LG
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?

Filmes beszámolók és értékelések kötetlenül - az ízlések és pofonok völgyében.

18636 levél
Válasz 17.04.24. 21:02 #40409
LiT
Sand Castle

Netflix háborús film Henry Cavill, Nicholas Hoult főszereplésével, de amellett, hogy könnyen nézhető és emészthető film erről a témáról (iraki háború), nem nyújt semmi különlegeset. Úgy érződött, mintha "hozzuk a kötelezőt egy átlagos filmhez".

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
18636 levél
Válasz 17.04.23. 21:07 #40408
LiT
Deidra & Laney Rob a Train

Egy jószándékkal létrehozott Netflix dráma, amelyből mégis hiányzik valami. Ez lehetett volna egy nagyobb mélység vagy egy életszerűbb befejezés.

6/10
________

Chronic

Tim Roth a lelkét kitette ebben a szerepben, nagyon szívhez szóló film. Emellett életszerű, lassú, egyszerű és nagy türelmet igénylő.

7/10
_________

Tramps

Ez a Netflix alkotás viszont kevésbé fogott meg és nem volt rám hatással. Eleve nem voltak szimpatikusak a karakterek, nem voltak kibontva megfelelően és emiatt egy lagymatag romantikus dráma lett belőle mindenféle kémia nélkül.

5/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4074 levél
Válasz 17.04.23. 19:03 #40407
xeLaR
Animációs filmes hetem volt...

Moana / Vaiana (kinek melyik tetszik)
Ha nem egy Zootropoliszos évben jelenik meg, akkor még talán lett is volna esélye az Oscarra. Sajnos azonban ennek a tipikus, már-már nosztalgikus jellegű hercegnős Disney filmnek esélye sem volt a rasszizmusos állatos filmmel szemben. Önmagában persze egy egész jó animációs film jó zenével, szép látványvilággal és egy kiszámítható, de ugyanakkor elfogadható történettel. A "nosztalgikus jelleget" csupán azért írtam, mert a rendező páros előző rajzfilmjeire van ebben bőven elég utalás, ami bár tetszett, de nem nevezném jó dolognak. Pl. az egyik gonosz karakter "csiszolatlan gyémántról énekel" (persze angolul, nemtom hogy magyarul megtartották-e ezt a fordítást), Maui leginkább a Dzsinnre hasonlított, de a Herkules és A kis hableányból is volt utalás. Ezek persze csak kisebb dolgok, mert alapvetően ez egy-az-egyben hozza a megszokott Disney formulát. És szórakoztató volt. Ennyi.
4/5

Batman: Return of the Caped Crusaders
A 60-as évekbeli Batman tévésorozaton alapszik ez az animációs film, ami a megszokott komor és komoly hangulat helyett egy viccesebb, komolytalanabb Batmant kapunk. Az alliterációkkal teletömött dialógusok, az eszement történet és cselekményszál, illetve a nevetséges karakterei mind azért vannak, hogy egyfajta ironikus módon lehessen élvezni azt, amit a régi sorozat kínált. És bár kicsit túlzásba esik ezen a téren, meg kicsit hosszúnak tűnt a rövidsége ellenére, mégis szórakoztató volt a saját nemében.
3/5

Justice League Dark
Az DC rajzfilmes univerzum új filmje a megszokott képregényes dolgok helyett inkább a sötétebb, mágiával foglalkozó hősökre fókuszált. Főszerepben Constantine, Zatanna és a többiek, hogy megállítsák egy ősi gonosz feltámadását. Sok dolgot nem tudok írni erről, mert hozza a megszokott "elmegy" minőséget. Bár mutat olyan dolgot benne, amit általában képregényes rajzfilmekben szoktak, mégsem volt benne olyan dolog, ami igazán meglepő lett volna. Az animáció jó, a történet elmegy, a karakterek is, ennyi. Elvoltam vele...
3/5

Teen Titans: The Judas Contract
Folytatódott Damian Wayne kalandja is, habár hála az égnek csak a Teen Titans keretei között. Az egyik leghíresebb sztorit filmesítették meg, és maradnék is csak ennyinél. Nem mintha túlságosan spoileres lenne a dolog, de egy fontos csavar van benne, amire az egész film épít. Sajnos ez a csavar nem igazán működik, mivel nagyon kevés olyan jelenet volt, ami bármiféle érdemi szimpátiát teremt, aminek köszönhetően nagyobbat ütött volna. Amúgy ez is hozza a DC rajzfilmes formát, azaz szép, szórakoztat egy darabig, de igazán maradandót nem hagy maga után. Legalább kevés Damian Wayne volt benne...
3/5

Trolls
Egy teljesen ártalmatlan mese gyerekeknek, ami ismertebb dalokkal van teletömve. A mostanság rendben lévő Dreamworks-ös animációs filmek renoméján ez nem segít, mivel bár minden tekintetben okés, mégsem mutat semmi újat, kiszámítható és karakterei is sablonokra épülnek. Viszont nem tudom azt mondani, hogy rossz lenne, mivel idegesíteni nem idegesített, és annyira unalmas se volt.
3/5

Sausage Party
Értem én, hogy miért lett ez felkapva (nem megszokott témát dolgoz fel, csak felnőtt meg rasszista humorral van teletömve), de nálam ez mellément. Bár felnőttek számára készült, mégis meglepően gyermeteg, a humorát meg csak bizonyos esetekben tudtam értékelni. A vallásos téma még érdekes is lenne, ha azt normálisan tudta volna tálalni. Tálalás alatt az ocsmány látványvilágot és a felesleges drogos poénokat, illetve a főgonoszt értem. Vannak pozitív érdemei, meg lehet értékelni a próbálkozást, de ez számomra kevés és fárasztó volt.
2/5

Sing
Az Illumination legújabb animációs filmje nem váltja meg a világot semmilyen téren, Disney állatos filmjével összehasonlítani sem lehet, de még gyerekmesének is alig megy el. Bár animáció szempontjából rendben van, de a történet és a karakterek messze nem a legjobbak. A történet kiszámítható, de semmi élvezetes nincs benne, a szereplői sablonosak, de sehogy se tudnak szórakoztatni. A kialakításuk rendben van, meg az animáció is jó, az utolsó jelenetsorokkal sincs igazán gondom, de összességében unalmas. Rettenetesen hosszú és felejthető.
2/5

Ratchet & Clank
Érdemes inkább a játéknál maradni, mert ez meglehetősen gyenge próbálkozás volt. Nem akarom azt mondani, hogy minden tekintetben megbukott a film, mivel volt több jelenet, poén, ami tetszett, de összességében ez teljesen igaz. Az egész túlságosan gyermeteg, nincs elég akció (tudomásom szerint a játékban van bőven), kiszámítható, sablonos, és az animáció sem az igazi. Unalmas, néhol szórakoztató, de több sebből vérzik...
2/5

Kubo and the Two Strings
A Laika a Doboztrollok után elég erősen tért vissza. Számomra Oscar erősen. Pedig se a történet, se a karakterek tekintetében nem hoz forradalmat. A sztori egyszerű, kiszámítható és a vége sem az igazi, míg a karakterek sablonok valamilyen szinten. Ám mégis együtt rendkívül jól működnek. Elég hamar beszippantott a film, ami az egyszerűsége ellenére meglehetősen komor is. Beszippantott a látványvilágával, a párbeszédekkel, a zseniális harcjelenetekkel, mondhatni mindennel. És még a stáblistához is sikerült egy nagyszerű dalhoz nagyszerű feldolgozást párosítani. Nem mondhatom, hogy tökéletes, de számomra minden klappolt. Csak ajánlani tudom.
5/5

The Secret Life of Pets
Kisfilmnek jó volt, egész estés animációs filmnek nehezen. Nehéz egy titkos életet bemutatni egy egyszeri kalanddal, de természetesen nem ezen az apróságon bukik el a film. A film természetesen gyerekeknek készült, és ezért a benne lévő cukiságok is egyszerűek, a történet is az, meg a poénok is. Sajnos emiatt kiszámítható, buta, szórakoztatónak aligha nevezhető filmet kapunk. Szépnek szép, gyereknek elmegy, de inkább vmi mást keressetek.
2/5

Ice Age: Collision Course
Remélem ezzel véget is ért a széria. Még úgy is, hogy a jobb dolgokat dobálták bele a folytatásokból, sajnos csak erre tellett. Még a Motkány sem tudott vicces lenni. Nem elképesztően rossz ez, mert az animáció még mindig jó, meg pár poén viccesnek mondható, de ezerszer elmesélt sztoriszálakkal operál, a sorozat egyik főszereplőjével semmit se csinálnak (pedig az egyetlen vmirevaló poén tőle jön), egy másik visszatérő szereplő meg a film felére már-már idegesítővé válik. Kár ezért...
2/5

Finding Dory
Nem vagyok Némó nyomában rajongó, és nem igazán értettem, hogy miért kell Szenillának egy filmet szentelni. A Toy Story-n kívül nem igazán sikerült a Pixarnak normális folytatást csinálnia, így nem hittem, hogy ez még jó is lehet. Hát...a Pixar megmutatta, hogy értenek még mindig ehhez, csak kapjanak jó alapanyagot. A film vicces, tele érzelemmel, látványvilága is gyönyörű, és a témája is jól passzol az előző filmhez. Jól szórakoztam.
4/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
18636 levél
Válasz 17.04.22. 21:19 #40406
LiT
Carrie Pilby

Nagyon őszinte üzenete van a filmnek, a főszereplő csajjal egészen együtt lehet érezni és a felfogása a világról kicsit eltúlozva, de nincs messze tőlem egy-egy témát illetően. Ezért is tudtam megérteni ezt a karaktert, illetve érezni a drámai vonalát, habár egy vígjátéknak inkább titulálnám.

7/10
___________

Quand on a 17 ans /Being 17

Egy gyönyörű francia havas környezetben játszódik, ami sokat dob a hangulaton és a képi világon. Túnusra és témát illetően a Moonlight ugrott be, de a film alapját mégis a "bullying" jelenség adja, amelynek okaira szépen lassan kitér a film is. Ebben rejlik az erőssége. Amire kihegyezik, az vagy tetszik valakinek, vagy nem.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
18636 levél
Válasz 17.04.22. 01:00 #40405
LiT
Get Out /Tűnj el!

Na itt egy újabb Blumhouse produkció, ami nagy meglepetést okozott a kritikusok körében és nálam is. Nagyon friss, okos, elborult thriller, néhol szatíra fennhanggal. Nagyon szépen lassan épülő, rejtélyesen gyanús információadagolás megy és a végére elborul a pokol, néhány "Holy fuck" felkiáltást igénylő reakcióval. Ez nem horror, inkább thriller, aminek sötét humora van. Zseniális a két főszereplő, a csajt a Girls-ből nagyon bírom. A befejezés nagyon jól esett, kielégítően álltam fel a székből. Ez egy beteg film, és egyben bátor is a rasszista témáért, de ügyesen kimagyarázza ezt a film vége felé.

Kisköltségvetés, független film ide vagy oda, ez nagyon ott volt.

8/10
_____

Rings /Körök

A kör (Namoi Wattsos) gyerekkori emlékeim tiszteletére leültem és benyomtam. Szerintem nem feltétlen indokolt a Rotten 6%-a. Tény, hogy az eddigi leggyengébb Kör film és egy teljesen felesleges folytatás, de nem voltam olyan határon, hogy kinyomjam. Nyilván hiányzik belőle a feszültség, vagy a misztikum, ami az első részben megvan bizonyos szinten, illetve nem is lehet olyan komolyan venni. Ettől függetlenül annyira nem szörnyű, mint gondoltam és nem is nézhetetlen kategória. Persze biztos vagyok benne, hogy az emberek nagy része ki fogja nyomni. Főleg azok, akik unják már az ijesztő kislányos receptet.

4/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
3801 levél
Válasz 17.04.18. 13:43 #40404
Juraviel.Ihuan.Bedvin
SPOILER
Ez így elfogadható, valóban, az "üzlet" részeként megmentette a fiát. Mégis furcsának találtam.

Mindegy, ettől még szórakoztató volt.
12803 levél
Válasz 17.04.18. 13:32 #40403
McCl@ne
Deckardhoz:
SPOILER
Egyetértek abban, hogy furcsa. Vannak azért dolgok, amik enyhítik, ha belegondolunk, bár abban már nem vagyok biztos, hogy az írók is így tettek, de nézzük! Pl. Dom egy menthetetlen helyzetből úgy mászik ki, hogy a Shaw gyerekek anyjának ajánl üzletet: visszakaphatja a fiait, ha segít. Ez egy elkeseredett lépés, rá van kényszerülve, Deckard pedig nem bassza át, bár nyilván haszna van belőle, de végülis ő egy árnyék, leléphetne közben, viszont mégsem teszi. Már a Furious 7 alatt érződik, hogy nem egy teljesen negatív figura, van valamiféle morálja, a meg nem ölésekor pedig már lehetett sejteni, hogy ez lesz.

Az utólag újraértelmezett események szerint Owent is Cipher kényszerítette bele az Árnyékfaszom elrablásába a hatodik részben, és ugye ott a csapat elég szépen szétvágta a srácot, majdnem kinyírta. Tekinthetjük úgy, hogy Deckard bosszúja érthető, ezért amikor megöli Hant, akkor valójában egyenlíteni akar. A hetedik rész végén a saját és Dom moráljának hasonlósága miatt nem lövi mellbe Dom a garázsépület tetején, hanem engedi, hogy lejátsszák utcai bunyóban. Ezt követően csak a nyolc zárójelenetében találkoznak, addigra pedig már megmentette a fiát, eljátszotta a halálát, végig segített, stb.

Tudom, hogy ez így nem túl kielégítő, de ennyit bírtam összeszedni, és ez a film univerzumán belül nekem elég. Nem tartom egy túlzottan átgondolt lépésnek, de a film élvezeti értéke szempontjából indokolt, Statham jóval többet hoz, mint amennyit árt ez az egész.
Respect is not given. It's taken.
32351 levél
Válasz 17.04.18. 13:29 #40402
Creativ3Form
Két (vagy három) napja néztem meg, és a töménytelen mennyiségű fika áradat ellenére nekem tetszett, és egy-két apróságot leszámítva, piszkosul élveztem. Ritka állatfajba tartozom ezzel a véleményemmel tudom, de ez van.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3801 levél
Válasz 17.04.18. 13:08 #40401
Juraviel.Ihuan.Bedvin
SPOILER
Tegnap néztük, jókat röhögtem a beszólásokon, többet, mint akár egy vígjátékon (még a babacukiság-faktort sem rontották el), bár néha már kicsit túlzásba vitték.

Az egyetlen, amivel a haverommal egyetértettünk (bár neki kevésbé tetszik ez a világ-megmentősdi vonal nem annyira tetszik), hogy Statham visszahozása nekünk annyira nem jött be, még ha elég állatul is nyomja a bunyót, meg a hentelést. A börtönben meg kész AC-feeling volt.

Bár a Geekz kritikája szerintem Csabához képest nagyon túlspilázott volt, abban részben egyetértek vele, hogy annak tükrében, hogy megölte az egyik családtagjukat, érdekes ez a részleges elfogadás/befogadás.

Ez tudnám magam is felhozni negatívumnak.
19585 levél
Válasz 17.04.18. 12:07 #40400
Peace
Roman hatalmas!!! De az egész film csúcs, nagyon jól esett így tegnap estére az Ünnep levezetésének.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12803 levél
Válasz 17.04.18. 11:46 #40399
McCl@ne
Két legnagyobb duma (és újra 16 évesnek érzem magam, dumáknak örülök )
Roman:
SPOILER
Anyátok a tizenegyedik!

Dom:
SPOILER
Meg kéne csókolnod a fiamat. Mert hát nyilvánvaló, hogy te, az embereid, meg a repülőgéped is csak miatta vagytok még egészben.
Respect is not given. It's taken.
27895 levél
Válasz 17.04.18. 11:26 #40398
LordMatteo
Assassins Creed

Hát ez mi volt? : D

megszáradt kecskeszar/10
A kibaszás társas játék, sose feledd.
18636 levél
Válasz 17.04.17. 21:02 #40397
LiT
Under sandet /Land of Mine /A homok alatt

Ilyen nézőpontból ritkán látni II. világháborús filmet. Német fiatal katonák aknákat hatástalanítanak a háború végén Dániában. Nagyon feszült dráma, egy tényleg nem hétköznapi köntösben a témáról.

8/10
___________

3 filmbe is belekezdtem, de mindegyiket kinyomtam. Elfogyott a türelmem.

Brimstone

American Pastoral /Amerikai pasztorál

I Am Michael
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19585 levél
Válasz 17.04.17. 20:52 #40396
Peace
The Fate of the Furious:

Fenomenális moziélmény!!! Nem hittem volna, hogy sikerülhet, de túlszárnyalták a 7. részt! Tökéletes agykikapcs két órára, Roman poénjai hatalmasak, az akciók és verekedések pedig továbbra is tömény adrenalinbombák! Moziban nézős!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4074 levél
Válasz 17.04.16. 23:39 #40395
xeLaR
Heti termés:

Pan
Pán Péter előzményfilm, ami sajnos nem tudott újat hozni, de technikai problémái is voltak (pl. a vágások furák voltak, amik kizökkentettek, illetve a CG se túl szép). Hiába próbálkozott Hugh Jackman a ripacskodásával menteni a menthetőt, kevés volt ő ehhez.
2/5

Ted 2
Az első film se nyűgözött le, ez meg lényegében ugyanaz, úgyhogy nem is tudnék nagyon hozzátenni semmit. Voltak poénok, amiken nevettem, mosolyogtam, de volt jó sok, ami mellément. Kiszámítható, sablonos, de elment.
3/5

The 5th Wave
Kicsit érdekesebb disztópikus tinirománcot bemutató film, ami csak azzal érdekesebb, hogy be is mutatja hogyan lett az idilli világból űrlények által széjjelcseszett foshalom. A többi viszont sablonos, kiszámítható, és főképp unalmas.
2/5

Monster Trucks
Mikor láttam ennek az előzetesét, én egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy egy ilyen koncepciót ki volt az az állat, aki engedélyeztetett. Aztán láttam a rengeteg Dodge és RAM márkamegjelenítést a filmben, és máris összeállt a kép. Amúgy meg egy teljesen elfogadható lehet gyerekeknek, habár rettenetesen bugyuta.
2/5

Captain Fantastic
Érdekes témákat vetett fel a film, főleg a gyermeknevelés tekintetében, és szórakoztató volt látni, hogy a tudásuk ellenére milyen szocializációs "hiányosságaik" voltak. Nem mondhatom, hogy megfogott volna a film, nehezen lehet bármelyik szereplővel szimpatizálni, de a végére az egész családot megszerettem. Jó alakítások, jól összerakott karakterek és egy egyszerű cselekmény. Egész jó.
4/5

Pixels
Nem vártam sok jót Adam Sandlertől, elég sokan kikiáltották ezt a legrosszabb filmjének, de engem nem taglózott le annyira a bénaságával. Kiszámítható, átlagos sztorija van, tele idióta karakterekkel, a humor nem igazán működik, és rengeteg mára már alig igaz videójátékos közhellyel operál. Nem tudott felidegesíteni, ami egy jó pont, de ugyanakkor szánalmas erőfeszítés volt ez Sandlertől.
2/5

Green Room
Egy teljesen elfogadható thriller/horror(?), ami egy kicsit realisztikusabban mutatja be az alapkoncepciót. Az akció/véresebb jelenetek gyors lefolyásúak, nincsenek ijesztések, sok tervezgetős jelenet van (főleg a "gonoszoktól"), amivel még érdekesebb lesz. Ugyanakkor nem tudott beszippantani a film. A karakterekről igazán nem lehet beszélni, nem lettek igazán kidolgozva, és maga a történet se az igazi. De amikor tudott, akkor szórakoztatott...
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
18636 levél
Válasz 17.04.16. 21:03 #40394
LiT
And Punching the Clown /korábbi címén: Punching Henry

Egy stand-up comedista/gitáros/énekes csávó életét követi a film nagyon nyers és szórakoztató humorral, érdekes hétköznapi helyzetkomikummal.

7/10
____________

Catfight

Ez is egy egészen nagy állatság volt! A Rotten 78%-a miatt kezdtem neki. Nagy betegség Egy fekete-komédia/szatíra, amelyben két egymást utáló/rivális csaj konkrétan ájulásra veri egymást időről időre. Elég morbid film, a hangvételéből viszont érezni, hogy direkt lő ennyire túl a célon. Ezekkel a túlzásokkal mégjobban átjöttek az üzenetek...

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
18636 levél
Válasz 17.04.15. 18:30 #40393
LiT
24 Wochen /24 Weeks /24 hét

Nagyon régóta szerettem volna már megnézni ezt a német drámát. Még egyik filmfesztiválon tavaly dicsérték meg, itthon Pesten 1-2 moziban játszották, de sosem volt jó az időpont. Ez egy kőkemény dráma, az utolsó pillanatok pedig gyomorrúgásszerűen hatnak. Egy stand-up komedista terhes, de kiderül, hogy Dawn-kóros a bébi és nehéz döntés elé kényszerül: megtartja-e vagy elveteti 24 hetes terhesen. Sok morális kérdést felvet, illetve természetes módon van ábrázolva, ez milyen hatással is van a párra.

8/10
____________

Personal Shopper /A stylist

Kristen Stewart már jópár indie film óta magára talált. Nagyon erős most is az alakítása ebben a lélektani drámában. Elég homályos a film hangvétele, amiben a főszereplő is saját maga harcát vívja, illetve ikertestvére elvesztésének feldolgozása már-már őrületbe kergeti. Az utolsó jelenet nagyon kellett, ott kapunk egyértelmű választ mindenre. Nem egy egyszerű film, de elég kétértelmű és rejtélyes ahhoz, hogy fenntartsa a figyelmet.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
32351 levél
Válasz 17.04.15. 18:21 #40392
Creativ3Form
Assassin's Creed

Kövezzetek meg, de nekem ez tetszett. Na persze nem világmegváltó szinten, de az előzetes negatív áradat ellenére azt vettem észre magamon, hogy egy másodpercig nem unatkozom, pedig ezt is kihangsúlyozta majdnem az összes kritika, hogy mennyire lassú és unalmas néhol. Nos, számomra nagyon gyorsan elröpült az a 115 perc sőt. Én még rövidnek is éreztem.   És ehhez is köthető azért az a pici keserű szájíz ami azért bennem van. Nagyon érezni az első felén, hogy mind a jelen, mind az assassin szálat erősen megvágták, és ez az elkapkodott karakterépítésen és az elsietett felvezetésben teljesedett ki. Titkon reménykedem abban, hogyha már folytatást valszeg nem fog kapni, akkor valahogy, valamikor, valamilyen formában majd elérhető lesz az eredeti verzió is. Ha jól emlékszem olyan 150-160 perces volt eredetileg, és abból faragták le 115-re...kíváncsi lennék a hosszabb változatra is.
Szóval összességében elégedett voltam főleg a zenével és az akciókkal. A közepén lévő, tetőkön ugrálós menekülés pl. sztem zseniális mind rendezésben, vágásban, operatőrileg és zenei aláfestésben egyaránt. Plusz az egésznek a hangulata, az atmoszférája és a képi világa is nagyon rendben volt. Nem tudom azért tetszett e ennyire, mert szinte a nullára tekertem vissza az elvárásaimat, és az elején csak azért imádkoztam, hogy végig bírjam nézni és ne nyomjam ki egy idő után, de míg annó a Prince of Persia film után sírni lett volna kedvem, itt - a keserű szájíz ellenére - jó érzések keringtek bennem a stáblista alatt.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
18636 levél
Válasz 17.04.14. 22:21 #40391
LiT
Win It All

A Rotten 91%-os értékelése ellenére sem jöhet mindig össze a Netflixnek. Számomra ez egy uninpsirált, érdektelen dráma volt. Nem is nagyon lehet róla mit írni.

5/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19585 levél
Válasz 17.04.14. 02:57 #40390
Peace
Nagyon jól hangzik, köszi! Neked is LiT!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12803 levél
Válasz 17.04.14. 00:50 #40389
McCl@ne
The Fate of the Furious itt is.
Rohadt jó volt, egy filmművészeti kuriózum ez a sorozat Komolyan, egyszerűen rohadtul szórakoztató, a maga ostoba, otromba, ordenáré módján! Valami olyasmi, mintha az akciófilmek Pain & Gainét néznéd. A kritikusokat bírom, nem bírják levetkőzni ezt az elitista szemléletet, ami a kötelező 6|10-hez vezet állandóan Elhiszem, hogy van, akinek tényleg annyi, de mindnek?
Rettenetesen szórakoztató film, aki szereti a sorozat újabb részeit, az ki ne hagyja moziban, brutálisan látványos volt, és játszik az is, amit Lit ír: valahogy kevésbé elborultabb, amiről egyetlen kritikában sem olvastam, pedig látványosan a film javára szolgál!
Respect is not given. It's taken.
18636 levél
Válasz 17.04.13. 18:11 #40388
LiT
The Fate of the Furious /Halálos iramban 8

Ezalkalommal úgy ültem be a filmre, hogy teljesen nyitott leszek a túlzó akciókra és hagyom magam szórakoztatni. Ami a 7. résznél irritált, itt valahogy mégis jobban átjött és pár Furious film óta ez jött be leginkább. Teli van elég nagy őrültségekkel, de azt vettem észre magamon, hogy több jelenetnél is mosolyogtam. A babás jelenetnél főleg

Amúgy a 7. rész felhőkarcolós ugrálós jelenetéhez képest visszafogottabb volt, aminek azért örülök, mert a trailerből nem ez jött le.

7/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
18636 levél
Válasz 17.04.10. 23:26 #40387
LiT
Get Out pl. annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy jövő hétig már kibírom és mozi.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
12803 levél
Válasz 17.04.10. 22:41 #40386
McCl@ne
Köszi, ez most hátrébb sorolódik akkor, úgysem nézek sok horrort, majd tartogatom másra az idegrendszeremet (Get Out pl. jöhetne valami otthoni formátumban)
Respect is not given. It's taken.
18636 levél
Válasz 17.04.10. 22:02 #40385
LiT
Hát igen. Annyira gyengén indul, hogy a végére már számomra nem tudta megmenteni.

Össze sem lehet hasonlítani az általad említett indie horrorokkal. Míg It Followsnál pl. teljes mértékben megvan a feszültség és a 80-as évek inspirálta hangulat, ennél csak egy ócska b-kategóriás filmnek tűnik, amin még az sem segítene, ha new retrowave zenét tolnának be alá. Akkor is csak csekély formában emlékeztet a 80-as évekre. Pedig mindenhol azt emelik, ki hogy annak a korszaknak óda ez. Míg egy It Follows-nak ez sikerült, addig a The Voidnak nem. Számomra semmi borzongató nem volt ebben, nem volt érdekesen felvezetve, illetve a végére már annyira kötött le, hogy a magyarázat sem jött át, ha volt egyáltalán.

A szörnyeken meg csak röhögni tudtam.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19585 levél
Válasz 17.04.10. 21:33 #40384
Peace
The Void:

Kellemesen borzongatóan beteg! Próbálod összetenni fejben, hogy mit is láttál, de úgysem sikerülhet. Amennyire gyengén indul, annyira kellemes lett a végére az atmoszféra, üdítő volt végre nem CGI figurákat látni!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12803 levél
Válasz 17.04.10. 14:10 #40383
McCl@ne
Erről a The Voidról egy pár szót még dobhatnál, mert nagyon magasan állt az értékelése jó darabig (most nem néztem egy ideje). Mennyire mentek el a belezős, gusztustalan irányba? Mert én nagyon szeretem, hogy az utóbbi néhány év kitermelte ezt a hangulatkeltéssel, tartalommal borzongató (Babadook, It Follows, The VVitch) vonalat, ahol minimális/semennyi vér mellé 100% hangulat jár.
Respect is not given. It's taken.
18636 levél
Válasz 17.04.09. 20:35 #40382
LiT
L'économie du couple /After Love /Rég nem szerelem

Vox Magazin néha tud ajánlani ilyen szép filmeket, mint ez a francia dráma. Elképesztő naturalista, a való életet mutatja be egy 15 éve házas pár között, akiknek már van 2 gyerekük, de a szikra már kimúlt és csak a veszekedés és az utálat van. Nagyon törékeny, hétköznapi karakterek, eléggé életszagú film volt. A franciák értenek is ehhez.

8/10
_________________

The Void

Rotten megint beszivatott. Habár nagy rajongója vagyok a 80-as évek horrorfilmjeinek és látom, hogy ez is azelőtt a korszak előtt tiszteleg, számomra ez elég gagyinak és félresikerültnek tűnt.

4/10

We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4074 levél
Válasz 17.04.09. 14:48 #40381
xeLaR
A héten ezeket néztem (listámból véletlenszerűen választva):

Race
Egy teljesen átlagos életrajzi film Jesse Owens 1936-os berlini olimpiai szerepléséről illetve előzményeiről. Semmi igazán kiemelkedőt nem nyúlt a film bármilyen téren, de ugyanakkor nem is ront el alapvetően semmit. Vannak komolyabb témák felvetve benne (pl. rasszizmus, korrupció), de ezek csak alapszinten vannak bemutatva. Sablon szerepek játszanak egy kiszámítható történetben, aminek egy kis valóságtartalma is volt. Mindezek ellenére nem találtam kimondottan rossznak a filmet, csupán egyszerűnek. Elmegy.
3/5

Joy
Egy újabb életrajzi film, amiben egy sanyarú sorssal megáldott nő feltalál vmit, aminek köszönhetően híres és gazdag lesz. Vagy legalábbis ezt vártam előzetesen a filmtől. Ugyanis ez csupán a főszereplő felemelkedésének az alap szakaszait meséli el, amikor inkább csak problémák merülnek fel a pozitív eredmények helyett. Gondolom a mondanivalója az lett volna ezzel, hogy a nehézségek ellenére nem szabad feladni a kezdetekben, ami egyfajta rendhagyó bemutatása az ilyen fajta "feel-good" filmeknek. Sajnos azonban ennek köszönhetően a hangulata nem túl kellemes, inkább lelombozó, amin még a viccesnek szánt jelenetek sem segítenek. Bár Jennifer Lawrence kimagaslik a többiek közül, emlékezetesnek nem igazán lehet mondani. Összességben egy érdekes film, aminek a hangulata sajnos elrontja az összképet.
3/5

Legend
Tom Hardy gengszter ikreket játszik, akik az 1960-as években lényegében a londoni alvilág hercegei voltak. Nagyszerűen játssza az ikerpárt, le a kalappal. Sajnos a film többi része nem nő fel ehhez a szinthez, és csak egy szokványos gengszter sztorit kapunk a felemelkedéssel és bukással. Hangulatilag is kissé problémás, mert bár a drámai részek jól működnek, a viccesnek szánt részek azonban többször mellélőnek, amivel inkább csak az időt húzza a film a szórakoztatás helyett. Kár ezért, de Tom Hardy alakításaiért érdemes végignézni.
3/5

Hardcore Henry
Egy FPS-nézetből felvett akciófilm, amiben a főhősnek meg kell menteni a nőt, akit szeretünk a gonosz köcsögarcútól. A sztori minimális, kiszámítható az egész, és ripacskodás megy teljes fokozaton. Viszont az akció rendben van, egyáltalán nem akar többet nyújtani a film, amivel akár komolyabban is lehetne venni, és ez így van rendjén. Csak szórakoztatni akar egy kicsit, és azt tette. Nem váltja meg a világot, pont annyira szórakoztatott, amennyire kellett.
3/5

As Above So Below
Hát ez meglepett. Nem tudtam, hogy ez anno miért került fel a filmes listámra. Beletekerve láttam, hogy egy kézikamerás horror, amiben vmi barlangban mászkálnak, de azt nem vártam, hogy még élvezni is fogom. Nem nevezném jónak, mivel a karakterek nagy része nincs rendesen bemutatva, főleg csak ijesztésekkel operál, illetve a horroros elemei nem túl eredetiek. Viszont a sztori érdekes, a főszereplőket legalább rendesen felépíti, lassan adagolja hangulatot, hogy az utolsó harmadra lebilincselje a nézőt. És még egy óriási pozitívum, hogy kézikamerás mivolta ellenére ebben legalább történnek is olyan dolgok, amik érdekesek voltak számomra, amivel vmelyest be tudott szippantani. Már csak ezért is gratula.
3/5

Passengers
Egy teljesen elfogadható sci-fi romantikus elemekkel, aminek sajnos nagy gyengéje pont a vége. Nem mintha jobb lett volna a megítélésem nélküle, de a vége elég cukormázos lett. Igazán nem is lehet rendesen írni róla bizonyos részek felfedése nélkül, de egy érdekes témát vet fel, amit sajnos nem megfelelően zár le. Chris Pratt és Jennifer Lawrence hozták a formájukat, de semmi kiemelkedő. Egyszer meg lehet nézni.
3/5

Jackie
Nem teljesen ezt vártam. A film Kennedy elnök meggyilkolását és temetését dolgozza fel a First Lady-n keresztül, ami bár egy megtört, de kemény asszonyt mutat be, mégse teljesen róla szól. Natalie Portman nagyszerűen alakítja a szerepet, még ha nem is túl szimpatikus karakter. Megfogott a hangulata, több rendkívül jó jelenete is volt, ám sajnos kevés igazán érdekes dolog történik a filmben. Csak az alakítás viszi a hátán az egészet, viszont ez kevés, hogy egy igazán maradandó élményt nyújtson.
3/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
52142 levél
Válasz 17.04.07. 22:50 #40380
Barthezz
+1 A The Visit-et en is batran tudom ajanlani mindenkinek, aki egy jo Shyamalan-filmet szeretne latni. A Split sem volt rossz, de volt utana boven hianyerzetem. A koncepciobol eleve joval tobb lett volna kihozhato, masreszt ahogy irtatok, a filmmel kapcsolatos legnagyobb problemat az a bizonyos utolso jelenet oldja fel. Ami egyebkent tenyleg zsenialis, de tul keson jott.

A The Visit viszont kerek egesz, szamomra az utobbi idok egyik legjobb thriller elmenye volt.
970 levél
Válasz 17.04.07. 13:16 #40379
quervo
Pelé

Hát nem ez hozta meg az áttörést a futballal foglalkozó filmek terén. Elviselhetetlenül pátoszos egy mű, ráadásul szarrá van vágva, nem élvezhetőek a meccsjelenetek, ami érthető lenne, ha egy az egyben akarták volna újraforgatni az eredeti gólokat, de ehelyett van az elmaradhatatlan félpályás rávezetés, indokolatlan ollózás, Nike reklámba való freestyle.

Volt pár jópofa jelenete a filmnek, de nem hinném, hogy azok, akik szeretik a focit, azoknak tetszeni fog az egész.
19585 levél
Válasz 17.04.06. 08:47 #40378
Peace
Na nekem meg az nem jött át. Split is maximum McAvoy játéka miatt lett annyira kellemes filmélmény, de nem 7,4-es film (RT-on 75%).
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
970 levél
Válasz 17.04.06. 08:35 #40377
quervo
Nem változtatott az értékén a filmnek, sőt az eredeti vágásból ki is maradt (a tesztvetítésekre legalábbis szándékosan kiszedte), tehát nem mentőövnek szánta Shyamalan sem. Jó kis 6 pontos film, ami erős pontszám ebben a műfajban.

Amúgy következetlenséget sem éreztem, igazából szinte végig fenntartja azt a feszkót, ami a lelkét adja a filmnek, csak az lehetett volna sokkal, de sokkal jobb is. A Jelek volt nálam a borzongató Shyamalan-élmény, a Hatodik érzék már nem ütött úgy, hogy túl soká néztem meg ahhoz, hogy ne tudjam a poénját.

A The Visitet még megnézem akkor.
12803 levél
Válasz 17.04.06. 08:25 #40376
McCl@ne
Csak ezek a dolgok visszafelé nem működnek, hogy a 97. percben keletkezik a nézőben egy kellemetlen érzés, amit a 114. percben azt megmagyaráznak, és már nincs 115. Érted, nem mondasz olyat a nézőtéren, hogy "ja, akkor mégsem volt szar".

Amúgy nem rossz film egyáltalán, de annyira nem jó, amekkora hype-train ment. A The Visit jobban tetszett tavaly(előtt?), az egységesebb, következetesebb volt.
Respect is not given. It's taken.
970 levél
Válasz 17.04.06. 08:09 #40375
quervo
SPOILER
Azáltal, hogy elhelyezi a történetet egy olyan világba, ahol a sebezhetetlen él, azzal végülis megengedi McAvoy karakterének, hogy mégis természetfeletti legyen. Nekem a film végig azt sugallta, hogy csak baromira valószerűtlen a létezése, de nem lehetetlen.
18636 levél
Válasz 17.04.06. 06:28 #40374
LiT
Az mégis miért csavar amúgy? Semmi olyat nem ad hozzá, ami a filmhez bármit is hozzátett volna. Ez csak egy tény, de semmi fordulat.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
970 levél
Válasz 17.04.05. 23:53 #40373
quervo
Split

McAvoy brutális, az atmoszféra nagyon rendben van, mégis picit csalódtam a nagy hype miatt, mert az a borzongás nem kapott el, amire számítottam, ezzel együtt tényleg Shyamalan legjobb filmje évek óta. Az viszont szerintem világrekord, hogy
SPOILER
szó szerint a legutolsó másodpercben teszi bele a legvégső csavart


19585 levél
Válasz 17.04.05. 05:36 #40372
Peace
Az eredeti két filmet nézd meg és az Arise sorozatot, ha mag a világ meg a téma megfogott.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18636 levél
Válasz 17.04.04. 20:21 #40371
LiT
Ghost in the Shell /Páncélba zárt szellem

Én is megnéztem, mert előzetesen érdekelt, és a megosztó vélemények után saját magam szerettem volna látni az eredményt. Számomra ez egy 6/10-es film. A látvány és a futurisztikus világ szépen meg lett teremtve, de úgy éreztem, túl felszínes, egyszerű, kevésbé mély minden más. Pedig ez egy érdekes világ volt, csak túlságosan hanyagolták a komplexitást. Így maradt egy olyan film, amire még épp nem sajnálom a pénzt, de határeset.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
27895 levél
Válasz 17.04.03. 09:18 #40370
LordMatteo
Kojot

Tegnap underground moziban néztem Győrben, igazából egy 25 km-s gyalogtúra végpontja volt, féltem hogy beálmosodok rajta, de nem. Kifejezetten jó filmélmény volt!

Az első jelenet profi, és nagyon jól megalapozza a hangulatot, tanítanivaló az egész koreográfia, meg a hangulata is, amit kb. úgy lőnék be az egész filmre, hogy Aranyélet vidéken, filmesítve, alpáribb verzióban. Sok helyen azt éreztem mondjuk, hogy inkább jelenetekről szól a film, és egy-kettő kilóg a kontextusból, de az elképzelthez nagyon ragaszkodott a rendező, ezért bent hagyták, de ez nem volt zavaró mértékű jelenség.

Zenei téren számomra kicsit sok volt a gitáros aláfestés, de vszg. itt már a költségvetés is szorított.

Aki ilyen kis faluban, vidéken nőtt fel, az egészen beleélheti magát a történetbe, életszagú, nagyon is sajnos. Nézzétek meg, ha tehetitek!
A kibaszás társas játék, sose feledd.
18636 levél
Válasz 17.04.02. 21:12 #40369
LiT
Dig Two Graves

Hunter Adams kisköltségvetésű rejtélyes indie filmje, amely igazán rejtélyesen és biztatóan indul, de aztán végül átmegy bosszúálló thrillerbe és a megoldás korántsem olyan izgalmas, mint azt az ember előzetesen hitte a koncepcióból. A gyerekszínészek, illetve a képi világ viszont említésre méltó.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
18636 levél
Válasz 17.04.01. 22:13 #40368
LiT
The Discovery

Egy sztárokkal teletűzdelt Netflix próbálkozás. Maga a koncepció (halál utáni lét) érdekessége az, ami ezt a filmet kihúzza a bajból. Sok benne a lapos momentum, de mégsem mondanám rossz filmnek. 1-2 izgalmas felvetés volt benne, de aztán a végére próbáltak egy csavaros véget kitalálni, ami felemás érzetet ad.

6/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19585 levél
Válasz 17.03.31. 12:09 #40367
Peace
Majd megnézed és meglátod. Nekem végig adta a hangulat és a látvány, jól szórakoztam.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1530 levél
Válasz 17.03.31. 11:40 #40366
-T0ng-
Nekem azt hiszem magával a film gondolatával az a legnagyobb bajom, hogy azzal, hogy bizonyos jeleneteket átemelnek, de közben egy teljesen más (és első blikkre tipikus hollywoodi kémfilm történetét idéző) történetet dolgoz fel, kicsit megerőszakolja az alapművet. Mint mikor valaki fogja Piccasso egyik képét összehajtogatja és kirakja: Persze művészet ez is, és még Picasso is marad, de egyébként meg elveszt minden értékét.

Innentől fogva nekem kicsit felemás fércmunkának tűnik. Engem nem hat meg, hogy milyen bőrű színész játssza a főszerepet (alapból a japán manga és anime műfaj nagyon szeret fehér bőrű karakterábrázolást japán nevekkel), viszont azt sérelmezem, ha az alapművet csak annyira tartják tiszteletben, hogy az a rajongók felé való kikacsintás érdekében átvesznek ezt azt, míg a filmet önmagában kiherélik.

Mondom ezt úgy, hogy magának az eredeti filmnek, a folytatásnak és a sorozatoknak nagy rajongója vagyok.

Pont ezért félek kicsit az új Szárnyas fejvadásztól is: Ha nincs benne az a lélek, az a nyomás, amit az előző fenntartott csak egy látványos és a trailer alapján vontatott film lesz.
6 levél
Válasz 17.03.31. 09:22 #40365
Kolek
Ma este nézem és remélem nem a WarCraft effektus lesz megint. Amikor egy sereg ember védte a filmet arra szorítkozva hogy milyen hű a film a játék szellemiségéhez, valamint hogy az igazi rajongók szeretni fogják. Én nagyon szerettem a játékokat de ennek ellenére egy ipari hulladéknak tartottam a filmet.
A GITS egy hálás alapanyag ha jó kézbe kerül. Nagy kedvencem az anime, főleg a második része (Innocence), de a sorozat is jó.
Remélem jó lesz, de nem akarok több anime filmet. Nem akarom megnézni az amerikanizált Akira-t, se a Neon Genesis-t etc...
20634 levél
Válasz 17.03.31. 08:20 #40364
Pyrogate
Trainspotting 2

Az eleje nagyon bejött, de a felénél azt kezdtem érezni, hogy kifogytak az ötletekből, és nem tudták eldönteni, merre tovább. A befejezés után is maradt bennem hiányérzet. Kár a második feléért, mert amugy jó hangulatú film és jó újra látni a régi ismerősöket, de önmagában ez nem egy jó film sajnos.

Életem eddigi legkisebb mozitermében néztem egyébként, hangulatos volt 15 fővel telt ház volt.
19585 levél
Válasz 17.03.31. 06:13 #40363
Peace
comingsoon.net:

"If Hollywood wants to adapt Japanese manga and anime, more power to them; I feel certain a live-action film will come along that will knock all of our socks off, if the filmmakers pay the proper respects to the source material. Ghost in the Shell isn’t it. Listless, boring, but pretty to look at, Ghost in the Shell feels more like a missed opportunity than anything. Fans may find much to love, but the rest of us will be scratching our heads."

Valahogy én is így gondolom. Aki nem rajongó, az lepontozza a ge*ibe. Tőlem is kérdezte kolléganő csütörtökön, hogy érdemes-e. Mondtam, ha ismeri az eredetit és szereti, akkor igen, egyébként nem feltétlen. És így el is bizonytalanodott, mert nem tudta mi az eredeti.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
9349 levél
Válasz 17.03.31. 00:06 #40362
Kanduhrka
51%
horrorgeeks.blogspot.com
18636 levél
Válasz 17.03.30. 20:32 #40361
LiT
Voyage of Time: Life's Journey /Az Univerzum története

Hihetetlen képi stimuláció Terrence Malick megszokott stílusában, transzcendens hangvételű narrrációval. Úgy gondolom, nincs mégegy olyan rendező, aki ilyen páratlan képeket tud a nézőnek átadni, ebben az emelkedett hangvételben, klasszikus zenével megtámogatva. Ezt a filmet úgy kell elképzelni, mint a Tree of Life univerzum képződéses jelenetének másfél órás változatát, társulva a Knight of Cups stílusú narrációval. Emiatt nem is feltétlen érződik dokumentumfilmnek. Lehet szidni Malick legutóbbi filmjeit, de én személy szerint nem értek egyet a kritikákkal. Tény, hogy kezd öncélúbb lenni, de olyan elképesztő élményt nyújt nézni a filmjeit, mindenféle kötöttség nélkül, hogy lassan nem evilági lesz a hatás. Nekem jobban bejönnek az utóbbi filmjei, és a Song to Song-ot is azért várom, mert Knight of Cups-hoz hasonlítják stílusra.

Ez a film egy meditatív csoda! Csak ajánlani tudom.

8/10
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19585 levél
Válasz 17.03.30. 13:25 #40360
Peace
Nekem az egyértelmű volt, hogy egyből moziban nézős, ez nem is kérdéses. Az is tény, hogy elfogult vagyok GITS-el szemben, de az is tény, hogy nagyon jól szórakoztam és elégedetten jöttem ki a teremből.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.