Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?

Filmes beszámolók és értékelések kötetlenül - az ízlések és pofonok völgyében.

1323 levél
Válasz 19.11.14. 00:30 #42390
quervo
Terminator - Dark Fate

És most a Showder Klub színpadán: a Terminator!

Egy ideje kezd tényleg az az érzésem lenni, hogy a Cameron rendezte részek azért ütnek, mert nincs a faszinak humora, nincs, ami ellenpontozná a thriller részét a dolognak. Van egy iszonyú jó, bevállalós felütés, aztán jön a paródia, pusztításpornó, alternatív fizika, kötelező elemek, logikátlanságok. Az a fura helyzet állt elő, hogy a moziban helyet foglaló suttyók növelték az élményt, mert szarkasztikusan, jó hangosan nyomták a kommenteket, valahányszor valamelyik női karakter előállt egy egysorossal, így legalább nem a filmen, hanem a helyzeten tudtam nevetni egy kicsit. Azért bevallom, tényleg üt némelyik poén, de sokkal jobb lenne, ha egy darab nem volna belőle.

Mondjon bárki bármit, a 2 mellett én a Salvationt is meg tudom nézni évente, ez meg csak egy picit lett jobb a 3-nál és az "5"-nél.
19672 levél
Válasz 19.11.10. 22:52 #42389
LiT
Adopt a Highway

Ethan Hawke szerény alakítása egyedül elég volt ahhoz, hogy megérintse az embert ez a dráma, amely korántsem eredeti, de egyszerűségével és az erős színészi alakítással hatásos tud lenni.

7/10
_______

Loro

Szeretem Paolo Sorrentino látásmódját (Young Pope, Ifjúság) és ebben is megvan a rendező stílusjegye, viszont kicsit túlzó politikai szatíraként sorolnám be. Nem rossz ez egyáltalán, de nem tartozik a kedvenc Sorrentino alkotások közé.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19672 levél
Válasz 19.11.09. 23:55 #42388
LiT
Doctor Sleep /Álom doktor

Elképzelni nem tudtam, merre tudják továbbvinni a Ragyogást és hogy méltó lesz-e ez a folytatás, de azt kell mondjam, nincs miért szégyenkeznie Mike Flanaganéknek. A filmben teljesen érezni lehetett Stanley Kubrick szellemiségét, míg a Stephen King-es fantasy elemek sem vitték ki az embert ebből a sötét, nyomasztó, meditatív horrorfilmélményből. Hangulatra visszahozza a The Haunting of Hill House-t is, azt is Flanagannek köszönhetjük. Az eredeti filmre is elégségesek voltak a visszautalások. Szép lassan, ügyesen felépített történetmesélés, ami inkább a Hereditary és társai tónusához áll közel. Az operatőri munka zseniális volt, Rebecca Ferguson pedig varázslatos főgonosz.

8/10
__________

Official Secrets

Ezen is nagyszerűen szórakoztam. Izgalmas igaz történet Keira Knightley meggyőző alakításával. Peace mindent leírt előttem.

8/10
__________

Au revoir là-haut /See You Up There /Viszontlátásra odafönt

Jó kis Vox magazinos ajánlás. Autentikusan visszarepít az 1. világháború korszakába, az állandó narráció pedig végig leköti az embert. Remek francia háborús film.

7/10
__________

Let It Snow /Behavazva

A Netflix elhozta az idei karácsonyi giccsparádét. Nem érdemes időt szánni rá.

3/10
__________

Dora and the Lost City of Gold /Dóra és az elveszett aranyváros

Úristen ez mennyire agybontó, nyálas és gyerekes élőszereplős kalandfilm. Lehet nem is gyerekeknek, hanem retardáltaknak készült. Kifolyik az ember agya, komolyan.

2/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22854 levél
Válasz 19.11.08. 08:31 #42387
Peace
Official Secrets:

Nagyon korrekt biográfia/dráma Katharine Gun történetéről! Ő volt az, aki kiszivárogtatta a brit hírszerzéstől az illegális NSA(Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség) akciót, melynek az lett volna a célja, hogy befolyásolja az ENSZ szavazást az iraki háborúval kapcsolatban. Nekem iszonyatosan tetszett, de én amúgy is imádom az ilyen stílusú filmeket. Ralph Fiennes csúcs, imádom azt az embert! Örültem volna, ha többet szerepel a képernyőn! Gusztustalan, amit a csúcsgazdagok, kormányok, titkosszolgálatok és a sajtó/média a polgárokkal tesz. Olyan csúnyán megvagyunk vezetve és zsinóron rángatva, hogy az valami elképesztő!!! Mélységesen tisztelem az olyan embereket, mint W. Mark Felt (Watergate), Edward Snowden (NSA lehallgatás botrány), Katharine Gun és a többiek! Akik úgy gondolták, hogy a népnek joga van tudni, ha átverik őket. Még ha nem is mindig sikerült átütő eredményt elérni. Ha habzó szájú vallási fanatikusok szeretnének békés állampolgárokat felrobbantani egy zsúfolt városrészen, azokat igenis állítsák meg minden rendelkezésre álló eszközzel. De ha egy ország lerohanásához kell katonákat biztosítani, mert az néhány nagy hatalmú üzletember anyagi érdekeit szolgálja, akkor igenis ott rohadjon meg a vezetés, ahol van!!!
Ha érdekel a téma, akkor mindenképpen erősen javaslom a megtekintést. Nagyon jó film!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4737 levél
Válasz 19.11.06. 23:52 #42386
Christoph
Úgy látom kevesen írtatok eddig az Élősködőkről. Tökéletesen összerakott meghatározhatatlan besorolású film. Az egészen egyszerű üzenet úgy jut el az emberhez, hogy nem tudja sírjon, féljen vagy nevessen éppen. Erős volt szerintem ez a filmes év, de nálam eddig ez az év filmje.
Érdekes, hogy a Snowpiercer, Bong Joon-ho korábbi filmje ugyanezt a szegény-gazdag problémakört járja végig, csak jóval didaktikusabban.
22854 levél
Válasz 19.11.04. 06:20 #42385
Peace
The Peanut Butter Falcon-t már bekészítettem magamnak, de akkor ez a The Nightingale is jöhet! Jól hangzik!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19672 levél
Válasz 19.11.03. 22:00 #42384
LiT
The Nightingale

Kegyetlen gyomros ez a film! Fél óra elteltével már annyi brutalitás történik, hogy erőt kellett vennem magamon, hogy folytassam, de megéri minden percét. Jennifer Kent, a The Babadook rendezője ezúttal egy kegyetlen bosszúállós thrillert készített az 1800-as évek elejéről. Aisling Franciosi alakítása nagyon erős és a film abszolút nyomot hagyott bennem, teljességgel felzaklatott.

8/10
__________

The Peanut Butter Falcon

Szerethető, kaland-dráma, ami egy igazán földhözragadt történetet mesél el, mindenféle túlzás nélkül. Shia LaBeouf és Dakota Johnson is szerepel a filmben, most egy kicsit természetesebb szerepben vannak, ami jót is tesz nekik.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22854 levél
Válasz 19.11.03. 12:39 #42383
Peace
The King (2019):

Igazi hiánypótló!!! Timothée Chalamet, Joel Edgerton és Robert Pattinson is csúcs!!! Az összecsapás pedig elképesztően jól volt képernyőre víve!!! Nem is tudom mikor láttam ennyire brutális és realisztikus megjelenítést. Tényleg elhiszed, hogy ilyen lehetett egy elkeseredett és eszetlen mészárlás a 15. század elején. A műfaj kedvelőinek igen erősen ajánlott kategória! És a szinkron is meglepően jóra sikeredett! Külön piros pont a Netflixnek.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19672 levél
Válasz 19.11.03. 00:05 #42382
LiT
Terminator: Dark Fate /Terminátor: Sötét végzet

Megnéztem én is moziban, bárcsak ne tettem volna. Teljesen alaptalanok az olyan vélemények, hogy végre egy kimondottan jó Terminátor film a gyenge részek után. Ez simán beállhat a sorba. Előttem már leírták, röhejes jelenetek, eredetiség teljes hiánya, konkrétan elénkbaszták újra az eredeti sztorit, csak egy gyengébb tálalásban. Ez manapság már nem elég.

4/10
______

Paradise Hills

A gyönyörű képeken és Emma Robertsen kívül nem sok látnivaló van itt sem. Egy agymenés az egész koncepció, abszolút idegesítő.

3/10
______

Dolemite Is My Name /A nevem Dolemite

Eddie Murphy legjobb alakítása már évek óta. Remek kis korkép a 70-es évekből, igazán szórakoztató, humoros darab, nagyszerű szövegekkel. Káromkodás az van benne rendesen.

7/10
______
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
14669 levél
Válasz 19.11.02. 23:37 #42381
Razor03
Terminator dark fate (Spoileres!)

Hát emberek, túl vagyok életem 2. legrosszabb mozis élményén . Ennél már csak az AvP2 volt rosszabb a moziban. Rögtön itt szeretném megemlíteni, hogy napjainkban szándékosan kerülöm az ilyen blockbuster fanservice témákat. Kizárólag munkatársam kedvéért ültem be... meg jobbnak láttam hogy nem otthon töltsem az időt hanem a moziban.

Nem akarom itt hosszasan elemezgetni, hogy mi miért volt szar mert kár lenne rá az időt pazarolni. Út közben arról beszéltünk, hogy hová lett ezekből a filmekből a jellemfejlődés? Gondolok itt a régi filmekben látottakra és ha már témánál vagyunk akkor ti is tudjátok hogy Sarah Connor... de ezrek sírtak egy Terminátorért!!! Nagyon sok ilyen példát lehetne hozni azokból az időkből. Miért hiányzik ez manapság a filmekből?

Annyira sok a bárgyúság hogy egy-egy jelenetnél egyszerűen elnevettem magam. A színészi játék teljesen túltolva vagy épp annyira érzéketlen mint egy facsipesz... tegye már fel a kezét aki csak kicsit tudta "hogyishíjják" Daniellát sajnálni... vagy bármit vele kapcsolatban nem jön át a dramaturgia, de ő azért beáll a végén a sorba n+1 kemény csajnak a film végére nem futott el... főként a jövőképnél volt igazán nevetséges . Egyszerűen borzalmas ahogy a film "részletei" összeállnak, valahogy volt bennem egy reménysugár még a felénél, hogy csak lesz tán' majd valami jó, de az utolsó pár jelent volt az igazán mélypont. De mondhatnám a nyitó jelenetet is, elsőnek azt hittem hogy ez egy álom, és utána még reménykedtem, hogy nem intézhetik el ennyivel (és így!) John Connor legendáját ... hogy volt képes ezt tenni Cameron a saját "gyerekével" akit nem csak egy generáció imádott az évtizedek során... az egész történetet tökön szúrták és 2 perc alatt pár mondatban elintézték azzal hogy most már nem Skynet van hanem Légió . Úgy érzem hogy ennél lentebb már nem nagyon van.

És Swarcit is képesek voltak annyival letolni hogy "elvégeztem a feladatom, és úgy döntöttem hogy ezután jó robot leszek!" Ne már, nem akarom elhinni!!! Ennél szerintem bárki szebb, jobb, izgalmasabb forgatókönyvet kitalált volna nyolc általánossal. Egyedül Linda Hemilton volt értékelhető de valószínűleg, azért mert jó eséllyel magának írta a szerepet/szöveget... gondolom nem akart ronggyá égni ebben a posványban. Autópályás üldözéses jelenet után értékelhetetlen akció látvány, túltolva... most komolyan mire adja pontot ??
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
3631 levél
Válasz 19.10.31. 22:52 #42380
Raistlin666
Terminátor (valami alcím):

Az elöttünk ülő Terminátor2 pólós rajongó szerint gyalázat lett!
.
.
.
.
Én viszont jól szórakoztam! Illetve gőzöm sincs mit lehetett volna itt ennél jobban összerakni! A karakterek működtek, az akció egész látványos volt, és nem volt gáz Linda Hamilton sem!

Persze minden percébe bele lehet kötni, de ezt a szent tehén T2-vel is meg lehet csinálni.

+szerintem ha ez a sztori a 90 években mint 3. rész (egy fénykorában lévő Cameronnal a rendezői székben) jött volna, akkor bepisilt volna mindenki! Kár a Salvation-ért mert azt szerettem, de a többi törölt esemény megérdemelte!

++és akkor mostmár tényleg felejtsük el 30-40 évre ezt is! Majd akkor valami VR remake jöhet az új generációknak...
2794 levél
Válasz 19.10.28. 17:45 #42379
dghost
Ok, gondoltam. Akkor marad a "redrum".
19672 levél
Válasz 19.10.28. 12:08 #42378
LiT
Hát, annyira nem nagy szám szerintem.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4224 levél
Válasz 19.10.27. 19:41 #42377
xeLaR
Utóbbi hetek termése...

Men in Black: International
Az első filmen kívül nem igazán lehet jó MIB filmről beszélni, de ez azokhoz képest is gyenge eresztés volt. Ez főleg a kiszámítható sztori, az egyszerű és unalmas karakterek, illetve a humoros hangulat hiányának köszönhető. Jók az alapok, a látványvilág is elmegy, csak minden más hibádzik.
2/5

Dark Phoenix
Nem voltam már oda az X-Men apokalipszises filmjéért sem, de ott még talán azt lehet mondani, hogy próbálkoztak. Ez viszont totál érdektelenségbe fulladt, ami érzékelhető a színészeken, a sztorin és a látványvilágon. Nem válik totál nevetségessé, nincs ebben bekötözött szájú Deadpool, csak totál semmilyen, ami lehet még rosszabb is...
2/5

John Wick: Chapter 3 - Parabellum
Lehet többet vártam a második rész után, vagy csak a túlzott hype miatt nem ütött akkorát a film, mint kellett volna. Akcióban gazdag, minőségük elég ingadozó, de szerencsére a végére sikerül egy élvezetes szintet megütni. Persze vannak beleköthető dolgok bizonyos bunyókba, de nem teszem, mert a konkrétan nem kell ezt túlzottan komolyan venni.
3/5

Godzilla: King of the Monsters
Kicsit sokáig tart, sok értelme nincs, de vhogy végig lekötött ez a szörnyparádé. Emellett a mindenki által lehúzott emberi karakterek vmiért megfogtak, vagy legalábbis némelyiküknek sikerült átadni azt a minimális jellemüket, amivel felruházták őket. Látvány tekintetében a szörnyharcok sajnos nem teljesen sikerültek a legjobbra, túlságosan sötétek a jeleneteik, de hoztak számomra egy elfogadható szintet.
3/5

Avengers: Endgame
Újranézés...Túl hosszú, a hangulata sem jön be igazán, de bármennyire is szeretnék egy közepest adni rá, eszembe jut, hogy ez nem egy teljesen felesleges folytatás, mint mondjuk egy Ultron kora. Egy korszak lezárása, amibe beleadtak mindent, értjük ezalatt az előző filmekre való visszautalásokat, illetve ahogy bizonyos karaktereket elbúcsúztattak. Problémásabb (történetben, karakterekben), mint az előző volt, de ugyanúgy megvan benne az az extra, amitől élvezhető marad végig.
4/5

Spider-Man: Far from Home
Újranézés...Mintha emlékeznék arra, hogy pár hónapja azt írtam, hogy az első fele elég unalmas annak fényében, ha előre tudjuk mi a csavar, és ez az újranézéssel sem változott. Vannak a második felében jó karaktermomentumok és egy jó jelenetsor, ami a gonosz képességeit mutatja be, de ezeken kívül nem igazán tudok áradozni róla. Átlag Marvel-film.
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
2794 levél
Válasz 19.10.26. 23:26 #42376
dghost
"Scary Stories to Tell in the Dark /Lidérces mesék éjszakája"
Szerinted érdemes a mozira várni vele?
1323 levél
Válasz 19.10.26. 17:34 #42375
quervo
Yesterday

Tök jó koncepcióval hogy lehet egy ilyen felületes filmet csinálni? Nagyon jó ötletekkel van tele, vannak konkrétan fantasztikus jelenetek, de szét kell az egészet cseszni a klisésebbnél klisésebb megoldásokkal. Az OST-je viszont elég ütős, tényleg jó dalok ezek, csak engem baromira zavart mindig a fejletlen hangzás. Sheeran csengőhangja számomra a legjobb idei geg egyelőre.
19672 levél
Válasz 19.10.23. 21:42 #42374
LiT
Scary Stories to Tell in the Dark /Lidérces mesék éjszakája

Korrekt gótikus horror, amiben teljesen érződik Guillermo Del Toro hatása, habár nem ő rendezte, de producerként vett részt. Nem mondanám különösebben félelmetesnek, inkább érdekesen meséli el ezeket a különböző történeteket, majd végül összefogja oly módon, ahogy más horrofilmekben már láttuk. De jó szórakozás a műfaj kedvelőinek.

7/10
__________

The Laundromat /Pénzmosó

Steven Soderbergh a saját stílusában bemutatja a Mossack Fonseca botrányt és a fedőcégek működési elvét. Könnyen befogadható, könnyed hangvételű dráma/komédia elég sok neves színésszel (Gary Oldman, Antonio Banderas, Meryl Streep). Netflixen elérhető.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19672 levél
Válasz 19.10.20. 21:59 #42373
LiT
Sweetheart

Az imdb pontszám ne tévesszen meg senkit. Ez egy végig izgalmas horror-thriller a Blumhouse-tól. Egy hajótörést követően a főszereplő csaj éjjelente próbál túlélni egy kis lakatlan szigeten, mivel egy szörny éjjel előbújva mindig próbálja levadászni. A végéig izgalmas, a helyszín egy paradicsom. A szörny első megjelenése pedig igazán hatásos volt.

7/10
___________

Zombieland: Double Tap /Zombieland: A második lövés/

Ez csalódás az első rész után. Teljesen felesleges folytatásnak érződik, statikus a történet, nincs igazán cselekménye és a humor sem olyan éles, mint az első részben. De azért elvoltam vele a moziban. A szinkron viszont botrányos volt, ráadásul doboz hangja volt a filmnek, és ez nem az első alkalom, hogy elbasszák a hangot a szinkronnal.

6/10
___________

In den Gängen /In the Aisles

A Tranzit után Franz Rogowski ismét egy erőteljes alakítást nyújt ebben a német drámában, ami már annyira hétköznapi, hogy be sem tudná jobban mutatni egy árufeltöltő mindennapjait. Sajnos nem olyan izgalmas ez az élet, de a film valósan ábrázolt egy réteget és az őket ért hatásokat.

7/10
___________

Little Monsters

Élesebb zombifilm, mint a Zombieland 2. Kvázi készítettek egy kedves zombi horror-komédiát,ami ismét egy új csavar a műfajban. Kellemes perceket okozott, jó a humora.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
1323 levél
Válasz 19.10.17. 17:44 #42372
quervo
A kör

Nem a horror, a másik. Nem értem, miért ennyire gyenge a pontszáma, ez egy tök jó Black Mirror-rész volt tulképp. Persze jó nagy hézagok vannak benne (bármi, ami kipattan a fejünkből, egy héten belül valósággá válik, hm), de alapvetően tetszett az egész.
423 levél
Válasz 19.10.16. 17:41 #42371
Trufa
Eltaláltad
i5-8600 - GTX 1060 - 16Gb - Windows 10 x64
266 levél
Válasz 19.10.16. 14:54 #42370
marci555
423 levél
Válasz 19.10.16. 14:02 #42369
Trufa
Volna itt egy feladvány (szuperhős fanok előnyben):

USA, férfi, van neki csapata, ő a plusz csapattag. Nem hord uniformist, de a csapata igen. Abszolút pozitív karakter, van repülője. 50 éve találták ki kb., van rajzfilm is és 2 rendes film is. 2 színész is eljátszotta, egy idősebb és egy fiatalabb.

Nem MacGyver, James Bond, Spock kapitány, Dr. Strange, Hugh Hefner vagy Hulk.

Tudja valaki avagy van egyáltalán ilyen figura? Előre is kösz!
i5-8600 - GTX 1060 - 16Gb - Windows 10 x64
19672 levél
Válasz 19.10.15. 21:19 #42368
LiT
Fractured /Megrepedve

Pozitív csalódás volt. Elvárás nélkül nyomtam be Netflixen, de Brad Anderson új filmje izgalmas központi rejtéllyel dolgozik és egészen a végéig érdekes tud maradni. Lehet, egyeseknek kiszámítható a fordulat, nekem csak azért volt az, mert sajnos egy erősen spoileres kritikába futottam bele. Ennek ellenére jó kis pszicho-thriller.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19672 levél
Válasz 19.10.14. 19:53 #42367
LiT
Küldd már el facen hol
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22854 levél
Válasz 19.10.14. 07:33 #42366
Peace
Face-en megy már minden, ott beszélünk filmekről. Ezt a topic-ot már inkább csak olvasom. Nekem nagyon adta ez a film, visszaemlékezések is jók voltak! Sose voltam Jesse rajongó, de mégis sikerült megkedvelni most a végére. Mindenképpen érdemes megnézni BB rajongóként. Ha pedig kimaradt a sorozat, akkor azonnal nekiállni!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19672 levél
Válasz 19.10.13. 22:24 #42365
LiT
El Camino: A Breaking Bad Movie /El Camino: Totál szívás - A film

Érdekes, hogy itt egy Breaking Bad tv-film és senki nem beszél róla. Amennyire imádtam a sorozatot, szerintem ez annyira felesleges folytatás volt. Jesse menekülése semmi olyat nem ad hozzá ehhez a történethez, ami miatt azt mondom, érdemes volt megcsinálni. Lassú is, sok benne a flashback, de nem azt mondom, hogy rossz, csak felesleges. Ha a sorozat 10/10 volt, akkor ez:

7/10
___________

The Death of Dick Long

A maga sötét, röhejes humorával beszívja az embert. Abszurd fekete-komédia, amely kicsit zavaros is, furcsa és néhol kizökkenti a nézőt, mert egymás után pakolt random jelenetek vannak, amik nem koherensek. De aztán összeáll a végére, csak nem lesz egy igazán szórakoztató alkotás.

6/10
___________

Bodied

Nem szeretem a rapcsatákat, de ez a film annyira lekötött, hogy hamar elrepült az a 2 óra. Eminem volt a producer, és igazán őrületes és okos szövegek voltak a filmben, behelyezve egy-egy társadalmi kontextusba.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19672 levél
Válasz 19.10.10. 21:13 #42364
LiT
The Art of Self-Defense

Az év meglepetése (is lehetett volna). Egészen a film utolsó 20 percéig ez egy kibaszott erős fekete komédia a maszkulinitásról. Stílusos, kimért film, de aztán valahogy nekem a végére elvesztette a realitás érzetét Jesse Eisenberg karakterének fejlődése miatt. Túlzás, amilyen szintre jutott. Van viszont egy Imogen Poots is a filmben.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
1323 levél
Válasz 19.10.07. 21:59 #42363
quervo
Én találtam értelmet benne.

SPOILER
A gyógyulásáról szól a film, a saját belső világát kivetíti Gothamre, és többé nem érzi idegennek magát. Csak így tud alkalmazkodni a betegségéhez, ki is mondja, hogy elmebeteg. Nem akar forradalmat, de a végén felismeri, hogy ez az ő világa.


Nem volt olyan kellemes nézni a filmet, kivéve pár jelenetet, de átjött a hangulat, és végül egész jó moziélményt kaptam.

Mostanában kiváltképp örülök annak, ha nem néz hülyének egy film, ebből a szempontból üdvözlendő az, hogy Alfred nevét nem mondják ki, vagy tudod, hogy ki az, vagy tökmindegy úgyis.

Ha pontozni kell, valahol 7-8 közé lőném be.
29474 levél
Válasz 19.10.06. 23:04 #42362
Germinator
Ne haragudjon senki, de nekem ez nagyon nem Nem értem, hogy mire fut ki, hogy mi most itt a lényeg, mit kéne éreznem, kit kéne sajnálnom, jó-e ha sajnálok bárkit, nem tudom, hogy most végülis akkor mi történt a filmben, mi a "sztori", miről szól. Azt sem nagyon tudom elfogadni, hogy ez egy jó karakterfejlődés lenne, vagy karakterábrázolás... egyszerűen már az elején kézhez kapjuk, hogy ő ilyen. Persze kiderülnek dolgok, hogy miért lett ilyen, de ezek is nekem csak illusztratív megközelítései a karakternek. Csak elémtárják a dolgot, amit végig kell néznem, de nem igazán élem meg.

