25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Horrorra akadva 4 DVD

Írta: InterCom

A paródia amerikai nagymesterei idén sem felejtettek görbe tükröt tartani Hollywood látványos és költséges produkciói elé. A recept idén is bevált, bár kicsit lanyhult az érdeklődés az aktuális folytatás iránt. A szeptember 12-én DVD-n megjelent Horrorra akadva 4. még így is elég szép sikert ért el a mozikban – 176 millió dollár világszerte – ahhoz, hogy jövőre szembesüljük az ötödik résszel. Jim Abrahams és David Zucker (Csupasz pisztoly-sorozat) többek között olyan blockbusterekből csinálnak ezúttal bohócot, mint a Világok harca, Az átok, A falu, a Fűrész és a Millió dolláros bébi. A történet szerint a bugyuta Cindy Campbell és enyhén nimfomán barátnője, Brenda a szintén nem IQ-jával hódító Tom Ryannel kiegészülve veszik magukra a világ megmentésének nem kis terhét. Az elvetemült idegenek pedig özönlenek, nyomukban.

A sziporkázóan szellemes szinkronnal nézhető film mellett az extrák mind – mind magyar felirattal láthatóak. Először is, akinek nem volt elég a 80 perces gegparádé, a „Kimaradt jelenetek” között további 15 –tel csillapíthatja a hiányérzetét. Köztük helyet kapott az rész, amelyben a bugyuta elnök megsemmisíti a Függetlenségi Nyilatkozatot illetve az is, amikor az óriás fülhallgatók támadásba lendülnek. Vígjátékhoz méltóan a „Bakiparádé” extrában a rontott felvételeken nevethetünk, amelyek néhol poénosabbak, mint a filmbe bekerültek. Például láthatjuk a bilincsbe vert kosaras, Shaquille O’Neal bénázását a fűrésszel.

„Az ember a kacajok mögött – A rendező, David Zucker” kisfilmben a rendezőt dicsőíti minden megszólaló. Ízelítőt kapunk abból, hogy a kamerák mögül hogyan instruál az Airplane és a Csupasz pisztoly filmek legendás atyja. „A film trükkjei” extrából kiderül, hogy kevés pénzből is lehet ötletes dolgokat kihozni, ha van a kezünk ügyébe egér és billentyű. Bő háttérismeretek szerezhetünk egy kacsatoll digitális létrehozásáról éppúgy, mint a fenékfelhőből kicsapó villámok realisztikus megteremtésének munkafázisairól, részletekbe menő technikai hablaty nélkül. „Friss vér”, ez a kifejezés esetünkben Sean Paul és J-Bo rapper párost takarja, akik hosszasan mesélnek első mozis bemutatkozásuk tapasztalatairól.

„A paródia humora – Zucker módra” kisfilmben a tuti vicc ismérveiről kapunk pontos képet, azaz arról, hogyan működik a ZAZ trió poéngyára. „Rapperek… színészek” extrában feltűnik mindenki, aki csak egy villanásnyi ideig is szerepel a Horrorra akadva 4-ben. A lista impozáns és elég hosszú. Megtalálható rajta az egykori Baywatch tündér Carmen Electra, a baljós tekintetű Michael Madsen, Amerika sztárdokija Dr. Phil, a kosárpalánk ördöge Shaquille O’Neal, az újabb Nagy Durranásra váró Charlie Sheen, a legújabb rapper aranykor A kategóriás képviselői: Lil John, Chingy, Sean Paul és J-Bo, valamint az egykori kígyóbűvölő, a Conan, a barbárból: James Earl Jones. Közülük a rapsztárok ecsetelik lelkesen, hogy mennyire nehezen bírták, hogy nem ejthetek ki a szájukon egy árva káromkodást sem. S a végére egész jól belejöttek abba is, hogy azt mondják, ami a forgatókönyvben le van írva.

Az extrák sorát tarkítja még egy „Beszélgetés az alkotókkal” interjúfűzér, amelyben szó esik barátságról, forgatásról, gyerekkorról, sikerekről, bukásokról és megannyi élményről. A diskurzus résztvevői: David Zucker rendező, Craig Mazin író és Robert K. Weiss producer. A közreműködésükkel egyébként egy különösen hangulatos audiokommentárt is meghallgathatunk. Zárásként pedig az egyik főszereplő, Craig Bierko speciális magánszámát nézhetjük végig, amelyben Tom Cruise-t imitáló, parádés rögtönzéseit mutatja be. Ha kellemes családi kikapcsolódásra vágysz, akkor ennél jobb filmet ugyan találnál, de minek, ha az összeset megtalálod ezúttal ebben az egyben.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Horrorra akadva 4 DVD
  • Horrorra akadva 4 DVD
  • Horrorra akadva 4 DVD

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!