25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

E3 2000: The 3DO Company

A 3DO Army Men játékai mellett három új Might and Magic programot mutatott be.

Írta: Dino

A 3DO két licencre alapozza készülő új játékait, a mindenki által ismert Might and Magic és Army Men sorozatokat folytatja. Az előbbiből hamarosan megjelenik a Might and Magic VIII, mellette három új játék készül ebben a világban. Az Army Men sorozatban idén két játék várható, a nyáron boltokba kerülő Operation Meltdown és az őszre várható Sarge's Heroes akciójáték.

Heroes Chronicles
(New World Computing, 2000. ősz)
A Heroes of Might and Magic fantasy-stratégiai játéksorozat az 1995-ös első rész óta sokak kedvencévé vált. Új programjukkal ezúttal szélesebb közönséget szeretnének megcélozni, így a Heroes Chronicles egy egyszerűbben játszható program lesz. Pontosabban nem is egy, hanem mindjárt négy játék, hiszen egy egész sorozatot terveznek belőle, melyek mindegyike különböző környezetben játszódik. A történetek főhőse minden esetben Tarnum lesz, akivel különböző küldetéseket kell végrehajtanunk, epizódonként kb. nyolcat. Mind a négy játék olcsóbb kiadású lesz, egyenként 20 dollár alatti áron tervezik piacra dobni, és hogy mindenki eldönthesse, hogy ha tetszett a program, melyiket veszi meg következőnek, rövid előzetest tesznek majd a többi játékból a CD-kre.

Legends of Might and Magic
(New World Computing, 2000. ősz)
A Might and Magic kalandjátéksorozat folytatásához a Monolith LithTech 2.0-s engine-jét fogják használni. A programban a hagyományoknak megfelelően részletesen kidolgozott történet lesz, melyben több mint 50 új lénnyel találkozhatunk. A játék alapvetően 3D akció-kalandjáték lesz, melynek során egy hataloméhes ember ellen kell megküzdenünk, aki birtokába jutott a Might and Magic univerzum világait összekötő kapuk titkának, és ezt saját gonosz céljaira akarja kihasználni. A harchoz négy legendás mágikus tárgyat kell megtalálnunk. Karakterünk tulajdonságai a szerepjátékoknak megfelelően folyamatosan változni fognak a játék során. Hatféle karakterosztály közül választhatunk, melyek mindegyike más tulajdonságokkal, varázslatokkal rendelkezik. Multiplayer játékban hatan kooperatív vagy maximum 16-an deathmatch játékot játszhatunk, külön e célra tervezett pályákon.

Warriors of Might and Magic
(The 3DO Company, 2000. ősz)
A harmadik Might and Magic játék egy akciójáték lesz. A harcok során a kézitusa kapja a fő szerepet. A kalandok közben rengeteg szereplővel találkozhatunk majd, és a történet is fontos lesz a játék során.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!