Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Forbidden City

1998.12.27. 00:00 | szerző: Jay [PCD] | Előzetes

A Forbidden City elrepít téged a Kínai Birodalom virágkorának legizgatóbb és rejtélyesebb korszakába. A játékban szereplő rejtvények kidolgozásában a korszak megszállott történészei segítettek. A Forbidden City lélegzetelállító 3D-s környezete szinte igazi időutazást tesz lehetővé.

Forbidden City (a Tiltott Város) a pekingi császári palotában található, nevét onnan kapta, hogy oda földi halandó lábát nem tehette be. A palota e része csupán a császár, a császár családja, a császári ágyasok és az eunuchok részére volt fenntartva. A játék 1775 egy forró nyári napján, Qianlong császár uralma alatt kezdődik, amikor is a Tiltott Város Peking legcsodálatosabb, erősebb és vágyottabb részének számított.

A hatalmas arany trón lábainál található Legfőbb Harmónia Termének masszív oszlopai között fekszik holtan a császári eunuchok vezére. Anjing szerepében, aki az uralkodói háztartás vezetője, azt a feladatot kapod, hogy találd meg a gyilkost. Jutalomként átlépheted majd a szent határvonalat, amely a palotát választja el a külvilágtól.

Forbidden City tele van kertekkel, pavilonokkal, utakkal, amelyek legalább 1 km hosszúak. Hogy az útvesztőkben kiigazodjál, meg kell ismerkedned a palotában élő személyekkel. Megismerkedhetsz a császár özvegyével, de a gyönyörű úrnők útját is keresztezheted. A palota különböző tárgyai, mint például a részletesen kifaragott uralkodói pecsét, rejtélyes gépek és a szépírásos dokumentumok - amelyeket a játék folyamán meg is kell majd fejtened - kulcsfontosságú eszközei előrehaladásodnak.

A programba szorosan beépítették a Tiltott Város történeti, kulturális emlékeit, tárgyait és az ott élő személyeket. Ha a játék során bármelyik tárgy, szoba, személy vagy esetleg esemény felkeltette az érdeklődésedet, akkor bővebben olvashatsz róla a mindig elérhető referencia részben. A referenciaként szereplő 120 cikket elérheted ábécé sorrendbe szedve, vagy a nyolc téma egyikét kiválasztva, amelyek a követezőek: Civilizáció, A hatalom színháza, A mindennapi élet, Művészet és levelek, Fizika, Építészet, Emberek, és a sokatmondó Helyek.

Lehetőséged van továbbá a Tiltott Várost virtuális városnézés üzemmódban bejárni, a 3D-s "séta" felejthetetlen élmény lesz. A városnézés során természetesen a palota minden részére eljuthatsz, olyan helyekre is, amelyeket a játék folyamán nem mindig közelíthetsz meg. Láthatod valamint az eredeti berendezést is, amely ma már nem létezik.

A lexikonban, a városnézésben és a játékban is segít az útnyilvántartó, amely pontosan feljegyzi a helyeket, amelyeken már jártál.

A program játékkészítő veteránok és a kínai művészet és civilizáció nemzetközileg elismert tudósai dinamikus együttműködésének a gyümölcse. A program elkészítésében segédkeztek többek között olyan nagy nevek, mint Jean-Paul Desroches a párizsi Guimet Ázsiai Művészetek Múzeumának vezetője, valamint Che Bing Chiu kínai történész, aki a hazája építészettörténelmének szakértője.

A Cryo csapat tervezői, Desroches-val és Chiu-val együttműködve, 30 fős csapatot a hátuk mögött tudva, több mint 14 hónapon keresztül dolgoztak a programon. A program tükrözi azt a magas színvonalú kutatómunkát, amit a helyszínek, tárgyak és személyek hitelessége érdekében végeztek. A két kutató ismerete, tudása pedig még különlegesebbé, reálisabbá varázsolja a környezetet. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló