Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

LOST – Eltűntek DVD

A repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek kalandjai már DVD-n is láthatók.

2006.10.07. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Egyre nagyobb sikere van a nagyszabású akció-sorozatoknak, különösen amióta a hazai tévécsatornák is sorra veszik be azokat programjukba. Így láthattuk már 1-2 éve a 24-et (legalábbis az első évadot), de ugyanitt említhetjük például a nemrég elkezdődött A szökést (Prison Break) is. Valamikor 1-2 évvel ezelőtt került az egyik kereskedelmi csatornára a LOST – Eltűntek, mely egy rejtélyekre épülő izgalmas sorozatként hamar sok rajongót szerzett világszerte. Az első évad nemrég DVD-n is a boltokba került, nézzük, mit is kapunk az 5 korongon!

LOST – Eltűntek DVD

Az alapsztori egy repülőgép-szerencsétlenség: egy kis trópusi szigetre zuhan le egy utasszállító gép. Az életben maradó közel félszáz túlélő kezdetben még bízik abban, hogy hamarosan megmentik őket, azonban előbb-utóbb megkezdik berendezkedésüket a lakatlannak tűnő szigeten. Viszonylagos nyugalmukat azonban különös események zavarják meg, melyek során egyre több rejtélynek lesznek részesei. (Ezekből igazából nem szeretnék semmit se lelőni, azok kedvéért, akik még a sorozat megnézése előtt állnak.) A kalandok során pedig – visszaemlékezések formájában – sorra derülnek ki az igencsak eltérő karakterű túlélők múltjának titkai is...

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy az alkotóknak sikerült egy utolsó percéig izgalmas sorozatot készíteniük. A túlélők közül ugyan csak kb. 15 az, akik szerepet is kapnak a filmben, a többiek csak néha tűnnek fel a háttérben, de bőven elég is ennyi szál a sztori kibontakoztatásához. Már ha beszélhetünk kibontakoztatásról, mivel látszólag több évadra elnyújtva tervezték a teljes történetet. Ez pedig sajnos azt jelenti, hogy bár epizódról epizódra kellő mennyiségű izgalmat kapunk (volt, hogy egymás után négy részt néztem meg, annyira abbahagyhatatlan volt), az évad végére sajnos mégsem derül fény mindenre. (Naná, valahogy folytatni kell a történetet...) Ez számomra mondjuk kellő csalódást jelentett: az évad végére érve úgy álltam fel, hogy „na, ennyit erről a sorozatról”, mindannak ellenére, hogy addig a pillanatig végigizgultam az egészet.

LOST – Eltűntek DVD

A sorozat tehát jó, a DVD kiadásról azonban sokat nem lehet mondani. A 24 epizód öt lemezre került, a kép- és hangminőség tökéletes, az angol Dolby Digital 5.1 mellett sztereó magyar, lengyel és orosz hangsáv található, feliratnak pedig magyart, angolt és más nyelveket választhatunk. Itt meg is áll a lemezek tartalmának felsorolása, mert extra semmi se került a film mellé.

A sorozat rajongóinak feltétlenül kötelező darab a LOST első évadja, birtokában akkor és annyiszor nézhetik újra az epizódokat, amikor csak kedvük tartja. Nagy kár, hogy az extrákat tartalmazó lemez a hazai kiadásból kimaradt... ■

LOST – Eltűntek DVD
LOST – Eltűntek DVDLOST – Eltűntek DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló