Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?

Filmes beszámolók és értékelések kötetlenül - az ízlések és pofonok völgyében.

18874 levél
Válasz 17.09.24. 20:24 #40985
LiT
The Wizard of Lies /Hazugságok mágusa

HBO TV-film Robert De Niro főszereplésével a legnagyobb Ponzi csalásról, amit anno Bernie Madoff hajtott végre. Egészen informatív film, nagyon könnyű volt nézni annak ellenére is, hogy több, mint 2 órás. Durva volt látni, hogy milyen hatással volt a lebukása után a családjára az egész botrány. De Niro elég hitelesnek tűnt.

7/10
___________

Leatherface /Börpofa - Alexandre Bustillo rendezte ezt az új Texasi lánfűrészes filmet. Ezt azért mondom, mert az egyik filmje, az À l'intérieur (A betolakodó) az egyik legbevállalósabb horror, amit valaha láttam. A Leatherface origin story, de borzalmasan rossz. Végig sem tudtam nézni.


Cult of Chucky /Chucky kultusza - Ez ráadásul még jó visszajelzéseket is kapott. Iszonyat ez is, ki kellett nyomnom.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
18874 levél
Válasz 17.09.23. 21:36 #40984
LiT
The Book of Henry

Ugráltam örömömben, mikor meghallottam, hogy Colin Trevorrow-ot levették a SW EP 9-ről. Sosem értettem, hogy esett rá a Disney stúdió választása, szerintem a Jurassic World is egészen felejthető blockbuster volt. Ezzel az új filmjével kapcsolatban viszont kicsit erősnek érzem a kritikai visszhangot. Borzalmasra értékelték, de azt kell mondjam, az első óra kimondottan jó, érzelmes, leköti az embert. Aztán a film másik fele teljesen buta, irrealisztikus irányt vesz, amit nem tudtam hova tenni. Mintha egy másik film lett volna. Sajnos röhejes cselekménybeli elemeket lépett meg Trevorrow, amik lerontják az összképet. De mondom, az első óra után értetlenül álltam a bődületes rossz kritikák előtt.

6/10
______________

Ezeket be sem tudtam fejezni, annyira nem kötöttek le.

The Little Hours - Főleg ez előtt állok értetlenül, amit kimondottan dicsérnek. Mit láttak ebben a jellegtelen, unalmas, egyáltalán nem vicces vígjátékban?

Churchill - Ennél unalmasabban nem is lehetett volna történelmi filmet készíteni. Főleg nem Churchillről... A thriller jelzőn meg csak mosolygok...
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
357 levél
Válasz 17.09.23. 19:45 #40983
Ricsi1976
Nem vagy utolsó, még én sem láttam. A Stanger Things tényleg kiváló alkotás
12947 levél
Válasz 17.09.23. 19:16 #40982
McCl@ne
Utolsóként az országban sikerült megnéznem az Azt, fasza volt. Mondjuk 8|10, de a sztori üvölt a minisorozat formátumért. A Duffer testvérek meg akarták csinálni, csak nem találtak hozzá támogatókra, mivel nem volt nevük, a kutya nem ismerte őket. Így született a Stranger Things ötlete, szóval mi jól jártunk, igazából duplán, mert ez a film is jó lett nagyon. Csak szívesen elmerültem volna benne még jobban, de hát erre ott a könyv
Respect is not given. It's taken.
18874 levél
Válasz 17.09.23. 18:56 #40981
LiT
Kingsman: The Golden Circle /Kingsman: Az aranykör

Tegnap este sikerült elcsípnem egy feliratos vetítést Győrben. Nekem már az első rész sem volt különleges, egyszer nézhető szórakoztató akciófilmnek könyveltem el, a műfajban is a komolytalan irányban. Ez a második rész kb. ugyanazt adja, mint az első. Látványos, ügyesen felvett akciójelenetek, ötletes kameramozgások. Könnyed kikapcsolódás, elég röhejes elemekkel, de most annyira nem zavartak ezek a "cartoonish" elemek. A történetről nem érdemes szólni, ez az amerikanizált irány pedig nem nagyon talált be nálam. Összességében nem mondom, hogy untam, de a közepén kicsit leül a film. Az akciójelenetek viszont elviszik a filmet a hátán és szórakoztatnak.

7/10
____________

Chuck /The Bleeder

Arról a bokszolóról szóló életrajzi film, aki Rocky karakterét ihlette. Nagyon jó a film folyása, érdekes a narráció és szerintem Liev Schreiber-re is tökéletesen illik ez a karakter. Amúgy is csípem a munkásságát Ray Donovan miatt. Nem a legemlékezetesebb sportfilm, de a műfaj kedvelőinek kellemes másfél óra lehet.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
20143 levél
Válasz 17.09.23. 17:37 #40980
Peace
Túl sok probléma feszített belülről eddig is, aztán jött még rá pár az elmúlt két évben. Ez sajna ilyen.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20143 levél
Válasz 17.09.23. 17:35 #40979
Peace
A német az visszataszító. 12 évig tanultam, menet közbe bele is csöppentem egy két tannyelvű gimnáziumba is. Meglett a felsőfok a végére, de nem lopta be magát a szívembe. Érteni még most is értem, de kellene egy jó pár hónap kinn élés, hogy újra kommunikálni tudjak.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
266 levél
Válasz 17.09.23. 14:12 #40978
Trufa
Érdekes, a pszichopata kifejezés inkább rád emlékeztet. Meg aztán mi ez a vetítés, te meg egy 4 diplomás nő? Hahaha
12947 levél
Válasz 17.09.23. 12:12 #40977
McCl@ne
Tehát a saját hibámból bekövetkező bukásaim miatt okolom a nőket, csak úgy? Mondanál erre példákat?
Respect is not given. It's taken.
16281 levél
Válasz 17.09.23. 11:46 #40976
david139
Az utóbbi időben
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
623 levél
Válasz 17.09.23. 09:58 #40975
stero
Én írtam:
"Egyébként igazat adok, nem tudom mi a f*sz van a nőkkel, tényleg nem beszélnek angolul."
Hozzáteszem erős túlzás volt és csak pillanatnyi agyfelbaszásból írtam.

@Aribeth

Spanyolországban pont ugyanezt tapasztaltam. Rémisztő. Senki egy szót se. SEMMIT!
12947 levél
Válasz 17.09.23. 07:38 #40974
McCl@ne
Van egy kommunikációs működés, ami kiválóan megfigyelhető a bulvárban és a politikában is, a szándékos félreértés intézménye. Annyi az egész, hogy egy bármilyen (nem kell kétértelműnek lennie) kijelentésre adott válasz - a retorikát segítségül hívva - eltorzítja az eredeti tartalmat, természetesen úgy, hogy az már őt maximálisan kiszolgálja. Ebből lesznek aztán a nagy magyarázkodások, jellemzően tök feleslegesen.
Én ezt most kihagynám, de javaslom visszakeresni, hogy mondta-e bárki, hogy a nők nem beszélnek angolul?

Sokkal súlyosabb (és hát egókat sértőbb) dolgokat igyekeztem elmondani, hobbijukhoz fűződő vezérelveiket - az autonómiájukkal együtt feladó - pasikról. Persze el lehet játszani, hogy a "magyar feliratra várást" kezdtem ki, meg azt is, hogy nem vesszük észre (és nem gáz), hogy Peace elkezdett önmagára nagy kezdőbetűvel, többes szám első személyben hivatkozni. Illetve kifelé kommunikálással megpróbálni feloldani egy - valószínűleg csak tudat alatt - őt is feszítő problémát, amihez amint nem asszisztál valaki, azonnal haragra lehet gerjedni, mert hát a szerelem az safe space.
Ezek nem olyan dolgok, amiket tudunk, csak olyan, amiket érzünk, és ezért nem mondjuk ki, mert bizonytalanok vagyunk. Ezt használjuk fel arra, hogy a "jobb lenne, ha nem így lenne" érzés megerősödhessen bennünk, elnyomva a valóságot. Amúgy a világon semmi sértő nincs ebben, amit most írok, legalábbis szándékom szerint, egyszerűen csak kiakadt a képmutatás-mutató, ennyi.

Pontosan értem, hogyan működnek ezek a dolgok, nekem is volt mindenféle barátnőm. A legutóbbi ragaszkodott hozzá, hogy szinkronnal nézzünk filmet, mert ő nem szereti az angolt, meg olvasni sem. Egy négy diplomás nőről beszélünk, mielőtt még valaki az oktatási rendszerrel jönne (ami amúgy megállhat érvként, mert ez egy kiragadott példa csak, nyilván nem az átlag). Én meg mondtam, hogy én viszont igénytelen szinkronnal nem nézek filmeket, esetleg moziban, kényszerből. Mondjuk ez a szituáció megoldódott, nem kellett nézni sehol semmit, mert kiderült, hogy pszichopata, úgyhogy elbaszta, hogy tanulságos sztori legyen belőle egy szinkron/felirat vitához
Respect is not given. It's taken.
1598 levél
Válasz 17.09.22. 23:43 #40973
Aribeth
Off1

A baráti körömben (25-től 40-ig) a nők többsége középfokon vagy folyékonyan beszél angolul, illetve sokan vannak, akik plusz még egy-két nyelven is elboldogulnak (a dupla felsőfok sem ritka). De arra már rég rájöttem, hogy egy buborékban élek.
Ellenben meg kell védenem az idegen nyelveket nem tudó magyarokat: nemrég jöttem haza a nagy nyugati Spanyolországból, ahol a reptéri alkalmazottakon és a recepciósokon kívül senki nem beszélt angolul. A nagyváros központi pályaudvarán sem. A fiatalok sem. Még szerencse, hogy a spanyol a hobbiprojektem (és nyilván nem véletlenül választottuk ezt a helyszínt), különben meg lettünk volna lőve párszor.
A játékokból, főleg az rpg-kből pedig valóban kibaszottul sokat lehet tanulni, de igazából szorgalom és akármilyen eredeti nyelvű média nagy mennyiségben történő fogyasztása a kulcsa a dolognak. Attól agyfaszt kapok, hogy egyre kevesebb a feliratos film a mozikban, ugyanis két évtizeden át az volt a mottóm, hogy ha szar volt a film, akkor legalább az angolt gyakoroltam vagy az egyéb másik nyelvet volt szerencsém hallgatni.

Off2
A németet az én szervezetem sem akarja befogadni.

On
A Wind River nagyon jó film volt, különösebb giccs nélkül boncolgatta, hogy milyen problémákkal szembesülnek a halál - jelen esetben jéghideg - faszára szorult emberek, és ki miként tudja feldolgozni az őt ért borzalmakat.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
20143 levél
Válasz 17.09.22. 22:01 #40972
Peace
Ha nem láttad eddig, akkor valóban nem javasolnám már. Csak azt hittem láttad gyerekként, aztán kíváncsi lettem volna a véleményedre.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12947 levél
Válasz 17.09.22. 21:42 #40971
McCl@ne
Ááá, azt sajnos nem, és ez már szerintem így is marad YouTube-on belefutottam egy-két részletbe, a filmet természetesen ezek alapján nem akarom megítélni, de ha az új adaptációt megnézem holnap, 99.9%, hogy a régit már nem fogom soha. Iszonyú módon meghaladottnak tűnik, és csak elspoilerezném vele a sztorit, amiről nem tudok szinte semmit.
Respect is not given. It's taken.
20143 levél
Válasz 17.09.22. 21:33 #40970
Peace
Az 1990-es adaptációt láttad? Ha igen, akkor hány évesen? Kíváncsi lennék a véleményedre.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12947 levél
Válasz 17.09.22. 21:27 #40969
McCl@ne
Holnap elvileg én is megnézem végre az Azt (remekül hivatkozható magyar cím, nem lehetett volna A Gonosz, vagy hasonló), úgyhogy melegítek (meg a hamarosan érkező Stranger Things 2. évadra is) King adaptációkkal, két Rob Reiner (Egy becsületbeli ügy, Harry és Sally, illetve ő volt Mad Max a Wall Street farkasában ) rendezéssel:

Stand by Me volt az első, hát a tökéletes coming of age film. Ami ebből a kategóriából messze kiemeli, hogy nem elkeni a fiatalkori nehézségeket, hanem központi témává emeli őket, és nem oldja fel a végén sem valamiféle laza "csakazértis" coolságban, hanem következetesen átemeli őket a "kivel mi történt" összefoglalóba is. A film mentes amúgy mindenféle fantasztikumtól vagy horrortól, egy hulla körül forog a sztori, de igazából az is mellékes, a karaktereken van a hangsúly. Elvileg az ilyen típusú mozikat 30 fölött már csak a nosztalgia működteti, de ez nálam nem játszik, mert most láttam először, és így is nagy élmény volt!

Tortúra (Misery) volt a másik, állítólag ez a Darabont filmek mellett a legjobb King adaptáció, amit gond nélkül elhiszek, iszonyú erős film, jó adag feszültséggel, és egy kiérdemelt Oscarral. A Kathy Bates által játszott ápolónő a Száll a kakukk fészkére Ratched nővéréhez mérhető rohadék, azonban némileg nagyobb szabad kezet kapva, egyértelműbb eszközökkel. Mint pl. egy kalapács. Sztori annyi, hogy egy híres írót egy rajongója (Bates) menti meg egy balesetből, és ezáltal a foglyává válik, aztán jönnek a bajok. Minél kevesebbet tudtok róla, annál jobb, bár már gondolom mindenki látta, elég alap film, csak valahogy kimaradt. Horrornak nem nevezném, de thriller a javából, két kézzel mért feszültséggel.
Respect is not given. It's taken.
266 levél
Válasz 17.09.22. 20:37 #40968
Trufa
Az se hoz lázba. Unalmamban megnéztem a Scott Pilgrim a világ ellen c. művet, hát baszki, egy rakás unalmas fos volt. Vagy kinőttem már ebből, nem tudom. Mindenesetre a hasonló kicsit elborult alkotások, mint a Sucker Punch vagy a Ha/Ver meg nézhető volt.
1719 levél
Válasz 17.09.22. 15:28 #40967
-Jozef-
fél off: The Big Sicket és a The Ghost Storyt is köszi! G*ci jók voltak. Ma este meg Wind River a moziban.
“Going outside is highly overrated.” - Ready Player One, Ernest Cline
18874 levél
Válasz 17.09.22. 07:00 #40966
LiT
Ma este nézem. De nem hallok olyan feltétlen jókat róla.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
9083 levél
Válasz 17.09.22. 06:46 #40965
davkar9
Na mi a helyzet, Kingsman 2-ről senki, semmit? Vagy csak jövő héttől játsszák? (szeptember 20-onvalamennyi rémlik, pontosan nem tudom, kizárásos alapon tegnap vagy jövő csütörtök)
Simple. Eternal. Beige.
18874 levél
Válasz 17.09.21. 21:25 #40964
LiT
Pete's Dragon /Elliott, a sárkány

Nekem tavaly ez kimaradt. Most, hogy lenyűgözött A Ghost Story, egyedül a rendező előző filmjét nem láttam. Ez egy nagyon aranyos Disney mese, teli szívvel és szép képekkel. Nehéz jó élőszereplős filmet csinálni az ilyen alapanyagból, de ez teljesen rendben van. Nyilván A Ghost Story egy olyan előrelépés volt, hogyha valaki a Pete's Dragont látta David Lowery-től először, akkor egészen meglepődhet. Ég és föld, mind mentalitásban, mind hangvételben, mind alapanyagban. Ez sokoldalúság, képes egy Disney mesét is rendezni, meg az év legjobb drámáját is.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
12947 levél
Válasz 17.09.20. 23:21 #40963
McCl@ne
Hát ez a Wind River kibaszott jó volt! Nem tudtam róla kb. semmit, talán egy trailert láttam, de arra sem emlékeztem. Hatalmas, az idei év Sicario-ja, annyira kemény volt, annyira erős, következetes, de volt mellette szíve, lelke, minden a helyén volt. Kicsit megkésve, de nagyon ajánlom mindenkinek!
Respect is not given. It's taken.
12947 levél
Válasz 17.09.20. 22:00 #40962
McCl@ne
Kurva gyenge trollkodás. Másfél óra amúgy.
Respect is not given. It's taken.
18874 levél
Válasz 17.09.20. 19:55 #40961
LiT
Nézzél Transformerst. Tölthető az új rész.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
266 levél
Válasz 17.09.20. 19:20 #40960
Trufa
Megnéztem a trélert, hát ez valami érfelvágós orbitális faszságnak néz ki... valami normális filmet ti nem néztek? Ennyi felesleges időm nekem legalábbis nincs.
20143 levél
Válasz 17.09.20. 16:56 #40959
Peace
A Ghost Story magyar felirat
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20143 levél
Válasz 17.09.20. 16:47 #40958
Peace
Van több ingyenes lehetőség, ebben teljesen igazad van. Aki szeretne nyelvet tanulni, megteheti.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
27965 levél
Válasz 17.09.20. 14:51 #40957
LordMatteo
Azért az elég szegényes kifogás, hogy jó, hát nem tud angolul, mert nem játszik RPG-vel. Egy online szótár segitségével bárki, akit zavar hogy nem érti* az angol hireket, le tudja forditani magának, és tanulhat közben. Ezer és egy online, ingyenes nyelvtanulási lehetőség van, pl. duolingo, ami szakemberek szerint is teljesen jó és használható már alapszinten is.

Szar a közoktatás, igen, de ez egészen addig használható, amig nincs más lehetőség, amit önszorgalomból elérhet bárki.

És most nem az érintettek barátnőit akarom ócsárolni, ez csak tény. Aki 20on évesen a mai világban még nem tud angolul, az azért jó eséllyel saját maga miatt nem tud még mindig.

* a nők kényelmesebben elvannak ám úgy, hogy tudatosan nem akarják megérteni a dolgokat, mert úgyis eléjük rakjátok érthető formában. [feminist comments are coming]
A kibaszás társas játék, sose feledd.
663 levél
Válasz 17.09.20. 14:32 #40956
xyzw
Általánosságban: másfélszer annyi nő nyelvvizsgázik, mint férfi. Angol: 57 % nő, 43 % férfi. A többi nyelv átlagában 73 % a nők aránya.
Persze, erre lehet mondani, hogy a nyelvvizsgának semmi köze a nyelvtudáshoz. Azért ez sem igaz.
Teljesen igazat adok neked, semmivel nem tudnak rosszabbul a nők angolul, mint a férfiak. Főleg nem lehet általánosítani. Úgy általában rosszul tud a népesség angolul, nők és férfiak egyaránt.
A csajok lehet, hogy nem kockulnak annyit, de néznek sorozatokat, hallgatnak angol nyelvű számokat, néznek angol nyelvű videókat.
20143 levél
Válasz 17.09.20. 13:59 #40955
Peace
Ne félj, itt elmondhatsz bármit. Ez a bizalom köre.

Sajnálom, ha Neked ez frusztrációt okoz, hogy bizonyos filmeket együtt nézünk meg a párommal nem angol nyelven. Ezt most már valahogy egyedül kell feldolgoznod. A jó szakemberek sajnos drágák állítólag.

Mert nincs olyan ember, akit nem érdekelnek a játékok és megnézi a filmeket inkább moziban vagy tv-ben, nem? Majd mondom Neki, hogy szégyellje össze Magát, amiért nem tud magabiztosan társalgási szinten angolul.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
9083 levél
Válasz 17.09.20. 10:22 #40954
davkar9
Amikor rájárnak a hűtőre? Ez se lesz jó, ha jól emlékszem van az elején egy levél és talán egy-két sor is.
Simple. Eternal. Beige.
16281 levél
Válasz 17.09.20. 10:22 #40953
david139
Tekintettel arra, hogy engem is 12 éven át kínoztak a német nyelvvel, én is a silány állami oktatást hibáztatom. Abból persze szart se jegyeztem meg, egy visszataszító nyelv, ami sosem érdekelt. Viszont 12 évnyi angol oktatással lehet kicsit előrébb járnék.

Nyilván mindenkinek megvan a lehetőség, hogy otthon tanuljon, de akkor meg fasznak járunk iskolába? A nőket pedig általában véve kevésbé érdeklik a videojátékok, és ez teljesen rendben van.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
12947 levél
Válasz 17.09.20. 09:56 #40952
McCl@ne
Már vártam amúgy, hogy mikor bújuk ki a szög a zsákból, csak a #40943-as hsz-ben még nem merted kiadni Magadból teljesen.

Rettegtem akkor még.
De szerencsére rátok semmiből semmi nem igaz, úgyhogy tárgytalan így
Kedvencem:
"A barátnőm esetében gondolom a silány állami oktatási rendszert lehetne hibáztatni. Nekem az angoltudásom 85%-a játékokból és filmekből származik"


Letiltotta az állami oktatási rendszer a filmekről és a játékokról?
1984
Respect is not given. It's taken.
20143 levél
Válasz 17.09.20. 09:25 #40951
Peace
"Egyébként igazat adok, nem tudom mi a f*sz van a nőkkel, tényleg nem beszélnek angolul."

Mert ez a helyzet nem áll fenn férfiaknál is? Rengeteg női ismerősöm, rokonom van, akik gyönyörűen kommunikálnak angolul legalább középfokon, de leginkább társalgási szinten. Nem az oktatási rendszernek köszönhetjük szerintem a nyelvtudásunk, hanem ahogy említetted is, játékok, angol nyelvű fórumok, érdekesebb külföldi cikkek, talán ezért lehetünk kicsit előnyben velük szemben. De mondjuk gimiben legtöbb osztálytársnőm gimiben felvette harmadiknak a spanyolt vagy olaszt is, én ahhoz már lusta voltam például. Ott például a lányok álltak az élen, fiúk közül szerintem talán egy az, aki bevállalta a harmadikat.Nem tudom van-e ilyen hivatalos kimutatás, hogy idehaza a férfiak és a nők hány százaléka van legalább középfokon angol ügyileg, de szívesen meglesném.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20143 levél
Válasz 17.09.20. 09:19 #40950
Peace
Már vártam amúgy, hogy mikor bújuk ki a szög a zsákból, csak a #40943-as hsz-ben még nem merted kiadni Magadból teljesen.

Nem tudom stero vagy bárki más párkapcsolatban élő hogy van vele, változtak-e a filmnézési szokásai, én személy szerint továbbra is ugyanúgy megnézem azokat a filmeket, amiket piszkosul várok vagy felkelti a figyelmem, vagy itteni ajánló megfog valamelyest. Két évvel ezelőtt természetesen még nagyjából olyan szinten voltam, mint LiT és heti szinten néztem 9-10 filmet jó esetben, ez a korszak már véget ért.
Nem tudom mi a helyzet általánosságban a nők angoltudásával, úgyhogy erre nem is mondanék semmit. A barátnőm esetében gondolom a silány állami oktatási rendszert lehetne hibáztatni. Nekem az angoltudásom 85%-a játékokból és filmekből származik, valamint a jó nyelvérzéknek is köszönhetem, hogy sikeres elsajátítottam két idegen nyelvet és nyelvvizsgákat is letettem. Számtalanszor kért már, hogy tanítgassam legalább angolra, de ötletem sincs hogyan kellene nekifogni. Meg lusta is vagyok és türelmetlen.

Nem, természetesen nem származik semmi jó. És nálunk szerencsére ez nem is áll fenn. Én továbbra is megnézem, ami érdekel. Azon kevés filmnél pedig, amire azt mondja, hogy nézzük együtt, megvárjuk a feliratot vagy a szinkront. A legtöbb filmre így is egyedül megyek moziba, évente 2-3-at nézünk max ott együtt.
A valószínűleg "gecire unnák" meg majd kiderül, hadd döntsék el ők. Ha hazaér munkából, megmutatom Neki az előzetest. Ha csóválja a fejét, akkor már nézem is.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
623 levél
Válasz 17.09.20. 09:01 #40949
stero
Jogos (lenne alapesetben). Ámbár a nőm nagyon szereti az ilyesmit, az angolja gyenge, csak 22 éves, érettségi szinten van, azóta dolgozott. Ahogy nézem a feliratot valszeg kb értene mindent, de nincs azon a szinten mint én szóval gyors szöveg esetén nem biztos, hogy mindent megértene, de itt nincs ilyenről szó ahogy látom.

Egyébként igazat adok, nem tudom mi a f*sz van a nőkkel, tényleg nem beszélnek angolul. Lehet a gémelés hiánya meg a kockulásnak a "fajtája" miatt nem sajátítják el úgy az angolt mint a férfiak. Mi játszunk (rpg = sok szöveg, megtanulsz angolul), problémákat oldunk (gugli angolul) stb. Ők meg messenger, facebook, sims.
Egy trónok harcát már nem nézetnék vele angolul. Az azért nekem is megdolgoztatja az agytekervényeimet időnként.
12947 levél
Válasz 17.09.20. 08:30 #40948
McCl@ne
Tegyetek be a nőknek valami Benny Hillt, vagy Charlie Chaplint, baszod, aztán nézzétek a jó filmeket, ahogy eddig! Könyörgöm, mi van a nőkkel, hogy egyik sem beszélni angol? Amúgy meg éljenek együtt ezzel a hiánnyal, kiváló Tom & Jerry részek vannak, pl. amiben Jerry vigyáz az unokaöccsére. Na, ez pont érthető felirat nélkül.

Vajon származik-e valami jó abból, hogy a leglassabbhoz kezd el igazodni az egész karaván ebben a szellemi sivatagban? Amúgy meg valószínűleg a nőitek gecire unnák ezt a filmet.
Respect is not given. It's taken.
20143 levél
Válasz 17.09.20. 07:37 #40947
Peace
Nocsak! Akkor viszont azt mondom, hogy előre is nagyon szépen megköszönjük a munkádat! Már ha megosztod majd esetleg velünk is, az nagy segítség lenne.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
623 levél
Válasz 17.09.20. 07:24 #40946
stero
Csak 300 sor a felirat, elkezdtem lefordítani. Így a legegyszerűbb
20143 levél
Válasz 17.09.20. 07:06 #40945
Peace
Ha McCl@ne ilyen aranyosan megszavazta nekünk a bizalmat és Ti is hasonló cipőben jártok ezek szerint, akkor tegyetek vele egy próbát. Én először megmutatom Neki az előzetest, aztán eldönti. Nekem adja, nem is hallottam még róla eddig.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
623 levél
Válasz 17.09.20. 06:14 #40944
stero
Ez a Ghost Story bevállalható kevéske angol tudással? Barátnőm nem egy top angolos, nekem nem jelentene problémát, de vele nézném meg ma délután mert rohadt jókat írtok róla és nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Esetleg feliratot valaki talált hozzá valahol? Mert én nem látok most.
12947 levél
Válasz 17.09.20. 00:44 #40943
McCl@ne
Lit nem túloz, ez az A Ghost Story kibaszott jó film. Inkább másfél órás videoklip, kb. nulla beszéddel, egyszer van egy monológ benne, úgyhogy még Peace-ÉK is megnézhetik, majd összefoglalja a mátkájának gyorsan azt a részt.
Szóval filmnek videoklip, videoklipnek meg azért eléggé film, de csak pozitívumokat egyesít, és úgy zseniális, ahogy van. Casey Affleck két idei filmje - ugyanabban a témában szinte - dobogót ér, amennyire utáltam, most már annyira kezdem megszeretni a csávót.

Amúgy tényleg Terence Malick-es a kezdése a filmnek, kicsit meg is ijedtem, hogy túl nagyot markol majd, de aztán nagyon hamar nagyon másik irányba fordítja a fejét, szerencsére.
Respect is not given. It's taken.
18874 levél
Válasz 17.09.19. 21:29 #40942
LiT
A Ghost Story

És eddig kellett várnom, hogy a Dunkirk után az év második 10/10-e meglegyen. Ez az ÉV filmje! Még mindig a hatása alatt állok. Végig rázott szinte a hideg. Nem is tudom utoljára mikor volt ilyen transzcendens filmélményem. Kb. Malick, Refn vagy Nolan film volt olyan, ami ennyire mélyre hatolt. Totális emelkedett hangvétel, melankólia, szintén emelkedett OST, és az ember tényleg sok mindenről elgondolkozik közben és utána is. A létről, az életről, a veszteségről, a halálról, van-e értelme az egésznek, stb. Tehát magáról a létezésről. Teljesen meditatív filmélmény, igazi művészfilm, úgyhogy csak azok vállalják be, akik vevők az ilyesmire. Olyan creepy-n van felvéve és olyan hosszú snittekkel, hogy hasonló érzéseket más film nem nagyon keltett bennem még. Ez az ambient emelkedett zene pedig... Év filmzenéje körülbelül. Nem evilági hangzás, az biztos.

Na ezt még ki kell hevernem...

10/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
20143 levél
Válasz 17.09.18. 09:50 #40941
Peace
"47 méter mélyen" nekünk is meg volt a napokban sajnos. Botrányosan rossz. Nem is értem hogy jött az ötlet nekik a forgatásra, miután elolvasták a forgatókönyvet. Érthetetlen. A kedvenc részeim egyike, mikor SPOILER
víz alatt maszkot cserél, felhúzza tele vízzel értelem szerűen és már veszi is a levegőt szaporán
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18874 levél
Válasz 17.09.17. 21:42 #40940
LiT
Réparer les vivants /Heal the Living /Szívvel-lélekkel

Egy újabb erős francia dráma! Egészen gyönyörű a fényképezés, főleg az első szörfös jelenet marad emlékezetes. Emellett egymástól független emberi sorsok összekapcsolódása a téma, ezt elég hatásosan és átérezhetően sikerült megoldaniuk. Alexandre Desplat zenéje nagyon szép. Komoly hangvételű, néhol művészi, de a hétköznapiság talaján maradó dráma. Franciák értenek az ilyen stílusú filmekhez.

8/10
_____________

Wakefield

Nem kérdés, Brian Cranston alakítása nagyon jó, csak a film annyira monoton, hogy egész egyszerűen a negyedénél már az órám nézegettem. Sajnálatos, pedig a koncepció egész érdekes volt.

5/10
_____________

Killing Ground

De lejött róla a kis költségvetés. Brutális meg minden, de annyira nulla hangulata van a filmnek, hogy kissé szenvedés volt.

3/10
_____________

La fille inconnue /The Unknown Girl /Az ismeretlen lány

A Dardanne testvérek most egy nagyon hétköznapi, egyszerű eszközökkel operáló drámát forgattak. Sajnos még a Két nap, egy éjszaka szintjére sem nő fel, de összeségében egy értelmes, okos film volt jó alakításokkal.

7/10
__________________

47 Meters Down /47 méter mélyen

Lepontozhatják a kritikusok, de az igazság az, hogy a filmnek sikerül végig terrorban tartani a nézőt, míg a két főszereplő alámerül a cápák közé. A trailert mikor láttam, nem tudtam elképzelni, erre hogy tudnak felfűzni egy teljes filmet, de egész gyorsan elrepült az a másfél óra. Ami nem tetszett, hogy a végén bejátszottak egy alattomos trükköt a nézővel, ami inkább bosszantó, mint meglepő.

7/10
___________________

Sleight

Szép a cinematográfia, a hangulat magával ragadó, az alakítások nagyszerűek és ezek ellen tudják súlyozni a film klisés elemeit.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
20143 levél
Válasz 17.09.17. 18:40 #40939
Peace
Ezt így hogy sikerült összehozni?

Van elvétve pár film, ami páromat is érdekli. A Megan Leavey például egy ilyen.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18874 levél
Válasz 17.09.17. 17:53 #40938
LiT
Kár, hogy mások befolyásolják, mit nézzél

Többet nem fogsz tehát olyan filmet nézni, ami nem szinkronos vagy magyar feliratos?
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
749 levél
Válasz 17.09.17. 17:43 #40937
Gerő a nyerő
Hát, akkor valóban kénytelenek lesztek várni. De vígasztaljon a tudat: megéri!
Asus Z97P, i5-4690K, 2x4 GB Kingston Hyperx 1333Mhz, Asus Radeon R9 280X DirectCU II 3GB GDDR5
20143 levél
Válasz 17.09.17. 17:18 #40936
Peace
Nincs stabil alapja sajnos barátnőmnek. Valamicskét megért, de az sajnos nem elég ahhoz, hogy angol felirattal nézzük.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.