25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Planescape: Torment

Írta: Đuke

Azoknak, akinek tetszett a Black Isle Studios Baldur's Gate című RPG-je, joggal tehetik fel a kérést: lesz-e a programnak folytatása, vagy legalábbis lesz-e valami hasonlóan jó, ilyen stílusú program, mely esetleg még túl is szárnyalja elődjét. Nos, a válasz megnyugtató: igen. Arról van szó ugyanis, hogy a Black Isle Studios bejelentette, hogy új, a BG-hez hasonlatos programot fog a nyár közepén megjelentetni. A Planescape Torment - mely úgyszintén az AD&D szabályai szerint fog játszódni - lesz az első játékprogram, mely a Planescape fantasy világba visz bennünket.

A játék kezelése és engine-je szinte teljesen azonos lesz a Baldur's Gate-tel, csupán a menü, illetve a keretprogramok grafikája lesz más. Lesznek azonban természetesen további különbségek is. Itt most jöhetne a "még jobb", "még nagyobb", stb. szöveg, de azt hiszem ez egy továbbfejlesztés esetében szinte magától értetődő. A program producere amúgy a már több mint 15 éve a pályán lévő "nagy veterán" Guido Henkel lesz, akinek a neve többek között a Realms of Arkania sorozathoz fűződik. Henkelen kívül azonban más nagy nevek is szerepelni fognak, mint pl. Tim Donley és Colin McComb. McComb évekig dolgozott a TSR-nél, és eredetileg ő tervezte Planescape világát.

A Torment története egy halhatatlan figuráról szól, aki miután meghalt, és egy vadidegen helyen, csodálatos módon feltámadt, már semmire sem emlékezik... Amnéziában szenved, saját múltját szeretné felkutatni és megismerni. A program ezáltal egy elég különös állandó misztikus ködöt teremt a főfigura köré, mely még izgalmasabbá teszi a játékot számunkra, nem is beszélve arról, hogy valaki, vagy valami folyton lopakodik utána, melyből adódik, hogy az egyik fő feladat majd az lesz, hogy kiderítsük, hogy ki vagy mi az, ami állandóan megpróbál megölni minket.

Talán sikerült némi ízelítőt adni a programból, mely az előzetes képeket szemlélve, ha lehet, még egy fokkal csodásabb lesz a "nagy" elődnél, a Baldur's Gate-nél. Szebb és aprólékosabb grafika, több szereplő, látványosabb varázslatok, stb. Csak felsőfokú jelzőket tudok használni (még >). Nagyon ígéretes!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Planescape: Torment

Platform:

Fejlesztő: Black Isle Studios

Kiadó: Interplay

Forgalmazó: Ecobit Rt.

Minimális rendszerigény: Pentium MMX 200, 32 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!