Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Jane's Fleet Command

1998.11.12. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

Az Electronic Arts ez év tavaszán tervezi kiadni legújabb katonai programját, amit a már sok alkalommal bizonyított Jane's készít. A program a maga területén szinte egyedülálló, tekintve, hogy mostanság kevés olyan igazán jól sikerült játékkal találkozhattunk, amiben egy egész tengeri flottát kell elirányítani, és mindez megfelelő precizitású és realitású kidolgozottsággal is párosult volna.

A világ legfélelmetesebb katonai ereje várja parancsainkat a Fleet Commandban: az egész flotta sorsa a mi kezünkben van, beleértve a hatalmas fregattokat, rakétacirkálókat, a nukleáris tengeralattjárókat, illetve a nukleáris anyahajót is, ahol az egyes harci repülőgépeket is mi irányíthatjuk. Ezt a felelősségteljes tevékenységet nagy mértékben segíti a csaták központi irányító képernyője, valamint a 3D-s képernyő, ahol akár rázoomolva is végignézhetjük a gigászi fegyverek összecsapását. A központi irányító képernyő nagy újítása a point-and-click játékmenet, vagyis nincs többé szükség különböző szimbólumok, vagy bonyolult billentyűzetkombinációk memorizálására. Így még a játékmenet is felgyorsul, hiszen nekünk is lehetőségünk nyílik az ellenséget ugyanolyan gyorsan üldözőbe venni, mint ahogy azt néha ők teszik velünk. A 3D-s módban pedig real-time hadviselést folytathatunk, miközben az egyes egységeket kívülről szemlélve irányíthatjuk a csatát. Ebben a nézetben számtalan kitűnően modellezett speciális effektussal is találkozhatunk, kezdve a köddel borított tengertől az esőn át egészen a tenger állapotáig, vagy a hajóink után látható nyomvonalig, nem is beszélve a csaták állandó kellékéről, a robbanásokról. További érdekessége a játéknak, hogy mivel ez a fajta hadviselés általában nem egynapos csata szokott lenni, ezért az idő múlásával természetesen a napszak is változik, vagyis fel kell készülnünk éjszaka megvívott csatákra és hajnali támadásokra is.

A harcok színhelyei szinte a mindennapi hírek sorai közül kerültek ki, így a szóló küldetések illetve nagyobb hadjáratok alatt találkozhatunk a világ legforrongóbb területeivel, mint például az Arab tengerrel, vagy a Kuril szigetekkel. A küldetések során 16 állam tengeri flottája közül válogathatunk, ami azt is jelenti, hogy a több mint 150 ma létező legmodernebb tengeri hadieszköz egy-egy képviselőjét állíthatjuk csatasorba. A különböző nemzetek flottái a Jane's legfrissebb értesülései alapján lettek összeállítva. Továbbá a legnagyobb hitelesség érdekében a játék elkészítésekor a fejlesztők szorosan együttműködtek azokkal a szakértőkkel, akik a U.S. Navy számára a valódi szimulációs programokat készítik.

A Fleet Command a kiegészítő lehetőségek terén is követi a mai elvárásokat, ezért nem maradhat el a játék mellől a pályaszerkesztő sem, ahogyan a többszemélyes játékról sem feledkeztek meg a fejlesztők: összesen 8 játékos mérheti majd össze tudását helyi hálózaton, vagy a Jane's Combat.Net-en keresztül. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló