Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech MouseMan Traveler

Egy kifejezetten notebookokhoz tervezett egeret teszteltünk.

2001.11.30. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech legújabb egerébe első látásra beleszerettem. Kis mérete és exkluzív, fém borítású külseje annyira megfogott, hogy amint lehetett, kölcsönkértem egy példányt tesztelésre. A két hét alatt pedig személyesen is tapasztalhattam, milyen jó is a MouseMan Traveler.

Logitech MouseMan Traveler

Az új egér nevében nem véletlenül utalnak az utazásra, ugyanis ezt a rágcsálót kifejezetten hordozható gépekhez tervezték. Ennek megfelelően igen kicsi (mindössze 5 cm széles és 8 cm hosszú), könnyű, és a kábele is rövid, hogy ne nagyon gabalyodjon össze a notebook mellett. Mivel a noteszgépekhez nem szokás mousepadet hordani, így okosan egy 800 dpi felbontású optikai érzékelő került a golyó helyére, megspórolva a folytonos tisztogatást. Ráadásul akár nadrágunkon is kényelmesen használhatjuk az egeret, ha épp nincs más szabad felület a közelben :-). Szimmetrikus kialakításának köszönhetően pedig mind jobb-, mind balkezesek számára megfelelő.

Külsőjét tekintve - mint már említettem - igen szépen néz ki a MouseMan Traveler. A háta egy fém lemez, ívesre hajlítva. A két gomb nem is látszódik igazán, a fém lemez hajlik annyira, hogy az alattuk lévő mikrokapcsoló érzékelje, mikor akarjuk használni a gombokat (ezt igazából nehéz elmagyarázni, nézzétek meg a képet). Még egy görgőgomb is került az egérre, mely kicsit keskeny, de ettől függetlenül jól használható.

Logitech MouseMan Traveler

Mivel megszoktam, hogy az általam az utóbbi időben használt egerek teljesen kitöltik a kezemet, elsőre elég furcsa volt ez a típus. A mozgatásához elég volt az ujjaimat használni, nem kellett, hogy az egész tenyerem mozogjon vele. Mivel a MouseMan Travelert nem otthoni használatra tervezték, ez egy olyan dolog volt, ami semmiképpen se nevezhető negatívumnak, mindössze megszokás kérdése. Nem játékra, hanem általános Windows használatra találták ki, és arra teljesen jó, pontos irányítást tesz lehetővé. Ha pedig valamiért rá szeretnénk kötni az otthoni gépre, akkor azt a mellékelt hosszabbító kábel segítségével megtehetjük.

A MouseMan Traveler USB vagy PS/2 porton csatlakoztatható a számítógépre (az előbbinek köszönhetően Macintosh-hoz is jó). A meghajtó program a szokásos MouseWare, annak minden jó tulajdonságával. A dobozban kapunk még egy bőr tokot is, ha nem akarjuk csak úgy csupaszon berakni a notebook táskájába az egeret. A MouseMan Traveler javasolt fogyasztói ára bruttó 15.500 Ft, a garancia a Logitech termékeknél megszokott 5 év. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló