Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Syberia II

Kate Walker szibériai kalandjai év végén tovább folytatódnak.

2003.05.12. 00:00 | szerző: Gerry | Előzetes

Túl sok új információt nem közlök, amikor azt mondom: a kalandjátékok műfaja haldoklik. Már évek óta. Évente alig jelenik meg pár darab, s ezek közül jobb esetben is csak 1-2 igazán kiemelkedő van. A 2002-es évben ez az „igazán kiemelkedő” darab minden kétséget kizárólag a Syberia volt. Nem akarom önmagamat ismételni, így nem kezdem el dicsérni a játékot, főként azért sem, mert bő egy hónapja teszteltem a nemrég boltokba került magyar feliratos változatát. Aki netán nem ismerné az Syberia első részét - van ilyen ember egyáltalán? -, az olvassa el a tesztet.

Syberia II

A Syberia végén sejteni lehetett, hogy a kalandoknak itt még nincs vége, a java még csak ezután jön. S ez így is van. A Microids gőzerővel készíti a folytatás, mely ha minden igaz, az év végén meg is fog jelenni.

A történet ott folytatódik, ahol az előző részben abbamaradt. Kate úgy dönt, hogy Hans Voralberggel tart, s segít neki felfedezni Szibériában a legendás Youkol törzset. Az alapkoncepció megmaradt: mechanikus vonatunkkal utazgatunk egyik városból a másikba, s ott különféle kalandokba bonyolódunk, s ezek valamilyen módon kapcsolódnak a cselekmény fő szálához. Első állomásunk Romandbourg, egy kicsiny orosz falu. Másodikként az Északi Átjárót látogatjuk meg, melynek érdekessége, hogy teljesen a szabadban fogunk kalandozni. A harmadik állomásunk a Youkol törzs faluja lesz, a negyedik pedig a játék nevét is adó Syberia, melyről azon kívül, hogy a történet itt fog lezárulni, mást nem lehet tudni.

Syberia II

Ha a készítők semmit sem változtatnának az előző részhez képest, a Syberia 2 alighanem akkor is learatná babérjait mind a szakma, mind a közönség körében, de szerencsére ettől - mármint hogy nem lesz változás - nem kell tartanunk. A grafikus motort továbbfejlesztik, így Kate, és a többi karakter jelentős poligonszám-emelkedést mondhat majd magáénak. Részletesebb lesz a környezet ábrázolása is, valósághűbb árnyékokkal és időjárással is gazdagodik a Syberia 2. Ötletes újítás, hogy Kate ruházata minden helyszínen megváltozik, így nem kell ugyanazt a ruhát bámulnunk az egész játék során. A városok sokkal inkább élőek lesznek, mint az előző részben, így járókelőkkel is találkozhatunk majd.

Sajnos azonban - legalábbis a jelenlegi információk szerint - a készítők nem változtatnak a tárgyhasználaton: a tárgyakat továbbra sem tudjuk kombinálni. Mobilunk ezúttal nem lesz velünk, így az ezen lefolytatott beszélgetések nem fogják színesíteni a történetet. Jó hír viszont, hogy Hans végig társunk lesz utunk során, s így folyamatosan tanácsokkal fog ellátni minket, s vele fogunk fényt deríteni Syberia titkára.

Syberia II

Mindez több mint ígéretes, s ha a fejlesztők tartani tudják magukat a megjelenési határidőhöz, akkor a 2003-as év legjobb (s majdhogynem egyetlen...) kalandjátékával nagyjából fél év múlva már játszhatunk is. ■

Syberia IISyberia II
Syberia II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Syberia II

hozzászólások (17)

Szt. Péter
Szt. Péter 2003.08.24. 02:27
Használd egészséggel:

http://www.tar.hu/syberia/
shalako
shalako 2004.01.23. 02:35
http://www.playground.ru/files/3084/

itt a cim a syberia 2 demo 104 Mb
airmans
airmans 2005.04.09. 20:05
Sziasztok!!!

Elakadtam a csalis résznél!!
Melyik csalit kell használni és hova kell dobni azt??
Ha lehet emailben segítsetek!
köszike

Dave
airmans
airmans 2005.04.14. 11:02
Végül megkerestem a neten és a jobb felső
csalit kell bedobni, a víz jobb oldali részébe.

Dave
Hommer
Hommer 2008.06.28. 20:20
Sziasztok tudna valaki segíteni a 2. mapon vok egy repülőgép roncsban de nem tudom megfejteni a műszerfalat ha tudja valaki akkor az mondja már meg legyenszíves! Köszi Hommer
8-)
ajánlott olvasnivaló