25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Wargamer: Napoleon 1813

Írta: Viper

Az Empire kiadásában megjelenő új történelmi játékban az 1813-14-es Európa eseményinek irányítása a fő feladatunk, amikor is Napóleon csapataival egészen Oroszország területéig hatol előre. Végigvezethetjük a híres vezér nagy csatáit Párizstól kezdve Hamburgon át egészen Bécsig, miközben nem csupán a fő területfoglalási stratégiák lépéseinek kidolgozása a feladatunk, hanem egyben a nagy csaták taktikai húzásainak kiötlése és kivitelezése. Természetesen követhetjük egy az egyben a jól ismert útvonalat, amelyet Napóleon is követett, de vajon képesek leszünk-e így megakadályozni azt a vereséget, amit a napóleoni csapatok Oroszországban elszenvedtek? A tét tehát nagy: vagy a történelemkönyvekből jól ismert meghátrálás, vagy a megállíthatatlan előretörés, ami új fejezetet nyithat a világtörténelemben...

A játék nagyon jól ötvözi a stratégiai és a taktikai elemeket, aminek eredményeként egy nagyon izgalmas és felelősségteljes döntéseket megkövetelő játékmenet fogad minket. A készítők alapvetően egy valós idejű stratégiai programot készítenek, de lesz lehetőség körökre osztott stílusban is megmérettetni tudásunkat. Természetesen ellenfeleinket sem szabad lebecsülni, hiszen a kifejlesztett mesterséges intelligencia a kor nagy katonai lángelméinek döntéseit veszi alapul. Csatáinkat vívhatjuk akár egy nagyobb hadjárat keretében, ami szokás szerint több ütközetet is tartalmaz, vagy akár egy-egy rövidebb különálló küldetésként is. A játék előrehaladtával pedig egyre több katonai alakulattal ismerkedhetünk meg, ami összességében a több mint 100 katonai egység különböző tulajdonságainak illetve képességeinek pontos ismeretét is megköveteli.

A történelmi stratégiai játékok kedvelői tehát mindenképp kezdhetik beolajozni az esetlegesen berozsdásodott taktikai érzékeiket, ugyanis a Napoleon 1813 megfelelő kihívást jelenthet majd számukra.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Wargamer: Napoleon 1813
  • Wargamer: Napoleon 1813
  • Wargamer: Napoleon 1813
  • Wargamer: Napoleon 1813

Wargamer: Napoleon 1813

Platform:

Kiadó: Empire Interactive

Minimális rendszerigény: Pentium 150, 32 MB RAM, 2xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!