25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Mystery of the Druids

Írta: Warhawk

Mostanság újbóli virágkorukat élik a kalandjátékok. Éppen, mikor kezdték volna eltemetni ezt a stílust, berobbantak a nagyágyúk (pl. a Monkey Island 4), és sok kisebb-nagyobb fejlesztőcsapat is nekilátott egy-egy kalandtervezésbe. Ezek közül talán az egyik legígéretesebb a Sudden Strike-ról is ismert német CDV Software kiadásában megjelenő Mystery of the Druids.

A játék a mostanság divatos technikában készül, azaz 2D-s rajzolt/renderelt hátterek előtt 3D-s, több mint 1000 poligonból felépített karakterek fognak mozogni. A készítők nagyon sok munkát fektettek a karakterek animációjába, főleg a beszélgetéseknél, így a több mint 20 karakternek saját mimikája lesz, szövegeiket fejlett "lip-sync fonetikus nyelvi analizáló motor" segítségével lökik, azaz nem csak egy nyitott száj, és egy csukott száj állapotuk lesz. Egyébként legalább ötórányi beszélgetési anyagot terveznek, ami azért még barátok közt is igen szép mennyiség, pláne ha figyelembe vesszük, hogy megpróbálják minél jobban szerteágazóvá varázsolni a társalgásokat, hogy ne legyen az az érzésünk, hogy csak arról és annyit beszélgethetünk, amennyit, és amiről a készítők akarják, hogy beszélgessünk.

Maga a sztori, mint a címből is kiderül, az ősi druidák körül forog, akik, látva, hogy népük folyamatosan pusztul, egy misztikus szertartás során öt csecsemőbe töltötték energiájukat. Viszont félve attól, hogy a hatalmas képességek rossz útra térítik valamelyiküket, néhány druida nem adta át összes hatalmát, így a szertartás befejezetlen maradt. Mi egy Brent Halligan nevű nyomozó bőrében csöppenünk a kalandba, évszázadok múlva. Egy különös gyilkossági esetet kell kivizsgálni, melyről kiderül, hogy nagy valószínűség szerint egy rituális gyilkosság volt. Egy antropológus, név szerint Dr. Melanie Turner, és egy druida szakértő (Arthur Blake) segítségével kiderítik, hogy a gyilkosság nyomai a druidákhoz vezetnek, akik be akarják fejezni a rituálét. Hogy ezt megakadályozzák, mindössze két dolgot kell tenniük. Először is a jelenben meg kell szakítaniuk a szertartást, másodszor a múltban el kell érni, hogy az egész egyáltalán meg se történhessen!

Tehát izgalmakban nem lesz hiány, ehhez járul majd a több mint 50 lélegzetelállító helyszín, és a tökéletes hang is. A zenét érdekes módon, valósidőben fogja a program keverni, és mind a hangok, mind a zene Dolby Surround-ban fog felcsendülni, tehát házimozi tulajdonosoknak külön élmény lesz! A hardverigénytől sem kell majd félni, a készítők szerint egy P200-on, akár 3D kártya nélkül is élvezhető lesz! Úgyhogy már csak várnunk kell, de hála az égnek nem túl sokat, hiszen a német kiadási időpont 2001 első negyede, szóval remélhetőleg az angol verzió sem várat magára talán túl sokáig!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Mystery of the Druids
  • Mystery of the Druids
  • Mystery of the Druids
  • Mystery of the Druids
  • Mystery of the Druids

Mystery of the Druids

Platform:

Fejlesztő:

Kiadó: CDV

Forgalmazó: Dynamic Systems

Megjelenés: 2001. II. negyedév

Minimális rendszerigény: Pentium 200 MHz, 64 MB RAM, 150 MB HDD

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!