Switch
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

The Sims 2: Pets

2007.02.15. 00:00 | szerző: Gerry | Ismertető/teszt

Az életben vannak stabil dolgok. Ezek közé tartozik az, hogy példának okáért a Barátok közt minden emberi számítás szerint meg fogja élni a tízezredik epizódját is, így a diplomaosztó után még unokáink is siethetnek haza, nehogy lemaradjanak az időközben klónozott Berényi Miklós legújabb gonoszságairól. Életünk roppant mód stabil momentumainak másik feléhez tartozik a Sims, amely sorozat esetében az EA – karöltve a szériát készítő Maxissal – végeláthatatlan sorban ontja a különféle Sims kiegészítőket, amelyek keresettségére mi sem jellemző jobban, hogy a tavalyi évben az Egyesült Államokban a top tíz eladott játékból öt a Sims logót viselte magán. Így hát túlzottan nagy meglepetést senkinek nem okozhatott a Pets (Magyarországon a „Házi kedvenc” becses nevet nyerte el) bejelentésének, majd megjelenésének híre.

The Sims 2: Pets

Mint azt a neve is mutatja, a Sims 2: Házi kedvenc igen meglepő módon különféle háziállatokkal, a hozzájuk tartozó kiegészítő kütyükkel, illetve új építési stílussal (60-as évek) színesíti simjeink amúgy sem éppen unalmas virtuális életét. Számtalan fajta állat között válogathatunk, kutyák, macskák, hörcsögök, madarak, ezek különféle változatai, és a sort természetesen még hosszasan lehetne sorolni, azonban erre nincs szükség, hiszen a Házi kedvenc kiegészítő sztárjai egyértelműen a kutyák és a macskák. Őket merőben póriasan és szimplán boltban is megvehetjük, azonban adott a lehetőség, hogy simjeinkhez hasonlóan magunk „eszkábáljuk” össze kedvenceinket, egyaránt megadva külső és belső értékeiket. Mivel négylábú kedvenceinktől aligha várhatjuk el, hogy emberi értelemmel rendelkezzenek, így, dacára annak, hogy nekik is megvan a saját karakterlapjuk, személyiségük, közvetlenül nem irányíthatjuk őket. A madarak és különféle rágcsálók esetében lehetőségeink meglehetősen behatároltak, hiszen a tündöklő szellemi képességekkel nem rendelkező szőrmókokat mindössze megetethetjük, illetve játszhatunk velük, míg a madarak, pontosabban szólva a papagájok esetében ez annyiban bővül, hogy beszélni is megtaníthatjuk őket.

Az igazi kihívást négylábú kedvenceink jelentik, akiket különféle módokon taníthatunk, lévén kutyáink és macskáink ösztönlények, ezért meg kell mutatnunk nekik, mi helyes, és helytelen. Így például, mivel a kutyák esetében a rágás, a macskáknál pedig a karmolás jelenik meg, mint új szükséglet, meg kell őket nevelnünk, hogy ezen tevékenységeket lehetőleg ne frissen beszerzett bőrkanapénkon gyakorolják. Ez a rész némiképpen hasonlít a Simstől stílusilag egyébiránt erősen eltérő Black & White 2 rendszerére: kezdetben kedvencünk minden egyes tevékenységét jutalmaznunk, avagy büntetnünk kell, s lényünk ezek alapján fogja megtanulni, mit illik, és mit nem. A fő, hogy mindig következetesek legyünk, akkor a tanulás meglehetősen gyors lesz, és a későbbiekben nem kell mindig mindent szankcionálni. A nevelés másik fajtája pedig a különféle vezényszavak, parancsok betaníttatása, mint például a roppant egyszerű „ül, fekszik, pitizik”, és társaik. Ahogy nevelgetjük „Buksi”, „Morzsi”, avagy opcionálisan „Izaura” névre keresztelt ebünket, úgy jelenik meg simünk, avagy éppenséggel simjeink vágyai között az, hogy kedvencünk engedelmeskedik a különféle, általa kiadott vezényszavaknak. Érdemes tehát betaníttatni állatkánkat, már csak azért is, mert ők is állást vállalhatnak, szám szerint háromfélét: dolgozhatnak a sowbusinessben, a rendvédelmi szerveknél, illetve a szolgáltatóiparban, amely állások esetében a már megszokott négyszintű ranglétrát kell végigjárniuk. Amennyiben ráunnánk busás hasznot hozó állatunkra, úgy adott a lehetőség, hogy megváljunk tőle, azaz kedvencünket el is adhatjuk.

The Sims 2: Pets

Összességében ismételten egy tisztességesen összerakott kiegészítővel gazdagodhatnak a The Sims 2 kedvelői, amely ötletes innovációkkal bővíti a Sims széria unalmasnak amúgy sem nevezhető világát – még ha a már meglévő hibákat nem is korrigálja. Várjuk tehát szeretettel a következő, hamarosan érkező bővítést, az Évszakokat, illetve az azt még minden bizonnyal követő tucatnyi kiegészítőt, amelyek beszerzése miatt halálra sújthatjuk a malacperselyt. ■

The Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: PetsThe Sims 2: Pets

értékelés

The Sims 2: Pets

Pozitívumok
  • Számos választható ölebfajta
  • Háziállataink viselkedése élethű
  • Tetszetős mozgásanimációk
  • Számos új használati tárgy
Negatívumok
  • Nincsenek jelentős játékmenetbeli újítások
  • A The Sims 2 hibáit nem korrigálja
7,5
grafika 8
hangok 7
játszhatóság 8
hangulat 7
The Sims 2: Pets
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Sims 2: Pets

hozzászólások (1)

sauber
sauber 2007.05.28. 14:23
nagyon jó játék, ha szeretitek a Sims-et, azonnal próbáljátok ki!
ajánlott olvasnivaló