian De Palma mesterműve, John Travolta főszereplésével. Mindketten a csúcson. A film piszokmód feszült, a befejezés minden idők egyik legjobbra.

The Silent Partner - A csendestárs (1978 ): A banki alkalmazott véletlenül rájön, hogy ki fogják rabolni azt a fiókot, ahol ő dolgozik, ezért amikor eljön a pillanat, a rablónak csak az aprót adja át, a többit megtartja magának. Most hihetnéd, hogy spoilerezek, de ez csak a film első két percében felálló alapszituáció, a cselekmény ugyanezzel a csavarossággal fut végig ebben a zseniális kanadai thrillerben.

Henry: Portrait of a Serial Killer - Henry - Egy sorozatgyilkos portréja (1986): Amikor megpróbáljuk elképzelni a sorozatgyilkosok életmódját, gondolkodását, hibát hibára halmozunk. Ez természetes, hiszen ideális esetben az embernek meglehetősen ritka a velük kapcsolatos tapasztalata. Ez megmutatkozik a róluk készült filmek zömében is. A Henry esetében nem. Szakértők, FBI-profilozók szerint ha válaszokat keresünk, ez a film áll a legközelebb a megoldáshoz.


A fentiek zseniális filmek, van azonban kettő, ami nálam ezeket is übereli.

Wake in Fright - Félelemben élni (1978 ): Ha Ausztráliáról Sydney jut eszedbe, azt most kicsit tett félre! A film középpontjában egy vidéki iskola tanára áll, aki a tanszünet kezdetét a diákoknál is jobban várja, szeretne hazatérni a nagyvárosba, mert várja otthon a barátnője, és egyébként is elege van abból a dögunalmas, sivár, kietlen, Isten háta mögötti sivatagi kisvárosból, ahol csak azért tanít, mert a főiskolán bevállalta a helyi Klebersberg-ösztöndíjat. Útban hazafelé egy primitív szerencsejátékban elért kezdetei sikerein felbuzdulva vérszemet kap (ha nyerne, talán örökre elhagyhatná a várost), ám ahogy az lenni szokott, minden pénzét elveszíti, még a hazaútra sem marad. Innentől indul az igazi pokol, a város félelmetesen lealjasodott lakóinak vendégszeretetében. Hősünk egy ideig ágál, de végül őt is lehúzza az embertelen fertő. Barbár, megsemmisítő, alkoholista, (szexuálisan) aberrált világ, ami a helyieknek az élet, akiknek valamivel el kell ütni az időt. A legjobban kidolgozott karakter a teljesen lezüllött, alkoholizmusa miatt Sydney-ben a munkáját elveszítő, a helyiek közé azonban remekül beilleszkedő, szokásaikat teljesen átvevő orvosé, a zseniális Donald Pleasence alakításában. Átfogó tanulmány, az egyik legfontosabb mű, amit valaha láttam.

Brat - A fivér (1997): Mostanra Balabanov mestermunkáját tekintettem meg a legtöbbször, és nem érzem, hogy valaha meg tudnám unni. Ha választanom kell egyetlen kedvenc filmet, akkor ez az. A történet a csecsen háborúból hazatérő orosz katonáról, Daniláról szól, aki anyja tanácsára Szentpétervárra utazik, hogy felvegye a kapcsolatot a sikeres bátyjával, aki, mint odaérve kiderül a maffia bérgyilkosa, ilyen jellegű munkát pedig öccsének is tud biztosítani. A történet habár a maga realizmusával elég kemény, egyáltalán nem ezen van a hangsúly. Hanem a hangulaton. Oroszország éppen csak ismerkedik a kapitalizmussal, félúton van a régi és az új rendszer között, ötvözve mindkettő rossz tulajdonságait. Nincs jólét, nincs kínálat (a lemezboltból folyton elkapkodják a főszereplő kedvenc zenekarának lemezét), a bűnözés a csúcson (mindennaposak az alvilági leszámolások, a bérgyilkosságot dollár elszámolásban mérik, hiszen a helyi valuta szar sem ér), de már megnyíltak az első McDonald's gyorséttermek, Coca colát fogyaszt a nép, a diszkóban LSD-s fiatalok buliznak a legigénytelenebb tuc-tuc slágerekre, a hajléktalanok most már zavartalanul aludhatnak a temetőben, az asszony pedig csak verve jó (a film egyébként nagymértékben emlékeztet a '90-es évekbeli Magyarországra is). Szentpétervár lepukkant, koszos, mocskos, romos, szürke, szegény és élhetetlen, mintha még a nap sem sütne rá, a főszereplő személytelensége pedig ezzel megegyezik (a legfontosabb pillanatok mindig az otthoni, házi barkács, de nagyon is aprólékos fegyver- és lőszerkészítés folyamatához, vagy magához a leszámoláshoz köthetőek). A város hangulata valamilyen szinten csodálatos (tudom, az eddigiek alapján furcsán hangzik, de ennek szerintem nagyon komoly romantikája van), a kiváló filmzene pedig meghatározó. A történetre alig figyelsz, csak sodródsz. A Nautilus Pompilius orosz rockzenekar egészen különleges dalai kísérik végig a filmet. Először kicsit furcsának hat, de a film közepéig megszokod. Majd megszereted...ahogy magát a filmet is.
32839 levél
Válasz 18.03.20. 21:59 #41559
Creativ3Form
Ok, akkor még1szer, de ezúttal tényleg utoljára...nincs azzal baj, hogy követünk külföldi kritikákkal foglalkozó oldalakat...csupán én személy szerint azt találom furcsának, ahogy te ezeket te néha kezeled. Magyarán ha egy általad kedvelt és Twitteren is követett kritikus előzetesen dicsér egy filmet, akkor ezt hajlamos vagy néha szentírásként kezelni, és bárki mást mond innen a fórumról, azokon jót röhögsz. A legjobb példa erre a WW film. Nem láttad még, de az általad Twitteren követett és kedvelt kritikusok dicsérték, ezért bárki innen a fórumról mást mert mondani (magyarán, hogy biztos szar lesz stb. stb.) azt napokon keresztül kiröhögted, mondván, hogy "biztos nektek van igazatok és nem azoknak a külföldi kritikusoknak, akik már látták és dicsérték." Érted? És ezt jó pár alkalommal megcsináltad már. És igen, elismerem, hogy nagy többségben neked is beszokott jönni az adott film, amit dicsérnek az általad is kedvelt kritikusok...de volt már, hogy nem (a már említett WW), és akkor hirtelen, egy huszárvágással megváltozott a véleményed, és míg pár nappal korábban még amellett érveltél, hogy márpedig ez kurva jó lesz, utána már a "hát ez kurva szar volt, hogy tetszhet bárkinek is" szöveget toltad. És ez néha furcsán vette ki magát. De részemről tényleg ennyi, csak gondoltam még1gyszer utoljára kifejtem, a tisztánlátás végett.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
19171 levél
Válasz 18.03.20. 21:34 #41558
LiT
Welcome the Stranger

Ez most kicsit kapcsolódik ahhoz a témához, amiről részben vitatkoztunk. Kijött ez a film egy feltörekvő rendezőtől, Justin Kelly-től, ráadásul az egyik személyes kedvencem is szerepel benne, Riley Keough. Teljesen vakon mentem bele, ugyanis az interneten szinte semmi értékelés nincs a filmről. Rotten még nem feldolgozott, imdb-n 57 szavazat már van, de órákkal ezelőtt még ennyi sem volt. Most kezdtek megjelenni az első kritikák és mindegyik a földbe tiporja a filmet. Ezzel arra akarok kilyukadni, hogyha nem lennének nekünk ilyen filmes oldalak tájékozódásra, akkor mennyi szemétbe bele lehetne futni. Mennyi időt meg lehet spórolni azzal az információval, amit ezek az oldalak (de főleg a Rotten) nyújt. Tehát mégis érdemes előtte kritikákat csekkolni, mert borzalmas filmélményeket lehet elkerülni. Továbbra is tartom, mennyire hasznos pl. a Rotten.

Ez a Welcome the Stranger egy hatásvadász film, időpocsékolás, ami tényleg nem szól semmiről. Egyszerűen egy arrogáns "művészfilm", ami a külső nézőnek semmit nem tud adni. Konkrétan az fogalmazódott meg bennem, "ez mi akart lenni?" Borzasztó.El bar /The Bar

Ez is egy közel nézhetetlen szemét.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
11129 levél
Válasz 18.03.20. 20:51 #41557
VodevilX
Ebben a formában tudok én is a 10/10es kategóriára gondolni, az olyan amit szarrá néz az ember az évek alatt, bárhol, bármikor, nem egyszer, nem kétszer, hanem akár több tucatszor. Elég széles skálán:
A 90'es Disney klasszikusok mint Aladdin meg Lion King
Legalapvetőbb horror klasszikusok mint The Thing vagy Halloween meg egy Re-Animator
Matrix, American Beauty, El Laberinto del Fauno, Slumdog Millionaire, La La Land ezek pl az "egy hétig minden nap megnéztem" kategória.
Plusz még Jurassic Park, Terminator 1-2, Back To The Future, Raiders Of The Lost Ark, Se7en, Braveheart, Scarface, Clockwork Orange, Edward Scissorshands, Coraline vagy a saját top3 QT film: Kill Bill: Vol.1, Inglorious Basterds, Django Unchained
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
19171 levél
Válasz 18.03.20. 20:02 #41556
LiT
Ránéztem én is az imdb profilomra, mikre adtam 10/10-et. Néhány példa:
Arrival, Blade Runner 2049, The Dark Knight, Batman Begins, Interstellar, Inception, Empire Strikes Back, Enemy, Pulp Fiction, Inglorious Basterds, Back To The Future, Melancholia, No Country For Old Men, In Bruges, The Prestige, Gladiator, Drive, Shutter Island, 2001: Space Odyssey, Django Unchained, A Ghost Story, The Revenant, Dunkirk, stb.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
34 levél
Válasz 18.03.20. 19:16 #41555
Kolek
Filmek amik nekem 10/10-esek:

- Gyűrűk Ura Trilógia
- King Kong (2005)
- Harcosok Klubja
- Szárnyas Fejvadász
- Az ötödik pecsét
- Millió Dolláros Bébi
- Pokoli Lecke
- Kapj el, ha tudsz!
- Volt egyszer egy vadnyugat
- Poltergeist
- Sebezhetetlen
- Holt költők társasága
- Bram Stoker Dracula
- Apokalipszis Most!
- Rocky Balboa
- Chihiro Szellemországban
- The Wind Rises
- Oldboy
- Szemtől szemben
- Karácsonyi lidércnyomás
...és még tudnám sorolni egy darabig. Az újabb filmek közül a Szányas fejvadász 2049 az, ami idővel felkerülhet közéjük.
442 levél
Válasz 18.03.20. 18:27 #41554
Ricsi1976
Itt az én 10/10-es listám. Kapacitás miatt csak korlátozottan tartok meg filmeket, így ezeket mazsolázva egy rövid felsorolás a teljesség igénye nélkül:
Enemy at the Gates; Citizen X; Interstellar; The Theory of Everything; Der Tunnel; Lock Stock and Two Smoking Barrels; The Wolf of Wall Street; Az ember akit Ovenak hivnak; Prometheus; Palackposta; The Keeper of Lost Causes; Tyskungen; The Absent One; U-571; Das Boot; Ex Machina.
Természetesen elég egyoldalú a stílusválasztásom, mivel a vígjáték, horror, vígjáték-horror kategóriákat nem eszem még kis mennyiségben sem
Tudnék a sorozatokról is listát, de ez nem az a topic.
20901 levél
Válasz 18.03.20. 07:59 #41553
Peace
TOP 10-et sosem lennék képes összeállítani, ha a szubjektív 10/10-eseket nézzük. Túl sok olyan van.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4033 levél
Válasz 18.03.20. 03:47 #41552
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ez egy remek lista. Ha a szubjektív szempontból nézzük,akkor...

...egyrészt a Gyűrűk Ura-trilógia nekem részenként tízpontos, azért is, mert egy olyan időszakomban talált meg, a kamaszkor-középiskola végén, amivel részben segített átvészelni azt a zűrzavart, amin akkoriban úgy éreztem, átmegyek. Az üzenetével, a hangulatával. Ezért is különítem el. Ha érzelmi okot is adunk e szubjektivitáshoz, akkor a Harcosok klubját is idetenném (de fenntartásokkal), sőt a legelső The Fast and Furioust is. Annak idején, amikor kijött, majdnem hetente megnéztem , pont azért, amit abban a cikkben írtál Gyuricán.

...másrészt a listám akkor így hirtelen, biztos rengeteg kimarad így hajnalban (nekem ez azt jelenti, hogy olyan üzenete, mondandója van, amivel padlóra is tudnak küldeni, nem mindegyik, de egy részük ilyen): 12 Angry Men (az 1957-es változat, ezt mindenkivel megnézetném, komolyan, pedig CSAK tavaly találtam rá!), Se7en, The Revenant, Drive (és a testvére, az Only God Forgives kézben járhatna vele), Nocturnal Animals (bár ezt nem tudnám mindennap megnézni, de párban a La La Land-el nagyon fontos dologról szól), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, The Empire Strikes Back, Blade Runner, Gattaca, az Alien és Terminator 2: The Judgement Day (mindkettő meg volt könyvben is ), No Country for Old Men, American Beauty, Tree of Life (egyetértek!), Shutter Island és Silence (bár Scorsesetól még lehetne hozni)...

...szóval le is állok, mert a sort lehetne folytatni, mert pl. ami neked az első három Die Hard, az nekem a Lethal Weapon-széria, bár ez nem feltétlen a tízpontos kategória, így egy kicsit talán eltérek tőle.

Tényleg annyi film van, és abban az esetben, ha a lenti definíciót fogadjuk el, hogy a tízpontos az, amit bármikor gondolkodás nélkül megnézünk, akkor számomra nehéz szűk listát felállítani (mert abba még én is pakolnék Spencer-Hill filmeket).

Szóval e komment listája inkább e definíció szerint született. Ha még szűkebbre venném, mondjuk egy TOP10-re, bajban lennék.
13099 levél
Válasz 18.03.19. 22:43 #41551
McCl@ne
Hát, ez valamennyire mindig változik, de a 10 pontos filmeket én is egy nagyon szubjektív kategóriának tartom. Mindig van a fejemben egy szűk lista, amikben megvan az, ami miatt imádom a mozit, meg amiért gyerekként beleszerettem a filmekbe. Szóval ez ilyen számonkérhetetlen valami, ezért maximum érdekesség jelleggel tudom megosztani:
Drive, La La Land, Se7en, Heat, No Country for Old Men,There Will Be Blood, Pulp Fiction, Alien, The Tree of Life, The Wolf of Wall Street. Most így hirtelen, de ebben van olyan is, hogy mondjuk egy imádott rendező szerintem legjobbja (Wolf) vagy mondjuk olyan is, amit elég lesz életemben talán ötször elővenni, mégis nagyon fontos (pl. a Tree of Life).
Respect is not given. It's taken.
10373 levél
Válasz 18.03.19. 22:42 #41550
MattMatthew
Na szép...
Ha már senki sem akarta elhajítani az első követ!

Azt hasonlóan látom én is, hogy változó igényeket elégít ki a film és ugyanahhoz a filmhez teljesen más elvárásokkal is neki lehet ülni. Van, hogy a könnyű kell és annak egy "gyenge" film épp jó. Gyűrűk Ura újrázásra lenne már ideje sort kerítenem, de sosincs annyi nyugalmam, meg olyan állapotom amikor ezt tényleg meg tudnám tenni, olyan hangulatban lennék, hogy élvezném. De közben több "nem jó" film belefért, mert este kaja közben az kapcsolt ki.
De ennek ilyeneket egy-egy értékelésnél le lehet írni és azért szerintem nem vagyok túl optimista, ha azt írom, hogy 10-ből legalább 3 ember megérti. De mintha arra is lenne egy igény, hogy x/10 pontos a film. Aminek így nincs értelme. Mert kiderül, hogy valakinél logaritmikus a skála, meg csak a felső tartományt használja stb. Aztán lehet beszélni arról, hogy ami nekem 10/10 az nálad miért 7/10? Mert tök más a skála!

Amúgy a filmsarok topikban miért off amit írtál?
1467 levél
Válasz 18.03.19. 22:10 #41549
jawsika
Az én 10 pontos filmjeim: A Birodalom visszavág, Keresztapa, Az ördög jobb és bal keze, The Dark Knight, Vadászat a Vörös Októberre, A két torony, Halál 50 órája, A nagy balhé, Die hard 3, Ötödik pecsét, A szikla, Blade Runner, Piedone, Sebhelyesarcú.

Kábé ezek. De érted, ezek nekem, csak nekem 10-esek, mert ha objetkív vagyok, akkor van köztük talán 4 db 9-es (Keresztapa, Sebhelyesarcú, Birodalom visszavág, Dark Knight). A többi nem ér 9 pontot, de nekem személy szerint 10-esek, mert akármikor megnézném. Ha nem kellene dolgozni menni, most is bármelyiknek nekiállnék.

Ha nagyon agyalnék, lehet még 2-3 filmet találnék, ami ilyen. De szerintem objektíven 10 pontos film nincs. A 10-ből 10 pont az 1.000.000 pontból is 1.000.000 pontot jelentene. Ilyen azért nincs, nem? Tehát objektíven nem tudok 10-est adni, csak arra, ami olyan, mintha nekem készült volna, annyira imádom.

Neked mik a kedvencek?
Old Speartip is one deep sleeper, wake him up and you'll sleep deeper.
13099 levél
Válasz 18.03.19. 21:38 #41548
McCl@ne
Mondjál már ilyen 10 pontos filmeket, kíváncsi lettem, ha ilyen szigorúan veszed, mi fér bele?
Respect is not given. It's taken.
1467 levél
Válasz 18.03.19. 21:24 #41547
jawsika
0-t nem szoktam. A 0 a a nem film. 0-s film egy váza, vagy egy repülőgép.

1 a hulladék, aminél egy régi kamerás mobillal kalimpálva is jobb mű készülne.

2 az, ami tragikusan rossz, és szenvedve kellett végignézni. (Meg a SW VIII., ami a gyalázat kategóriája. Tudnék róla írni 40 oldalt is, de írtam eleget. A lényeg, hogy olyan, mintha kijönne egy új Fűrész, ami bugyuta szóviccektől meg fingós poénoktól hemzseg. Filmnek elmegy, de a franchise leveti a hátáról. Legyen bármilyen franchise.)

9 az, ami filmtörténeti alapmű, korszakalkotó mestermű.

10 meg az, amit naponta meg tudnék nézni. Így nekem a 10-es szubjektív kategória, nagyon nagyon kevés művel..


Ami ezeken kívül van, az bármi lehetne.
Old Speartip is one deep sleeper, wake him up and you'll sleep deeper.
28046 levél
Válasz 18.03.19. 20:55 #41546
LordMatteo
Bazmeg.

Érveket ütköztetünk egy láthatóan megosztó film kapcsán, de ezt is elviszitek abba az irányba, hogy bocsánatot kell kérni, amiért nem egy véleményen vagytok, neadjisten rámutattok arra, ha valaki hülyeséget ír. Féltek egymástól, vagy mivan? Utoljára pada akart megverni itt bárkit is, és ő is örökbannos, nyugodtan konfrontálódjatok srácok!

Szóval LiT:

SPOILER
azért reméltem, hogy a szókapcsolatból átjön az irónia, de egyébként sem mondtam, hogy azt mondtad, hogy (...) olyan jó, mint az Interstellar (példánál maradva). De hogy azóta volt vagy 5 fontosabb és élvezhetőbb sci-fi, az is biztos. Egy változó méretű, hörgő medvével, meg egy elbaszott utolsó negyedórával operáló, enyhe feminista felhangra (- nők? - tudósok.) felhúzott látványfilm (elsőosztályó látványtervvel, de másodrangú megvalósítással) hogy a faszomba lehet ennyire jó?

A film stílusilag is csapong (és nem pedig vegyíti) a horror és a sci-fi között, tudományos magyarázatot nagyjából 2 sorban hallunk, magáról az entitásról semmit nem tudunk meg szinte. Ez hogy lehet fontos és maradandó sci-fi?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
442 levél
Válasz 18.03.19. 20:19 #41545
Ricsi1976
Viszont kedvet kaptam pár filmhez, ahogy olvasgattam a fórumon.
Most újra nézem az Ex Machina szerzeményt.
442 levél
Válasz 18.03.19. 12:53 #41544
Ricsi1976
Ja, ilyen fórum pörgést kevés film produkált.
20901 levél
Válasz 18.03.19. 12:36 #41543
Peace
A topiknak mindenképp jót tett, végre egy kis élet.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12279 levél
Válasz 18.03.19. 12:18 #41542
Gobiakos
Régen látott már ez a topik ilyen szintű beszélgetést, szóval tegnap este látatlanban (értsd: trailer megtekintése nélkül) letöltöttem a filmet és ma este valószínűleg sort is kerítek rá. Kíváncsi vagyok, hogy mi az, ami ennyire meg tudja osztani az embereket/fórumos arcokat. (Persze, láttunk már sok ilyet a filmes törtlénelemben, de akkor is, na! )
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
442 levél
Válasz 18.03.19. 11:53 #41541
Ricsi1976
Adtam én már 0/10-et is. Nem is értem mi a gond 2/10 egyszer nézőssel
2194 levél
Válasz 18.03.19. 10:09 #41540
Shadowguard
OFF (a kialakult, néhol flame-be hajló vitához... már a múltkori animációs résznél is gondolkoztam, hogy ezt megosztom): nem véletlen, hogy én már jó ideje szinte csak olvasó vagyok ebben a topicban Fenének van kedve vitát nyitni egy-egy filmről, az egész egy teljesen szubjektív dolog, mert (szerintem) függ az ember hangulatától is, amikor először látja a filmet, meg egyáltalán az érdeklődésétől is. Bármennyire is szeretem például a "Remény rabjai"-t, de egy fárasztó munka- és edzésnap után nincs az az isten, hogy megnézzem, mert tudom, hogy a felénél kinyomnám. Olyankor bőven elég valami 12-egy-tucat vígjáték, ahol még véletlenül sem kell gondolkozni. A komoly filmekre meg ott a hétvége. Anno pár éve itt is kaptam hideget-meleget, mert lepontoztam a "Felforgatókönyv"-et. Azóta egyébként már újranéztem, megfelelő hangulatban és nem vígjátékra számítva és már tetszett. Ugyanígy jártam az "In Bruges" kapcsán is, a cím alapján valami vígjátékra számítottam (éljen a magyar címadás ) és a felénél ki is nyomtam, mert nem voltam abban a hangulatban. Akkor beírom a véleményem tuti le lettem volna hülyézve, pedig csak nem voltam a filmhez illő hangulatban. Azóta már nem egyszer újranéztem azt is.
Meg ugye ott vannak a kritikák, az ember óhatatlanul belefut és (lehet csak én vagyok így) ha egy filmről azt olvassa/hallja, hogy mekkora remekmű akkor lehet túlzott elvárásokkal ül le elé és sokkal könnyebben csalódik is.
És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy én "könyves" vagyok, ami adaptáció ott előbb elolvasom az eredeti változatot is. Ezért nem is fogom egy jó darabig megnézni az Annihilationt sem, a könyvek már tervben vannak, de sok a lemaradásom. Ezért ér nálam jóindulattal 5 pontot a tavalyi Az, utálom a GoT sorozatot és értékelhetetlen számomra a Kubrick-féle "Ragyogás" (tudom, az én hülyeségem, de nem tudok elvonatkoztatni a könyvtől... más címmel tudom, hogy élvezném, de így... ) Vagy a (fogjuk rá) közelmúltból a "Martian", első nekifutásra még premieres nézésen is gondolkoztam, de mire kiolvastam a könyvet már éreztem, hogy kár lenne, mert nem fogja tudni visszaadni az élményt (és nem is tévedtem)

SPOILER
Azt már csak így spoileresen jegyzem meg, hogy nekem például a Star Wars filmek egyáltalán nem tetszenek. Nem az újak, azokat már meg sem néztem és az előzmény trilógiából is csak az elsőt láttam végig. Nálam már az "eredeti" trilógia sem ért el akkora hatást. Pedig azt még mondhatni kölyökként néztem meg, de valahogy nem éreztem, hogy ez mekkora élmény Valahogy az egész fekete-fehér világa nem jött be már akkor sem. A csilli-villi látványra meg már cirka 10 évesen sem voltam vevő. Néha tervezem, hogy megnézem újra/elsőre az egész sorozatot, de nem érzek hozzá elég kedvet/időt. Egyszer nekikezdtem, még a hetedik rész előtt, de a második film 10. percéig tartott a lendület. Attól függetlenül értem én, hogy van, akinek tetszik, nem vagyunk egyformák... Csak szerintem az egész túlértékelt (jöhetnek a kövek)


Bocs a wall of textért
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
20901 levél
Válasz 18.03.19. 09:16 #41539
Peace
Nem sértettél meg, semmi hasonló nem történt.

Itt gyakran átcsaphatnak az indulatok egymás ócsárlásába, ilyen megesik. És tűnhet úgy, hogy kifogyok az évekből és mosolyogva továbbállok. Ilyenkor csak szimplán nem látom tovább értelmét, hogy olyasmiről változtassam meg olyan ember véleményét, aki elhatározta, hogy az övét nem lehet. Ahogy én is sok filmmel kapcsolatban elhatároztam. Ez ilyen. Szóval elhiszem, hogy sokszor úgy tűnik, ahogy leírtad. Egy bizonyos ponton túl mi francnak ragozzam. Lehetne, de inkább akkor már játszom kicsit ahelyett, hogy megint feleslegesen írják 2 oldalt.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20901 levél
Válasz 18.03.19. 09:10 #41538
Peace
Soha nem adtam rá pontot. Ha nagyon kritikus szemmel akarod nézni, akkor le lehet húzni biztos a sárga földig az összes észrevétellel, amin én nem akadtam fenn. Ha azt nézem, hogy nekem mit nyújtott filmélmény szempontjából, akkor már egészen más képet fest a dolog. Nálad ez ugyanolyan film lesz, mint nekem a SW VIII meg a WW. Sosem fogom megérteni, miért tetszik bárkinek is.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32839 levél
Válasz 18.03.19. 08:58 #41537
Creativ3Form
Óóóó félreértés ne essék, engem nem irritál ám ez. Sőt. Mivel tudom magamról, hogy én is tudok irritáló lenni (nem is kicsit) így aztán még jogom sincs hozzá. Csak megosztottam egy észrevételemet, amit akár be is nézhettem, de abszolute nem az volt a szándékom, hogy én bárkit megsértsek vagy leugassak. Ha így jött le akkor elnézést kérek tőled is és LiT-től is.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
13099 levél
Válasz 18.03.19. 08:57 #41536
McCl@ne
Ha a spoilered első felében adott "magyarázataidra" a film szán 1-1 mondatot, a játékideje nem változik, a költségvetése nem változik, ellenben a megítélése nagyban. Így ez csak találgatás, aminek örülök, csak hát nem sokat ér. Ez felesleges homályban tartás, nem misztikum. Viszont a film és azon belül a Shimmer minden elemét ez övezi, mert amire lenne elmélet, vagy ad magyarázatot, azt is megcáfolja viszonylag egyértelműen. Magyarul az egészből nem lehet kihámozni egyetlen központi gondolatot, mondjuk olyasmit, mint a Prometheusban az emberiség eredete, vagy az Arrivalben az idő dimenzióként kezelése, stb.

Én egyébként elfogadom ezeket a dolgokat, meg nyilván ha tetszett, azzal nem tudok és főleg nem akarok mit kezdeni, de akárhány emberrel akármennyit beszélek, a végére annyi marad, hogy a filmnek ugyan rengeteg hibája van, semmi értelme az egésznek, de a hangulat jó volt, úgyhogy 8|10.
Respect is not given. It's taken.
20901 levél
Válasz 18.03.19. 08:34 #41535
Peace
SPOILER
Ez egy misztikus sci-fi. Az X-térség lényege, hogy ismeretlen. Nem jut ki info, nem jön vissza onnan semmi. Ez adja az egész sava-borsát és a film esszenciáját, ettől hátborzongató. És ezt a hangulatot tökéletesen át is hozta a könyvekből Alex Garland.

Ha jól értelmezem, azzal van a bajotok, hogy kifelé nem oldották meg a kommunikációt nem digitális eszközökkel. Valószínűleg vannak olyan értelmesek, hogy megpróbálták. Kábellel, akár morzéval, bármi mással. De valószínűleg a shimmer határánál a vezeték továbbítókészsége meg is szakadt/szakadna. Miért nem ástak le alatta és vezettek be ott kábelt? Mi van, ha a shimmer egy gömb. Innentől ez is bukta. Fény bejut, igen. De kifelé miért kellene neki? A shimmer visszaver mindent. De tegyük fel, hogy ennyire gyökerek voltak(mert azt feltételezitek), és tényleg nem próbálkoztak vezetékes vagy egyéb jelzéssel. Mi lett volna, ha sikerül? Kimorzézzák, hogy "itt egymás hasát vagdossuk fel és angolnák vannak a belünk helyett." meg "zombimedve támadt ránk, segítsetek!" Mi értelme lett volna? Visszajutni még senki nem jutott vissza, beküldhettek bárkit és bármit.

Adhattak volna SEAL támogatást vagy két szakasznyi zöldsapkást a csapat mellé meg páncélos támogatást. Valószínű ezeket már mind beküldték az aktuális női csapat előtt. Biztos izgalmasabb lett volna a film, még többen halnak meg és buknak el, több lehetett volna az akció, de ennyi, a lényegen nem változtat.

Miért csak Lena az, akinek sikerülhetett? Ez bőven lehet a misztikum része, egy magasabb spirituális magyarázat, nem kell mindent egzakt tudománnyal magyarázni (szeretet hogy tör utat téren és időn át Interstellarban?), még ha ragaszkodtok is hozzá. Neki volt egyedül elég erős akarata ahhoz, hogy kijusson. Josie mondja is, hogy ő már nem akar harcolni és feladta, egyből bokorrá is változott. Dr. Ventress hangoztatta, hogy ő csak a világítótoronyig akar eljutni, hogy meglássa mivel is állnak szemben. És eljutott. Meglátta, de felfogni már nem foghatta fel. Mindenki addig juthat el ebben a titokzatos térségben, ameddig mentálisan képes eljutni.

"A végén az márpedig gonosz nézés volt, mert mindenki szerint az volt és mindenki ki van borulva" <-nem szó szerint idézek, de valami ilyesmi volt. A mindenki az a filmet megtekintők egy bizonyos hányada (RT-on a nézők 68%-a szerette, imdb-n a nézők közel 70%-a adott rá 7-es vagy annál jobb pontszámot). Bele lehet magyarázni ezt is, bennem fel sem merült ilyesmi.

Nem tökéletes film, de számomra az elejétől a végéig magával ragadott, teljesen a hatása alá kerültem és rengetegszer libabőrös lettem. Nálam elérte a célját Garland. Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, hogy Ti azokon a dolgokon akadtatok fenn, amiken én konkrétan nem. Ahogyan Ti sem akartok mit kezdeni az általam leírt magyarázatokkal, szóval patt helyzet.


És részemről itt fejeztem be Crea, mert nincs értelme tovább boncolgatni, sosem fogunk közös nevezőre jutni.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1672 levél
Válasz 18.03.19. 08:16 #41534
-T0ng-
Na a hétvégén nekem is sikerült megnéznem az Annihilation-t és én mélységesen csalódtam. Mondanám, hogy ennek az az oka, hogy véletlenül belebotlottam anno egy trailer-be és teljesen más képet mutatott, de itt nem ez volt a legnagyobb baj. Mert sajnos abból van bőven.

Lehet okos sci-fi-t rendezni és lehet érzelmes sci-fi-t is készíteni ezt már az Arrival is bebizonyította. Lehet az undorító részletekkel és a feszült hangulattal ma is jó sci-fi horror-t rendezni ezt az Élet is megmutatta (szerintem). Sőt még az időben ugrálós szerkezet is képes megállni a helyét és értelmet adni az egésznek, ha azt jól használják.

A baj ugyanakkor itt az, hogy Alex Garland nem tudta jól használni ezeket az elemeket - sőt magát az alapanyagot sem - ami miatt az egész film egy kusza, értelmezhetetlen és idegesítő karakterekkel teli, belemagyarázós sci-fi lett a Sztalker mintájára húzva.

1./ Kapunk a filmben öt karaktert, akikkel más és más szemszögből lehetne bemutatni az eseményeket: a fizikus a fizikai részleteket vizsgálja, a biológus a biológiai kérdéseket (és vezetné saját sztoriját), a pszichológus a csapat mentális változásait, a geológus a külső szemlélő, míg a mentős az egyszerű elszenvedő és a csapat lelke.

Ehelyett teljesen értelmetlen és motiválatlan karaktereket kapunk és bár kapunk infót az előtörténetükről, a tényleges miérteket akkor sem értjük meg. Ez csak Portman karakterénél ütközik ki igazán, aki végig azt hajtogatja, hogy tartozik ennyire a férjének, holott az a három snitt a magánéletükből nem indokolja ezt az áldozatkészséget (nem még a bűntudat sem).

2./ Azt a rendező leszögezte, hogy ez nem a könyv megfilmesítése, hanem az olvasásból visszamaradott emlék megörökítése....aminek csak emléknek kellett volna maradnia. Pont ebből a jellegből fakadóan az élvezetes részek elsikkadnak: A horror (amit nagyon eltaláltak benne) csak rövid ideig tart, a tudományos résznek vajmi kevés jelentősége van, a karakterek között igazi dinamika nem alakul ki, finom részletek, amiket az ember kiszúr nem kerülnek megmagyarázásra (a tetoválás), felhasználásra. Arról nem is beszélve, hogy a film zárása csak egy rendezői fricska azért, hogy a zagyva film művészinek hasson, miközben az alapmű befejezését teszi totálisan tönkre.

3./ A filmben egy kicsi utalás sincs arra, hogy miért csak nők menne. Ez azért is bosszantó, mert a biológus meg is jegyzi ezt, mégsem kerül kibontásra a dolog. Nem lettek megmagyarázva a biológus zúzódásai sem, holott a geológus úgy tűnt tudja a választ. Persze az elvarratlan, megmagyarázatlan szálakat lehetne még sorolni, de nem lenne értelme.

Vizualitás terén is kétes érzéseim voltak. Volt, ahol a film nagyon szép volt, volt ahol meg a legszarabb Netflix exkluzív filmek CGI hangulatát adta vissza, ami viszont állandóan gajra tette a látványt, az az erőltetett lens flare, ami nyilván azt a célt szolgálta, hogy a fényt a Vibrálás hogyan töri meg.

És akkor a legvégső és legnagyobb problémám, hogy az alapműből - amit erősen ihlethetett a Piknik az árokparton című Sztrugackij kisregény - egy olyan filmet teremtettek, ami tagadhatatlanul a Tarkovszkij által készített film sémáját követi. Nyilván nem minden lépésében, de az alap megmaradt így pedig számomra sokat rontott az amúgy sem élvezetes élményen.

Titkon reménykedem azért benne, hogy Alex Garland nem fog Josh Trank sorsára jutni és ragad meg az egyfilmes rendezők sorában, ugyanakkor második rendezése nálam nem érte el ugyanazt az élményt, mint amit el lehetett volna és el tudott volna érni.

Az Annihilation nem egy okos sci-fi lett, csak egy jó regény zagyva feldolgozása, ami elvérzik a rendezői kreativitás oltárán.
20901 levél
Válasz 18.03.19. 06:34 #41533
Peace
Nah, egész szépen felpörgött a topik!!! Legalább már erre jó volt ez a film. Meg hogy felhánytorgassuk egymás jellemhibáit.

LiT nevében nem tudok beszélni Crea, úgyhogy a sajátomban teszem. Nem kifogyni szoktam az érvekből, hanem egy bizonyos ponton túl elképesztő mód belefáradok és értelmetlennek látom a további karakterpocsékolást. Amikor egy mozdíthatatlan objektummal találkozik a megállíthatatlan erő. Ha valaki habzó szájjal érvel egy film mellett vagy ellen, akkor ott leírhatsz végtelen mennyiségű ellenérvet vagy a védelmére kelhetsz, akkor sem fog fikarsznyit sem változni az emberünk filmről alkotott képe. Erre számtalan példát láthattunk már. Egy ideig én is olvasgattam a WW-ről és SW VIII-ról leírtakat, de a mai napig nem értem hogy tetszhet az emberek túlnyomó hányadának az a két szörnyűség. Pár hétig hasogatott miattuk a fejem, de aztán kénytelen voltam továbblépni. Felfogni és megemészteni nem fogom soha, inkább nem gondolok rá. És legbelül valamennyire mindannyian ilyenek vagyunk, hiszen mind a mozi szerelmesei és elvakult filmrajongók vagyunk és a lehető legnagyobb lendülettel próbáljuk megvédeni a számunkra kedves alkotást. Vagy éppen elképesztő vehemenciával támadni az általunk szarnak titulált filmet. Nincsenek illúzióim, én is pontosan ilyen vagyok. Valószínűleg sokak számára irritáló. Itt is akad számomra idegesítő és unszimpatikus egyén, nem egy. De szerencsére vannak ritka szimpatikusak is, akiket nagyon csípek. Szerencsére ők vannak többségben, méghozzá bőven!

Írni fogok még egy utolsó spoileres bejegyzést a filmről, ha beértem melóba. Értelme nem lesz leírni, mert akik fennakadtak azokon a dolgokon, amiket más megvilágításba fogok helyezni számukra, azok továbbra is csak megmosolyogják majd a soraimat,de azért leírom. Reméljük lesz rá időm.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19171 levél
Válasz 18.03.19. 01:49 #41532
LiT
Nincs érzékem a filmekhez. Mondja azt egy olyan kifordult ízlésficamú ember, aki szerint reális 2/10-et osztogatni a Last Jedi-re és még komolyan is gondolja.

Ezt a 7/10-esezést is kurvára unom már. Ha megnéznéd az imdb profilom, látnád, hogy ez messze nem így van.

Nem tartom magam filmkritikusnak, amilyen sok filmet nézek, nem áll szándékomban mindegyikől részletes elemzést adni. Mi az, hogy még számon is kérnek ezért? Ha vannak fontosabb filmek, akkor azokról úgyis hosszabban szoktam írni (pl Annihilation). Ellenkező esetben nincs energiám, más sem teszi meg. Legalábbis nem ezen a fórumon.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
32839 levél
Válasz 18.03.19. 00:27 #41531
Creativ3Form
Annyit akartam kihozni, hogy már jó párszor előfordult, hogy előzetesen védtél egy filmet, csak mert az általad követett kritikus dicsérte (és emiatt KIRÖHÖGTED azokat, akik nem a te általad követett kritikusokkal értettek egyet), majd amikor kiderült, hogy nem lett igazuk, akkor hirtelen elfeledkeztél róla, és ha valaki ezt felemlegette neked, akkor azon is jót röhögtél, hogy "te ilyet sohasem mondtál" meg ehhez hasonlók. És ez nem trollkodás csak furcsának találom. Ennyi. Ez nem a személyed ellen szól, de ezt te is tudod.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1467 levél
Válasz 18.03.19. 00:01 #41530
jawsika
Azt én írtam... Egyébként fenntartom most is.

Amúgy minden ellenségeskedés nélkül semmi érzéked nincs a filmekhez. Gyakorlatilag abból állnak az értékeléseid, hogy adsz egy rövid leírást, amit követ egy filmről szóló kétsoros vélemény. Ez pedig vagy a "hivatalos", mindenki által elfogadott vélemény, vagy annak az ellenkezője. Eredeti, saját gondolatokat kéne megfogalmazni, hidd el, nagyobb sikered lenne. A másik meg, hogy ha 10-ből 8 film 7 pontot kap, akkor az értékelés esszenciája veszik el. Így többet érne egy jó film / rossz film tengely is. De ezt nem érted, ezért nem érted a 2/10-et sem. Ha neked nem tetszik valami, akkor az szar, mert kifinomult filmesztétaként jogköröd van a döntésre.

Ha másnak (itt esetünkben nekem, meg pár embernek) nem tetszik, akkor mi vagyunk a vak kretének, akik ostobák, és nem lehet mit kezdeni a véleményükkel. Arrogáns vagy és hiteltelen. Én arra adok 2 pontot, ami az én értékelésem szerint annyit ér. Ahogy ott is megfogalmaztam, hogy mint Star Wars film kapott értékelést, nem mint film. Ezt azonban nem sikerült feldolgozni. Nekem ma is annyit ér, pedig láttam azóta. Ugyanazt a feszengő érzést, azt a szekunder szégyent éreztem a nézése közben, hogy ez nekem kínos, ez nekem esik rosszul. Olyan volt nézni, mint egy nyugdíj után visszatérő többszörös bajnok bunyós legendát, akit egy félkegyelmű kis taknyos szaros ver darabokra. Sajnálom, hogy ezt művelték a legendával. Mélyebbre ment, mint a "gumihalacs".

De mondom megint, kisebb arc, nyitottabb hozzáállás, és a kvázi pápai tévedhetetlenség félretétele. Mindjárt szimpibb lennél te is másoknak, no meg értelmes, építő jellegű, érvekkel teli viták alakulhatnának ki ebben a topikban.
Old Speartip is one deep sleeper, wake him up and you'll sleep deeper.
19171 levél
Válasz 18.03.18. 23:29 #41529
LiT
Akkor meg minek hozod fel? Istenem bazd meg.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
3675 levél
Válasz 18.03.18. 23:27 #41528
Sucee
Nem az én véleményem volt, még jó, hogy utánanéztél, miután konkrétan beírtam, hogy hol is van ez. És némileg off talán, de szerintem meg totál érthető, ha valakinek ennyit ért az a film, annyira drasztikusan más volt, mint amit eddig megszokott az ember. Ez igenis számít egy sorozat esetében - mégiscsak a fanokat kellene elsősorban megérintenie, ha éppenséggel ilyen sok van belőlük. (Meg kurva szar out of place humora volt.)
19171 levél
Válasz 18.03.18. 23:25 #41527
LiT
Viszont ezt továbbra is tartom és emellett kiállok. 2/10-es értékeléseddel nem lehet mit kezdeni, de tényleg. Nem kell hozzá látni a filmet, hogy az ember elkönyvelje, mennyire abszurd vélemény. Az tényleg komolytalan álláspont volt.

Szerintem nem kéne ezzel a 2 pontos véleménnyel büszkélkedni.
Crea: miért felejtem el, ha csalódok egy filmben? Furcsa lenne, ha a létező összes filmre mindig egy véleményen lennék az "általam követett kritikusokkal". Nekem elég, hogy az esetek nagy részében egyetértek velük. Ez alapot ad arra, hogy bízzak az általuk dicsért filmekben. Amúgy érthetetlen számomra, hogy ebből mit szeretnél kihozni, vagy hogy ez miért probléma. De szerintem csak trollkodsz. Nem tudok mást elképzelni.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
32839 levél
Válasz 18.03.18. 23:20 #41526
Creativ3Form
Nincs ezzel baj...velem is hányszor volt, hogy a sok pozitív kritika után csalódottan jöttem ki az adott filmről. A baj azzal van, hogy te rendszeresen hivatkozol az általad Twitteren is követett kritikusokra (és már előre véded a filmet), ám ha végül csalódsz a filmben, akkor hirtelen egy varázsütésre elfelejted, hogy pár napra rá még bőszen védted sőt. Még jókat is nevettél azokon, akik már előre szidták a filmet. Érted? De már elkanyarodtunk az eredeti "basztatástól", majd visszatérünk (vagy csak térek) rá akkor, ha láttam a filmet.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3675 levél
Válasz 18.03.18. 23:19 #41525
Sucee
"Erre csak azt tudom mondani, hogy aki képes egy ilyen filmre 2/10-est adni, az ne is írjon véleményt filmekről. Komolytalan álláspont. És ezt bátran ki merem jelenteni úgy, hogy még nem láttam a Last Jedi-t."
Csillagok Háborúja topik #926. Annyiban kapcsolódik, hogy te kampányoltál TLJ mellett itt és abban a topikban is a legjobban, amíg még nem is láttad, de most más szemére veted, hogy így szólt hozzá.

De amúgy leszarom, flameljetek nyugodtan tovább, egész vicces.
19171 levél
Válasz 18.03.18. 23:12 #41524
LiT
És mi is azzal a gond, ha az ember bizakodva ül be egy filmre, aminek erős a kritikai konszenzusa? Mégis mi? Még így is 10-ből 8 esetben működik a szűrő.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
32839 levél
Válasz 18.03.18. 23:08 #41523
Creativ3Form
"nehezen hiszem el, hogy szar film lett olyan reakciók után, akiknek adok a véleményére"

Ugyan ezzel érveltél a Wonder Woman mellett is az első kritikák után, sőt. Konkrétan kiröhögted azokat, akik a pozitív első benyomás után még mindig kételkedtek. Aztán megnézted a filmet és lám, már a kételkedőkkel értettél egyet és azokon röhögtél, akiknek tetszett.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
19171 levél
Válasz 18.03.18. 23:04 #41522
LiT
Hol a kurva isten faszában írtam azt, hogy "még nem láttam, de mestermű"? Azt írtam, hogy nehezen hiszem el, hogy szar film lett olyan reakciók után, akiknek adok a véleményére, és végül milyen meglepő, nem lett szar.

Kiforgatni a szavaimat és kitalálni olyanokat, amiket nem is írtam, ahhoz értetek.

Ráadásul ez hogy kapcsolódik az Annihilationhöz pontosan? Szerintem te sem tudod.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
32839 levél
Válasz 18.03.18. 23:04 #41521
Creativ3Form
Ez nem basztatás, ez egy észrevétel. Plusz az ember csak akkor zár le úgy egy vitát, hogy "hagyjuk, ha lovagoljanak csak rajta" ha elfogytak az ész érvek. Értelmezés ide vagy oda. Plusz az a nem spoileres részekből is kiderült, hogy a vitát elsősorban nem az váltotta ki, hogy máshogy értelmeztétek a látottakat, hanem a film logikátlanságaiból, amik pedig nem értelmezés függők.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3675 levél
Válasz 18.03.18. 23:01 #41520
Sucee
Last Jedi "még nem láttam, de egy mestermű" után annyira triggerelt ez az utolsó megjegyzésed, hogy nem bírtam ki, hogy ne tegyem szóvá... We're reaching hypocrisy levels that shouldn't even be possible
19171 levél
Válasz 18.03.18. 22:59 #41519
LiT
Nem fogytunk ki a kész érvekből. Mi úgy értelmeztük, ők máshogy. Ennyi, nem fogom meggondolni magam, hogy most hirtelen már nem tetszett a film.

A filmet többféleképpen lehet értelmezni. Ha megnéznéd, talán még hozzá is tudnál szólni, nem itt basztatni minket
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
32839 levél
Válasz 18.03.18. 22:55 #41518
Creativ3Form
Reagáltatok igen...de aztán amikor kifogytatok az ész érvekből, inkább hagytátok a francba. A "had lovagoljanak rajta" kijelentésből nekem legalább is az jött le, hogy nem tudtátok megvédeni az igazatokat, és inkább skippelitek a továbbiakat. Na, de majd meglesem hamarosan a filmet (még nem igazán volt hangulatom hozzá), aztán végigrágom magam a spoileres részeken is.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
19171 levél
Válasz 18.03.18. 22:47 #41517
LiT
Te teljesen el vagy tévedve. Mindketten reagáltunk a felhozott "problémákra", spoilerben kifejtve. De gondolom nem olvastad el, mert a filmet sem láttad... Szóval nem hagytuk.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.