Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

A csendes amerikai DVD

Graham Greene regénye DVD-n.

2003.11.28. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Graham Greene regényéből Michael Caine és Brendan Fraser főszereplésével forgattak egy érdekes filmet. A Saigonban játszódó történet főhőse Thomas Fowler, a London Times tudósítója (Sir Michael Caine), valamint Alden Pyle, egy segélya-akciókban tevékenykedő amerikai (Brendan Fraser). A bonyodalmat Fowler szerelme jelenti, akit nem vehet feleségül, viszont Pyle is szerelmes lesz bele. A szerelmi háromszög végkifejlete egy gyilkosság, de addig még sok minden történik.

A csendes amerikai DVD

A film képminősége jó, kicsit ugyan szemcsésnek tűnt, de nem zavaró, és a sötét jeleneteknél se volt nagy gond. Hangsávnak 5.1-es angol és magyar hangot kapunk, és feliratnak is e két nyelvet választhatjuk.

Az extrák rovatba nem sok minden került, és elég sok köztük az átfedés. Megnézhetjük a film előzetesét, egy 4-5 perces kedvcsinálót, valamint ennek hosszabb változatát, a mintegy 15 perces werkfilmet, melybe több rész került a filmből, elsősorban ezzel kitöltve az extra időt. Végül mintegy negyed órányi interjút is találunk még, melyek nagy részét az előbb említett kisfilmekhez használták fel, de akad köztük egy-két kimaradt is. Hallhatjuk nyilatkozni a rendezőt, a három főszereplőt, valamint kettőt a producerek közül. Az információtartalom elég vegyes, nem maradt ki itt sem a „hú de jó színészekkel játszottam együtt” rész, de azért egy-két érdekes dolog is elhangzik a forgatás körülményeiről. Az extrák képminősége félelmetesen rossz, túl világosak a kisfilmek, ráadásul vagy a tömörítés túl rossz, vagy maga az alapanyag (bár ez utóbbi lehetőséget kizárja, hogy a filmből vett részletek is gyenge minőségűek, holott a film nézése közben nem volt vele bajom). Az angolul nem vagy kevésbé tudóknak viszont jó hír, hogy az extrák mind szinkronosak. Végül négy filmelőzetes került még a korongra (Femme Fatale, Adaptáció., Vitathatalan és A tökös, a török, az őr meg a nő). ■

A csendes amerikai DVD
A csendes amerikai DVDA csendes amerikai DVDA csendes amerikai DVDA csendes amerikai DVD

hozzászólások (0)

cikkajánló

S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve könyv+DVD

DVD-n is megjelent a már 500 magyar előadással büszkélkedő darab.

Ákos – Arénakoncert 2011 DVD

CD-n és Blu-rayen is megjelent a nagyszabású produkció felvétele.

AC/DC: Live at River Plate DVD

Buenos Airesben rögzítette a hard rock banda legújabb koncertfilmjét.

Üvegtigris 3 DVD

DVD és Blu-ray kiadásban is megjelent Rudolf Péter filmje.

Ákos: Szindbád turné 2010 DVD

A 2010-es koncertsorozat anyagának egy része jelent meg DVD-n.