For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Planescape: Torment

1999.09.25. 00:00 | szerző: Đuke | Előzetes

Azoknak, akinek tetszett a Black Isle Studios Baldur's Gate című RPG-je, joggal tehetik fel a kérést: lesz-e a programnak folytatása, vagy legalábbis lesz-e valami hasonlóan jó, ilyen stílusú program, mely esetleg még túl is szárnyalja elődjét. Nos, a válasz megnyugtató: igen. Arról van szó ugyanis, hogy a Black Isle Studios bejelentette, hogy új, a BG-hez hasonlatos programot fog a nyár közepén megjelentetni. A Planescape Torment - mely úgyszintén az AD&D szabályai szerint fog játszódni - lesz az első játékprogram, mely a Planescape fantasy világba visz bennünket.

Planescape: Torment

A játék kezelése és engine-je szinte teljesen azonos lesz a Baldur's Gate-tel, csupán a menü, illetve a keretprogramok grafikája lesz más. Lesznek azonban természetesen további különbségek is. Itt most jöhetne a "még jobb", "még nagyobb", stb. szöveg, de azt hiszem ez egy továbbfejlesztés esetében szinte magától értetődő. A program producere amúgy a már több mint 15 éve a pályán lévő "nagy veterán" Guido Henkel lesz, akinek a neve többek között a Realms of Arkania sorozathoz fűződik. Henkelen kívül azonban más nagy nevek is szerepelni fognak, mint pl. Tim Donley és Colin McComb. McComb évekig dolgozott a TSR-nél, és eredetileg ő tervezte Planescape világát.

A Torment története egy halhatatlan figuráról szól, aki miután meghalt, és egy vadidegen helyen, csodálatos módon feltámadt, már semmire sem emlékezik... Amnéziában szenved, saját múltját szeretné felkutatni és megismerni. A program ezáltal egy elég különös állandó misztikus ködöt teremt a főfigura köré, mely még izgalmasabbá teszi a játékot számunkra, nem is beszélve arról, hogy valaki, vagy valami folyton lopakodik utána, melyből adódik, hogy az egyik fő feladat majd az lesz, hogy kiderítsük, hogy ki vagy mi az, ami állandóan megpróbál megölni minket.

Planescape: Torment

Talán sikerült némi ízelítőt adni a programból, mely az előzetes képeket szemlélve, ha lehet, még egy fokkal csodásabb lesz a "nagy" elődnél, a Baldur's Gate-nél. Szebb és aprólékosabb grafika, több szereplő, látványosabb varázslatok, stb. Csak felsőfokú jelzőket tudok használni (még >). Nagyon ígéretes! ■

Planescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: TormentPlanescape: Torment
Planescape: Torment
A legutóbbi Planescape: Torment cikkek, hírek

hozzászólások (0)

cikkajánló

Hello, Neighbor! alfateszt

Kipróbáltuk a nemrég újabb tesztszakaszba lépett játékot.

Racecraft Early Access próbakör

Végre itt a megunhatatlan autóverseny?

Last Year

Az aszimmetrikus horrorjáték nem tűnt el, talán jövőre meg is jelenhet.

Osiris: New Dawn Early Access próbakör

Nem könnyű űr-Robinsonnak lenni...

Paragon nyílt béta

Lehet még újat mutatni a MOBA műfajában?