Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Dragon's Lair HD

Don Bluth interaktív animációs filmje nagyfelbontású videóval és 5.1-es hanggal is megjelent.

2006.09.09. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

1983-ban jelent meg a játéktermekben Don Bluth interaktív animációs filmje, a Dragon’s Lair, melyben a főhős Dirk irányítása volt a játékos feladata. Mindehhez egy joystick és egy tűzgomb állt rendelkezésre: a megfelelő pillanatban kellett elugranunk valamelyik irányba, vagy kardunkat használnunk, máskülönben elhaláloztunk. A Digital Leisure az elmúlt évek DVD-s verziói után úgy gondolta, ismét újabb formátumban adja ki a játékot, ezúttal PC-re, nagyfelbontású videóval és 5.1-es hanggal.

Dragon's Lair HD

A felújításhoz előkeresték a raktárból az eredeti filmeket, újradigitalizálták azokat, a kapott anyagot pedig digitálisan feljavítva háromféle felbontásban és háromféle minőségben rögzítették a DVD korongra. Játszhatunk 1440*1080 (4:3), 1280*1024 (5:4) valamint 1920*1080 (16:9-es szélesvásznú) változatban, mindhárom felbontáshoz háromféle képminőség közül választva.

Dragon's Lair HD

Igazából bármely mai játékhoz hasonlítva megmosolyogtatónak tűnik a Dragon’s Lair HD. Leginkább a fanatikus rajongók azok, akik megvásárlásával újra elővehetik az immár 23 éves múlttal rendelkező játékot, hogy a ma rendelkezésre álló hardveren futtassák azt – LaserDisc lejátszója úgyis valószínűleg keveseknek van mostanában... Ha pedig lusták vagyunk az irányításhoz – vagy a sok negatív próbálkozás miatt a feladás mellett döntöttünk –, a főmenü megfelelő pontját választva egyszerűen végignézhetjük a teljes filmet – vagy akár szabadon választott jelenetét – halálokkal vagy nélkülük. ■

Dragon's Lair HDDragon's Lair HDDragon's Lair HDDragon's Lair HD
Dragon's Lair HD
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dragon's Lair HD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló