Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Secret Agent Clank (PSP)

A Ratchet & Clank páros robot tagját irányíthatjuk ezúttal.

2008.09.15. 00:00 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

Megérkezett a Ratchet & Clank játékok legújabb darabja, a Secret Agent Clank, melynek már a címéből is sejthető, hogy a népszerű páros melyik tagja kapta a főszerepet. Míg a korábbi epizódok során inkább a segítő szerepe jutott csak Clanknek, most megmutathatja, hogy ki is a szuperhős kettejük közül – vagy legalábbis melyikük a szuperkém.

Secret Agent Clank (PSP)

A történet kezdetén Ratchetet épp letartóztatják: a vád szerint egy jól őrzött múzeumból ellopta az univerzum legnagyobb gyémántját. Teljesen vadul viselkedik elfogásakor is, és még a retinascan is megerősíti, hogy ő volt az. Clank feladata, hogy kiderítse, mi is történt, és bebizonyítsa barátja ártatlanságát. Ez főként egy lopakodós akciójáték keretében történik, mely végeredményben egy James Bond paródia is egyben.

A feladatok megoldása általában többféleképpen is történhet: végiglopakodhatjuk a pályát vagy leverhetünk rajta minden őrt. Az első küldetés során – mely a fent említett múzeumba való behatolás – szinte minden lehetőséggel találkozhatunk majd. A végén a lézerek kijátszása például egy ritmusjáték, megfelelő ütemben kell megnyomni a gombokat, kicsit a Guitar Herohoz hasonlóan.

Az ellenfelek legyőzéséhez agyonverhetjük őket vagy épp a tekintélyes fegyverkészletből használhatunk fel valamit. A lőszer nem végtelen, de elég lesz, ha nem pocsékoljuk. A csapdák ellen különféle „Bondos” eszközöket vethetünk be: a lézereket a tollunkból kilőtt tintával dobhatjuk le, a reflektorok fénykörét egyszerűen kerülgethetjük, nyakkendőnk pedig bumerángként működik. Az őröket akár hátulról meglepve egy kombósorral gyorsan kivégezhetjük.

Secret Agent Clank (PSP)

Nem Clank azonban az egyetlen szereplő, akit irányíthatunk. Ratchet ugyan a börtönben ül, sok általa oda jutatott bűnöző között, de ő is szerepet kap a játékban. Vele egy arénaszerű megoldásban harcolhatunk a ránk támadó ellenfelekkel szemben, részben ököllel, részben a sorban megszerzett fegyverekkel. Ez a rész újrajátszható különböző módosításokkal, például időre, vagy épp egy elpusztíthatatlan őrrobot elöl menekülve.

Még két irányítható szereplő van: az első a Gadgebotok, három kicsi robot, melyek Clanket segítik küldetése során. Igen egyszerű kis szerkezetek, de sok remek logikai feladványnak a részesei. Irányíthatjuk őket egyszerre vagy külön-külön is, egyszerű parancsokkal, mint a várj, javíts, kövess, támadj. A másik szereplő a játék talán legviccesebb helyzeteinek alanya, ő Captain Qwark, aki talán saját maga legnagyobb ellensége. Egyszerű kis küldetéseket kell teljesíteni vele, melyekben sok poén csattan el, Qwark beszólásai pedig különösen emlékezetessé tesznek néhány jelenetet.

Összességében remek kis játék lett a Secret Agent Clank, tíz óra körüli játékidővel, de akár neki is lehet állni többször is, hisz a legtöbb küldetést másként is teljesíthetjük. Sok ötletes feladvány és főellenfél színesíti a programot, és remek humor kíséri végig. ■

értékelés

Secret Agent Clank (PSP)

Secret Agent Clank (PSP)
Pozitívumok
  • Változatos játékmenet
Negatívumok
  • Néhol nehézkes irányítás
8,0
grafika 8
hangok 7
játszhatóság 8
hangulat 8
Secret Agent Clank (PSP)Secret Agent Clank (PSP)Secret Agent Clank (PSP)Secret Agent Clank (PSP)Secret Agent Clank (PSP)Secret Agent Clank (PSP)Secret Agent Clank (PSP)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló