25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

X-Files - The Game

Írta: Viper

Nagyjából az első X-akták mozifilm bemutatójával egy időben jelenik meg a sorozatből készült számítógépes játék is. A Fox Interactive által készített, az Electronic Arts kiadásában megjelenő program egy igazi interaktív kalandjáték lesz. A majdnem hat órányi filmrészlet miatt hét CD-t elfoglaló játékot a sorozat eredeti szereplőivel, a Mulder ügynököt megszemélyesítő David Duchovny-val és a Scully ügynököt alakító Gillian Anderson-nal forgatták. A Seattle környékén játszódó történet felvételei több mint hét hetet vettek igénybe. A sztorit külön a játékhoz írták, úgy, hogy interaktivitásban se legyen hiány. Így a játékos feladata a bizonyítékok felkutatása, a szemtanúk kikérdezése és a rejtély megfejtése.

A kalandok során nem a sorozat két főszereplő ügynökét irányíthatjuk, hanem az seattle-i FBI központ egy fiatal ügynökét, Craig Willmore-t. Craig-gel információgyűjtés közben ha kedvünk tartja, megmutathatjuk beszélgetőpartnerünknek az eddig gyűjtött bizonyítékunkat, így esetleg többet tudhatunk meg tőle. A szereplőktől kapott információ függ még azok hangulatától is, ha jó kedvük van, akkor extra adatokat is elárulhatnak az esettel kapcsolatban.

A játékban a VirtualCinema 3.0-ás technológiát alkalmazták a készítők. Ez az engine nagyszerű interaktív film típusú kalandjátékokhoz, ugyanis minden megvan benne, ami ezekhez szükséges: video és audio anyagok lejátszása, animációk megjelenítése és néhány más grafikai effekt. Ráadásul több platformra is elkészítették az engine-t, így PC mellett Macintosh gépeken is lehet játszani vele.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!