Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?

Filmes beszámolók és értékelések kötetlenül - az ízlések és pofonok völgyében.

19560 levél
Válasz 19.07.22. 21:50 #42260
LiT
Head Count - 3/10

Starfish - 4/10

Rotten megtévesztett.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
2779 levél
Válasz 19.07.22. 20:45 #42259
dghost
Lesz bővített verzió. Talán majd ott.
1766 levél
Válasz 19.07.22. 20:17 #42258
-Jozef-
Egy-két hosszabban kitartott jelenet helyett benthagyhattak volna többet a korábban kiszivárgott forgatókönyvből. Jobban előkészítette és elmélyítette volna az őrületet a finálé előtt.
2779 levél
Válasz 19.07.21. 12:18 #42257
dghost
Azért nálam az "Anyám!" is eléggé adta elborultság terén

Nekem is nagyon tetszett a film. Negatívumként olvastam, hogy túl hosszú, hát nálam az a 2 és fél óra pikk-pakk elrepült... Olyannyira "jó" a hangulata, hogy teljesen beszippant! Nem tudsz unatkozni rajta.

Viszont én egyáltalán nem ajánlanám mindenkinek! Sőt! A film leginkább az érzelmeidre akar hatást gyakorolni, és nem feltétlenül pozitív hatást. Tehát aki az elvont, zavarba ejtő filmeket nem csípi, az kerülje el.

Én viszont újrázok jövő héten!
19560 levél
Válasz 19.07.20. 09:16 #42256
LiT
Midsommar /Fehér éjszakák

Ari Aster 2. rendezése talán az egyik legelborultabb film, amit láttam, de végre ismét egy alkotás, ami képes olyan hatásokat kiváltani a nézőből, hogy teljesen kényelmetlenül érzed magad a nézése közben és kizökkent kicsit a komfortzónából. Ez főleg a 2. felére igaz, miután megérkeztek a svéd közösségbe. A fényképezés és a kamerakezelés gyönyörű, The Haxan Cloak zenéjét eddig is szerettem (Dark ambient műfajban tolja), de a filmhez, amit írt, az is elég hatásos és odaillő. Aki szerette az Örökséget, annak valószínűleg be fog jönni, de azt a filmet meg kell szorozni kb. 8-al betegség terén.

8/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
13216 levél
Válasz 19.07.15. 08:35 #42255
McCl@ne
Dolor y gloria (2019)
Fájdalom és dicsőség

Almadóvar saját kis 8 és félje (Fellini), vagy ha úgy tetszik, Romája (Cuarón), életrajzi hangulatú film, gyerekkori emlékek felidézésvel, jelenkori szenvedéssel, az életút egymással analóg, mégis nagyon különböző pillanatainak összevetésével. Gyönyörű film, Penélope Cruz fantasztikus az anya szerepében, de igazán Banderas viszi a showt, a megtört rendező minden fájdalma tökéletesen átjön a vásznon. Ugyanaz a mutatvány egyébként, mint a Roma esetében: az élet pillanatainak egy hangszínben történő bemutatása iszonyú hatásos eszköz, amikor egyik pillanatban valami teljesen hétköznapi, a másikban valami viszonylag drámai következik, mert így bevonódunk, a saját hangsúlyaink fogják megkülönböztetni a történéseket egymástól, nem a "drámai zenére most kell sírni" hangulat. Így egyrészt nagyon személyes élményben lehet részünk, másrészt persze azért Almadóvar vezeti majd az érzéseinket, a ritmusért, a sorrendért ő a felelős, így amikor az idősödő rendező és az édesanyja közös jelenetei zajlana, legtöbbünkben biztosan megszólal majd valami. Lényeg - ha ennyiből nem lett volna egyértelmű -, hogy csodálatos film, örülök, hogy moziban láthattam!

5|5
________________

Dronningen (2019)
Szívek királynője

Dán-svéd film, most fut szintén a mozikban, egy ötvenes éveiben járó ügyvédnő szexuális viszonyba kezd a férje mostohafiával, aki még húsz sincs (szerintem, konkrétan nem mondják a korát, de fiatal, az a lényeg). Az egész film közege (a tehetős, kívülről, majd aztán egyre beljebbről is teljesen rendben lévő házasság), a szereplők motivációi (mi az oka, hogy elindul a feleség részéről egy ilyen viszony), illetve a történet kifutása (egy kvázi csavar/felismerés) mind-mind olyasmi, ami leválasztja ezt a sztorit a szokványos megcsalós történetekről, illetve olyasmibe enged betekintést, ahova legtöbben nem keveredünk az életünk során. A kiváló alakításoknak és az erős kezű rendezésnek (nagyon elegánsan kerül a történet egy keretbe) köszönhetően a dráma nagyon átjön, olyan olvasatai is, amik egy - akár kiváló - hasonló témájú filmnél (pl. A hűtlen) fel sem merülnek. Akinek ez a téma felkeltette bármennyire is az érdeklődését (kinek nem?), az menjen rá nyugodtan, minden elemében kielégítő élményt kap, még a szexualitás is meglepően kendőzetlenül van bemutatva, ami szerintem egy ilyen sztorinál alapvetés kéne, hogy legyen, ha már egyszer nagyban erre épül.

4|5
Respect is not given. It's taken.
19560 levél
Válasz 19.07.14. 22:54 #42254
LiT
Giant Little Ones

Nem a legeredetibb történet, de nagyon szimpatikus karakterek és jól felépített karakterfejlődések, kapcsolatok. Egy igazán kellemes coming of age sztori a maga bájával és remek tiniszínészekkel.

7/10
__________

Nightmare Cinema

2 órás horror antológia, amiben vannak jobb és rosszabb történetek is. Amik valóban ütősek, azok kreatívak és gore, de a másik fele meg igazán gagyi és klisés. Középúton van az arány.

6/10
__________

Plus One

Nagyon szerethető romkom. Két gyerekkori barát, akik világ életükben ismerték egymást esküvőkre járnak, de egymást kísérik, hogy ne egyedül kelljen menniük. Aztán végül is ráeszmélnek, hogy van közöttük több is, mint barátság. Vicces, kellemes humorú és szívmelengető film, amiben azért számtalan igazság van.

7/10
__________

Pokémon Detective Pikachu /Pokémon - Pikachu, a detektív - 2/10

Capharnaüm /Capernaum /Kafarnaum: A remény útja - 4/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19560 levél
Válasz 19.07.11. 23:08 #42253
LiT
Dumbo /Dumbó

Tim Burton miatt néztem meg és csakis az ő személye miatt érdekelt. Burtonnek sikerült rengeteg emóciót adni Dumbó nézésébe, az emberre azért rendesen hatással van ez a kedves karakter. A filmet én egy cirkuszos filmként néztem, aminek teljesen rendben volt, szép a fényképezés és a beállítások, de ettől függetlenül olyan extrát nem tud nyújtani. Talán Burton személye miatt kicsit szomorúbb hangvételű ez a mese.

6/10
_________

Teen Spirit

Nem szeretem az éneklős tehetségkutatós műsorokat, de köszönhetően Elle Fanning erőteljes alakításának, a jól megválasztott zenéknek és a szép operatőri munkának, igazán magával ragadó és érdekes dráma egy kitörni vágyó tiniről.

7/10
__________

The Best of Enemies

Ebben a témában inkább a BlacKkKlansman-t ajánlanám, az sokkal szellemesebb és jobban megírt film, de az sem volt rossz. Csak kicsit ellaposodik a hosszú játékidő alatt. Ráadásul van benne egy Sam Rockwell, mint egyik főszereplő, aki amennyire ellenszenves az elején, annyira nagyot fordul a karaktere a végére.

6/10
___________

Sometimes Always Never /A szavak ereje

Nem tudom hova tenni ezt a filmet. Annyira elvontan mesél, hogy a rövid másfél órás időtartam is egy örökkévalóságnak tűnt. Abszolút nem érintett meg a főszereplő problémája, de ez nem Bill Nighy-nak köszönhető, hanem a gyengécske forgatókönyvnek és rendezési stílusnak.

4/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19560 levél
Válasz 19.07.08. 22:34 #42252
LiT
Spider-Man: Far from Home /Pókember: Idegenben

Csalódás! Mindenki el van ájulva tőle. A Hazatérés nekem jobban tetszett. Mysterio-t nem éreztem olyan erős karakternek, mint egyesek, a motivációi elég gyengék, a céljai értelmetlenek, az első óra kicsit lapos és túltolva benne a komédia (jobb-rosszabb poénokkal), az akció és a tech vonal pedig túlságosan over the top. Talán még a Holland-Zendaya kapcsolat tetszett benne a legjobban, mint coming of age vonal.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4219 levél
Válasz 19.07.04. 21:33 #42251
xeLaR
Pókember: Idegenben
Kivételesen nem eredeti nyelves vetítésen voltam, és valszeg csak minimálisan befolyásolta a film élvezetét. Mert amúgy kb. ez is olyan volt számomra, mint az előző Pókember film. Ez sokaknak pozitív lehet, de én nem láttam meg benne azt a pluszt, amitől a jobb Marvel-filmek közé tartozik. Ennek meg sztem kivételesen gáz az első órája, vagy legalábbis nem jött át a humor és az akció sem volt semmi extra. A második órával kapott egy kis eredetiséget, kreativitást a harcokkal, látvánnyal, de ugyanúgy kiszámítható maradt. Ettől függetlenül Tom Holland, Jake Gyllenhaal jók, profin hozták szerepüket. De amúgy meg...ez is egy Marvel-film volt...ehh...
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
22501 levél
Válasz 19.07.04. 14:18 #42250
Peace
Framing John DeLorean ritka jó volt, köszi!!! Én simán elmentem mellette a tékában. A Te bejegyzésed miatt kanyarodtam vissza. Nagyon tetszett!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2779 levél
Válasz 19.07.01. 22:40 #42249
dghost
"Annabelle Comes Home /Annabelle 3"

Ugyan ez volt (és én ugyanígy jártam) a 2. résszel...
19560 levél
Válasz 19.07.01. 22:22 #42248
LiT
Úgy látszik már csak én írok ide. Haha


Annabelle Comes Home /Annabelle 3

Ez a film hogy állhat 70%-on Rotten Tomatoes-on? Jól át lettem baszva. Talán a leggyengébb része a Conjuring franchise-nak. Igen, még a Nun is jobb nála, ami azért teljesítmény... Borzasztó unalmas, nem félelmetes, olcsó ijesztegetések, amik csöppet sem hatásosak, röhejes szellemek és klisék. Minden bennevolt, ami teljesen elront egy horrorfilmet. Erre a kritikusok dicsérik...

3/10
________

Framing John DeLorean

DeLorean és 80-as évek fanoknak kötelező dokumentumfilm John DeLorean életéről, amiben aztán tényleg minden előfordult: siker, rivaldafény, drogok, CIA, tárgyalások, bukás, modellek, stb. Ebből lehetne egy érdekes filmet készíteni, de most ez a doku is megteszi. A kocsi nagy rajongójaként informatív és érdekesen elmesélt film, Alec Baldwin is vállalt benne újraforgatott jeleneteket. Nem mellesleg múlt héten lehetőségem volt vezetni egy DeLoreant, egy álmom vált valóra

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19560 levél
Válasz 19.06.28. 22:39 #42247
LiT
Yesterday

Danny Boyle új filmje engem szinte végig megmosolyogtatott. Mi lenne, ha egyik napról a másikra nem lenne a Beatles, de egy zenész srác a számaikat felhasználva befutna. Érdekes kis koncepció, amit még kreatívabb módon is ki lehetett volna használni, de ez így is egy könnyed, kellemes zenés fantasy-dráma, igencsak szerethető karakterekkel.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19560 levél
Válasz 19.06.25. 22:28 #42246
LiT
The Mustang

Ismerős, de mégis erőteljes megváltástörténet, aminek a középpontjában egy rab és egy vadló kapcsolata van egy szelídítési program keretein belül. Matthias Schoenaerts nagyon húzza felfelé ezt a filmet.


7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19560 levél
Válasz 19.06.24. 19:54 #42245
LiT
The Man Who Killed Don Quixote

Hiába van itt egy Adam Driver, Terry Gilliam új filmje egy közel nézhetetlen katyvasz.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19560 levél
Válasz 19.06.20. 22:54 #42244
LiT
Long Shot /Csekély esély

Egy évben 1-2 tényleg vicces és okos komédia jön ki. Most rövid időn belül az Éretlenségi után itt egy újabb. Charlize Theron és Seth Rogen között igen erős a kémia, a film rendkívül szórakoztató és vicces, emellett szókimondó és őszinte. Tényleg megér egy mozit, mert ritkán jön ilyesféle vígjáték.

8/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
2885 levél
Válasz 19.06.16. 21:05 #42243
Aryx
Remélem, legközelebb sikerül meghalnod

Nem voltak nagy elvárásaim, talán éppen ezért kellemesen csalódtam. Magyar filmhez képest meglepően hitelesen mutatja be a cyberbully, a közösségi média, az érzelmi függőség és a kiszolgáltatottság témaköreit. Az a helyzet, hogy a valóság még így is gonoszabb, azonban a film készítői jól döntöttek, kerültek minden felesleges túldramatizálást, és mindent éppen csak annyit és annyira mutattak be, amennyi a sztori szempontjából szükséges. Maga a sztori amúgy egyszerű és kiszámítható, inkább a feszültség viszi el a hátán a dolgot.
Számomra érdekes volt, hogy a film a jó öreg 4:3 képarányban jött ki - amikor anno rákérdeztem, a forgalmazó szerint ez közelebb áll az instagram képi világához. Én ezt nem éreztem, de ők tudják.
Ami viszont zavaró volt, az az a hiba, amit az elmúlt 30 év magyar filmjeinek kb. 100%-ban megtapasztaltam, az pedig a hangmérnöki munka (teljes hiánya). A szereplők MÉG MINDIG a) halkan motyognak vagy b) üvöltve kurva anyáznak, a hangerőt meg neked, nézőnek kell folyamatosan korrigálnod. Komolyan nincs ebben az országban egy ******* hangmérnök?
Szóval összességében nekem tetszett a film, a fenti témákat nem bagatellizálja el, de nem is kezd el bullshit hittanórát tartani.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
19560 levél
Válasz 19.06.16. 20:46 #42242
LiT
Captive State /Elrabolt világ

Ki gondolta volna, hogy egy alien inváziós film ennyire unalmas tud lenni? Egy abszolút lapos, elpazarolt kivitelezés.

3/10
______

Katie Says Goodbye

Csak Olivia Cooke miatt érdemes megnézni, elég erős az alakítása, nagy kedvencem a csaj. A film viszont idegesítő, mert a főszereplő abszolút nem harcol a maga helyzetének javításán. Már-már kínzó nézni, ahogy folyamatosan érik a csapások és mégsem áll ki magáért. Ezt a részét még Cooke jelenléte sem tudja megoldani.

5/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19560 levél
Válasz 19.06.15. 10:04 #42241
LiT
The Hummingbird Project /A Kolibri projekt

Az alaptörténet még akkor is egészen érdekelt, mikor mozikba került a film. Egy ambiciózus mérnöki vállalkozással milliókat tudnának akasztani a sztori főszereplői, mivel a tőzsdei információt hamarabb kapnák meg. Ezt el is kezdik kiépíteni. A film érdekes is volt, csak thriller révén nem volt benne elég feszültség és gyakran ellaposodott.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
691 levél
Válasz 19.06.13. 22:01 #42240
Ricsi1976
Elgondolkodtató alkotás azsztráliai részről. Maradtak bennem kérdések!
19560 levél
Válasz 19.06.13. 20:14 #42239
LiT
Five Feet Apart /Két lépés távolság

Hát mit mondjak, nem voltam elragadtatva. Ezerszer látott, melodramatikus és klisékkel teli romantikus dráma. Nagyon nem volt eredeti és hatásosnak sem nevezném. A főszereplők viszont szimpatikusak voltak.

5.5/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
691 levél
Válasz 19.06.12. 18:05 #42238
Ricsi1976
Pont tegnap ajánlott egy munkatársam. Megtekintem. Köszi!
5 levél
Válasz 19.06.12. 15:08 #42237
Skorm
Mami

A kritikákkal ellentétben nekem nagyon tetszett a film! Vannak ugyan gyenge pontjai, de Octavia Spencer alakítása olyan fokon elviszi az egész filmet, hogy a hülyeségeket, a gyenge párbeszédeket/színészi alakításokat meg lehet bocsátani.

Az egész filmben a legjobb, hogy már az elején érzel benne valami feszültséget ami csak egyre fokozódik a végéig. És néhány véleménnyel ellentétben szerintem igenis voltak félelmetes részei. Ez a film a bizonyíték, hogy ahhoz hogy ijesztő legyen nem feltétlenül kell valami természetfeletti démon, vagy játékbaba ijesztgetése. Itt az emberi elme eltorzulása/betegsége az igazán félelmetes és az a lelki terror amit a címszereplő is alkalmaz.

A film leggyengébb pontja számomra a vége. Addigra a pszichés feszültség átalakul beteges fizikai kínzásokká, persze ezt már az elején tudod, hogy a végére "pattan el a húr." A múltba visszatekintős részek szerintem nagyon el lettek találva és sajnos eléggé sok aktuális témát is felvet a film, mint pl. az iskolai szívatások, kirekesztés, szexuális kihasználás.

SPOILER
Ami nekem a legjobban tetszett, az a címszereplő lányának a helyzete. Az az hogy annyira óvni akarta lányát, hogy bebeszélte neki pszichésen hogy beteg és beteg módon fogságban tartotta.


Mindenképp érdemes egyszer megnézni!
19560 levél
Válasz 19.06.09. 22:56 #42236
LiT
I Am Mother

A sok gagyi Netflix sci-fi film (IO és társai) után végre egy érdekes és rejtélyes alkotás. A képi világ és a sci-fi látvány nagyon kidolgozott volt és azt kell mondjam, jobb film lett belőle, mint amit a trailer sugallt. Kicsit azért kihagyott ziccer érzésem van, nem feltétlen ment bele részletesen egyes feldobott témákba, de így is tetszett.
A főszereplő kiscsajt az emberiség bukása után egy AI robot neveli fel, de ahogy egyre idősödik, annál inkább hátsó szándékot kezd el felfedezni a főhős a robottal kapcsolatban.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22501 levél
Válasz 19.06.08. 14:15 #42235
Peace
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4294 levél
Válasz 19.06.08. 09:03 #42234
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ezt a Facebookon osztottam meg, és bár "félig" "OFF topik", azért úgy gondolom itt a helye:

"Néhány éve volt ez a zseniális film, a Wind River (amit ajánlok mindenkinek, mert számomra az volt 2017 legjobb filmje, pedig volt egy pár remek film), amelynek végső képsorai ezekkel a mondatokkal végződtek: "Az eltűnt személyekkel kapcsolatos statisztika a társadalom minden csoportját lefedi, kivéve az indián nőket. Senki sem tudja, hányan tűntek el." A film bár az Egyesült Államokban játszódik, azért ez a "téma" elég keményen érinti az észak-amerikai régiót. Kanadában most jött ki egy jelentés ez ügyben, amire a durva jelző is igen finom kifejezés:"

Index.hu - Népirtáshoz mérték a sok ezer meggyilkolt őslakos nő tragédiáját
19560 levél
Válasz 19.06.08. 01:24 #42233
LiT
Rocketman

Nem igazán szeretem Elton John zenéjét és a musical műfajt (ez időnként ehhez az eszközhöz nyúl), így akkora nagy élményt nem nyújtott. Az alakítások jók és a film technikai szempontból is ügyesen van felvéve, de a zene, mint központi elem nem érintett meg. A Queen filmet épp ezért tudtam jobban élvezni.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19560 levél
Válasz 19.06.06. 22:47 #42232
LiT
Az elmondások alapján nem lett jó film az X-men: Dark Phoenix, de az biztos, hogy Hans Zimmer ismét kitett magáért. Meghallgattam a score-t, olyan, mintha az Interstellar, Inception és Dunkirk keveredne.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22501 levél
Válasz 19.06.03. 10:27 #42231
Peace
Tehát Boban Marjanovic meghal.....akkor meg sem nézem már.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2994 levél
Válasz 19.06.03. 09:56 #42230
RAI*DEN
John Wick 3 Parabellum

Tudom, hogy itt az oldalon nem igazán rajonganak a filmszériáért, de azért gondolom röviden nyilatkozok róla. A 2. rész nekem nem jött be igazán, és ehhez is úgy álltam hozzá, hogy oké-oké, nem várok tőle nagy csodát. Film elindul, még az első pár percben nem is történik semmi extra, csak felvezetik, hogy itt mindjárt történni fog valami, és valami olyan intenzív és akciódús félóra kerekedik ki az egészből, amihez foghatót nem igazán láttam eddig. Pazar koreográfiák sokasága, végig mosolyogtam, hogy ez mekkora királyság már, és ez kb az első 40 perc alapján. A film ezt követően sem nagyon engedett a jelenetek szempontjából, és igaz, hogy a sztori papírvékony, szinte csak arra kell, hogy valami indokkal Wick eljusson A akciójelenetből B akciójelenetbe és így tovább, de ezt most abszolút nem bánom(na jó, egy kicsit), mert olyan mértékű és szintű szórakoztatást kaptam az egész film alatt, ami egészen páratlan. Láttam én többek között a The Raid 1-2-t, és tetszettek is, de kategórián belül nálam most ez a csúcs. Abszolút nem volt semmi elvárásom a film felé, de bitang jó volt. Kifejezetten vicces volt látni, hogy John Wick kezében szinte minden fegyverré válik Most így hirtelen elgondolkozva agyaltam, hogy a film elején lévő vagy a film végén lévő akciójelenetek voltak-e a jobbak, de mindegyikből ki lehetne emelni valamit, hogy miért volt olyan piszok jó, szóval maradjunk annyiban, hogy a film végén lévő jelenetek egy paraszthajszálnyival ütősebbek voltak összességében.

Ami nem tetszett viszont az a film vége. Aki megnézi az tudni fogja, hogy miért. Nyilván nem egy valósághű sztoriról van szó, de azért ott kilóg a lóláb rendesen... Ettől függetlenül a pár kis hiba és a papírvékony sztori ellenére maximálisan jól szórakoztam. Aki eddig nem szerette a filmeket, nem mondom, hogy nézzék meg, de ha van igénye valakinek egy marha jó akciójelenetekkel megspékelt akciófilmre, azoknak melegen ajánlom. 8,5/10

Megj. 1: A 18+ kurva jól áll a filmnek.
Megj. 2: Boban Marjanovic feltűnése megmosolyogtató, és valami egészen bizarr látni, hogy milyen brutálisan nagy lapát kezei vannak. Talán a neki kiosztott halál az egyik legkreatívabb a filmben
22501 levél
Válasz 19.06.03. 09:04 #42229
Peace
Én meg nem értettem, ezt biztos valami sport témás poén lehet.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
33232 levél
Válasz 19.06.03. 08:03 #42228
Creativ3Form
Én azért jót kuncogtam rajta, szóval jár a pacsi.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
19560 levél
Válasz 19.06.02. 21:02 #42227
LiT
Always Be My Maybe

Tud a Netflix jó komédiát is készíteni. Igazán kellemes, szerethető és meglepően humoros romantikus komédia, amely nagyrészt mellőzi a zsáner kliséit. Kellemes kikapcsolódás.

7/10
________

Gloria Bell

Julianne Moore köré van építve az egész film, aki nagyszerű és intim alakítást nyújt. 50-es években jár és klubokban keresi a párját, miközben az életben nem találja a boldogságot. Inkább mondanám egy erősebb drámának, mint romkomnak.

7/10
________

Girl /Lány

A transgender témával foglalkozó filmek mindig is megosztóak lesznek. Érdekes témákat feszeget, erőteljesek az alakítások, egy igazi coming of age tinidráma, de nagyon vontatott és nehézkes a film folyása, így a végeredményt nálam ez kicsit lerontja.

6/10
________

Stockholm

Nem sok választ el attól, hogy 8-ast dobjak rá. Ethan Hawke félelmetesen vicces ebben a bankrabló szerepben. Hisztérikus humorú, nagyon élvezetes krimi vígjáték.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
29456 levél
Válasz 19.06.02. 19:07 #42226
Germinator
Csak egy poén volt, ne szívd mellre
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
19560 levél
Válasz 19.06.02. 16:04 #42225
LiT
Nem volt ez olyan kreatív komment, mint gondolod. Sőt, konkrétan értelmetlen.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
3592 levél
Válasz 19.06.01. 19:35 #42224
Raistlin666
Biztos vannak alternatív idősíkok ahol még ez a szégyen és gyalázat film is rajongókra talál...dehogy a miénkben is? Ez valódi csoda!
4294 levél
Válasz 19.06.01. 16:55 #42223
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ez olyan többszörösen összetett touché, hogy egyszerűen minden elismerésem.
29456 levél
Válasz 19.06.01. 15:38 #42222
Germinator
Jó, de Crea a Unitednek drukkol, szóval... öö, várj--
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
19560 levél
Válasz 19.06.01. 15:28 #42221
LiT
Crea-nak tetszett És azt írta, menjünk az anyjunkba ezekkel a 4/10 és "nem látni semmit a csatákból" kommentekkel
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
1906 levél
Válasz 19.06.01. 13:48 #42220
warcat
Kár, nekem nagyon tetszett, különösen John Goodman alakítása.
Ahogy a film végén a kamerába néz átjöttek az érzelmek rendesen.
3592 levél
Válasz 19.06.01. 12:27 #42219
Raistlin666
Micsoda egy szemétre való fölösleges rettenet lett ez az új Godzilla!

Körülmények:
VIP - munkahelyről csapatépítő - jó hangulat ( a film kezdetéig)

Eredmény:
Mindenki (nem csak az én 15 fős csapatom) sóhajtott a végén! És csakis a megkönnyebbülés miatt, hogy végre vége van ennek a szenvedésnek!

Tűzre való alkotás ami még rossz példának sem érdemes megtartani! Kíváncsi vagyok hogy a bolygónkon van e ember akinek ez ebben a formában tetszett...

UI:

Volt a csapatban Godzilla rajongónk aki mindent vág a témában...hát ő volt a legjobban megzavarodva a látottaktól!

10-es skálára értékelni nem fogom, mert valahol a tartományom kívül van! Láttam néhány szemét filmeket az elmúlt 10 évben, de ez új etalon nekem!
22501 levél
Válasz 19.05.31. 07:41 #42218
Peace
Captive State:

Kimondottan vártam, tetszett az előzetes. Kevés a sci-fi (a jó sci-fi meg még kevesebb!!!!), így mindig kivagyok éhezve rájuk. Aztán mikor befutottak az első lesújtó vélemények, akkor mégis inkább passzoltam a mozit. Jól tettem. Elképesztően unalmas és érdektelen. A vége felé volt egy 3-4 percnyi kimondottan feszült és korrekt momentum. Ezt kellett volna eltalálni a film többi részében is. Így viszont egy bőven kihagyható és feledhető film lett sajnos.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19560 levél
Válasz 19.05.30. 23:35 #42217
LiT
Godzilla: King of the Monsters /Godzilla II - A szörnyek királya

Ez a film konkrétan fejfájást okoz. Első körben az erőtlen sztori és karakterek miatt, másodszor pedig az átláthatatlan CGI szenny miatt, amit ez a film végig képvisel. Egyszerűen tényleg sok volt már a végére. Ez nem látványos, ez zavaros és élvezhetetlen. Csalódás...

4/10
__________

The Perfection

Tök jó ebben a Netflix filmben, hogy folyamatosan csűrik-csavarják a sztorit és mindig okoz meglepetéseket. Az alaptörténet is elég érdekes, hogy fenntartsa az érdeklődést, ráadásul a Girls c. sorozatból Allison Williams is kedvenc. Sajnos a végjáték és amire kimegy az egész az nekem csalódás és túl átlagos.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
1255 levél
Válasz 19.05.29. 11:49 #42216
quervo
Aladdin

Kalóriamentes verziója a rajzfilmnek. Vannak tök erős pillanatai, a bollywoodinak mondott dolgok jól működnek, és Will Smith is jól kezd Genie-ként, úgy általában a három főszereplővel nincs baj. A régi dalok jól vannak hangszerelve, az újak is jók.

Viszont nincs meg az a paródiaalapú humor, ami volt az eredetiben (ami gyerekként nyilván nem esett le, mert még Jack Nicholsont sem nagyon ismertem, nemhogy Rodney Dangerfieldet, egyszerűen csak vicces volt). Jafar egy vicc, a "third act" elég összecsapott, és úgy általában nem érzem Ritchie jelenlétét, bár ez lehet, csak az én bűnöm, mert olvasom, hogy mások látják a keze nyomát.

Szokásos, Disney-féle langyos víz, nem lehet leszarozni, mert attól messze van, de valszeg inkább a 2D-s verziót fogom megnézni, ha megint látni akarom ezt a történetet.
4219 levél
Válasz 19.05.26. 21:35 #42215
xeLaR
Justice League vs the Fatal Five
Meglepő módon ez a régi Justice League animációs sorozaton alapul, ami klasszikus animációval és hangokkal tér vissza. A főszerep viszont nem Batman vagy Supermannek jut, hanem egy újabb Zöld Lámpásnak, illetve a címszereplő Fatal Fivenak. Jessica Cruz érdekes választás volt, tetszett az átalakulása, de nem igazán volt több, mint egy átlagos epizód. A gonoszok nem voltak kimondottan érdekesek, csupán erősek. Az animáció és a hangok bejöttek, a sztori felemás, de nagy általánosságban elment.
3/5

Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles
Ez is egy kellemes kis animációs film volt, ami nem akar több lenni annál, hogy a két szuperhős bagázst (mert hát Batman mellé jön Robin és Batgirl is) megismertessék egymással. Néhány poén üt, néhány nem, a sztori néhol érdekes, másutt átlagos, és az akcióval is ez van. De egy könnyed nézés volt, még ha nem is a legjobb.
3/5

The Grinch ( 2018 )
Az Illumination legújabb filmje bár a klasszikus karácsonyi karaktert próbálta adaptálni, de nagy általánosságban semmi újat nem hozott. A karakterből egy Gru-t csinált, míg a kutyája szinte echte a Kis kedvencek titkos életéből lett átemelve. Talán a kisgyerek családja adott egy kisebb pluszt a filmhez, de már az elejétől kiszámítható, hogy ott mi lesz a tanulság. Felesleges, de nem elképesztően rossz. Csak felesleges.
2/5

How to Train Your Dragon: The Hidden World
Megnéztem, eleinte tetszett, de aztán kicsit belegondoltam a cselekményébe, elkezdtem keresni benne a problémákat, aztán a következő nap már alig emlékeztem rá. Ez nem jelent sok jót. Önmagában nem rossz a film, vannak elemei, amik jobbak az előző filmeknél (pl. a gonosz karakter jobban ki van fejtve, a sárkánylovasok között több az interakció), de ugyanakkor ebben nem éreztem azt az extra vmit, ami az előzőekben benne volt. Az se segít, hogy a lezárás se a legjobban kivitelezett. Biztos megnézem majd még egyszer legalább, de így elsőre nem nyűgözött le.
3/5

The Lego Movie 2: The Second Part
Bár működnek benne a poénok, még a dalok is tetszettek vmelyest, azonban az előző filmben ellőtt csavar miatt kevésbé üt a film. Az sem segít, hogy több helyen túlságosan is elnyújtják a poénokat, illetve a sztori se teljesen érdekfeszítő. Chris Pratt kitett magáért a kettős szerepében, de ez nem több egy átlagos folytatásnál.
3/5

Christopher Robin
Egy elfogadható családi film a fikciós Róbert Gida felnövéséről és persze Micimackóékról. Bár a csekély értelmű medvebocs többé-kevésbé aranyos, Ewan McGregor nagyszerűen hozza a főszerepet, és számomra Füles volt a legszimpatikusabb. Viszont a film egy teljesen átlagos sztori és történetvezetésre hagyatkozott, ami miatt kiszámítható és picit súlytalan film lett. Egynek elment.
3/5

Mary Poppins Returns
Mint Batman, most Mary Poppins is visszatért, de kb. az eredeti filmet teljesen lemásolta, csupán rakott bele egy gonosz szereplőt. Azonban úgy tűnik, hogy a másolás közben kiveszett belőle mindaz, ami az eredetit egy klasszikussá tette. Bármennyire is rendben vannak az alakítások, bármennyire is elfogadhatóak a dalok vagy a koreográfia, vhogy az egész erőltetettnek tűnt számomra. Az animációs szegmens jött be a legjobban, de mondjuk ez igaz az eredetire is, habár kicsit azt is sikerült elrontani egy felesleges akciósítással. Legalább nem lett egy katasztrófa...
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
4294 levél
Válasz 19.05.25. 19:30 #42214
Juraviel.Ihuan.Bedvin
19560 levél
Válasz 19.05.25. 18:34 #42213
LiT
Booksmart /Éretlenségi

Olivia Wilde első rendezése egy igazán könnyed, vicces, szórakoztató coming of age vígjáték. Meglepően jól szórakoztam.

8/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19560 levél
Válasz 19.05.23. 22:53 #42212
LiT
The Hole in the Ground /A gyermek

Először is, magyar cím WTF?
Lee Cronin első nagyjátékfilmje igazán magával ragadott. Egy végig feszült testrablós paranoia horror-thriller. Volt néhány igazán creepy jelenet benne. Nem igazán eredeti, de nagyon szépen lassan építi a feszültséget és nem direkt nem mutat sokat, hogy fenntartsa az izgalmat. Amely jeleneteknek pedig hatásosnak kell lennie, azok tényleg működnek is.
Imdb 5.7 pontszám ne tévesszen meg senkit. Inkább lehet hinni a Rotten 88%-ának.

8/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
21 levél
Válasz 19.05.20. 23:25 #42211
MammonKZ
Esetleg ez: Robin Hood 1991
Patrick Bergin ... Sir Robert Hode / Robin Hood
Uma Thurman ... Maid Marian

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.