25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

A csendes amerikai DVD

Graham Greene regénye DVD-n.

Írta: Dino

Graham Greene regényéből Michael Caine és Brendan Fraser főszereplésével forgattak egy érdekes filmet. A Saigonban játszódó történet főhőse Thomas Fowler, a London Times tudósítója (Sir Michael Caine), valamint Alden Pyle, egy segélya-akciókban tevékenykedő amerikai (Brendan Fraser). A bonyodalmat Fowler szerelme jelenti, akit nem vehet feleségül, viszont Pyle is szerelmes lesz bele. A szerelmi háromszög végkifejlete egy gyilkosság, de addig még sok minden történik.

A csendes amerikai DVD

A film képminősége jó, kicsit ugyan szemcsésnek tűnt, de nem zavaró, és a sötét jeleneteknél se volt nagy gond. Hangsávnak 5.1-es angol és magyar hangot kapunk, és feliratnak is e két nyelvet választhatjuk.

Az extrák rovatba nem sok minden került, és elég sok köztük az átfedés. Megnézhetjük a film előzetesét, egy 4-5 perces kedvcsinálót, valamint ennek hosszabb változatát, a mintegy 15 perces werkfilmet, melybe több rész került a filmből, elsősorban ezzel kitöltve az extra időt. Végül mintegy negyed órányi interjút is találunk még, melyek nagy részét az előbb említett kisfilmekhez használták fel, de akad köztük egy-két kimaradt is. Hallhatjuk nyilatkozni a rendezőt, a három főszereplőt, valamint kettőt a producerek közül. Az információtartalom elég vegyes, nem maradt ki itt sem a „hú de jó színészekkel játszottam együtt” rész, de azért egy-két érdekes dolog is elhangzik a forgatás körülményeiről. Az extrák képminősége félelmetesen rossz, túl világosak a kisfilmek, ráadásul vagy a tömörítés túl rossz, vagy maga az alapanyag (bár ez utóbbi lehetőséget kizárja, hogy a filmből vett részletek is gyenge minőségűek, holott a film nézése közben nem volt vele bajom). Az angolul nem vagy kevésbé tudóknak viszont jó hír, hogy az extrák mind szinkronosak. Végül négy filmelőzetes került még a korongra (Femme Fatale, Adaptáció., Vitathatalan és A tökös, a török, az őr meg a nő).

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • A csendes amerikai DVD
  • A csendes amerikai DVD
  • A csendes amerikai DVD
  • A csendes amerikai DVD
  • A csendes amerikai DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!