És az is durva számomra, hogy alig történt több annál, mint amit az előzetes alapján el lehetett képzelni: szegény őrült egy bukott társadalomban átalakul valami gonosszá. Voltak amúgy tök jó ötletek az egész karakter mitológiáját illetően,
SPOILER
például végén Bruce szüleinek halála kurva jól el lett helyezve ebben az egészben, ez kurva nagy ötlet,

de ezek összességében egyáltalán nem járultak hozzá egy élvezhető filmhez nekem. Az egészet csak úgy végignéztem, és igen, értem, őrült, elmondják húszszor, elmondja húszszor hogy negatív gondolatai vannak, látom tízszer, hogy agyonverik, megtámadják... de nem értem, hogy ez most nekem miért jó, vagy hogy ebből milyen EGYÉB dolog sül ki, mint a teljesen egyértelmű. Lehet, hogy van valami egyéb rétege a filmnek, ami most egyáltalán nem jött át, de ez így nekem egy iszonyú nagy semmi. Egyáltalán nem tudtam élvezni.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
19672 levél
Válasz 19.10.06. 22:49 #42361
LiT
In the Tall Grass /A magas fûben

Új Stephen King adaptáció a Netflixen. Érdekes volt az alapötlet, de fél óra után teljesen kipukkad és utána 1 óráig azt kell nézni, ahogyan a szereplők egymást keresik a mezőn.

4/10
___________

Three from Hell - Rob Zombie új filmje az év egyik legrosszabbja, amit láttam. Egy ízléstelen gore-horror.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
29474 levél
Válasz 19.10.06. 16:31 #42360
Germinator
Joker

Fú hát ez nekem... nagyon mellé Este kifejtem, most meg akartam előlegezni ennyivel a dolgot, mert kikívánkozott.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
1323 levél
Válasz 19.10.06. 13:11 #42359
quervo
Brad Pitt-hetet tartottam.

Ad Astra - nagyon jó a MOM-ban a Cinema Pink! A film maga meg szintén eszméletlen jó lenne, ha kivágnák belőle a belső monológokat, mert így végig az az érzésem volt, hogy hülyének néz a film, és nem hiszi el, hogy magamtól össze tudom rakni a sztorit. Mondjuk a picit félrevezető reklám miatt ez egy picit jogos.

Volt egyszer egy Hollywood - még tegnap este is teltház volt a feliratoson! Ez a film egy 2 órás gyönyörű előjáték 20 perc klasszikus Tarantinóért, nálam simán odaért a Brigantyk mellé, ami eddig a kedvenc Quentinem volt.
19672 levél
Válasz 19.10.05. 00:42 #42358
LiT
Joker

Ejj de zseniálisan volt felépítve a karakter fejlődése. Nem könnyű nézni, ahogy egyre inkább elmélyed az őrületben és a káoszban egy olyan pontig, ahonnan aztán egyenes törés következik be. Phoenix-et ezért biztos jelölni fogják. Egy olyan rendezőtől, aki eddig vígjátékokat készített, ez igencsak egy bravúros teljesítmény. Erős dráma, rengeteg olyan elemmel, amikkel abszolút lehet azonosulni. Ehhez jött az operatőri munka és a képi világ is, amik szintén megleptek, mennyire jól sikerültek. Év egyik legjobbja.

9/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
7809 levél
Válasz 19.10.04. 11:38 #42357
Lovi Tommy
Hát moziban most csönd volt feliratoson, s nehezen ment a váltás - hallott szöveg olvasása más volt mint egy írott szövegee átkapcsolni.
Peace: szerintem egy kópia volt csak.
22854 levél
Válasz 19.10.04. 10:13 #42356
Peace
Nem feltétlenül idegesítő, de én is jobban örültem volna, ha angolul hagyják.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3631 levél
Válasz 19.10.04. 10:08 #42355
Raistlin666
Mondjuk azt nem értem hogy feliratosnál miért nem maradt angol a szöveg, de szerintem a szinkronos esetében pont hogy fasza volt annak aki nem tud angolul! Sokkal hangulatosabb volt hirtelen átfutni a magyar szöveget, mint ellenkező esetben az 1-2 soros feliratot elolvasni a lényegről!

Jó neked ha ez a legidegesítőbb részedről evőr...
7809 levél
Válasz 19.10.04. 10:00 #42354
Lovi Tommy
Legidegesítőbb dolog evőr, remélem nem lesz trend, kizökkentett s ahol írt ocsmány volt a cgi
22854 levél
Válasz 19.10.04. 09:39 #42353
Peace
Feliratosnál is. Mi is csak pislogtunk.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3631 levél
Válasz 19.10.04. 08:36 #42352
Raistlin666
Apropó ami nem kimondottan a film érdeme, de rohadtul érdekes volt (én még ilyet nem láttam):

A szinkronosnál sok írott szöveg (levelek/Joker jegyzetei) magyarul voltak és nem feliratozva, hanem rendesen mintha úgy írta volna! Sőt volt egy jelenet ahol mutatták a kezét és írta a magyar szavakat!
3631 levél
Válasz 19.10.04. 08:32 #42351
Raistlin666
Több helyen olvasom, hogy ha nem Joker lenne a címe/főszereplő akkor mennyire semmilyen meg sikertelen lenne...

Mind1 rohadtul nem izgat! Idén volt akkor már két olyan filmes élményem moziban amit emlegethetek évek múlva is! Manapság ez már egy frankó arány nálam...
22854 levél
Válasz 19.10.04. 06:13 #42350
Peace
Fergetegesen jó volt, imádtam!!! Joaquin Phoenix ismételten zseniálisat hozott a vásznon! Pontosan azt kaptam, amiben reménykedtem és amire számítottam az előzetesek és a leírás alapján! Én nem is tudom hova tenni a sok sírást meg akik átverve érezték magukat a film megtekintése után. Mire számítottak? Na hagyjuk is. Csúcs moziélmény volt!!! Egy pisszenést nem lehetett hallani, majdnem telt ház volt a feliratoson. Sugár mozi még termet is cserélt egy háromszor akkorára, mert akkora volt az érdeklődés.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3631 levél
Válasz 19.10.03. 23:13 #42349
Raistlin666
Joker:

JP nem nyomja fullban a kretént, úgyhogy jöhet Oszkár bácsi.

A hozzáértők majd kifejtik miért jó/rossz nekik a film. Nekem idén a 2. helyre jó eddig a mozis élmény listámon!

13235 levél
Válasz 19.10.02. 09:50 #42348
McCl@ne
Midsommar (2019)
Fehér éjszakák

Blöff, de majdnem elhittem. Ha Ari Aster idővel képes lesz tartalmat (karaktereket, mondanivalót, kritikát, állításokat) hozni idővel a kiváló hangulatépítése és atmoszférateremtése mellé, akkor nagy rendező lesz belőle, mert ezekben nagyon erős. De amíg egy két és fél órás filmben időről időre kábítószerrel kell rávenni a főszereplőit, hogy tovább rugdossák a cselekményt, addig nem jutunk egyről a kettőre.
___________

The Cook the Thief His Wife & Her Lover (1989)
A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője

Ezt meg talán mindenki ismeri, vagy csak úgy van vele, hogy hallott róla, de nem látta. Ez esetben pótolni, kibaszott jó film, azonnal a kedvenceim közé repült, mintha nekem forgatták volna. Az a baj, bármit írnék róla, talán elrettentő lenne, úgyhogy maradok a képi világ emlegetésénél, hátha az behúz mindenkit: LE-NYŰ-GÖ-ZŐ! Jean Paul Gaultier (aki Az ötödik elem ruhatárosa is volt) felel a teljes díszletért, az operatőri munka, a színvilág folyamatos változása, kombinálása, a hihetetlenül precíz beállítások pedig már úgy is érdemessé tennék ezt a filmet, ha a tartalom nem lenne ennyire zseniális. Még annyit, hogy a befejezése az egyik legmeredekebb, amit valaha láttam, nem gondoltam volna, hogy ilyesmit kell majd végignéznem, de addigra már olyan szinten beszippant az az alkotói, művészi magasság, amivel a film bombáz végig, hogy ott már jöhet bármi. És jön is.
Respect is not given. It's taken.
19672 levél
Válasz 19.10.01. 21:51 #42347
LiT
Stuber /Übergáz

Ez viccesebb volt, mint gondoltam. Nem kell komolyan venni és akkor egy kellemes szórakozást nyújt.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19672 levél
Válasz 19.09.29. 20:41 #42346
LiT
In the Shadow of the Moon /A hold árnyékában

Általában odavagyok az időutazós thrillerekért(pl. Dark a csúcs jelenleg), így a Netflix legújabb próbálkozásának örömmel ültem neki. A koncepció kicsit a Terminatorra emlékeztetett az időutazás szempontjából. Nem mondom, hogy nem érdekes film, de a kivitelezés nekem túl erőtlennek tűnt. Ennél sokkal feszesebb filmet is össze lehetett volna hozni ilyen jó alapötletből. Kissé csalódás.

6/10
__________

Sauver ou périr /Through the Fire /A tűzön át

Vérprofi francia dráma. Még a Vox-ban olvastam róla előző hónapban, ahol is elég dicsérő kritikát kapott. Nagyon életszerűen mutatja be a tűzoltói szakmát és annak árnyoldalait. Főszereplőnk súlyos égési sérüléseket szenved az arcát és a testén, amiből aztán hosszas felépülésre számíthat. Ez próbára teszi a saját tűrőképességét is és a családjával való kapcsolatot is.

8/10
__________

Wild Rose

Jessie Buckley tök jót alakít, már miatta megérte megnézni. A karaktere épp szabadul a börtönből és elszánt, hogy egy nashville-i country énekes legyen, ugyanis a tehetsége megvan hozzá. Ez persze nem könnyű feladat, nehéz visszarázódni a közösségbe. Igazi megváltás-történet.

7/10
__________

Kamera o tomeru na! /One Cut of the Dead

Nagyon sok helyen dicsérik ezt a japán horror-vígjátékot. Az alapötlete érdekes is, egy filmes stáb zombi-horrort forgat, miközben letámadja őket néhány valós zombi. A karakterekben nem nagyon tudtam invesztálni, így az egészet nem tudtam egyáltalán komolyan venni, sőt még kissé gagyinak, low-budgetnek is hatott az egész.

5/10
__________

Gisaengchung /Parasite /Élősködők

Itt velem van a baj. Biztos, hogy minőségi film, illetve az Oscaron is esélyes lesz, de egyszerűen képtelen voltam befogadni ezt az alkotást. Ez pedig a kulturális különbségek miatt van, több ázsiai filmnél tapasztaltam már ezt az érzést, nagyon életidegen az egész, nem tetszik az esztétikája sem a képi világnak, így nem tudom élvezni. Inkább nem is pontoznám.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
22854 levél
Válasz 19.09.29. 17:35 #42345
Peace
Az utolsó 40 perc volt botrányos. Addig kimondottan tetszett!!! De a vége betette a kaput nekem. Örökség nagy csalódás volt, nem zárta a szívembe magát ez az Ari Aster.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1323 levél
Válasz 19.09.29. 14:29 #42344
quervo
Fehér éjszakák

Ha ez horror, akkor én ma jelentem ki, hogy nem szeretem ezt a műfajt. A jump scare-es, gyomorforgató horrorokat gyűlölöm, mert öncélúak, de ezek a borzongató (borzongatni akaró), kényelmetlenséget okozó filmek sem jönnek át, a Ragyogást sem szerettem.

Technikailag tökéletes, jók a szereplők is, sosem tudtam, hogy mi következik, ezért volt bennem némi feszültség végig, de nem érzem jól magam most sem, hogy visszagondolok rá. Fura ezt mondani, de némi természetfölöttivel hihetőbb lett volna, ez így egy felfújt lufi, ugyanott van nálam, mint a The Lobster, aztán lehet, hogy csak simán rosszul kommunikálták kifelé a dolgot, mert ez sokkal inkább művész-, mint közönségfilm.

Talán megnézem azért az Örökséget, mert valami megmagyarázhatatlan kíváncsiság és elismerés van bennem a rendező iránt, de sajnos nagyot csalódtam.
1922 levél
Válasz 19.09.27. 19:35 #42343
warcat
Kaya miatt néztem meg, igen van jópár erőltetett pont amit be kellett hozni, hogy működjön a film (azaz valamennyire hihető legyen a történés), viszont ha ezen túlteszed magad, működik a film, esti/délutáni agykikapcsolós popcornmozinak tökéletes.
19672 levél
Válasz 19.09.27. 19:16 #42342
LiT
Crawl /Préda

Alexandre Aja rendezett egy aligátoros túlélő horrort Kaya Scodelario főszereplésével. Kétség kívül izgalmas és nyugtalanító film, amikor a főszereplőkre óriási aligátorok vadásznak egy 5-ös fokozatú hurrikán közepette. Ezzel egyetemben pedig fellelhetők a b-kategóriás elemek is a filmben elég rendes számban.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
13235 levél
Válasz 19.09.27. 09:45 #42341
McCl@ne
Én ezeket értem, de a pont a családi dráma volt szar benne. Ha az működik, akkor oké, de totál hiteltelen az egész, pszichológiailag indokolatlan érzések, döntések, hozzáállás, igazából egy nettó baromság az egész. Ha ez nem így lenne, akkor leszarnám a körítést, tetszene a film, de ez a "kapirgálok a felszínen, közben meg monologizálok valamiről, ami csak ezekben a monológokban létezik, mert se a viselkedésem, se a cselekmény nem mutat belőle semmit", ez egy kurva nagy blöff. Sci-fi az elengedésről? First Man. Na, az egy csoda, és ha az, meg az Interstellar 10 pont, akkor ez a kacat maximum 6. Nem az a baj, hogy családi dráma, hanem, hogy annak is szar és nem koherens. Az apja iránti érzelmeit mégis mi indokolja? Aztán a befejezésben látható lelki fordulatot mégis mi indokolja? A narrációban részletezett, de a cselekményben semmilyen módon nem tükröződő személyiségét miért nem látjuk megnyilvánulni? A film mutat valamit, beszél valamiről és szólni akar valamiről, de ez három különböző dolog. Nekem ezeket nem fedik el Hoytema képei, pedig tényleg gyönyörűek.

Refn is egységes, minden alkalommal: akkor is, ha sok mindenről és mély dolgokról szól (Only God Forgives), és akkor is, amikor audiovizuálisan mesél (Drive). Koherens egész, nem érzem, hogy hiányozna valami, az Ad Astra alatt meg mást sem éreztem. Üres a film, az apa elengedéséről szól, amivel kapcsolatban semmi nem történik végig, semmiféle irányba nem indulunk el, majd a végén SPOILER
szó szerint elengedi, hát gratulálok, ennél jobban szájba sem rághatnák
, de ez sincs normálisan megmutatva, csak odabasszák.

James Graynek van egy kurva jó filmje, a The Lost City of Z. Az egy betonerős 8|10-es film, semmiféle hiányérzetem nincs és mindent tud, amit az Ad Astra nem. Ez egy visszalépés volt, egy pózba vágott blöff, ami a külsőségeivel és a hangvételével mutatkozik valamilyennek, amihez aztán tartalmilag meg sem próbál felérni. Így értettem, hogy blöff.
Respect is not given. It's taken.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.