25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Joey 1. évad DVD

A Jóbarátok alkotói a buta színész karakterére építve készítették el újabb sitcom sorozatukat.

Írta: Dino

Rajongók milliói szomorodhattak el 2004 májusában, amikor 10 év után a 238. epizóddal véget ért a Jóbarátok vígjátéksorozat. Tették mindezt annak ellenére, hogy az utolsó pár évadon már meglátszott, hogy inkább a pénzért készíti a csapat, a humorból pedig egyre kevesebb jutott a részekbe. A sorozat befejeztével aztán az NBC megpróbálta betölteni a keletkezett űrt, és ehhez a – legalábbis sokak szerint – legjelentősebb humorforrást jelentő karaktert, a Matt LeBlanc alakította Joey Tribbianit választották ki, akinek főszereplésével 2004 őszén újabb sitcom-széria indult el.

Hogy véletlenül se nagyon kelljen kapcsolódni az előzményekhez és a sorozat tízéves múltjához, a régi helyszínekhez és szereplőkhöz, a történetet Los Angelesbe helyezték. Joey új távlatokat kereső színészként költözik át a kaliforniai partokra, bízva abban, hogy ahogy egyeseknek sikerült, a filmes főváros neki is meghozza az áttörést. A fix szereplőgárda Joey mellett a következő új karakterekből áll: főszerepet kapott Joey egyik nővére, Gina (Drea de Matteo), húszéves fiával, Michaellel együtt (Paulo Costanzo). Rajtuk kívül Joey újdonsült szomszédja, Alex Garett ügyvédnő (Andrea Anders), valamint új ügynöke, Bobbie Morganstern (Jennifer Coolidge) van az epizódról epizódra visszatérő szereplők között. Sztárvendégek is akadnak, így például Lucy Liu több részen keresztül is megjelenik, de egy-egy szerep erejéig feltűnik Kelly Preston, Carmen Electra és Christina Ricci is.

Poénok tekintetében természetesen most is nagyon sokat építettek Joey karakterére – elvégre ő a címadó –, azonban ez az egy szereplő érthetően kevés lett volna egy új sitcomhoz. Az új résztvevők megfelelően színesek lettek, hogy minél több poén épülhessen rájuk is. Mindezek ellenére úgy érzem, a Jóbarátok sorozat első évadjaihoz nem hasonlíthatjuk a Joey-t, a régi szép idők fergeteges epizódjaihoz csak közelíteni tudnak az alkotók. Azért akadnak jó poénok, de túl sok üresjárat is.

A második évad megkezdése után nem sokkal már DVD-n köszönthettük az egész első szezont. A Jóbarátok hazai kiadásához hasonlóan ezúttal is három darab kétoldalas DVD korongra kerültek az epizódok, négy rész minden oldalra. A három korongot tetszetős digipak csomagolásba rakták (ezen megtalálhatóak az epizódok címei is), és mindezt egy kartondobozba helyezték. Extrákra nem kell számítanunk, a magyar és angol hanggal, valamint felirattal választható epizódok mellett gyakorlatilag abszolút semmi nem került a DVD-kre.

Bár a Joey sorozat epizódjainak humorossága inkább a Jóbarátok részeinek átlagát jelenti, a korábbi sorozat – és különösen a buta színész figurájának – rajongói biztos, hogy nem fogják kihagyni ennek a kiadványnak a beszerzését sem. Végső soron nagyjából két DVD film áráért 500 percnyi kikapcsolódás vár ránk, még ha nem is feltétlenül a többször nézhető kategóriából.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Joey 1. évad DVD
  • Joey 1. évad DVD
  • Joey 1. évad DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!