Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

F-16 Multirole Fighter

1998.12.27. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

A cég 1998. októberében szeretné piacra dobni legújabb PC-s repülőgép-szimulátorát, amely a világon legnagyobb számban rendszerben álló harci repülőgépről, az F-16-osról készült.

A játék az új elvárásoknak megfelelően támogatja a 3D gyorsítókártyákat, és ennek eredményeként szimulátoroknál eddig nem tapasztalt szép, 1024x768-as felbontású grafikával találkozhatunk majd. A legnagyobb újítás azonban mégis a hálózatokon keresztüli repüléseknél ígérkezik. A program készítői ugyanis egy olyan újfajta rendszerrel látták el programjukat, amelynek segítségével a program más NovaLogic szimulátorokkal (F-22 Raptor, MIG-29 Fulcrum) is képes kommunikálni, vagyis a három játék gépeivel akár együtt is repülhetünk egy Online arénában. Ezzel a megoldással akár 100 játékos is lehet egyidejűleg a levegőben, és a tervek szerint ezek a lehetőségek csak tovább fognak bővülni! A mostani három szimulátoros összetételben természetesen nagyon sokat számítanak az eltérő gépek különböző paraméterei, ami miatt a multiplayeres módban rendkívül fontos szerephez jut majd a közös koordináció: a gépek adottságainak megfelelően be kell osztanunk a különböző gépek feladatait, ki kell osztanunk a fegyverzetet, meg kell beszélni az egyes gépek tartózkodási helyét a sikeres küldetés érdekében.

A programozók ismételten a valóságoshoz nagymértékben hasonlító szimulátort terveznek kiadni, ezért felvették a kapcsolatot a Lockheed Martin fejlesztőivel, valamint a géptípus tesztpilótáival, akik számos fontos pontra mutattak rá a játék készítése során. Így váltak a repülést befolyásoló tényezőkké a szimulátorok közt elsőként pl. a légnyomás, a magasságtól függő hajtómű-teljesítmény, az üzemanyag elfolyása. Várhatóan a pilótafülke kidolgozása is 3D-s lesz, és a nagy felbontásnak köszönhetően lehetőségünk lesz a repülőgép többfunkciós képernyőjén az egerünk használatára.

Természetesen nem csak a multiplayeres repülésekre fektettek nagy hangsúlyt a szimulátorban, hiszen a több mint 40 egyszemélyes küldetés is nagy kihívást jelent majd a leendő pilótáknak. A feladatok során a világ egymástól távoli térségeiben repülhetünk, ahol pl. az EU békefenntartóinak munkáját segítjük a politikai zavargások megfékezésében, vagy könnyen sebezhető régiókat kell megvédenünk a szomszédos hatalmak agressziójától.

További említésre méltó dolog, hogy a játék mellé egy küldetéskészítőt is kapunk, amelynek segítségével saját magunk tervezhetünk küldetéseket: megszabhatjuk az ellenséges gépek számát, azok fegyverzetét, illetve a földi objektumok számát, valamint azok helyzetét. ■

F-16 Multirole Fighter
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
F-16 Multirole Fighter

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló