For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Sennheiser Communications PC-s headsetek

Bemutatjuk a Sennheiser leányvállalatának PC-s headsetjeit.

2004.03.01. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A hifi körökben elsősorban kiváló minőségű fejhallgatóiról, rendezvénytechnikával foglalkozók között pedig rádiós mikrofonjairól ismert Sennheiser cég az általa alapított új vállalattal, a Sennheiser Communicationsszel egy újabb piaci szegmenset vett célba: a professzionális call-centereket és a számítógép-felhasználókat, az utóbbiak közül elsősorban a videokonferenciázásra vagy netes telefonálásra vágyókat. Az öttagú termékcsalád tagjai egytől egyig különböző felépítésű headsetek, azaz mikrofonnal egybeépített fejhallgatók. Cikkünkben ezekről írunk, miután kettőt a Sennheiser hazai forgalmazását ellátó BaSys Multimédia Kft-nek köszönhetően szerencsénk volt huzamosabb ideig is tesztelni.

Sennheiser Communications PC-s headsetek
PC 150

Kezdjük a csúcsmodellel, a PC 150-nel. Ez egy nagyméretű, zárt fejhallgató, alulról szivaccsal borított műanyag fejpánttal, használaton kívül felhajtható, zajszűrő mikrofonnal. A fülre szivacsos gyűrűvel illeszkedő hangszórók hangminősége kiváló, a hangszórók által lefedett 18-22.000 Hz-es frekvenciatartomány pedig a számítógépes használat mellett arra is megfelelő, hogy ezzel hallgassuk hifi berendezésünket. Az eggyel kisebb, PC 140 típusjelű modell egy hátsópántos fejhallgató, a két hangszóró részt összefogó műanyag pánt a fülünk felett megy tarkónk felé. Manapság van elterjedőben ez a fajta megoldás, én azonban kicsit kényelmetlennek találtam. A PC 130-as típus egy teljesen hagyományos fejhallgató, az előzőekkel megegyező, szintén felhajtható mikrofonnal felszerelve.

Közös a fenti fejhallgatókban, hogy a kábel egy oldalon jön ki belőlük, így kevésbé zavaró a használata. Az igen hosszú, 3 méteres kábel akkor is elég, ha számítógépünk háta messze esik a székünktől, vagy ha esetleg a kicsit arrébb lévő hifire kötjük a fejhallgatót. A kábelen lévő hangerőszabályzó és mikrofon kikapcsoló pedig további kényelmi funkciót jelent. Ha úgy tetszik, ezt akár ruhánkra is csíptethetjük, hogy ne kelljen keresgélni a kábelen. Mivel a drót végén két hagyományos jack csatlakozó van, természetesen bármelyik fejhallgatót használhatjuk hagyományos zenejátszó eszközökhöz, például discmanhez vagy MP3 játszóhoz is. (Persze az utcán lehet, hogy furcsán néznek ránk a mikrofon miatt. :-) Netes telefonálás mellett pedig ma már egyre több létjogosultsága van az ilyen headseteknek a játékok körében is: az egyre divatosabb csapatalapú játékoknál (Counter Strike, Medal of Honor, Call of Duty, stb.) egyrészt remek hangminőséget biztosítanak, másrészt a mikrofon segítségével csapattársainkkal akár élőszóban is tarthatjuk a kapcsolatot (persze ha megfelelő netkapcsolatunk és szoftverünk is van ehhez).

Sennheiser Communications PC-s headsetek
PC 140 és PC 130

A headset-család utolsó két tagja már valóban a mobiltelefonoknál megszokott headsetekhez hasonlítanak: egyetlen fülhöz illeszthetőek (de tetszőlegesen használhatjuk bal vagy jobb fülünkön), és a szájunk mellé nyúló mikrofont tartalmaznak. Ezeket gyakorlatilag kizárólag netes telefonálásra van értelme használni. A PC 110-es modell egy hagyományos fejhallgató hangszóróját helyezi fülünkhöz, míg a PC 120 a fülhallgatókról ismert megoldással megy hallószervünk kagylójába.

Cikkünk megjelenése előtt nem sokkal a Sennheiser Communications bejelentette PC-s headsetjeinek három újabb modelljét is, az USB-s csatlakozási lehetőséget is biztosító – tehát akár hangkártya nélkül is használható – típusokat, melyek a cikkben szereplő első három modellnek megfelelő USB-s változatok. A cikkben szereplő headsetek 2 év garanciával kaphatóak, áruk pedig a következőképpen alakul: PC 150: 14.990 Ft, PC 140: 9.990 Ft, PC 130: 7.990 Ft, PC 120: 5.990 Ft, PC 110: 3.990 Ft, PC 135 USB: 22.990 Ft, PC 145 USB: 24.990 Ft. (Javasolt bruttó végfelhasználói árak.) ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.