Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Hellgate: London

Az ex-Blizzardosokból álló Flagship Studios év végére ígéri poszt-apokaliptikus RPG játékát.

2007.03.28. 00:00 | szerző: Retee | Előzetes

A Flagship Studios lelkesen készül arra, hogy első fejlesztésükkel sikeresen debütáljanak a játékok világában. Önmagában persze ez még nem lenne túl nagy hír, hiszen rengeteg új csapat állt össze a 21. század elején, de mindjárt változik a kép, ha megtudjuk, hogy a teamet olyan ex-Blizzardosok alkotják, akik ott bábáskodtak a Warcraft, a Starcraft és a Diablo születésénél. Az anyacéget elhagyva pedig egy RPG fejlesztésébe kezdtek bele, amely a Hellgate: London nevet kapta.

Hellgate: London

Az előtörténet azt hiszem, kétség kívül érdekesnek tűnik: elérkezik az apokalipszis, démonok támadják meg a világot, akik ellen a katonaság biológiai és nukleáris fegyvereket vet be, ám eredménytelenül, a túlvilági lények rövid időn belül letarolják a világot, kiirtják az emberiség jelentős részét és uralmuk alá hajtják a Föld felszínét. London és az összes város elpusztul, csak a füstölgő romok merednek az ég felé...

2038: a humánok maradéka London ősi csatornahálózatába ássa be magát, mivel itt viszonylagos biztonságban tudhatják magukat a pusztító kreatúráktól, ám életük így is csak egy hajszálon függ. Persze tudják azt ők is, hogy valamit tenniük kell, különben hamarosan végleg eltűnik az emberiség a világról. Végül pedig megszületik a megoldás! Az ősök tudásához nyúlva kifejlesztenek egy egyedi – mágián és technológián alapuló – harcrendszert, így már talán van némi esély a felszínen a túlélésre.

Hellgate: London

A jelenlegi információk alapján két karakterosztály közül választhatjuk ki hősünket: A Templar amolyan modern lovag, aki főként testi erejében bízva szál harcba. Persze a mágia itt is be van építve, hiszen auráival, illetve területre ható sebzéseivel egyszerre több pokol szülöttet is visszaküldhet eredeti lakhelyére. Ezzel szemben a Cabalist nem szeret közvetlen fizikai küzdelmekbe bonyolódni, számára inkább a sokszínű mágiaformák használata a célravezető út. Valószínűleg a játék elején ebből adódóan még nehezebb vele játszani, viszont a készítők által garantált fejlődés rendszer jóvoltából a későbbiek során igazi mészáros válhat belőle. És hogy hol van itt a technológia? Nos, a programban úgynevezett modokat használhatunk, amelyek valamely előre megadott specifikációval rendelkeznek. Extra sebzés, tulajdonságok növelése – azt hiszem mindenki el tudja képzelni helyüket egy RPG-ben.

Persze mindezen kívül várnak még ránk a fegyverek, amelyekből szintén bőséges a választék. Tekintve, hogy a 21. században állunk csatasorba, de figyelembe véve azt is, hogy kik az ellenfeleink, modern és ősi harceszközök egyaránt használhatóak: aki kardokra, bárdokra, buzogányokra vágyik, az is megtalálja a számításait, de természetesen lesz pisztoly, puska, lángszóró és még legalább harminc – gyakorta extra sebzéssel bíró – pusztító fegyver. És bizony lesz kik ellen használni, hiszen a démonok oldalán is rengetegféle egyeddel találkozhatunk össze, a zombiszerű, aránylag könnyen legyőzhető lényektől kezdve a hatalmas termetű behemótokig.

Hellgate: London

Végül pedig merüljünk el egy picit a technikai részletekben, a játék ugyanis FPS elemeket is tartalmaz, így a harcok során belső nézetből oszthatjuk a végső halált a gyönyörűen kivitelezett világban. Az pedig már az előzetes képek alapján is látszik, hogy minden a helyére került: lerombolt épületek, sötét hangulatú templomok, romos utcák – egyszóval igazán egy elpusztult város egyik utolsó túlélőjének érezhetjük magunkat. Biztos vagyok abban, hogy a grafikára nem lesz panaszunk: effektek sokasága próbálja meg még inkább fokozni a csata hevét. Külön érdekesség, hogy többszöri végigjátszás során sem fogjuk megunni a Hellgate-et, mivel a világ random generálódik, így szinte semmi esély nincs arra, hogy második nekifutásra ugyanazon helyszínek és rémségek várjanak ránk A fejlesztők pedig azokra is gondoltak, akik nem egyedül kívánnak szembeszállni a pokol teremtményeivel, így kooperatív módban többen is nekivághatunk a sztori véghezvitelének. Számíthatunk azonban külön multiplayer módra is, itt azonban még nem tiszta minden, hiszen egyes információk szerint erre akkora hangsúlyt fektetnek Flagshipék, hogy külön előfizetési díjat számolnak majd fel érte – ez persze még nem száz százalék.

Ami viszont a lényeg: 2007 második felében egy igen eredeti és profin megkreált szerepjáték vár ránk, gyönyörű grafikával, szórakoztató játékmenettel és izgalmas, többször is végigjátszható történettel. ■

Hellgate: London
Hellgate: London
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Hellgate: London

hozzászólások (2)

mannta
mannta 2007.05.29. 20:14
jo lenne ha már megjelenne végre
malaklak
malaklak 2007.07.30. 17:08
Nagyon-nagyon akkarok játszani a játékal:-((:-((:-((.Különben jó a téma:-D
ajánlott olvasnivaló