25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Psychotoxic

Az idén nem csak a 3DO-tól várható az Apokalipszis témájával foglalkozó akciójáték.

Írta: Delta

Úgy látszik, az idei év az apokalipszis jegyében fog telni – már ami a számítógépes játékokat illeti. Bár Nostradamus az apokalipszist 2000-re jósolta, a három év csúszást rójuk fel a megjelenés folyamatos elhalasztásának, no meg a piaci recessziónak - ezekkel jósunk nem számolhatott ugyebár.

Bevezetőnket az indokolja, hogy ez évben két játék is az apokalipszis témájával foglalkozik, elsőként a 3DO projektje, a Four Horsemen of the Apocalypse, melyről bővebben írtunk ECTS 2002 beszámolónkban. Szintén az apokalipszis négy lovasának történetét dolgozza fel a CDV és a NuClear Vision szárnyai alatt növekvő Psychotoxic is, mely a témához illő „Gateway to Hell” alcímet hordozza. A játékkal kapcsolatban ezen kívül alcímként többször említik még a klasszikus „Táncoltál már az ördöggel sápadt holdfénynél?” mondatot, mint a játék hangulatát hűen lefestő idézetet, bár az idézett film a legkevésbé sem mondható apokaliptikusnak.

A Psychotoxic - ahogy egy ilyen játékhoz illik - 2020-ban játszódik New York városában, illetve annak romjain, hiszen mikor a történetbe bekapcsolódunk, az apokalipszis négy lovasa – nevezetesen a Halál, a Dögvész, a Háború és az Éhínség - közül három már pusztítja a Földet, a negyedik eljövetele pedig a véget jelentené. Főhősünk, a 22 éves Angie Prophet félig ember, félig angyal (bár ezt eleinte ő maga sem tudja), és ezt a kettősséget a játék is hordozza. Egyik síkon a valóságban kell megküzdeni az apokalipszis katonáival. Angie azonban képes az emberek gondolataiba, emlékeibe és álmaiba is behatolni, és megváltoztatni azokat. A harc második síkja tehát egy különös álomvilágban játszódik, amely nem csak megjelenésében, de fizikai törvényeiben is eltérhet megszokott világunktól.

A játék stílusa FPS, a megjelenést a Vulpine Vision névre hallgató, német fejlesztésű grafikus motor biztosítja, amelyben a honlapján ígértek és a megjelent képek alapján várhatóan nem kell majd csalódnunk.

Néhány adat a játékról áttekintésképpen: 23 pálya, 22 fajta ellenfél, 8 NPC, 17 fajta fegyver. Az effajta játékok sikerét azonban a fenti adatoknál is jobban befolyásolja a játék hangulata. A fejlesztők épp ezért azt ígérik, hogy a hangulatnak és a cselekménynek nagyon fontos szerepet szánnak. Így, ahogy az a jó sztorival büszkélkedő játékoknál lenni szokott, többjátékos mód nélkül kerül piacra a Psychotoxic, amit - ha a készítők jól végezik a dolgukat - ez év második felében ki is próbálhatunk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Psychotoxic

Platform:

Fejlesztő: NuClear Vision

Kiadó: Whiptail Interactive

Forgalmazó: Automex

Megjelenés: 2005. március

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!