Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Kegyetlen faj DVD

A Dirk Wittenborn regényéből készült film DVD változata.

2007.06.05. 00:00 | szerző: Gerry | DVD

A Kegyetlen faj (Fierce People) filmbéli névadói a dél-amerikai Yanamamo indiánok, kiknek tanulmányozásával Finn (Anton Yelchin) apja foglalkozik. Hősünk ugyan a szóban forgó atyát még soha nem látta, drogfüggő, civilben masszőr anyját Litz (Diane Lane) viszont annál is inkább. Az egyhangú, 1980-as New York-i évből nyáron Finnt várja Dél-Amerika, ahol végre találkozhatna apjával, azonban a sors a milliárdos Ogden C. Osbourne (Donald Sutherland) képében közbeszól. Finn a nyarat kénytelen Osbourne birtokán tölteni, miközben anyja masszőrként kezeli az öreget, s mintegy mellékesen rehabilitáción is részt vesz. A film középpontjában az elit ifjabb tagjainak hedonista életmódja, illetve a közéjük vetődő, de onnan kilógó Finn áll.

Kegyetlen faj DVD

Dirk Wittenborn saját regényéből készítette el a forgatókönyvet, amely egy többszemélyes kirakóson keresztül próbálja meg ábrázolni a fent említette „törzset”, és annak örökzöld témáit. A probléma csupán az, hogy semmi olyat nem tud mutatni, amit ne láttunk volna már oly sokszor, számos egyéb alkotásban, következésképpen a film megbotránkoztatni aligha tud. Esetleg képes rámutatni egyes összefüggésekre és hasonlóságokra, azonban ezekről elvonja a figyelmet a Kegyetlen faj kettősége, lévén a színész/rendező Griffin Dunne nem tudta eldönteni, hogy vígjátékot, avagy drámát készítsen. A film ebből kifolyó meghasonlottsága nem egetrengetően vészes, azonban rányomja a bélyegét az, hogy a játékidő első felében sokkal inkább vígjátéki, míg a második félben drámai elemekkel operálnak. (A DVD dobozának hátulján a „Színes, feliratos angol vígjáték szerepel, ami finoman szólva sem fedi a valóságot, legyen szó a film besorolásáról, avagy a gyártás helyéről.) Ennek ellenére a Kegyetlen faj nem rossz film, sőt, a jól megírt dialógusok egyike-másika valóban kiemelkedőre sikeredett, és a színészi játékok terén is egészen erős a felhozatal.

Kegyetlen faj DVD

Extrák terén némiképpen keveset kapunk a pénzünkért, azaz voltaképpen semmit sem. 5.1-es eredeti hangot, illetve magyar szinkront, magyar feliratot, továbbá négy filmelőzetest (Csak barátok, Esküvő, rock, haverok, A parfüm - Egy gyilkos története, Elsodródva) tartalmaz a bűvös korong, és semmi egyebet, ami nagymértékben rontja az egyébként korrekt film DVD kiadásának értékét. ■

Kegyetlen faj DVD
Kegyetlen faj DVDKegyetlen faj DVDKegyetlen faj DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló