Switch
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Icon7 gamer egerek

A 2007-ben alapított gyártó két egerét próbáltuk ki.

2009.04.27. 00:00 | szerző: Phoenix | Kütyü+hardver

Az Icon7 elég friss cég, 2007-es alapítása óta azonban már több mint egy tucatnyi egér, valamint néhány billentyűzet és webkamera került ki a kezeik közül. A Z500 típusjelzésű, játékosoknak tervezett egerüket már az első híradások alkalmával kinéztem magamnak, valahogy megragadta a figyelmemet az egyszerűségében is érdekes formavilága és a karbonszálas borítást sejtető mintázatú háta. (Ami persze nem az, de majd kitérünk erre is.) Most végre alkalmam nyílt kipróbálni.

Icon7 gamer egerek
Icon7 Z500

Az egeret csatlakoztatás után a Windows azonnal felismerte, az alapfunkciók máris működtek, a DPI-váltással együtt. A gombok makrózásához természetesen szükség van a driverre is, melyet a magyar nyelvű, rendkívül jól áttekinthető, mindenféle felesleges sallangot nélkülöző, igényes weboldalukról is le lehet tölteni. Gyakorlatilag a feltelepített meghajtóprogramról is ugyanezek elmondhatók: egyszerűen és egyértelműen tudjuk beállítani benne a gombok funkcióit, a használni kívánt DPI értékeket, a lekérdezési sebességet, a görgetés és dupla kattintás sebességét, aztán profilokba menthetjük ezeket. Felbontásból azonban csak az alapesetben is alkalmazott értékek közül válogathatunk: 800, 1200, 1600, 2000 és 3200 dpi. A tökéletes működésről lézeres érzékelő gondoskodik.

Ergonómiai szempontjai közül elsőként említeném meg az érdekes mintázatú hátlapot. Ez tulajdonképpen egy porózus szövetborítás a műanyag tartószerkezeten, amely egyrészt egy kicsit jobb szellőzést biztosít, de ha még így is sikerülne megizzadnia a tenyerünknek, akkor az verejtékcseppeket elnyeli. Emiatt jöhet jól az a lehetőség, hogy a borítást egy egyszerű mozdulattal levehetjük, és akár ki is moshatjuk. A panelt csak egy mágnes tartja a helyén, tehát semmiféle szerszám nem szükséges hozzá, még a körmünkkel sem kell feszegetnünk, nem tud semmi eltörni, mégis megfelelően stabilan áll a helyén. Kapunk természetesen egy cseredarabot is, ami egy sima matt szürke felületű műanyag. Ezt használhatjuk a mosás idején, vagy ha bármi okból nem tetszik a másik felület. Az egér egyébként jobbkezes kialakítású, a hüvelykujjnál jól tapadó gumiborítással. A matt narancssárga-fémszínű "előre" és "hátra" gombok nem egymás mögött, hanem a fent említett gumibevonat alatt és fölött helyezkednek el, megfelelően nagy helyet hagyva ahhoz, hogy akaratlanul ne nyomjuk meg azokat. Az elsődleges gombokon nincsenek bemélyítések az ujjaink számára, sima gömbölyű, de megfelelően nagy felületük van ahhoz, hogy ne nagyon tudjunk "lecsúszni" róluk. A görgő átlátszó gumiborítása is remekül tapad, a görgetés is igen határozottan működik, lenyomása is könnyű, oldalirányban pedig nem funkcionál (a játékosokat ez úgyis leginkább zavarni szokta). A görgő alatt találhatjuk a DPI váltó gombot, mellette pedig a választott fokozat LED-es kijelzőjét (négy lámpa, a legkisebb érték esetén nem világít egyik se). A minimális tapadásról 4 apró teflontalp gondoskodik. (Alumínium mousepaden próbálva különösen érzékelhető volt a tökéletes csúszás.) Egyetlen – nem túl jelentős – problémát tudnék itt megemlíteni: az egér kábele egy kicsit vastagabb és merevebb a kelleténél, így némiképp ronthat a "mozgékonyságon", hogyha megakad valamiben, vagy a kábel hajlata az asztalra leér, ez ugyanis egyáltalán nem csúszik. Ha azonban használatbavétel előtt hagyjuk a kábelt kiegyenesedni, és megfelelő helyet biztosítunk neki az asztalon, akkor nincs vele probléma.

Icon7 gamer egerek
Icon7 Z500

A "szimmetrikus kistestvér" ezúttal sem maradt el, ezt a Z300 testesíti meg. Csatlakoztatás után ugyanúgy azonnal működnek az alapfunkciók, a DPI váltóval ez esetben 800, 1200, 1600 és 2000-es értékek között tudunk válogatni. A visszajelző itt kicsit érdekesen működik, ugyanis csupán egyetlen LED tölti be a funkciót: az első fokozatnál nem világít, a másodiknál szaggatott sárga jelzést ad, a harmadiknál folyamatos sárgát, a legfelsőn pedig folyamatos kéket. A Z500-nál ismertetett teljes személyre szabhatóság természetesen itt is működik. Az egér fogása egészen kényelmes, bár amíg a Z500-at kicsit nagynak éreztem, addig ezt egy kicsit kicsinek találom. Az előre és hátra gombok két oldalt, a hüvelykujj és kisujj feletti peremen helyezkedik el. Az elsődleges gombokon kis bemélyedések tartják helyükön az ujjainkat. A görgőre ismét csak ugyanazt tudom elmondani, működése minden tekintetben kifogástalan. Az egyetlen probléma ez esetben is a túl merev kábellel van.

Az Icon7 mindkét gamer egerére jellemző a rendkívül masszív felépítés, a kellemesen és határozottan működő gombok és a kifogástalan működés. A csomagban kapunk melléjük egy tartalék garnitúra teflon csúszótalpat, no meg pár Icon7 matricát is, hogy ha esetleg a márka megszállott rajongójává válnánk, azzal díszíthessük mondjuk gépünket. A Z300-as egér bruttó 6000 Ft, az idén Red Dot Design díjban is részesült Z500 pedig 11000 forint körüli összegért kapható, amely a minőségüknek megfelelő árat tükröz. Bízunk benne, hogy a márka ismertségének fokozatos növekedése mellett sok hasonló színvonalú terméket láthatunk még az Icon7-től.

Icon7 gamer egerek
Icon7 Z300

Kiegészítés: A cikk megjelenése után kaptuk a tajvani cég termékigazgatójától az információt, hogy tudnak a merev kábel okozta problémáról, és a mostani negyedév végére várható új Z500-as széria már újfajta, puhább kábellel fog érkezni.

hozzászólások (8)

balckraider
balckraider 2009.05.30. 13:24
Én elvileg ballagásra 1 z500-ast veszek. MÁr nagyon várom:D

Off: Szintén az Icon7-től van a classic wired nevű billentyűzet, és szeretnék érdeklődni, hogy magyar-e rajta a billentyűkiosztás. Mert egy ilyet is szeretnék venni.:)
PrOHax
PrOHax 2009.11.11. 01:34
Azon tűnődöm, hogy lecserélem az egeremet, és a 2 termék közül az egyikre gondoltam. Nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam és a segítségeteket kérem. Rendelkezik-e valaki Z300 illetve Z500 típusuval, ha igen, mi a véleményetek róla? Leginkább CS-hez használnám. A játékstílusomat tekintve alacsony sensitivity-vel tolom, szóval elég sokat kell emelgetnem ( gondoltam súly szempontból fontos lehet ).

Szívesen várok véleményeket esetleg más egerekről is, nem ragadtam le véglegesen az Icon7 termékeinél. Kb: 10.000 Ft ot szánnék rá.

Köszönöm előre is a segítséget !
Corvus5
Corvus5 2009.11.11. 02:39
Én egy évvel ezelőtt vettem egy MX518-asat, ami most éppen a 10.000 Ft körüli áron kapható. Technikai dolgokat nem írnék róla, mert annak úgyis utána tudsz nézni. Negatívumként annyit tudok felhozni ellene, h nekem már 1 hónap után elkezdett kopni a Logitech logo a hátán, valamint sok koszgyűjtő rés van rajta, amiket nem a legkönyebb takarítani. Összességében nagyszerű egér, merem ajánlani.

Ha viszont rá tudnál szánni még néhány ezer Ft-ot, akkor egyértelműen a G500-at javaslom. Számomra ez a tökéletes egér. Úgy jutottam hozzá, h az MX518-asom 1 év után beadta a kulcsot (másoknál évek óta gond nélkül működik), garanciáról pedig egy G500-ast küldtek vissza... persze ha én is belemegyek. Elfogadtam és azóta is áldom az eszemet érte. Szerettem az 518-asat is, de ez az egér még annál is klasszisokkal jobb. Amikor vettem az 518-at, akkor én is 10 ezer körüli összegben gondolkodtam, de ma már habozás nélkül megvenném a G500-ast. A DPI 200-tól 5700-ig állítható, vmint súlyozható is az egér a kapott készlettel, szóval bármilyen CS-s szokásodat ki tudja elégíteni.;-)

Többet most nem írok róla, mivel ha érdekel utána tudsz nézni, illetve csak jót tudnék, de nem akarom itt teleáradozni offolás közben a topikot
PrOHax
PrOHax 2009.11.11. 02:57
Köszi szépen a segítséget, már nyomatom is google-t :-D

Sokszor nem akarom cserélgetni az egeremet, szal ha veszek akkor már jót akarok még ha drágább is 1 picit.
vattila1
vattila1 2010.03.28. 09:55
Nekem is van egy Z500-as egér. Ergonómiailag tökéletes. A hüvelykujji gombok és a gombok közötti gumi támasz kiváló helyen van. Az izzadásgátló szövet is nagyon jó. 8500 Ft-ér vettem, ennyi pénzért teljesen megéri, csak ajánlani tudom.
ajánlott olvasnivaló