Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

UltraFighters

1999.03.11. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

1998. októberében jelenik meg az Interactive Magic jóvoltából az UltraFighters nevű égiháborús játék, amelyben futurisztikus gépekkel repülhetünk, de akár egy II. világháborús taktika segítségével is legyőzhetjük az agresszorokat. A készítők kimondottan arra törekedtek, hogy egy olyan programot készítsenek el, amelyben tökéletesen ötvözik a jövőbeli ultramodern technikai csodákat, illetve a ma már történelminek számító taktikai elemeket. Így nemcsak a lövöldözős játékok kedvelői élvezhetik a játékot a könnyen tanulható repülési modellek miatt, hanem azok is, akik inkább előnyben részesítik a szimulátorokat, hiszen a legnehezebb fokozaton csak olyan manőverek segítségével kerülhetünk ki győztesként egy légicsatából, mint amilyeneket egy második világháborús szimulátorban is alkalmaznánk.

A program története a 24. században játszódik egy csendes-óceáni szigetcsoport környékén, ahol éppen rendkívüli hadiállapot van. A gépek rendkívül impozáns aerodinamikai felépítésűek, ráadásul a folyékony üzemanyagot már generációkkal korábban elfelejtették, ezért a csodaszerkezeteket elektromosság hajtja. Természetesen a töltények és rakéták is rég kimentek a divatból, cserébe pusztító lézerek tüzelőgombjára tapaszthatjuk órákra a kezünket - ezért is kaptak oly nagy hangsúlyt a különböző manőverek. Kiindulási támaszpontunk egy lebegő repülőgép-hordozó, ahová olykor a játék során is vissza kell térnünk feltölteni a lemerült elektromos celláinkat.

A játékos számára kezdetben egy 1500EE-Lectric gép áll rendelkezésre, amit a különböző küldetésekért kapott pénzösszegekből tuningolgathatunk a későbbiek során. A harcok során számtalan esemény növeli a számlánkon levő pénzösszeget, köztük különleges bónusz-pontokkal. Ha pedig már meguntuk a toldozást-foltozást gépünkön, elkezdhetünk egy újabb gépre is gyűjteni, ugyanis 14 különböző harci géptípus áll rendelkezésünkre, amelyek mindegyike felülmúlja valamivel a másikat. A cél a túlélésen kívül természetesen az, hogy a legjobbak legjobbja legyünk, és megszerezzük a repülőgép-hordozón a legmagasabb elismerést. Mindehhez több mint 60 küldetés áll rendelkezésünkre.

A legszebb grafikai hatás eléréséhez szükségünk lesz egy 3D gyorsítóra, és az igazán élvezetes játékhoz egy hálózati kártyára vagy modemre is. Aki nem elégszik meg ennyivel a gyönyörök halmozásában, azok számára jó hír, hogy a program támogatja a legújabb Force Feedback joystickeket is. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló