Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?

Filmes beszámolók és értékelések kötetlenül - az ízlések és pofonok völgyében.

329 levél
Válasz 17.10.16. 00:52 #41040
CarRoy
Ohhh, Samara Weaving... a lány Charlie Puth - Attention videóklipjéből. Ezt a filmet ugyan nem láttam, de el tudom képzelni azt a "megbabonázódást"
18910 levél
Válasz 17.10.15. 23:16 #41039
LiT
Hétvégi megtekintések:

Brawl in Cell Block 99

Az utóbbi évek legjobb börtönfilmje. Egészen brutális, hatásos, sokkoló és a főszereplő szépen fokozatosan a pokolba ereszkedik. Vince Vaughn a főszereplő, de élete alakítását nyújtja. Teljesen meglepett ez a film, nem csoda, hogy a filmfesztiválokon imádták.

Ja és info, hogy a Bone Tomahawk rendezőjének új filmjéről van szó

Félelmetes, milyen mélyre süllyedhet az ember.

8/10
____________

The Meyerowitz Stories (New and Selected)

A családi dinamikát ügyes interakciók és dialógusok segítségével sikerült ábrázolni. Teli van nagy nevekkel, emellett egy nagyon szórakoztató és kellemes dráma/vígjáték. Adam Sandler végre vállalt egy értelmes szerepet is. Ráfért a sok nézhetetlen hulladék után.

7/10
____________

The Babysitter

McG megcsinálta élete legviccesebb és legvéresebb filmjét. Nagyon nagy poén az egész film, horror-komédia egyébként, de a betegebb fajtából. Nemcsak a humora remek, de morbid és véres is és a kettő összhangja egy élvezetes filmélményt ad. Emellett Samara Weaving teljesen megbabonázott

7/10
_____________

Girls Trip

A kritikusok szerették. Habár nem én voltam a célközönség, ez számomra teljesen felejthető kategória volt és nem is nagyon találtam viccesnek.

5/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
27974 levél
Válasz 17.10.15. 21:06 #41038
LordMatteo
Tegnap megnéztük barátokkal a Blade Runnert moziban, szerencsére mindegyikük hallgatott rám és megnézte az első részt is előtte.

Sokat beszélgettünk a filmről, igazából újdonságot nem tudok róla-róluk irni most, bár az első részt illető teóriám most már határozottá szilárdult:

SPOILER
Deckard szerintem nemcsak hogy replikáns, de az kvázi az első küldetése volt, előtte mittomén, 3 nappal rakták ki az utcára, hogy most mehetsz, éld az "életed". Lehet, hogy ez eddig egyértelmű volt mindenkinek, nekem a tegnapi beszélgetés során szilárdult meg ebben a véleményem.

A 2049-ben kicsit következetlennek éreztem, hogy miért illetve főleg ki másolta le vagy használta fel a falovas emléket (mármint, a megváltó leányzót kizárnám - ő tudta és ismerte a szabályt, hogy valódi emléket tilos, de ha mégis megtette volna ezt, már akkor ki kellett volna akadnia, amikor egy nyomozói igazolványt lengető replikáns az emlékekről kérdezősködik, nem csak akkor, amikor felismeri az emléket).


Valóban moziban többszörnézős lenne, sajnos nekem a szinkron miatt nem játszik, meg perpill. akármennyire év filmje nálam eddig, azért ezek a mozijegy-árak nehezek
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4102 levél
Válasz 17.10.14. 23:36 #41037
xeLaR
Eheti termés...

The Jungle Book (2016)
Nem vagyok túlságosan oda az eredeti Disney rajzfilmért, így nem is igazán érdekelt az előszereplős feldolgozás sem. Aztán meglepően tapasztaltam, hogy jó lett a fogadtatása mind a nézők, mind a kritikusok által. És miután megnéztem én is, azt kell mondjam, hogy jobb lett, mint vártam...azaz kb. egy szinten van az eredetivel. Alapvető problémám ezzel, hogy igazán sztorija nincs, Maugli csak sodródik egyik jelentből a másikba, habár ebben legalább csinál is vmit, és megmutatja, hogy miért is különbözik a dzsungel állataitól. Másik problémám, hogy bár pár dolgot megváltoztattak az eredetihez képest, mégse rugaszkodott el annyira, mint azt kellett volna. Pl. minden tiszteletem Bill Murray és Christopher Walkené, elfogadhatóak voltak a filmben, de ha dalaikat kiszedték volna a filmből, azzal nem vesztettünk volna semmit, csak hát Disney-klasszikusok, bele kell passzírozni őket. Amúgy meg pozitívum Idris Elba Sir Kánja, az effektek nagyon ott voltak, de kb. ennyi. Elfogadható élményt nyújt a film, még úgy is, hogy Ben Kingsley, meg még páran csak érzelemmentesen felolvassák szövegeiket. Nézhető...
3/5

Beauty and the Beast (2017)
Ettől az élőszereplős feldolgozástól féltem a legjobban, mert a '91-es klasszikus számomra a legjobb Disney animációs film, amit valaha láttam. Ezerszer láttam, elképesztően oda vok érte, egyszerűen a legjobb. Ilyen elvárásokat egyszerűen lehetetlen hozni, és a két filmet elvonatkoztatni is nehéz egymástól. Viszont még ha el is vonatkoztatok, sajnos akkor is fel lehet ismerni már az első 5 percben a filmet átívelő problémákat. Bizonyos jeleneteket sürget, ahol jobb lenne kicsit várni, máshol meg feleslegesen húzza az időt. A látványvilága is inkább csak egy elfogadható szintet ér el. Ha pedig össze kellene hasonlítanom őket, akkor meg még rosszabb a helyzet, mert a dalok és néhol a dialógusok tekintetében elmarad az eredetitől. Volt nem egy olyan jelenet, amit egy az egyben lemásoltak, és érezhető, hogy vmi egyszerűen nem stimmel. Szerencsére azért nem olyan rossz a helyzet. Kevin Kline-t érdekesnek találtam a szerepben, Josh Gad és Luke Evansnak köszönhető az egyetlen élvezetesen adaptált dal (játékuk is élvezetes volt). Dan Stevens a Szörnyként jó volt, kapott egy új dalt, ami kifejezetten élvezetesre sikerült. Csupán annyi a probléma, és az jól jellemzi a filmet is, hogy az a dal egyszerűen nem passzol egyrészt a többi dalhoz, másrészt meg maga az egész jelenet feleslegesen fejtegeti a Szörny érzelemvilágát, amit az animációs filmben nagyon egyszerűen megoldottak. Összességben ez még mindig egy nézhető film, amiben vannak szórakoztató elemek, sőt kiváló dolgok, de lehúzzák az apróságok.
3/5

Pete's Dragon (2016)
Az eredeti Disney filmből csak részleteket láttam, nem is voltam túlságosan oda érte, de kíváncsi voltam, hogy az új feldolgozás mennyire lett jó. Mikor vége lett boldogan konstatáltam, hogy ez biza jó lett, csak úgy 20 perc elteltével már alig emlékeztem rá, hogy mit is láttam. Úgy érzem erőssége, de ugyanúgy gyengéje is, hogy ez alapvetően egy Szabadítsátok ki Willyt jellegű sablonos családi film. A film főleg a főszereplő gyerekre fókuszál, míg a sárkány "csak" egy mellékszereplő. Egy kicsit komolyabb témákkal foglalkozik a film, mint az a Disneytől megszokott, azonban néhol kissé túlédesítették. Magát a sárkányt nagyszerűen animálták meg, jobb lett volna még több jelenetben látni, mint amennyit szerepelt. Alapvetően nem volt problémám ezzel, kellemes élmény volt, viszont a sablonossága, és a kissé lassabb jellege miatt nem hagy egy óriási nyomot.
3/5

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Hát...Tim Burton ezzel mellélőtt. Nem tudom, hogy maga a könyv ennyire bonyolult és követhetetlen, vagy csak nem sikerült jól filmre adaptálni, de ez rettentő unalmas lett. Ez alapvetően egy fiataloknak szánt kalandfilm, amibe horrorisztikus elemek kerültek. A probléma az, hogy a téma mondhatni egy lejárt lemez, és a túlbonyolított sztori gonoszait pedig egyáltalán nem lehet komolyan venni. Főleg úgy nem, ha Samuel L. Jackson játssza a főgenyót, aki az egyetlen élvezetes alakítást nyújtja a filmben (mondjuk azt is csak azért, mert végigpoénkodja az egészet). Nem a legrosszabb dolog, amit Burtontől láttam, de ebben nem éreztem a stílusjegyeit, meg semmi olyan hangulatot, amely hagyott volna bárminemű nyomot.
2/5

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Teljesen rendben volt ez a Harry Potter spinoff, még ha nem is volt túl érdekes. Úgy értem jó, bemutatta az amerikai varázsközösséget, meg pár csodás állatkát, de sztori és karakterek tekintetében nem volt a toppon. Kiemelkedőt, úgy érzem, Dan Fogler nyújtott mugliként, aki végig szimpatikus, szerethető maradt. Amúgy meg kiszámítható, néhol kissé el lettek nyújtva a viccesnek szánt jelenetek, de alapvetően ez egy elfogadható kezdete egy új varázslós filmsorozatnak.
3/5

Warcraft
Újranézés. És ezt még mindig nem érzem elképesztő rossznak. Jelentős problémái vannak, olyanok, amik más filmeket kinyírtak volna (mint pl. túl sok sztoriszála van, amit nem tud rendesen bemutatni, többi idő kellett volna hozzá, vagy pl. a faék egyszerű karakterei, stb.), de vhogy mégis egy szórakoztató élményt hagy maga után. Egy újranézésnél a hibák jobban szembeötlenek, és ez itt is igaz, ám vmiért pozitívumai erősebben hatottak. Látványvilága még mindig lenyűgöző, sztorija bugyuta, de túl is van bonyolítva, és egyáltalán nincsenek eléggé kifejtve a karakterei. Röhejesnek és komolytalannak kellene tartanom ezt a filmet...
...és mégis azt kívánom, hogy jöjjön folytatás.
3/5

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Egy elég fura érzés fogott el: tetszik egy új Karib-tenger kalózai film. Úgy értem nevettem és mosolyogtam poénokon, tetszettek bizonyos akciójelenetek, és az új szereplők sem voltak annyira rosszak. Maga a történet egy új kezdetként hatott, és bár nem volt annyira érdekes, de rendben volt. Szórakoztatott a film. És aztán jött az utolsó harmada. Nem mondom, hogy tönkre vágta az egészet, de semmi izgalom sem volt, semmi érzelem, és teljesen nonszensz történések. És aztán még képesek voltak a stáblista utáni jelenetben is felidegesíteni, hogy mit akarnak a következő résszel. Kár ezért, mert alapvetően tetszett, amit láttam, még ha nem is érte el az első rész színvonalát. Csak hát a vége elcseszte a filmet. Lehet megnézem ezt majd még vmikor...
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
16294 levél
Válasz 17.10.14. 09:09 #41036
david139
Kíváncsi voltam rá, hogy van-e bármi létjogosultsága a filmnek, vagy tényleg csak úgy készült a forgatókönyv, hogy "emoji=menő, ebből dobjunk össze valamit". Meg amíg nem láttam, nem kritzálhatom.
No Ragrets
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
12970 levél
Válasz 17.10.13. 20:56 #41035
McCl@ne
Miért nézel végig ilyen filmeket? Csak kíváncsiságból kérdezem.
Respect is not given. It's taken.
16294 levél
Válasz 17.10.13. 20:50 #41034
david139
The Emoji Movie

Sikerült végig szenvednem, de nem érte meg. Nincs benne semmi kiemelkedően szánalmas, vagy annyira röhejes, hogy vicces legyen. Ez csak szín tiszta fos.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
18910 levél
Válasz 17.10.13. 19:25 #41033
LiT
The Snowman /Hóember

Véletlenül sem annyira rossz film, mint amilyennek a Rotten beállítja. Jó a rideg hangulata és a fényképezés helyenként. Amiben elvérzik az az, hogy elveszti bármiféle feszültségfaktorát a végére, és a néző teljesen közömbösen fogadja a végkifejletet. A trailer alapján legalább olyan filmet vártam, mint a Wind River. Sajnos nem jött össze.

6/10
_____________

Ma újranéztem a Blade Runner 2049-et is. Egy csoda ez a film. Másodikra mégjobban megfogott, szinte végig rázott a hideg, és a történeti elemek is jobban összeálltak a fejemben. Minden egyes jelenetnek megvan a létjogosultsága, legyen az bármilyen hosszú.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
32667 levél
Válasz 17.10.12. 13:15 #41032
Creativ3Form
Fix, igen. Várom én is.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3336 levél
Válasz 17.10.12. 12:17 #41031
Raistlin666
Na ez a BR 2049 érdekes volt!
Nekem a klasszikus előző rész kimondott anti kedvencem, de ez nagyon kiadta.

Mondjuk kicsit féltem is előtte! Ha ezt sem fogadom be akkor maradnak az én szintemnek való Transformers filmek?! De úgy nézem megúsztam...egyenlőre.

És akkor ez a Düne dolog már fix amit DV fog rendezni? Azt el tudnám viselni még!
12970 levél
Válasz 17.10.12. 11:08 #41030
McCl@ne
Emiatt a (köz)felfogás miatt fordulhatnak elő ilyen dolgok.
Respect is not given. It's taken.
20245 levél
Válasz 17.10.12. 10:56 #41029
Peace
Jah hát igen, de olyan szempontból engem nagyon nem érdekel a dolog. Gyomorforgatóan undorító az egész, nem is szívesen foglalkozom vele. Nem véletlenül kerülöm messzire az itteni topikot is.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12970 levél
Válasz 17.10.12. 10:50 #41028
McCl@ne
Abból, hogy egy filmrovat szar - mert ez az volt, én meg még ki is voltam tiltva tőlük, gondolom szóvá lett téve a színvonal - nem következik semmilyen formában az, hogy a politika kedvére szétbaszhatja, ilyen alávaló, érdemtelen módon.
Respect is not given. It's taken.
20245 levél
Válasz 17.10.12. 10:40 #41027
Peace
Azzal nem vagyok tisztában, mennyire süllyednek. Csak sokszor mosolyogtam meg a filmekről alkotott véleményüket. Már-már kötelességüknek érezték, hogyha valamit az egész világ dicsér, akkor nekik le kell húzniuk. És persze fordítva is.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3895 levél
Válasz 17.10.12. 10:21 #41026
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Inkább csak azért linkeltem, hogy az Origó süllyedéséből ők is kiszálltak, amit ebben a közben akár még értékelhető lépésnek is lehet mondani.
20245 levél
Válasz 17.10.12. 09:50 #41025
Peace
De hát akkor most egyel kevesebb rovat lesz, amin nevetni lehet. Mondjuk biztos jönnek újak a helyükre.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3895 levél
Válasz 17.10.12. 09:11 #41024
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Felmondott az Origo teljes filmrovata

"Felmondott az Origo teljes filmrovata, összesen öt ember: Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás, Varga Ferenc. A Facebookon jelentették be, hogy 2003 szeptembere óta egészen szerda estig nem jelent meg náluk egyetlen olyan cikk sem, amit ne vállalnának. "Szerdán este a tudtunkon kívül kikerült a rovatba egy „Kóla, popcorn és migránspropaganda” című cikk, aminek egyetlen betűjét sem vállaljuk, aminek a szellemisége tőlünk a lehető legtávolabb áll. Ezért nem tudunk mást tenni, mint egy emberként felállni" - írták."
32667 levél
Válasz 17.10.11. 22:34 #41023
Creativ3Form
Második megtekintés után sem lehet betelni azzal az érzéssel, amit a Blade Runner 2049 kivált az emberből. Leírhatatlan, ezt át kell élni. Már a stáblista alatt azon agyaltam, mikor nézzem meg harmadik alkalommal.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1604 levél
Válasz 17.10.10. 22:44 #41022
Aribeth
Megnéztem. Kivételesen a jelen fórumon leírt valamennyi eposzi jelzővel egyetértek a Blade Runner 2049-cel kapcsolatosan. Nagyon, nagyon, nagyon tetszett.

SPOILER
A végén épp megjegyeztem magamban, hogy de jó, hogy nem volt semmi könnyfakasztó jelenet, erre nem betették azt a Vangelis zenét, ami Rutger Hauer könnyek az esőben monológja alatt szólt? Menj a fenébe, Villeneuve, ez övön aluli - bár kiszámítható - ütés volt.


A Battlestar Galactica pedig méltó sorozatos párja mind az első, mind a második résznek, már ami az androidok lelkét és lelki életét illeti, úgyhogy amíg ki nem jön lemezen a film, addig ezt nézem újra.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
29 levél
Válasz 17.10.10. 19:49 #41021
Kolek
Az van a BR2049-el hogy az első részhez hasonlatosan ezt is kiveti magából az aktuál mozi kultúra.
Az emberek igényeket kielégíteni mennek a moziba. Röhögni, ölést-baszást nézni,félni ,felizgulni stb... És ezek álltalában alantas igények amik önigazolást adnak: ők részei a korszellemnek. De a legnagyobb hazugság mégis az hogy "nekik van ízlésük." Mert nincs. Az ízlést ki kell növeszteni,amihez olyan élmény referenciák kellenek amik nagyon elvétve voltak a gyöngyvásznon az elmúlt évtizedben.
Nolan-nek hála azért a fiatal generáció is látott már igényes blockbustereket,mégis a mainstream továbbra is a vállalhatatlanul igénytelen nagyipari mocsadékból áll. Lelketlen és agyatlan filmet tech-demo háborúja.
A Blade Runner 2049 viszont egy sokrétű film mert történetével elmesél egy jövőképet, viszont a látomás szerű audio vizuális hatásával szinte pszichedelikus utazásra hívja a nézőt, hogy megmozgasson benne valamit. Mert ez a film nem csak a már sok helyen átrágott A.I. téma körét vizsgálja, és nem is csak a teremtő-teremtés problematikáját, hanem egy modern világ drámáját önti képekbe. Milyen az igazi magány, a sötét üresség ahol már a szintetikus álom is igazi. A valóság mennyire leképezhető és mi dönti el hogy a valós az igazi-e.
A Blade Runner 2049 egy mestermű, aminek remélem lesz majd egy hosszabb vágása is. Az pedig hogy nem kasszasiker, annak még lehet pozitív hatása is: például hogy várni kell újabb évtizedeket a folytatásra. Mert akkor lesz értelme és súlya.


12970 levél
Válasz 17.10.10. 11:14 #41020
McCl@ne
Pedig valójában tud. Elolvasta, megértette, mert hát az anyanyelvén íródott. Tudja azt is, hogy róla szól, és ennyi, ez a maximum, amit el lehet érni az embereknél. Hogy megfogalmazol egy kritikát, amiben normálisan elmondod, hogy mi a baj velük, vagy a tömegekkel, vagy egy csoporttal, aztán látod, hogy célba ér, és megértették. Egyetérteni úgysem fognak vele, beismerni sem fogják, de a hatása meg lesz, idővel így vagy úgy.

Ez kb. Peace-nek is válasz, ha elmondtad a véleményedet normálisan, erősen és logikusan, annál többet nem tehetsz. Akiben annyira tombol a küldetéstudat, mint mondjuk bennem, az nehezen érti ezt meg, de idővel azért sikerül. De amúgy tényleg azt gondolom, hogy érdemes szenvedni, mert idővel, ha csak kis mértékben is, de meglesz az eredménye.
Respect is not given. It's taken.
18910 levél
Válasz 17.10.10. 10:10 #41019
LiT
Tényleg jó írás lett! El is küldtem egy ismerősömnek, akinek nem tetszett, de olyan önfejű, hogy annyit írt: "ezzel nem tudok mit kezdeni."
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
20245 levél
Válasz 17.10.10. 10:09 #41018
Peace
"Nem lehet megúszni az igénytelenkedést, csak legfeljebb nem azonnal jön a hatása, hanem akkor, amikor találkozunk valami igazán jóval."

Én is véleménynek szeretem inkább hívni, és örömmel veszem, ha már legalább egy ember megnézi ennek a hatására és netalántán még meg is köszöni (bár nem ez a cél, de jól esik) és terjeszti az Ő ismerősei számára. A moziba járás nekem is a szerelem, a mozizás és a filmek iránt egyaránt. Néha ugyan belerondítanak az élménybe, de ettől függetlenül töretlen a lelkesedés. Az olyan elképesztő filmélményekért mindenképpen, mint a mostani is volt (ráadásul egymás után két nap, Wind River és Blade Runner 2049) és előtte a sok másik. Kicsit mérges vagyok amikor valaki nem látja meg az ilyen gyöngyszemek értékeit, de igazából mit hadakozzak velük. Még egy filmes zárt csoportból is kiraktak (ezt még nem is meséltem soha...) úgy 1,5 évvel ezelőtt face-en, mert kritizáltam és próbáltam javítani egyes emberek film és sorozatnézési szokásain. Ők ezt nem vették jó néven. Egyszer írta a moderátor, hogy már többen kérték privátba, hogy tegyenek ki, aztán egyszer csak ki is tettek. Igazából picit zavart, de aztán megmosolyogtam a dolgot és továbbléptem.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12970 levél
Válasz 17.10.10. 09:46 #41017
McCl@ne
Köszönjük, a ilyen reakciókért érdemes írni
Én elég sok probléma mögött azt látom, hogy az embereknek a folyamatos megigazulást, felülkerekedést keresik mindenhol. Már van lehetőségük egy relatíve kicsi, de egy kocsmai asztaltársaságnál sokszor nagyobb "tömeg" előtt beszélniük dolgokról, és ez eltorzítja a valóságról alkotott képüket. Elromlanak a viszonyulások: emlékszem, hogy gyerekként mekkora izgalom és élmény volt moziba menni, pedig jártam rendszeresen. És mielőtt jönne, hogy ez a régenmindenjobbvolt mantra, nem, mert most is hasonlóan állok hozzá. Szinte minden mozizás egy kis ünnep, igazi szerelem, és már az is marad.
Valakinek viszont ez csak annyi, hogy egy kultúrtermék fölé helyezheti magát megint, és ennek hangot adhat. Egyszerűen kritizálni mennek moziba, így lesz ugyanolyan szar az indexen, az origon, meg a különböző fórumokon is egy Halálos iramban és egy Szárnyas fejvadász. A mozi már nem a filmnézés, a filmek szeretete, hanem egy egó meccs, hogy ki tud hangosabban üvöltözni a YouTube-on arról, hogy mi hogy van.

Én mindenről írok "kritikát", amit látok. Jobban szeretem véleménynek hívni, mert nem mindig kritikai igénnyel születik, pl. a Blade Runnerről kétszer is írtam, és egyik sem vélemény a filmről. De minden írásomat a mozi szeretete szüli, nem az, hogy dicsőséget szerezzek lájkok formájában.
A tömegember hátraarca pedig az egyszerű eligénytelenedéssel magyarázható. Nem lehet büntetlenül felnőni kizárólag Bud Spencer és Terence Hill filmeken, nem lehet megúszni, hogy esténként megy a Barátok közt, és azt sem, hogy lustaságból nem kapcsolunk el ugyanarról a Jason Statham tucatfilmről, mert egész jó. Nem lehet megúszni az igénytelenkedést, csak legfeljebb nem azonnal jön a hatása, hanem akkor, amikor találkozunk valami igazán jóval.
Respect is not given. It's taken.
18910 levél
Válasz 17.10.10. 09:41 #41016
LiT
Marjorie Prime

Tegnap előtt megnéztem ezt a sci-fi drámát. A koncepció nagyon érdekes, Black Mirror-szerű. Van egy szolgáltatás, amivel hologramként a halott szeretteiket visszakaphatják az emberek, de nyilván egy számítógép működteti őket és a személyiségük nincs mögötte. Ennek a határait boncolgatja a film, de sajnos olyan érdektelen, unalmas formában, hogy csalódottan álltam fel a film után. Sokkal több volt ebben.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
20245 levél
Válasz 17.10.10. 08:27 #41015
Peace
Ritka jó írás, öröm volt végigolvasni! Öcsédnek is pacsi!

Az egyre inkább eluralkodó sötétségre most inkább nem is reagálnék, mert oldalakon keresztül lehetne taglalni, hogy mennyire elkeserítő a helyzet és egyáltalán nem vagyok optimista a jövőre tekintve. Szinte semmilyen szempontból.
Viszont filmekkel kapcsolatban is sajnos rettentő elkeserítő a helyzet, legalábbis csak az általam többeknek ajánlott alkotásoknál, melyekre ócsárló visszajelzéseket kaptam és hogy soha többet ne merjek semmi hasonlót ajánlani (A Jogász, Sicario, Vademberek hajszája, többet most nem sorolok, de voltak még ilyenek sajnos...). És ezen a ponton kezd el gondolkodni az ember, hogy mi válthatja ki ezt a haragot, mi okozza, hogy nem képesek befogadni ezeket a zseniális filmeket. Értelmes és tanult emberekről beszélünk, szóval az (érzelmi) intelligencia önmagában nem elég, kell még valami más is. Amit meglehet próbálni körülírni vagy megfogalmazni, ami mondjuk Nektek talán sikerülhet, én nem vagyok ennyire a szavak embere. Ezért is öröm számomra hasonló írásokat olvasni.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12970 levél
Válasz 17.10.09. 21:21 #41014
McCl@ne
Spoileres Blade Runner 2049 értekezés, tesómmal dobtuk össze.
Kitérünk arra is, hogy miért bukik meg egy ilyen film ma a mozikban.
Respect is not given. It's taken.
20245 levél
Válasz 17.10.09. 20:22 #41013
Peace
Én is lehet bevállalok egy IMAX-et, ha már lecsengett a tömeg.

szerk.: elfelejtettem, hogy csak 3D van ott, akkor mégsem.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32667 levél
Válasz 17.10.09. 20:06 #41012
Creativ3Form
Én is szerdán megyek, este 7-re. Alig várom már.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
29281 levél
Válasz 17.10.09. 19:26 #41011
Germinator
Ket napja lattam en is a BR2049-et, de meg nem akartam irni rola. Szerdan megyek ra megint, utana kifejtem, de nalam ez egy otcsillagos film. Gyonyoru, minden ertelemben.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
20245 levél
Válasz 17.10.09. 18:21 #41010
Peace
The Dark Tower:

12-13 éves fejjel akár még tetszhetett is volna. Gondolom könyv formájában sokkal élvezetesebb lehet. Walter és Roland összecsapása inkább volt mosolyogtató, mint epikus. McConaughey és Elba számára kicsit lealacsonyítónak éreztem ezeket a szerepeket.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4102 levél
Válasz 17.10.09. 08:19 #41009
xeLaR
Múlt heti termés röviden...

Snowden
Összességben nincs bajom a filmmel, nézhető, a színészi játék is rendben, a sztori is érdekes. Csak vmi mégis hiányzik, ami mondjuk a Snowdenről szóló dokumentumfilmben benne van. Egyszer meg lehet lesni.
3/5

Gold
Ez a félig-meddig megtörtént eseten alapuló film még érdekes és élvezhető is lenne, ha kevésbé lenne kiszámítható, vagy ha nem csak McConaughey erős alakítására támaszkodna. Mert így sajnos csak elmegy...
3/5

Mortdecai
Bár voltak vicces részei, és legalább van vmi követhető sztori, de ez Johnny Depp egyik legrosszabb filmje.
2/5

In the Heart of the Sea
Az Essex bálnavadászhajó tragédiáját bemutató film ismertebb színészekkel operál, ám karakterei üresek és maga a vadászat (ami még érdekes is lehetne) a túlságosan is érezhető CGI miatt súlytalan. Maga a sztori érdekes, de vhogy nem sikerült jól prezentálni.
3/5

Hacksaw Ridge
Néhol kissé túltolja a pátoszt, de összességben egy erős háborús film. Karakterei úgy érzem a kelleténél kevésbé vannak kifejtve, ám úgy lettek felhasználva, hogy ez ne legyen probléma. Látvány, hangulat és sztori szempontjából is teljesen rendben van. A héten valszeg ez volt a legjobb film, amit láttam.
4/5

Carol
Rooney Mara és Cate Blanchett nagyon jó párost alkottak az első jelenetüktől az utolsóig. Bár maga a sztori egy megszokott sablont követ, a szereplői által mégis képes volt vmi újat hozni.
4/5

Lion
Bár felemásak az érzéseim, jelen esetben a "jó" fele billent a mérleg. A első felét érzem a film legerősebb részének, mivel nem egy megszokott dolgot mutatott be. A második fele ront az élményen, de a vége elhozza azt a katarzist, amit az első fele ígért. Problémás, de tetszett.
4/5

The Edge of Seventeen
Erősen kezdett a film frappáns dialógusokkal és jó alakításokkal, és szerencsére ezt végig tudta tartani. Bár mindenki kitett magáért, de Hailee Steinfeld játékán állt vagy bukott a film, és teljes mértékben állta a sarat. Tetszett.
4/5

Get Hard
Ezen inkább húztam a számat, mint nevettem rajta, de voltak szórakoztató részei. Nincs bajom se Ferrell-lel meg Hart-tal, de ebben nem találtam őket jónak.
2/5

Macbeth
Bár maga a darab jó és érdekes, meg a látvánnyal is egy nyomasztó hangulatot teremtett, mégse éreztem erősnek, mivel sok esetben úgy éreztem, hogy inkább szavalják a Shakespeare szöveget, ahelyett hogy előadnák. Az érdeklődést megtartotta, de többször egyáltalán nem nézném meg.
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
18910 levél
Válasz 17.10.08. 18:04 #41008
LiT
Mozizás szempontjából nagy hétvégém volt:

Blade Runner 2049 /Szárnyas fejvadász 2049

Denis Villeneuve munkássága továbbra is hibátlan. Az utóbbi évek egyik legjobb sci-fi-je. Roger Deakins elképesztő képi világa, amelyben minden egyes képkocka tökéletesen megtervezett, Hans Zimmer és Benjamin Wallfisch szintetizátor alapú retrofuturisztikus zenéje olyan atmoszférát teremt, amely hosszú ideig benneragad az ember fejében. Erre pedig kevés film képes. Tavaly az Arrivalnak sikerült hasonló, természetesen az is Villeneuve film. Nagyon rá kell hangolódni, cserébe sokat ad, de nem egy átlagnézőnek.

Jövő héten újranézés kötelező!

10/10
_________

Borg McEnroe

Valóban nem kell tenisz fannak lenni ahhoz, hogy élvezhesd a filmet. A színészek autentikusak, a film informatív, feszült, érdekes volt. Emellett remek karaktertanulmány sportolókról. Egy nagyon kicsi művészi beütése is volt talán, ami hozzáadott.

7/10
_________

The Square /A négyzet

Ki merem jelenteni, az év legfurcsább filmje. Mondjuk a Lavina rendezőjétől hasonlót vártam. Absztrakt, elvont, különös humorú, inkább szituációkra fókuszál, minthogy cselekménye legyen. Tekinthető egyfajta művészi kinyilatkoztatásnak, hiszen a film is maga ilyen témát ölel fel. A poszteren is szereplő 10-15 perces jelenet pedig rendkívül kellemetlen és furcsa élmény volt Ezt is akarta elérni a film. Néhol pedig indokolatlanul felesleges jelenetek vannak betűzdelve, ráadásul szerintem túlságosan is hosszú ehhez az alapanyaghoz.

7/10

We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
1604 levél
Válasz 17.10.07. 20:22 #41007
Aribeth
Valami hasonló fogalmazódott meg bennem is.

Pár ponton gyenge a folytatás, főleg a Statesmant nem használták ki úgy, ahogy azt lehetett volna, de ami működöt az első részben, az itt is megvolt.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
32667 levél
Válasz 17.10.07. 19:34 #41006
Creativ3Form
A Blade Runner alatt már viszketett a nyelvem, de végül abbahagyta a srác. Az AZ esetében meg mások szóltak, de nem igazán hatotta meg őket. A "kussolj el, mert odamegyek és szájba rúglak" nem az én stílusom, biztonsági őrtért illetve mozi dolgozóért meg nem akartam rohangálni, mert pár kis köcsög miatt nem akartam még egy fél percet sem elmulasztani a filmből.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
32667 levél
Válasz 17.10.07. 19:24 #41005
Creativ3Form
Kingsman: The Golden Circle

Haragudnom kellene erre a filmre, mivel összességében szinte semmi újat nem ad hozzá az első részhez, de az ott megalkotott receptet továbbra is annyira hangulatosan, szerethető karakterekkel és zseniális akciókkal teszi a tányérunkra, hogy FUCK YES...pár év múlva én ebből kérek egy harmadik szeletet.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
9371 levél
Válasz 17.10.06. 09:38 #41004
Kanduhrka
A filmet még nem láttam, nekem az Érkezés alatt volt hasonló élményem, néma csendben néztük végig a filmet és teltház volt. Ami azt illeti, szerintem ez a Villeneuve tudhat valamit.
Az AZ alatt pl már neccesebb volt, de pl az Annabelle 2 is jó élmény volt - ott igazából én voltam az, aki egy ajtónyikorgós megijesztős jelenetnél elnyomtam egy "bazdmeg, ezt annyira utálom"-ot
horrorgeeks.blogspot.com
20245 levél
Válasz 17.10.06. 08:39 #41003
Peace
Szárnyas fejvadász 2049 Filmkritika

Ez így konkrétan hibátlan, csak én sajnos nem tudok ilyen szépen fogalmazni. De ebben minden benne van!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12970 levél
Válasz 17.10.06. 08:32 #41002
McCl@ne
Ilyenkor szoktatok szólni, hogy fogják be a pofájukat? Ha nem, akkor miért nem?
Én mindig szólok. Először általában normálisan, ami az esetek többségében működik.
Miért kéne tűrni azt, hogy elbasszák a szórakozásodat csak azért, mert képtelenek felfogni, hogyan kellene viselkedni egy moziban?
Respect is not given. It's taken.
20245 levél
Válasz 17.10.06. 08:14 #41001
Peace
SPOILER
Igen!!! Pár röpke perc alatt annyira szimpatikussá vált mindkettő. Én nem is tudom éltem-e már át hasonlót, hogy ennyi idő alatt ilyen közelségbe kerültem karakterekhez és ennyire megkedveltem őket. Az meg, hogy nem valami rejtélyes gyilkost kergettek, hanem egy balul sikerült éjszaka volt a kiindulópont, még inkább megdobta a már amúgy is fantasztikus film hangulatát.

Alig várom, hogy megleshessem otthon is majd eredeti nyelven!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32667 levél
Válasz 17.10.06. 00:20 #41000
Creativ3Form
Mostanában nekem is voltak ilyen eseteim. Mi is az AZ-on fogtunk ki egyet, egyészen konkrétan egy 5 fős tini társaságot, akik akkor is hangosan röhögtek, amikor semmi nem történt, az ijesztőbb részeket meg rendre egy 'ZMEG DE BESZARTAM szintű kiáltással reagálták le. Rohadt idegesítő volt. De ma is a Blade Runneren sikerült egy okostojás mellé ülnöm, aki azzal akart imponálni a barátnőjének, hogy minden fontosabb történést kommentált, és kimondott hangosan, mintha szegény barátnője fogyatékos lenne és nem fogná fel, mit lát. De hála az égnek 40 perc után ráunt, mert a barátnőjéből semmi "elájulok tőled" reakciót nem váltott ki.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
32667 levél
Válasz 17.10.05. 23:56 #40999
Creativ3Form
Nem tudok mást illetve újat hozzáfűzni a Peace által leírtakhoz, így csak annyit, hogy "olyat láttam, amit ti emberek fel se fognátok."

Irány a mozi.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1604 levél
Válasz 17.10.05. 22:00 #40998
Aribeth
Jövő héten nézem, alig várom.

“És megmosolyognak minden alkalommal, mikor mondom, hogy a nyelv szűri a közönséget. Itt az újabb bizonyíték.”

Hát, amikor az It-et a felirat nélküli verzióban néztük az Allee-ban, annyira felidegeltek a mellettem folyamatosan hangosan pofázó oroszok, hogy eleresztettem egy zengő shut the fuck up-ot, de valószínűleg csak pechünk volt velük. Tény, hogy amikor nagy ritkán lehet választani a szinkronos és a feliratos verzió között, akkor a hazai mocsári orkok nagy része inkább a szinkronosra megy.

A Wind Riveres kommentekkel maximálisan egyetértek.

SPOILER
Az különösen bejött, hogy a film a pár perces visszaemlékezéssel mindkét áldozatot emberként, nem pedig pórul járt húsdarabokként mutatta be, és az elfajult lerészegedős szituáció is teljesen hétköznapi volt, ami újabb réteget adott a tragédiának.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
18910 levél
Válasz 17.10.05. 20:37 #40997
LiT
Húúúha Na most már nem bírom ki szombatig...
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
20245 levél
Válasz 17.10.05. 20:24 #40996
Peace
Blade Runner 2049:

És Villeneuve megcsinálta, köszönöm Mester!!!!!!!!!

Hihetetlen magasak voltak az elvárásaim, nagyon magasra tettem a lécet, de sikerült a legmerészebb álmaimon is túltenni!!! Nem bírtam megállni, elmorzsoltam pár könnycseppet, utoljára az "Interstellar" alkalmával éltem át hasonlót. A látvány, a zene, a hanghatások, egyszerűen rázott a hideg szinte végig!!! Gosling fantasztikus színész végre ismét alkalma nyílt ezt megmutatni számunkra! Ford is kitett magáért, le a kalappal! Sikerült olyan irányba továbbgondolni ezt az egészet, amiben még csak nem is reménykedtem! Mikor válunk saját magunk Isteneivé? És hogy lehet egy ember alkotta tárgy emberibb az embernél? Két nagyon hálás kérdés szájenszfiksön témában! Nem is pazarlom tovább a szót, CSODÁLATOS FILMÉLMÉNY!!! Sci-fi rajongók számára abszolút kötelező, mindenki másnak igen erősen ajánlott.

Köszönet az Intercom-nak, hogy eredeti nyelven nézhettem meg, hatalmas pacsi!!! ÉS emelem kalapom a közönség előtt, mert ilyen síri csendet moziteremben én még nem éltem át, ráadásul 167 percen át! És megmosolyognak minden alkalommal, mikor mondom, hogy a nyelv szűri a közönséget. Itt az újabb bizonyíték. Riszpekt!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20245 levél
Válasz 17.10.05. 09:38 #40995
Peace
Még mindig olyan élénken a szemem előtt pörögnek a képsorok...
SPOILER
Hihetetlen komoly volt az a pár perc, mikor is kiderült minden, hogy is történt. Annyira nyers és sokkoló! És nem kellett semmi rejtélyes gyilkos, csak egy szimpla lerészegedés, ami elfajult. Nem is hittem volna, hogy ilyen bravúrosan megoldják ott a lakókonténernél ezt a visszaemlékezést. A biztonsági csapattal is a kialakult pattanásig feszült helyzet, majd utána kicsit próbálták elaltatni a gyanakvásunkat, de érezzük, hogy valami azért nagyon nincs itt rendben. És akkor még az a 3 percnyi lövöldözés, aminél kirázott a hideg és majd kitéptem a karfákat a helyükről, imádtam!!! A végén pedig ahogy leül az apuka mellé a hinta előtt és még kicsit oldani próbálja a hangulatot a "de előbb lemosom az arcomról ezt a szart" szöveggel.

Na de nem is ragozom tovább, hihetetlen nagy moziélmény volt, piszkosul tetszett mindkettőnknek!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20245 levél
Válasz 17.10.04. 22:58 #40994
Peace
Wind River:

Régen láttam ennyire intelligensen és tökéletesen összerakott filmet!!! Zseniálisan építkezett, ámulva haladtunk előre a hóban kitaposott úton! A zenék, az operatőri munka és a bravúros rendezői megoldás a végjátéknál is! Taylor Sheridan nem hazudtolta meg önmagát! Volt nem is egy jelenet, mikor totálisan libabőrös lettem és még akkor is lélegzetvisszafojtva feszülten figyelt a közönség, mikor már azt hittük mindenen túl vagyunk. Jeremy Renner csúcs! De nem csak ő! Régen láttam ilyen mély és őszinte érzelmeket filmvásznon, szinte katartikus élmény volt.
Le a kalappal, hibátlan moziélmény volt, nagyon erősen ajánlott minden filmrajongó számára!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32667 levél
Válasz 17.10.04. 13:03 #40993
Creativ3Form
Tudom, hogy holnap lesz az új Szárnyas Fejvadász bemutatója, de azért a Borg/McEnroe filmre is érdemes lesz rápillantani. Ha szerettétek a Rusht, ezt is fogjátok.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
20245 levél
Válasz 17.10.02. 20:40 #40992
Peace
Blade Runner (The Final Cut):

"Hosszabb életet akarok atyám..."

Minden alkalommal a hideg futkos a hátamon az egész jelenet alatt!!! Rutger Hauer lelked mélyéig hatoló tekintete egyszerűen hideg rázós! Ridley Scott egy olyan mesterművet tett le az asztalra 35 évvel ezelőtt, mely mindig egy kicsivel többet ad minden egyes újratekintés alkalmával. Még sosem volt lehetőségem ekkora képernyőn és ilyen lenyűgöző minőségben megtekinteni a filmet, félelmetes, hogy milyen atmoszférát és képi világot varázsolt számunkra Mr. Scott. Szinte kézzel tapintható a mocsok és szenny, fojtogat a túlzsúfolt város szennyezett levegője. A forgatókönyv és a karakterek pedig olyan szinten lehengerlőek, hogy az első perctől beszippant és nem enged. Számtalan kérdés merül fel benned és még a sokadik megtekintés után is kétségek közt őrlődsz bizonyos felvetésekkel kapcsolatban.
Talán 1 vagy 2 évvel ezelőtt szereztem csak be és olvastam el az "Álmodnak-e ​az androidok elektronikus bárányokkal?" című művet és megdöbbenve tapasztaltam, hogy ebből született a film. Mármint ez így nem igaz, mert nagyon hasonló és mégis merőben más. Annyi érdekes gondolat van a könyvben, amit nagyon sajnálok, hogy sem írásban sem filmadaptációban nem lett soha kifejtve...
A lényeg, hogy a film a maga nemében hibátlan és piszkosul várom a csütörtöki mozit!!!

Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18910 levél
Válasz 17.10.01. 21:26 #40991
LiT
Nincs mit.


First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers

A mai nap Angelina Jolie új rendezésére esett a választásom (Netflix-es). Jolie eddigi filmjeit nem láttam, ugyanis minden kritika a föld alá tiporta. Ez az első olyan rendezése, amit igazán dicsérnek. Aki pedig kevésbé van elragadtatva tőle, annak ugyanaz a gondja a filmmel. Nekem is. Az indokoltnál sokkal hosszabb, ezért unalomba fullad, nehezen tudja fenntartani a figyelmet. Ennek ellenére erőteljes film, a téma súlyos és látszik rajta, hogy mennyire őszinte akarat van a film mögött Jolie részéről, hogy hitelesen bemutassa a kambodzsai rémálmot. Az autentikusság és a megrázó képsorok adottak, de a végén mégsem érzem azt, hogy ez egy igazán jó film lenne.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.