Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Theme Park Inc.

A Bullfrog elkészült vidámparkos programjának újabb változatával, melyben célunk a park vezetőségének elnöki pozícióját megszerezni.

2001.04.17. 00:00 | szerző: Wotan | Ismertető/teszt

Napjainkban igazán nem kell panaszkodnia azoknak a számítógép-játékosoknak, akik az olyan játékokat szeretik, ahol építeni, menedzselni kell egy vállalkozást. Itt az újabb program, amiben egy vidámparkot kell felvirágoztatnunk. Az első rész (Theme Park World) után itt a Theme Park Inc., ami ismét egy nagyon színes játék lett.

Theme Park Inc.

A játék kezdetén a vidámpark hierarchia alján helyezkedünk el, mint Mr. Maybury (az elnök) utolsó reménysége. A nyugdíjba vonulás előtt szeretné olyan emberre bízni vidámparkját, aki méltóképpen folytatná családi vállalkozását. Éppen ezért nem könnyű a játékban lévő küldetéseket teljesíteni, de ha sikerül, garantáltan gazdagok leszünk. 50000 dollár kezdőtőkénk van, ami elég ahhoz, hogy megvessük a lábunkat. Nagyon oda kell figyelnünk mindenre, mert az igazgatótanács (pénzügyi-, szolgáltatási-, külkapcsolatok-, személyügyi-, technológiai igazgató) csak arra vár, hogy mikor tud minket rossz színben feltüntetni az elnök előtt, így főleg a játék elején tanácsos velük jóban leni. Az általunk felvett dolgozók sem a barátaink, tekintve, hogy kedvenc időtöltésük a sztrájkolás, ami szintén elég hamar a munkanélküliségbe taszít minket. Na és persze a zsémbes, rakoncátlan és vandál látogatok is tudnak igen kellemetlen pillanatokat szerezni. Ha nem tudsz a pénzzel jól gazdálkodni, ha nem vagy emberséges a dolgozóiddal és nem elégíted ki a látogatók igényeit, akkor azon veszed észre magad, hogy állandóan az első pályán találod magad. Egyszóval bajba kerülni nem nehéz, de ha sikeres vagy, akkor megnyílik előtted a 15 nagyon nehéz pálya és a végső cél: Te legyél az elnök. A pályák nehezek és változatosak, a sarkvidéktől kezdve az arab éjszakán át egészen a találmányok földjéig kell helyt állnod.

A siker alappillére, hogy minél többen jöjjenek a vidámparkodba pénzt költeni. Ennek érdekében 200 féle játékot és 18 féle hullámvasutat építhetsz és üzemeltethetsz parkodban, amit tudósaid fejlesztenek ki neked. Gondoskodnod kell ételről, italról és mosdókról, hogy a látogatók ne panaszkodjanak. A gyerekek nagyon szeretik a lufikat, tehát kell nekik, azaz a szülők megint pénzt költenek. Különböző szórakoztató és ügyességet próbára tevő bódékat állíthatsz fel, ami szintén abban segít, hogy Bill Gates-hez hasonló bankszámlád legyen. Persze nem ennyire egyszerű a játék. Külön sorban álló részt kell építened minden játékod elé, de a sornak van egy nagy hibája: senki sem szereti. Ha nem akarod, hogy vidámparkod egy pankrátor klubbá alakuljon, bohócokat kell küldened a sorhoz, hogy csillapodjanak a kedélyek és azért az sem árt, ha egy pár darab kigyúrt kopasz biztonsági ember cirkál a környéken, hogy a rendbontó egyének ne engedjék szabadjára érzelmeiket. Embereidet (takarítók, mérnökök, mutatványosok, rendészek, kertészek, kutatók) folyamatosan tudod képezni, így egyre jobban tudnak dolgozni, és például a rendészek némi képzés után már az elájult anyukákat is képesek meggyógyítani. A felelőtlen látogatók mindig szemetelnek, és koszos parkban kinek van kedve szórakozni? A takarítók is nagyon fontosak, legalább annyira, mint a mérnökök, akik gépeidet tartják karban. A nyugdíjasok vagy szülők, akik az unokáikat kísérik el természetesen nem fognak a gyomorforgató gépekre felülni, így kénytelen vagy gyönyörű parkokat létrehozni szökőkutakkal és sok növénnyel, hogy ott nyugodtan sétálgathassanak a gyerekre várva. Dolgozóid persze nem rabszolgák (legalábbis szeretnék ezt hinni :-), így pihenőszobákról is kell gondoskodnod. Embereidet ki tudod jelölni, hogy ki melyik részre felügyeljen annak érdekében, hogy minden rendben legyen.

Theme Park Inc.

18 hullámvasút van alapból a játékban, de van egy külön hullámvasút-tervező program is a játékhoz, így már csak a fantáziád szab határt, hogy milyen nyaktörő, girbegurba vasúttal leped meg a látogatókat. Ez a hullámvasút-készítő egyébként elég egyszerűen kezelhető, lazán állíthatjuk benne a pálya meredekségét, görbületét, stb. Ezeket aztán rögtön ki is próbálhatjuk first-person nézetben. Ráadásul e-mailben bárkivel meg is oszthatod hullámvasútjaidat, és persze te is fogadhatsz másoktól új pályákat, így parkodat folyamatosan újíthatod. A játékban ha nem vagy megelégedve a vagyonoddal, és tudod, hogy sikeres a parkod, minden belépőt megemelhetsz és hidd el, hogy a szülők több pénzt is kiadnak gyermekeik miatt. A különböző bódékban lévő szolgáltatásokat is drágíthatod, sőt azt is be lehet állítani, hogy a céllövöldében mekkora eséllyel nyerjenek az emberek.

A játék teljesen 3D, így lehetőséged nyílik bármely oldalról és szögből megcsodálni parkodat. Emellett az előző részhez hasonlóan bármikor beugorhatsz a látogatók testébe, és az ő szemükön keresztül is megnézheted, mit is építettél. Sajnos grafikailag nem voltam maximálisan megelégedve a programmal, a mai 3D engine-es játékok ennél sokkal többre is képesek, így a Bullfrog fejlesztői dolgozhattak volna még egy kicsit rajta.

Theme Park Inc.

A Theme Park Inc. egy nagyon klassz játék, ami a sok lövöldözős játék között kész felüdülés. Az előző rész óta ugyan több újítás is kerülhetett volna bele, de azért sok panaszunk így sem lehet rá. ■

értékelés

Theme Park Inc.

Pozitívumok
  • Ötletes, sokszínű játék
Negatívumok
  • Nagy gépigény, kicsit nehéz átlátni és irányítani embereinket
8,0
grafika 7
hangok 8
játszhatóság 8
hangulat 9
Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.Theme Park Inc.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló