Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

God of War: Chains of Olympus (PSP)

Kratos kalandjai a kézikonzolon folytatódnak.

2008.04.04. 00:00 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

Komolyan tartottam ennek a játéknak a PSP változatától, kíváncsi voltam, hogyan tudják majd visszaadni a hangulatot és a játékmenetet egy harmadik epizód során. Kellemes meglepetés volt, hogy szinte semmit se változott a játék, ahogy PS2-ről átkerül a kézi konzolra, és a története se lett mesterkélt, bár kicsit hosszabb még lehetett volna.

God of War: Chains of Olympus (PSP)

Megjelenése óta a God of War az etalon a verekedős akció-kalandjátékok között PlayStation 2-n. Kidolgozottsága, grafikája, hangulata és játékmenete szinte túllépte a konzol lehetőségeit. Tavaly tavasszal megjelent a második része is, mely grafikailag túlszárnyalta az első részt, és játékmenetileg is tökéletesnek nevezhettük. Most pedig végre elérhető PSP-re a God of War: Chains of Olympos, így szinte bárhol részt vehetünk Kratos kalandjaiban. Az átiratot a Ready at Dawn Studios készítette el, akik 2006-ban már remekeltek a Daxterrel.

A történet valamikor Kratos feleségének és lányának halála és az első rész kezdete között játszódik. A spártai az istenek kegyelmében reménykedik, különböző feladatokat hajt végre a feledés reményében. Most épp a görög Attikát kell megvédenie a támadó perzsa hadak ellen, melyek még egy hatalmas baziliszkuszt is bevetnek az ostrom során. A győzelem után továbbmegy Marathonba, itt látja, ahogy a napisten Helios épp áldozatul esik az álmok istenének, Morfeusznak. Kratos feladata kiszabadítani a fogjuk esett istent és rendet tenni, csak ekkor reménykedhet a megváltásban.

God of War: Chains of Olympus (PSP)

A játék irányítása nagyon hasonló a PS2-es játék kiosztásához. Bár kezdetben néha kicsit erőltetettnek tűnnek a megoldások, fél óra játék után már teljesen természetesen alkalmazza őket az ember. Fegyverként főleg a jól megszokott Káoszpengéket használjuk, de szert tehetünk a Zeusz kesztyűire is, mely talán a játéksorozat legerősebb fegyvere. A játék korai szakaszában hajthatjuk uralmunk alá Efreetet, a tűzdémont, mely erős robbanást képes produkálni körülöttünk. Minden fegyver és varázslat öt szinten fejleszthető, igen hatásos plusz támadásokra szert téve.

A játék története kellemes, még ha nem is olyan hosszú, mint megszokhattunk a PS2-es részektől: hét óra alatt kényelmesen teljesíthető. A legtöbb részen nem lehet rá semmi panasz, de néhol a fix kameraállások miatt a rejtvények nehezen megoldhatók. Jó példa erre, mikor egy kihúzható lépcső nem látszó oldalán van egy titkos járat. Megtartották a második részben bemutatkozó falmászást is, sokszor van szerepe a továbbjutásban. Egyszeri végigjátszás után lesznek elérhetőek a God és a Challenge módok. A God mód egy extra nehéz változata a játéknak, míg a Challange olyan feladatokat ad, mint X ellenfél elpusztítása sebződés nélkül. A legtöbb ugyan egyszerűnek hangzik, de nem az, jutalomként pedig új kosztümöket kapunk Kratosnak.

God of War: Chains of Olympus (PSP)

A játék grafikája lenyűgöző, talán a legszebb PSP játék, melyet eddig kiadtak. A textúrák igen részletesen kidolgozottak és a környezet is jól felépített, a gyors pergő akció kedvéért a konzol központi processzorát is a legnagyobb beállításban használja a program. A szereplők hangjait ugyanazok a színészek adták, akik korábban is, így aki azokat megszokta, nem éri csalódás ezúttal sem. A játék egyéb hangjai és a zenék is rendben vannak, bár igazán kiemelkedőre nincs is lehetőség, ha az ember csak a PSP külső hangszóróit használja. Ellenben fejhallgatóval már kiemelkedően jó a hatásuk.

Összességében talán az eddigi legjobb játék a Chains of Olympos, amit a PSP kínálni tud. Csodás látványvilággal és remek játékmenettel köti le az ember idejét. A plusz tartalom többször végigjátszhatóvá teszi a játékot, még ha nem is áll azonnal neki az ember újrakezdeni az első teljesítés után. Mindenképen csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a verekedős típusú akciójátékokat. ■

God of War: Chains of Olympus (PSP)
God of War: Chains of Olympus (PSP)God of War: Chains of Olympus (PSP)God of War: Chains of Olympus (PSP)God of War: Chains of Olympus (PSP)God of War: Chains of Olympus (PSP)God of War: Chains of Olympus (PSP)God of War: Chains of Olympus (PSP)God of War: Chains of Olympus (PSP)

értékelés

God of War: Chains of Olympus (PSP)

9,5
grafika 10
hangok 9
játszhatóság 9
hangulat 10
God of War: Chains of Olympus (PSP)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
God of War: Chains of Olympus (PSP)

hozzászólások (3)

Cyberside15
Cyberside15 2008.08.06. 13:33
A legjobb játék nagyon szép a grafikája psp-n !!
Norcy
Norcy 2008.10.13. 13:18
Szia!

elakadtam!:-(( ott ahol kék a háttér és van előttem egy ilyen betontömb amit ki lehet húzni és ha ott felugrok akkor van ott egy ló és O lehetőség és nem lehet sehovase se be se ki menni...lécci segíts mert te már biztosan kijátszottad...:-((:sick::-((
pipian
pipian 2009.03.03. 21:54
Ez feltétlenül jó lenne Pc-re
ajánlott olvasnivaló